Saako sporttimutsi vetää kännit?

*Postaus sisältää mainoslinkkejä

Muutaman kerran on käynyt niin, että olen ollut viihteellä ja joku lukijani on tunnistanut mut ja laittanut siitä viestiä. Sinällään se ei mua haittaa, koska viesteissä on yhtä kertaa lukuunottamatta ollut aina sellainen sävy, että oli kiva nähdä sut livenä. En ole mikään megasuosittu bloggari, mutta kuitenkin sen verran suosittu, että pakostikin mietin kuinka reagoin kun joku tunnistaa minut Fit you too -blogin kirjoittajana. Etenkin jos oon vaikka siiderilasi kädessä. Ei kai hyvinvointibloggari nyt vaan vedä kännejä…??

Annan tietynlaisen mielikuvan itsestäni blogin kautta ja rajaan tietoisesti esimerkiksi suuren osan ykstyiselämästäni pois blogista. Blogin teema on hyvinvointi ja liikunta (ripauksella kauneusjuttuja), joten en halua rönsyillä liikaa aiheissa. Ei se oo mikään uskottavuusasia; Mullakin on vapaa-aika ja paljon kaikenlaista blogin ulkopuolella. Nyt halusin kuitenkin käsitellä erittäin ”riskialtista” aihetta, eli omaa alkoholinkäyttöäni, josta en ole juurikaan blogissa puhunut. Jos seuraatte mua snapissa ja instassa, niin varmasti olette huomanneet, etten todellakaan ole mikään kotihiiri! Etenkin näin kesäaikaan on tapahtumaa jos jonkinnäköistä. Ei mun tarvi kellekään uskotella, että eeeeen mä missään koskaan käy. 

Mun asenne alkoholiin on samalla tavalla melko rento kuin mitä tulee ruokavalioon. Mullakin on ollut bilehuuruiset vuodet, mutta siitäkin rupeaa olemaan jo yli 10-vuotta, enkä kaipaa todellakaan niitä aikoja! Oon kuitenkin luonteeltani sosiaalinen ja rakastan juhlia! Juhlat on jollain tapaa ihana kontrasti kotiäitiyteen, kun saan laittautua ja tietysti tavata ihmisiä. Usein juhlimiseen liittyy alkoholi (ei tietenkään ole pakko liittyä) ja harvoin olen autolla liikenteessä. Toki lapset rajoittaa nykyään, koska jomman kumman vanhemman täytyy olla heidän kanssaan. Theo on ollut vain kerran yökylässä.
Me lähdetään ekan kerran sitten Theon syntymän miehen kanssa kaksin reissuun parin viikon päästä ilman lapsia, kun meidän ystävät menee naimisiin Barcelonassa. Eniten odotan sitä, että häiden jälkeisenä aamuna kukaan ei herätä 07.00! Varmaan moni teistä allekirjoittaa, että ei oo kiva valvoa myöhään ja aamulla herätä hoitamaan silmät ristissä lapsia. Vaikka kuinka väsyttäisi, niin vaihtoehtoja ei ole! Tämän takia olin eilenkin kotona jo 01 ja join vain muutaman siiderin illan aikana kun meillä oli talonyhtiön järjestämät kesäfestarit.

Oon sitä mieltä, että jokaisella on oikeus käyttää alkoholia sen verran kuin lystää niin kauan, kuin siitä ei tule ongelmaa. Kesällä juhlia on varmasti monella enemmän, mitä marraskuussa ja kyllä tässä itsekin mietin, että tänä kesänä lähes joka toinen viikko on jotain. Talvella saattaakin mennä monta kuukautta, että olen joka viikonloppu kotona!
Usein mun juominen jää muutamaan siideriin, koska en tykkää esimerkiksi viinistä tai kaljasta yhtään. En koskaan juo itseäni ns.änkyräkänniin ja jostain syystä en kärsi yleensä krapulasta, vaikka olisin juonut reilumminkin. Mun mielestä on aikuisen ihmisen omalla vastuulla, että hän osaa säännöstellä juomistaan niin, että osaa pitää itsesään huolta, eikä aiheuta huolta eikä murhetta läheisilleen! Toki ylilyöntejä saattaa tulla ja joskus ilta venyä vähän liian pitkäksi. Ainakin omalle systeemilleni punaviini ei sovi yhtään, mutta senkin oon kokenut kantapään kautta 🙂 .

Myönnän kyllä, että rakastan biletystä, tanssimista ja juhlimista! Vaikka bileisiin usein liittyy alkoholi, niin otan fiksusti, enkä vedä heti kättelyssä lärvilautasta huiviin. Jos porukassa joku ei juo tai ottaa vain lasillisen, niin se ei oo koskaan mulle mikään ongelma. Mikään ei oo niin lapsellista, kuin painostaa jotain ihmistä ryyppäämään. Silti mullakin on oikeus ottaa sen verran kuin huvittaa ja se ei kuulu kellekään!
Tiedän esimerkiksi jo nyt, että polttariporukassamme tulee olemaan aika laidasta laitaan porukkaa, eli osa ei välttämättä syty krebaamisesta ja osan kanssa varmaan tanssitaan pilkkuun asti! Jokainen mun ystävä tietää ja tuntee mut, että osaan todellakin pitää hauskaa ja mun mielestä on aivan ihanaa, että tämän kotiäitiyden vastapainona voi välillä pitää hauskaa. Oon kuitenkin niin intensiivisesti kiinni perheessä, että välillä irtaantuminen tekee todella hyvää! Perhe ja lapset ovat kuitenkin aina mun tärkeysjärjestyksessä ykkösenä ja mun on myös helppo kieltäytyä kissanristiäisistä.

Toppi TÄÄLTÄ* / Housut TÄÄLTÄ*

Onko teillä normaalia enenmmän juhlia ja bileitä kesäaikaan? Käytättekö enemmän alkoholia kesällä kuin talvella?

 

Miks et tuu baariin???

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMeillä oli eilen huippuhauska ilta bloggaajakollegani Umpun luona Tampereella! Meitä oli kokoontunut about 10 bloggaajaa Fitfashionista ja istuttiin iltaa, syötiin, höpötetiin ja vähän myös juotiin. En tiedä oliko porukassa yhtään absolutistia, koska en kiinnittänyt asiaan mitään huomiota. Itse join illan aikana kolme siideriä ja puoli lasia viiniä. En ole koskaan blogissani esittänyt mitään täysin alkoholitonta elämää, niin voin sen ihan reilusti paljastaa (ihan kun se edes olisi mikään ihmeellinen juttu, että aikuinen ihminen juo siideriä…).

Nykyään tulee oltua ulkona aika harvoin ja sille on sitten oltava joku kunnon syy. Tykkään kyllä mennä, ei siinä mitään. Toki kun on lapsia niin se lähteminen on vähän suuremman suunnittelun ja järjestelyn takana ja ainakin itsellä vaikuttaa myös se, että meiltä on keskustaan (siis Helsingissä) jonkun verran matkaa.
Tuollaiset illanistujaiset on kyllä ihan parhaita ja niistä voi sitten jatkaa vielä yöhön jos energiaa on. Yleensä se vaan menee niin, että se illan hauskin osuus on se höpöttely ja valmistautuminen! Baariin kun menee (etenkin myöhään) niin itselle tulee helposti vähän sellainen kyllästyminen ja tekee mieli nukkumaan. Tilanne vois toki olla eri, jos olisin sinkku. Kotona mulla odottelee tosin sellainen A-luokan uros, että ei varmasti vaihtamalla parane 😀 .

Oon tällä viikolla nukkunut tosi huonosti (Ryhmä Hau -yöhääste ei toiminut ihan odotetusti..) ja nukuin pitkään aikaan perjantain ja lauantain välisenä yönä niin, etten herännyt kertaakaan kun isompi poika oli yökylässä. Mietin kyllä eilen illalla, että olisin mennyt keskustaan muiden likkojen kanssa, mutta kello oli jo aika paljon (yli puolenyön). Nää tilanteet on itselle vähän inhottavia, kun toiset odottaa että jatkaisi heidän kanssa iltaa ja sitten sanookin, ettei enää lähde baariin. Onneksi mukana oli muitakin pienten lasten äitejä, joten ymmärrystä kyllä löytyi! Mua ärsyttää alkaa selittelemään miksi en halua lähteä väsyneenä notkumaan johonkin tiskille ja sieltä on vielä oma hommansa sitten päästä takaisin yöpaikkaan.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mun mielestä on kuitenkin tosi tärkeää päästä välillä tuulettumaan ja meillä on yleensä miehen kanssa molemmilla etukäteen ilmoitetut viikonloput, jolloin voi olla poissa tai menossa omien kavereidensa kanssa. Tää on toiminut meillä ihan loistavasti eikä asiasta ole koskaan tullut mitään vääntöjä! Hurri käy jonkun verran työn puolesta kaikenmaailman kokkreissa, eikä jaksa enää viikonloppuisin lähteä baareihin. Mä oon meistä ehkä se menevämpi osapuoli mutta kyllä mullakin on alkanu menojalka vähän hidastumaan. Mulla ei oo todellakaan mitään baareja tai niissä käymistä vastaan, oli sitten perheellinen tai perheetön. Toiset tykkää tanssia ja jotkut laulaa vaikka karaokee. Lapset ei oo mikään syy sille, että pitää unohtaa sosiaalinen elämä (toki sen saa tehdä jos haluaa!) mutta mun mielestä on kiva, että myös perheettömien puolelta löytyy ymmärrystä, jos ei jaksa painaa enää kädet katossa aamu neljään asti! Kaikkiin illanviettoihin osallistun kyllä tosi mielelläni!

Käyttekö te usein ulkona juhlimassa ”pitkän kaavan mukaan”??