After workout -treenileipä – NAM!

*Kaupallinen kampanja: Yhteistyössä Vaasan

vaasan4 (1 of 1)-001

Leipä on treenipiireissä keskustelua herättävä aihe. Me suomalaiset olimme leipähullua kansaa, kunnes tuli VHH-villitys ja leivän myynti kääntyi laskuun. Kuten blogiani seuranneet tietävät, en ”edusta” mitään erikoisruokavalioita, vaan perusterveellistä ja monipuolista ruokavaliota ilman kikkailua! Sen takia mulla ei ollut mitään ongelmaa sen kanssa, etteikö leipäjuttu sopisi tämän blogin aihepiiriin siinä missä superfoodit tai nakkikeittokin 🙂 !

Kuten tiedätte, niin harva terveydestään ja ruokavaliostaan kiinnostunut ostaa enää sitä samaa ranskanleipää, mitä minun lapsuudessani ostettiin. Vehnäleipää syödään nykyään enemmän herkkuhetkinä, enkä esimerkiksi itse muista milloin olisin ostanut oikein perinteistä paahtoleipää kotiin, niin hyvää kuin se hillon kanssa onkin! Ostamme poikkeuksetta aina ruisleipää tai puhdasta kauraleipää, sitä tosin harvemmin (koska se on liian hyvää). Leivän kulutus on luokkaa pari palaa päivä ja pidän sitä ihan kohtuullisena määränä. Keiton kanssa leipä maistuu taivaalliselta ja kaikenlaiset täytetyt voikkariviritykset ovat myös meidän perheen mieleen!
On aivan absurdi ajatus näin suomalaisena, että vaikkapa aamuisin söisimme croisanteja tai hilloleipiä heti herättyämme…

vaaasan2 (1 of 1)

VAASAN Vahva Kunto -leivät ovat juuri sellaisia ns. uuden ajan leipiä, joilla koitetaan vastata etenkin terveystietoisten kuluttajien tarpeisiin! Leivässä on korkea proteiinipitoisuus (15%), joka tulee mm. rukiista, kaurasta, kvinoasta ja siemenistä. Kaikenlaiset siemenleivät ovat mielestäni todella herkullisia ja niistä saa ihanaa suutuntumaa. Lisäksi leipä on jotenkin ruokaisamman oloista heti, kun siihen on lisätty siemeniä. Myös kuitupitoisuus on korkea Vahva Kunto -leivissä eli 10% (3g per viipale). Katson itse aina pussin ainesosaluettelosta myös kuidun määrän, koska kuitu on vatsan toiminnan kannalta erityisen tärkeää ja sitähän ei vaaleasta oikein saa (esimerkiksi vehnäpaahtoleivässä on kuitua n. 1/3 mitä tässä leivässä). Toki leipä ei ole ainoa kuidun lähde.

Mua pyydetiin tekemään postausta varten treenihengessä oma after workuot -treenileipä! Valitsin tähän tarkoitukseen Vahva Kunnon kauraversion, vaikka toki myös ruisversio olisi sopinut mainiosti tarkoitukseen. Keksin heti, että leipäni olisi hieman hampurilaistyyppinen, mutta toki terveellisempi versio! Kanaleipä on suuri suosikkini ja leivän sisällä se bodarin rintafilekin maistuu paremmalta – hyvin maustettuna tottakai! Sen lisäksi paistoin samalla pannulla ananasrenkaan, joka toimii loistavasti kanan kanssa, sekä tietysti hamppariin sopivia rehuja, eli salaattia (tammenlehti), punasipulia, tomaattia ja paprikaa. Leipään olisi näin jälkikäteen varmasti sopinut myös esimerksiksi suolakurkku tai joku ihana itsetehty coleslaw!

vaaasan3 (1 of 1)

Pintamaustoin kanan rintafileen ja paistoin pannulla kylmäpuristetussa kookosöljyssä, mutta kesää ajatellen grillattu kana olisi aivan loistava täyte leipään! Samalla myös muita täytteitä voisi käyttää grillissä ja maku pääsisi omiin sfääreihinsä…
Voitelin leivät hetken paahtamisen jälkeen ihan luomuvoilla ja kastikkeeksi laitoin hieman valkosipulista salaatinkastiketta tuomaan vielä makua. Kaikista terveellisintä olisi tietysti väsätä kastikekin itse! Tämä leipä olisi ehkä ennen treeniä itselleni hieman liian tuhti, mutta punttireenin jälkeen maistui aivan täydelliseltä! Leivän kylkeen sopisi hyvin ihan perinteinen vihersalaatti esim. pinaatista, vuonankaalista, tammenlehtisalaatista ja rucolasta ja ruokajuomana paras on tietysti vesi. Jos haluat leikata rasvan määrää, niin voin ja salaatinkastikkeen voi hyvin myös jättää pois (tokin mehevyys kärsii hieman 😉 ) vaasan3 (1 of 1) vaasan5 (1 of 1)
Tässä vielä rakennusaineet ja yhteenveto mun Vahva Kunto -treenileivästä:

  • 2 viipaletta VAASAN Vahva Kunto -kauraleipää
  • 1 broilerin rintafileepihvi (naturel), raakapaino 100g
  • 5g kylmäpuristettua kookosöljyä paistamiseen
  • Mausteita (itse käytin suolaa, pippuria, savupaprikaa, juustokuminaa, sipulijauhetta ja ripauksen cajun-maustetta)
  • 1 ananasrengas
  • n.½ tomaatti
  • Muutama rengas punasipulia
  • Muutama rengas paprikaa
  • 3 lehteä tammenlehtisalaattia
  • 5g luomuvoita leipien voiteluun
  • 1rkl valkosipulisalaatinkastiketta

Yht 426kcal Prot.33 / Hiil.23 / Rasva 25g

Ps. Leipä oli aivan mielenvikaisen hyvää – yhtään itseäni kehumatta! Onneksi kanaa on vielä jääkaapissa, tänään saattaa upota vielä toinen after workout -leipä 😉 ….

fityoutoo

8 vastausta artikkeliin “After workout -treenileipä – NAM!”

  1. Leipä on niin hyvää! Itsekin jossain vaiheessa karttelin hiilareita, mutta kyllä ne vain kuuluvat mun ruokavaliooni ehdottomasti. En voinut kovin hyvin kevytkarppauksen aikana – aluksi se oli ihan loistojuttu, mutta hiljalleen olo huononi koko ajan. Hyvät hiilarit tekevät hyvää mulle ja pitävät mielestäni hyvin nälkää poissa, en voisi elää ilman pottua ja ruisleipää.

    <3 Hannele
    http://www.rakkaudellahannele.fi

    • Samat sanat Hannele! Mulle useimmat hiilarin lähteet sopivat, ainoa joka ei sovi on vehnä. Sen sijaan kaura ja esim peruna sopii tosi hyvin ja nykyään syön joka aterialla myös hiilareita. Pakko jaksaa kun on kiireinen arki ja pieni lapsi ja ainakin mulla toimii!

    • Hellurei! Uutta jaksoa pukkaa varmaan piakkoin, meillä on ollu ongelmia löytää yhteisiä aikatauluja mutta uusi jakso on ”painossa”!

  2. Omasta ruokvaliostani leipä on jäänyt oikeastaan kokonaan pois jo kauan aikaa sitten. Viljatuotteita en välttele kuitenkaan kokonaan, sillä tälläkin hetkellä jääkaapissa on valmiiksi keitettyä täysjyväfusillia. Syön sitä yhdellä aterialla päivässä. Ja tietty aamukaurapuuro kuuluu mun ruokavaliaoon. Mutta siihenpä se viljojan saanti ja syönti sitten meikäläisellä jääkin. 🙂

    Mutta hei! Ootteko kokeilleet mantelileipää? 🙂 Taivaallista! Äkkiseltään ei tule mieleen mitään toista ravintoarvoiltaan yhtä hyvää leipää. Tai yhtä hyvänmakuista leipää! 🙂 On myös erittäin täyttävää, eli ei varmasti tule vedettyä kuin pala-pari / päivässä. Tai vaikka sunnuntaiherkkuna. Mantelijauhojen sijasta voi käyttää myös hasselpähkinäjauhoja. Oma ohjeeni löytyy täältä: http://tuikettajaliiketta.blogspot.fi/2015/01/haluat-kokeilla-tata.html

    Itsellä jotenkin noissa kaupan leivissä tökkii ajatus siitäkin, että niissä on käytetty hiivaa. Mun mielestä hiiva ei kuulu ihmiseen, vaan jonnekin ihan muualle. : )

    • Moikka Enni! Totta puhut hiivasta, monelle se aiheuttaa ongelmia ja sen takia itsekään en voi oikein syödä esim pitsaa. Tai siis voin, mutta sen jälkeen tulee jäätävät ilmavaivat! Samaa koskee myös kaikki hiivaleipiä, siis niitä ihania kuohkeita. Mantelileivästä oon kuullut paljon hyvää ja voisipa tuota testatakin! Tuohon sopisi varmaan myös siemenet hyvin, ne on mun lemppareita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta