Antamisen ilosta!

joululounge1 (1 of 1)Meillä oli entisessä työpaikassa oma insidevitsi ”Luoja rakastaa iloista antajaa”, jolla tarkoitettiin jotain ihan muuta kuin voisi kuvitella.. 🙂 Terkkuja siis kaikille luojan iloisille ”antajille” Poriin ja muuallekkin! Nyt tuo lause tuli heti mieleen otsikosta ja onhan se oikeasti mukava, että ainaisen valittamisen ja puutteiden keksimisen sijaan voisi miettiä, miten voisi laittaa hyvää kiertämään! Miten minä voin tehdä oman osuuteni hyvän mielen ja olon lisäämiseksi?joululounge4 (1 of 1)

Tänään sain tehdä jotain konkreettista hyvän mielen antamiseksi! Sain blogin kautta kutsun osallistua Hope RY:n Joululoungeen, joka järjestettiin Itiksen kauppakeskuksessa. Tarkoituksena on siis kerätä joululahjoja vähävaraisten kotimaisten perheiden lapsille ja joululoungen seinältä sai noutaa itse konkreettisen lahjatoiveen tai viedä paikanpäälle itsevalitsemansa lahjan, jolle etsitään koti. Tänään oli joululoungen viimeinen päivä Itiksessä, mutta joululahjoja voi edelleen toimittaa Helsingin Herttoniemeen (osoite Sahaajankatu 20) Hope RY:n toimistolle. Kortteja jäi vielä monta seinälle ja lahjatoiveita oli aivan laidasta laitaan. Jos teillä on mitenkään vain mahdollista, niin käykää ihmeessä toteuttamassa edes yksi toive, joka tekee varmasti pienen tai vähän isomman lapsen iloiseksi!

Lahjatavoite oli huima, eli 1000 lahjaa! Onneksi loungen pöydälle oli kertynyt ihanan paljon lahjoja ja Hope RY:n vapaaehtoistyöntekijä kertoi, että myös seinälle jääneet lahjatoiveet pyritään toteuttamaan tavalla tai toisella. joululounge5 (1 of 1)

joululounge3 (1 of 1)Etenkin näin jouluaikana tuntuu kohtuuttomalta, että kaikissa perheissä ei lapsille pystytä tarjoamaan kunnollista joulua, vaikka se on nimenomaan ”juhla armas lapsien”. Joulun ei kuulu mielestäni olla mitään kulutushysteriaa, mutta joulupukki ja lahjat ovat aina lapsille tärkeä asia, eikä esimerkiksi oma pian kolmevuotias poikani tee poikkeusta – tontuista meillä puhutaan monta kertaa päivässä! Mietinkin, että se yksikin lahja voi olla todella merkityksellinen sille pienelle tytölle, joka esimerkiksi tänä jouluna saa minun ostamani kampauspään. Tuli tosi nostalginen fiilis, koska kampauspää oli pienenä yksi omista suosikkileluistani pienenä tyttönä! Sitä onnen tunnetta, kun paketista paljastuu juuri SE lahja, jota on niin hartaasti toivonut…joululounge6 (1 of 1)

Oli Itiksen reissulla sellainenkin tarkoituis, että sain pienen hengähdystauon tästä maitobaarin pitämisestä ja pääsin kaikessa rauhassa salaatille ja kahville. Muutenpa en ehtinyt mitään shoppailemaan, eli taitaa jäädä viimetippaan lahjojen osto!
Huomenna alkaakin sitten arki siltä osin, että hurri palaa takaisin isyysvapaalta töihin ja me jäädään Theon kanssa kaksistaan kotiin. Onneksi kohta on taas joulubreikki ja saadaan suku koolle. Vaikka en ole varsinaisesti mikään jouluihminen, niin ihanat kiireettömät päivät perheen kesken ovat aina jotain mitä odottaa <3.johtocafe (1 of 1)

 

fityoutoo

2 vastausta artikkeliin “Antamisen ilosta!”

 1. Osallistuin ensimmäistä kertaa tuohon Hopen järjestämään kampanjaan ja täytyy sanoa, että sain kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

  Pääsin toteuttamaan pienen tytön toiveen ja se mikä yllätti vielä enemmän, oli se tunne mikä jo loungeen sisäänastuminen sai aikaan.
  Oli ihana nähdä kaikki ne paketit siellä sivuseinustalla ja käytinkin paljon aikaa korttien läpikäymiseen kunnes se ”oma” lahjatoive tuli seinällä vastaan. Tiesin heti, että tämän toiveen haluan toteuttaa.

  Toivon myös, että mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan joko Hopen tai jonkun toisen järjestön organisoimaan keräykseen. Antamisen ilo sai oikeasti niin hyvän mielen aikaiseksi, että suosittelen lämpimästi.

  • Ihana Kati kuulla, että säkin pääsit käymään loungessa! Mä kävin myös läpi kaikki kortit ja sen lisäksi vein vielä muutaman extra-paketin 🙂 . Oli tosi ihana huomata, että porukkaa pyöri koko ajan paikalla ja toivottavasti vielä loppupäivänä toteutettiin monta toivetta.
   Mä osallistuin viime vuonna fb:n Jouluapua-ryhmään, sekin on kiva idea ja aika helppo väylä auttaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta