Ah niin hyvää, mutta ah niin terveellistä!

ruokapostaus2 (1 of 1)Mä tykkään kovasti hääräillä keittiössä, mutta en todellakaan ole mikään resepti-innovaattori! Onneksi osaan sujuvasti nyysiä muiden blogeista hyväksi havaittuja ja kehuttuja ohjeita 😀 ! Etenkin jos ohjeen mukana tulee runsaasti hehkutusta, niin aika varmasti kokeilen sitä meidänkin keittiössä. Olen itse aika ennakkoluuloton mitä tulee raaka-aineisiin ja tykkään vähän villeimmistäkin ideoista! Herkkua ovat myös raakaruoat, kuten raakakakut ja suklaa ja kyllä mulle uppoo muutkin ns. terveysruoat. Samaa ei voi kuitenkaan sanoa hurrista, joka yleensä kohteliaasti irvistäen passaa mun tekeleet 😀 … On tietysti sellaisiakin reseptejä, joista hänkin on tykännyt kovasti ja ihan kaikkiin ruokiin en minäkään suostu sitä viherjauhetta laittamaan!ruokapostaus1 (1 of 1)

rullapostaus11 (1 of 1)Yleensä jos löydän jonkun tosi kivan ja hyvän ohjeen, niin teen samaa ruokaa ainakin pari kertaa peräkkäin lyhyen ajan sisällä. Esimerkiksi nyt olen löytänyt hyvän gluteenittoman pitsapohjan reseptin Ainon blogista, joka ei saa mun vatsaa hulluksi. PItsakin voi olla meillä siis ihan normaalia perusruokaa, mutta toki terveellisemmällä twistillä! Tietysti nämä ohjeet ei välttämättä sovi niille, jotka haluaa syödä aivan kaloritonta ruokaa. Itse tosin ajattelen, että kukaan ei liho normaalia ruokaa syömällä… Eli useammin syy voikin olla siinä, että koitetaan syödä niin orjallisen tarkasti ja mahdollisimman terveellisesti, että jossain vaiheessa mieluhalut kasvavat sietämättömiksi ja on valmis hotkimaan mitä tahansa mahdollisimman epäterveellistä! Itse olen huomannut, että tällaiset kohtaukset ovat jääneet täysin pois ja syön enää hyvin harvoin mitään överipaljon. Edes kotiruokaa.

ruokapostaus3 (1 of 1)
Gluteeniton pitsapohja valmis esipaistettavaksi!
ruokapostaus4 (1 of 1)
Pohja esipaistettu ja kaikki täytteet päällä juustoraastetta lukuunottamatta! Pitää olla tarkkana, ettei laihdu liikaa 😀 …

Mä huomaan tässä blogin kirjoittamisen aikana muuttaneeni aika lailla myös omaa suhtautumistani ruokaan! Ennen ajattelin, että jos syödään läskiruokaa niin sitten syödään kunnolla voissa paistaen, eikä tehdä mitään ”terveyversioita”! Harmi vaan, että joka kerta esimerkiksi tavallinen pitsa saa mun vatsan turpoamaan kunnon palloksi ja päästöt on sitä luokkaa, että mä oon kielletty jokaisessa EU-maassa 😀 ! Pidän kuitenkin kovasti pitsasta ja vaikka pohja ei olekaan vehnähöttöä, niin se voi olla tosi maukasta silti. Eihän vehnäjauhosta, voista ja sokerista yleensä mitään kovin pahaa saa aikaiseksi, mutta olo on vaan yleensä aika hirvee niiden syöntisessioiden jälkeen!

ruokapostaus5 (1 of 1)

Ruokakuvien reseptit (eli kunnia niille, joille se kuuluu)

  • Kanelinen raakapuuro, alunperin Virpi Mikkosen ”Kiitos hyvää pikaruokaa”-kirjasta ja ohje Jonnan blogista
  • Röstiperunat ja katkaraputahna, alunperin Anton&Anton ruokakassista, ohje niin ikään Jonnan blogista
  • Vitnamilaiset riisipaperirullat, ohje omasta blogistani täältä
  • Pizza gluteenittomalla pohjalla, alunperin Ainon blogista
  • Katkarapu-kasvisnuudelihässäkkä, omaa tuotantoa
    Ainekset:
    Kasviksia, mulla käytössä porkkanoita, kaalia, sipulia ja herneitä
    Keitettyjä ja valutettuja riisinuudeleitä
    Katkarapuja (myös paistettu kana ja tofu käyvät hyvin!)
    Mausteeksi valkosipulia pari kynttä, raastettua tuoretta inkivääri, kalakastike n.1-2rkl, soijaa ja ketjap manis-soijaa
fityoutoo

4 vastausta artikkeliin “Ah niin hyvää, mutta ah niin terveellistä!”

  1. Hitsi vie, tuota pitsapohjaa on kokeiltava! Me tehtiin eilen pizzaa myös gluteenittomalla pohjalla ja laitoin siihen reilu 6 dl Semperin karkeaa jauhomixiä, noin 2,5dl vettä, 1 pss kuivahiivaa, suolaa ja noin 0,5 dl öljyä. Tosta tulee kaksi pohjaa ja oli kyllä hitokseen hyvää! Sormilla vaan leivinpaperille mahdollisimman ohueksi.

    Taidankin syödä iltapalaksi pizzan jämät 😉

    • Tää on hyvä kos ei halua käyttää gluteenittomia jauhoja! Pohjaa vaan kannattaa esipaistaa hyvin ennen kuin laittaa täytteet, koska muuten se on liian ”lörppö”… Eli kandee tarkistaa pohjasta onko kypsä. Varsinkin jos on öljyiset täytteet kuten mulla tossa (tonnari ja feta oli molemmat öljyssä). Pitsa jää helposti leivinpapruun sillon kiinni!

    • Hei kiitos vinkistä! Mä olen kyllä nähnyt tuota muutamissa blogeissa, mutta toistaiseksi on ehkä kuulostanut (kuten sanoit) hieman epäilyttävältä. Tosin menin jo kehumaan olevani ennakkoluuloton, joten lupaan kokeilla :).
      Kiitos kovasti itselles ihanista sanoista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta