Miten tulla äidiksi, kun ei ole tavannut vielä isääkään?

Kun alkaa seurustella ja perustaa sitten jossain vaiheessa perheen, niin jollain tavalla se vaikuttaa myös omaan kaveripiiriin. Etenkin kun lapset tulevat kuvioon, niin se sinkkuystävä saattaa tuntea, ettei niitä yhteisiä puheenaiheita ole yhtä paljon kuin ennen ja toinen muuttuu ihmisenä. Se viilentää helposti välejä ja tottahan se onkin – lapset muuttavat ihmistä. Perheellinen voi myös kokea hieman kateutta siitä, että ne omat kuulumiset eivät niin paljon enää liity ihaniin matkoihin, uusiin kuvioihin töissä tai rakkauselämään. Myönnän itsekin, että välillä oikein janoan jonkun ei-perheellisen kaverin elämän uusia juonenkäänteitä, kun omassa elämässä kaikki on ollut aika ”tylsästi” jo vuosia. Siis toki hyvällä tavalla!
Silti koen olevani super etuoikeutettu, kun olen löytänyt miehen ja saimme vielä kaksi lasta.

Mä ymmärrän, että lapsettomana sinkkuna oman ystävän perhe-elämän vierestä seuraaminen voi olla jopa kivulias kokemus ja olen puhunut siitä myös mun ystävien kanssa. Vaikka toisen puolesta on toki onnellinen, niin silti pintaan puskee toisinaan katkeruus siitä, miksi itse ei saa perhettä. Itsestä riippumaton lapsettomuus on koskettava aihe, johtuipa se mistä syystä tahansa.

Se mistä oon itse kokenut tuskaa on ne omat läheiset kaverit, jotka itsekin niin mieluusti eläisivät sitä perhearkea ja haluaisivat äidiksi. En tiedä saisiko näin sanoa, mutta toisinaan todella suren heidän puolestaan. Ehkä eniten juuri juhlapyhinä, kun kokoonnutaan perheen kanssa.
He ovat juuri siksi olleet mun mielessä tänään, äitienpäivänä. Myös tämän uuden yritykseni tiimoilta olen tutustunut moniin naisiin, jotka haluaisivat perheen, mutta elämässä ei vaan ole tullut mahdollisuutta siihen. Biologinen fakta on kuitenkin se, ettei lapsia voi tehdä kuin tietyn aikaikkunan sisällä ja harvan unelma on olla ensisynnyttäjä yli 40-vuotiaana!

Ihan rehellisesti yksi syy sille, miksi perustin Match by K:n on se, että haluaisin helpottaa sellaisia ihmisiä löytämään toisensa, jotka ihan tosissaan haluavat ainakin jossain vaiheessa perustaa perheen. Jos olisin nyt itse sinkku ja lapseton näin 35-vuotiaana, niin en todellakaan jaksaisi treffailla sellaisia miehiä, jotka eivät tiedä mitä elämältään haluavat. En haluaisi toisin sanoen tuhlata aikaa!

Minulla on myös ystäviä, jotka ovat miettineet ihan lapsen hankkimista yksin, koska sopivaa miestä ei ole tullut kohdalle. Aion tukea ja kannustaa heitä mitä ikinä he aikovatkaan tehdä, koska kukaan ei varmasti tee tuollaista päätöstä hetken huumassa eikä heppoisin perustein. Eikä voikaan, koska yksin lapsettomuushoitoihin hakeutuminen on pitkä prosessi. Jos minulta kysytään näin kahden pienen pojan äitinä, niin sanon kuitenkin, että tekisin ehdottomasti lapsen mieluummin yksin, kuin sellaisen ihmisen kanssa, josta ei ole kantamaan vastuuta. Pienen lapsen kanssa arki on tarpeeksi rankkaa muutenkin, eikä siihen päälle kukaan tarvitse ”ylimääräistä lasta” tai kuluttavaa parisuhdetta. Siksi en voi myöskään tuomita eroavia vanhempia, koska joskus voi oikeasti vain helpompaa olla yksin kuin vetää lasten lisäksi kivirekeä perässään.

Oma rakas äitini, sankarini.

Lähetän virtuaalisen halauksen etenkin teille, jotka unelmoitte siitä omasta perheestä ja ehkä jopa olette haudanneet osin toivon siitä. Uskokaa, että se sopiva ihminen kyllä löytyy vielä! Kotiin ei tietenkään kannata jäädä odottelemaan ja minun mielestäni perhehaaveista saa puhua ihan avoimesti, vaikkei se nyt ehkä ensitreffeillä olekaan kaikista houkuttelevin puheenaihe.
Me haastatellaan jatkuvasti uusia asiakkaita Match by K:hon ja lisää mahtuu! Etsimme asiakkaiksemme naisia ja miehiä PK-alueelta jotka haluavat sitoutua. Haastattelemme jokaisen asiakkaan henkilökohtaisesti ja haluamme tietää, mitä hän oikeasti etsii ja haluaa. Kannattaa kuitenkin olla avoin ja antaa mahdollisuus, koska moni oikeasti potentiaalinen tyyppi saattaa mennä ohi jos pitää laput liian tiukkaan silmillä, eikä ole valmis joustamaan kriteereistä.
Myös Tamperelaiset mimmit huomio, koska nyt haemme myös sieltä suunnalta parille miesasiakkaalle treffikumppaneita. Laittakaa viestiä k[email protected] niin katsotaan teille joku oma diili koska emme toimi vielä varsinaisesti Tampereella 😉 .

Lapseton lukijani, koetko että suhteesi on muuttunut perheellisten kavereiden kanssa? Millaisia ajatuksia oman perheen puuttuminen herättää? 
Olisi kiva kuulla teidän kokemuksia tästä aiheesta.

Äitienpäivä, jolloin ei tarvinnut teeskennellä nukkuvaa.

*Yhteistyössä Almondy0805_1 (1 of 1)

0805_3 (1 of 1)Hyvää äitienpäivää kaikille kaikille niille, jotka kunnian haluavat ottaa!
Meillä onkin ollut hieman normaalista poikkeava juhlapäivä, eli tänä äitienpäivänä ei tullut lahjoja tai aamupalaa sänkyyn. Mutta sille on oikein hyvä selitys.

Tultiin poikien kanssa vanhempieni luota perjantai-iltana ja hurri työmatkalta eilen. Olen koittanut lähinnä purkaa pyykkivuorta ja katsella tavaroita uutta reissua varten ja hurrilla puolestaan on kaikkien aikojen jetlag! Koko eilisen päivän hän meinasi n.5min välein nukahtaa milloin minnekin valvottuaan melkein kaksi vuorokautta putkeen, joten ruokakaupassa käynti oli päivän vaativin aktiviteetti. Itse en jotenkin edes jaksanut miettiä äitienpäiväjuttuja eilen, mutta ostin Prismasta itselleni kuitenkin kukkia, eli lempikukkiani neilikoita. Hurrilta sain ihania tuliaisia reissusta, mutta malttamattomana halusin nähdä ne jo eilen. Varmasti paras äitienpäivälahja häneltä oli jo pelkästään se, että hän uskaltautui pyyntöni mukaan Sephoraan shoppailemaan meikkejä mulle!almondy5 (1 of 1)

Olen ollut jotenkin hirveän väsynyt koko viikonlopun ja varmaan siksi, että pojat nukkuivat niin huonosti mun porukoilla koko viikon. Tänäkin aamuna herätys oli 6.15 ja olin oikeesti niin sekaisin aamulla, että muistan hädintuskin laittaneeni boxilta pikkukakkosen pyörimään! Olin sanonut jo illalla hurrille, että sun ei tarvitse aamulla stressata mitään aamupalaa sänkyyn, koska hänkin oli niin poikki reissun takia. Ajattelin, että nukkukoon se ken voi silloin kun voi. Oma ”nukkumavuoroni” olikin sitten kasista eteenpäin jolloin sain jatkaa vielä hetken aikaa unia. Se oli oikeasti siinä hetkessä ihana äitienpäivälahja! Kömpiessäni ylös oli Ben paistanut munia meille.almondy3 (1 of 1)

Almondy kysyi haluaisinko testata heidän uutuuttaan, eli paahdetuilla manteileilla päällystettyä kermaista suklaakakkua. Minun piti myös miettiä, missä tilanteessa voisi olla ”kakunmentävä aukko”? Tiesin jo etukäteen, että äitienpäiväksi en varmastikaan ehdi mitään leipomaan, joten äitienpäivä olisi mahtava tilaisuus maistella kakkua! En ole mikään kovin suuri täytekakkujen ystävä, mutta Almondyn kakuissa on mantelipohja ja näin ollen ne ovat myös gluteenittomia. Tämä onkin loistava juttu, koska vein kakkua myös anoppilaan myöhemmin, jossa on keliaakikkoja. Tämä Almondyn herkullinen kakku on myös laktoositon!
Olin juuri saanut kustantajalta Maaret Kallion uuden ”Lujasti lempeä”-kirjan, jota halusin lukea hetken matkaa. Äitienpäiväkakku maistuu parhaimmalta sängyssä, joten otin mukaan kupillisen kahvia ja kakun kanssa tarjoilin itselleni tuoreita mansikoita ja kermavaahtoa. Mikään ei ole täydellisempi yhdistelmä!almondy1 (1 of 1)
almondy2 (1 of 1)

Kakun kalorit olisi voinut polttaa salilla, mutta olen edelleenkin tosi poikki, joten ilta taitaa mennä vain kotia siivotessa ja lapsia hoitaessa. Eli niitä äidin perushommia tehdessä 🙂 . Taidan antaa äitienpäivälahjaksi itselleni myös hieman armoa, enkä mieti tänään tekemättömiä treenejä.

Onko siellä muita äitejä, jotka keitteli itse itselleen kahvit tänä aamuna…?

 

Almondy on Ruotsalainen yritys, jonka kakut ovat kaikki gluteenittomia, eivätkä ne sisällä keinotekoisia lisä- tai väriaineita. Suomessa on saatavilla yhdeksän erilaista kakkua, joista suosituin on Daim-kakku. Pelkästään Suomessa myydään 46 Almondyn kakkua joka tunti!
Kaikki kakut ovat pakasteita, joten ne vaativat vain sulatuksen ja syömisen 🙂 .almondy6 (1 of 1)