Hemmetin minipillerit!!!

*Postaus sisältää mainoslinkkejä

helmikuu16_7 (1 of 1)
Neule Gina Tricot /  Paita COS / Kengät Timberland, TÄÄLLÄ*

Kuten tiedätte, niin mun iho on ollut atopian takia tosi huonossa kunnossa viime aikoina. Olen kokeilut lähes kaikki konstit kortisonista naruhyppelyyn, mutta ilmeisesti hormonit ovat kaiken takana. Odotan jo innolla sitä aikaa, kun en enää imetä. Siis ihoni takia.

Nyt iho on ollut atopian suhteen suht siedettävä muutaman päivän (se käyttäytyy aivan ennalta arvaamattomasti ja ärsyyntyy milloin mistäkin) ja toivotaan, että tällä linjalla jatketaan. Ainakin olen huomannut, että olen yht äkkiä allergisoitunut katkaravuille! Niistä nimittäin saan heti oireita, eli suun ympärys alkaa kutiamaan. Mun maidoton ja gluteeniton ruokavalio ei ole ainakaan toistaiseksi tuonut mitään merkittävää muutosta, mutta katsotaan nyt… Koitan sinnitellä ainakin helmikuun loppuun sillä. Jos iho on sellainen, mitä se nyt on ollut muutaman päivän, niin pärjään kyllä sen kanssa ja pysyn ”järjissäni”. Pahin kutina on poissa kiitos allergialääkkeiden, enkä joudu rasvaamaan ihoa kuin kerran päivässä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cerazette minipillerit

No, nyt onkin ilmaantunut uusi iho-ylläri, aiheuttajana hemmetin minipillerit! En ole koskaan käyttänyt moisia ja e-pillereitäkin viimeksi joskus vuonna en edes muista. Nyt synnytyksen jälkeisessä lopputarkastuksessa lääkäri suositteli mulle Cerazette-merkkisiä minipillereitä, koska ne saattaisi ”rauhoittaa” mun ihoa. Sanonpahan vaan, että problem solved!!!!!!
Nyt mä olen ihottumaläikkien sijasta täynnä jotain #¤%&”! hormoninäppyjä!! Mulla on kädet, vatsa ja pakarat aivan täynnä pieneä finnejä! Atooppikkojen fb-ryhmässä moni veikkasi näppyjen olevan liian rasvaisen perusvoiteen aiheuttamia karvatupen tulehduksia, mutta rasvan vaihtaminenkaan ei auttanut (sitäpaitsi mulla ei ole mitään uutta rasvaa käytössä). Sitten älysin mennä nettiin vähän tutkailemaan millaisia vaikutuksia on odotettavissa minipillerien aloituksen jälkeen.cerazette_näppylät3 (1 of 1)
Luojan kiitos mun naama on vielä jotakuinkin säästynyt näiden esiteini-näppylöiden hyökkäykseltä! En varmasti kehtaisi muuten kulkea julkisilla paikoilla. Oikeesti, kuulostaa hemmetin pinnalliselta, mutta ainoa asia mikä mua lohduttaa on se, että mun naama on kunnossa. Se on kuitenkin meillä naisilla usein se ”herkin” kohta itsetunnon kannalta. Kyllä mua hävettää ihan pirusti näyttää näitä mun käsiä kellekkään, mutta täytynee suosia vaan pitkähihaisia paitoja. Toisaalta myös mun ”kerrassaan kauniit kädet” on mulle normaalia arkipäivää, vaikka muilta ne keräävätkin aina kauhistelua osakseen.

Kaiken lisäksi mulla on ensi keskiviikkona Kauneus & Terveys lehden kuvaukset. Hienoo mennä sinne tän näköisenä! Onneksi en joudu olemaan kuvissa missään pienessä treenitopissa, koska se olis todellakin liikaa. En häpeä itseäni, mutta tällä hetkellä joku kokovartalosukka tuntuisi armollisimmalta ratkaisulta 😀 … Pieni selluliitti reidessä tai makkara vatsassa on nyt yks hailee, kun vaan saisin mun ihoni kuntoon!
Mä lueskelin netistä, että joillakin minipillerien sivuvaikutukset ovat hävinneet ajan saatossa, mutta arvatkaapa mitä; Mä en aijo odottaa ja lopetinkin viikonloppuna koko pillerit! Täytyy löytyä joku toinen vaihtoehto! En enää mutenkaan meinaa ottaa minkään valtakunnan mini- tai mega- tai muitakaan hormonipillereitä. Täytyy aina punnita onko hyöty niin suuri, että kestää sivuvaikutukset.

Millaisia kokemuksia teillä on minipillereistä? 

Kaikkea kannattaa kokeilla (paitsi kansantanhua)…

Eilisen maikkarin atopiajutun seurauksena mä sainkin vastailla lähes koko päivän viesteihin sähköpostissa, facessa ja jopa puhelimessa 🙂 . Pahoittelen vielä, että aika moneen kommenttiin en ole vielä ehtinyt vastata, koska tänään oli muuta ohjelmaa koko päivän (mm. jälkitarkastus). Mutta lupaan kyllä vastata loppuihinkin!
Kiva kuitenkin, että juttu oli tavoittanut niin monet ja tervetuloa myös uusille lukijoille! Vanhoille tiedoksi, että tämä blogi ei tule olemaan mikään ”Katrin atopiablogi” tästä eteenpäin, vaan ihan pysymme alkuperäisessä aiheessa kun pöly laskeutuu… Ihanaa kuitenkin, että olen voinut toimia ns. vertaistukena niin monelle ja moni kertookin kokeneensa ihan samoja oireita ja tunteita mitä itse tämän veemäisen taudin kanssa tapellessa.
Jos olet ihan pihalla mistä puhun, niin TÄÄLTÄ löytyy haastatteluni maikkarin netissä ja TÄÄLLÄ Studio55:sen eilinen jakso, joka käsitteli atopiaa (siinä en siis ollut vieraana kuitenkaan). Yksi haastattelu tulee olemaan vielä eräässä naistenlehdessä sairauteni tiimoilta maaliskuussa, mutta palaan siihen lähempänä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ehdoton suosikkirasvani kasvoille on tämä Sopfhie La Girafen voide. Nykyään sama voide on nilmetään SOS-cream ja se löytyy TÄÄLTÄ! Rasva on saatu blogin kautta.

Kiitos ihan hirveästi myös kaikista vinkeistä ja neuvoista, joita olen teiltä saanut. Ymmärtänette varmaan, että kaikkien kokeileminen (ainakaan yhtä aikaa) olisi mahdotonta, veisi mut vararikkoon ja söisin monta kourallista erilaisia pillereita joka päivä! Uskon ehdottomasti ruokavalion vaikutuksiin, lisäravinteisiin ja myös pienellä varauksella vaihtoehtohoitoihin. Silti uskon edelleen eniten ihotautien erikoislääkäriin, joka tuntee taudinkuvan ja sen syntymekanismin kehossa. Länsimaisesta lääketieteestä voi kukin ajatella mitä lystää, lääkäreitä voi pitää lääkefirmojen pelinappuloina ja rasvoja voi pitää huuhaana, mutta itse en kuitenkaan odota mitään ihmeparantumista. Mä olen kiitollinen jos oireeni helpottavat aikanaan, mutta valitettavasti en usko että jokin rasva yksinään tai jokin vitamiini yksinään tekee musta tervettä. Enkä nyt sano, että yhtään väheksyn kenenkään onnistumistarinoita – en vain halua herättää ns turhia toiveita itsessäni (tässä on kuitenkin menty karvaa vaille 22-vuotta atoopikkona). Musta on esimerkiksi ihan typerää väittää, että tämä nyt kokeilemani maidoton ja gluteeniton ruokavalio on joku autuaaksi tekevä hoitokeino iho-ongelmiini, koska selkeästi tämänkin blogin kommenttiboxia luettua tajuaa, että kaikilla sekään ei ole toiminut. Silti oon samaa mieltä siitä, että suoliston kunto on varmasti yhteyksissä myös tämän sairauden oireiluun ja teen nyt parhaani mihin tässä tilanteessa kykenen suolistoni parantamiseksi. No okei, sitä hapankaalia en saa vielä alas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uusin voidekokeilu (lukijan vinkistä, kiitos siitä!) on Eucerin Complete repair -voide. Kysyin ihan pokkana apteekin tädiltä, että onko teillä sellaista voidetta, jossa on runsaasti ureaa 😀 …

Ajattelin ihan vinkiksi ja vähän huviksenikin laittaa tähän mitä hoitokeinoja olen jo kokeillut elämäni aikana atooppisen ihoni hoitoon ja onko niistä ollut apua vai ei. Tosin, sitä on hirveän vaikea lopulta sanoa, tehoaako joku yksi juttu vai onko se monen tekijän summa! Ainoastaan kortisonista on ollut lähes välitön, oireet poistava vaikutus. Mutta senkin teho heikkenee pitkässä käytössä (jonka takia sitä ei saisikaan käyttää paria viikkoa pidempään. Terveisin sellainen, joka käytti sitä aivan liian pitkään yhtäjaksoisesti, jonka seurauksena se ei tehoa enää).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En pitänyt Olivadon kylmäpuristetun kookosöljyn mausta, joten se päätyi mulla pelkäksi ihorasvaksi. Laitan välillä ennen nukkumaanmenoa öljyä koko iholle ja väljät puuvillaiset vaatteet päälle.

Näitä keinoja olen jo kokeillut atopian selättämiseksi tai oireiden hillitsemiseksi:
– Lukuisat, korostan sanaa lukuisat voiteet 🙂 . Kortisoneja ainakin viittä eri laatua (tällä hetkellä Bemetson, Apolar), takrolimuusivoide (Protpic), sekä perusvoiteita a:sta ö:hön. By the way, teidän lukijoiden kannustuksella jatkoin protopicin käyttöä helvetillisistä sivuvaikutuksista (kutina ja kihelmöinti) riippumatta ja parin päivän päästä tilanne todellakin helpottui! Tosin eilen kävin saunassa ja taas on helvetti irti käsivarsissa.
– Ruokasooda + perusvoide -yhdistelmä. Ei mitään apua.
– Luonnonöljyt iholla. Kylmäpuristettu kookos, oliivi, manteli… Manteliöljy muuten ärsytti kasvoja, joka on vissiin aika yleistä.
– Rasvaa sisäisesti (lohi, avocado, pähkinät, öljyt).
– Runsas veden juonti
– Stressin välttäminen, koska se pahentaa ihon kuntoa.
– ”Turhan” ulkoilun välttäminen kovilla pakkasilla.
– Ne punaiset kylvyt (en muista nimeä).
– Valohoito
– Vitamiinit (ei toki pelkästään ihon takia, vaan yleisen terveyden takia). Tällä hetkellä päivittäisessä käytössä:

  • Sinkki, pikolinaattimuotoisena. 2*22mg/pvä, Solgar
  • D-vitamiini 50µg/pvä (mietin tosin nostaisinko annostusta), Solgar
  • Omega, kalaöljystä, 6400mg/pvä (tässä mukana myös 3*5µg d-vitamiinia), Solgar
  • Magnesium, sitraattimuotoisena, 600mg, Solgar
  • Maitohappobakteeri, 1 kapseli/pvä, Terranova
  • E-vitamiini, 130mg/pvä, Vita E
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En voi ajatellakaan käsien pesemistä tavallisella saippualla! Siksi siihen tarkoitukseen meillä on Eucerinin pesuöljyä, joka on vähemmän tappavaa mun käsille kuin perus saippuat…

– Olen myös käyttänyt helokkiöljykapseleita, mutta nyt ne ovat olleet pitkään loppu. Ajattelin kyllä ostaa niitä taas.
– Maidoton ja gluteeniton ruokavalio, tosin nyt vasta viikko kokeilua takana. Toissa vuonna kokeilin lähes ½ vuotta gluteenitonta ruokavaliota, joka auttoi aluksi, mutta oireet pahenivat joten aloin taas sekasyöjäksi. Mutta yrittänyttä ei laiteta (vai miten se menikään)…
– Aloe Vera-tuotteet (Forever). Juotavaa aloe veraa 1pll, sekä propolisvoide ja geeli. Ei merkittävää apua (tosin juomaa tilasin kyllä nyt uudestaan JOS siitä olisi apua…nimimerkillä epätoivoinen Helsingistä).
– Kumihanskojen käyttö siivotessa, kokatessa yms.
– Käsien pesu pesuöljyllä (Eucerin). Ja ylipäätään käsien pesun välttäminen viimeisen 3kk aikana (ihanan    hygienistä, kohta käyn vessassakin kumihanskat kädessä!).
– Puuvillahanskat nukkuessa (tuhti kerros kylmäpuristettua kookosöljyä alle)
– Tehokas ilmankostutin makuuhuoneessa
– Nopeat suihkut…tai tätä ainakin harjoittelen. Ihon pesu viileällä vedellä. Inhottavaa, koska olen vilukissa!
– Hiusten pesu pää alaspäin kun niskassa on paljon ihottumaa
– Hajusteeton pyykinpesuaine (Erisan)
– Luonnonkosmetiikka, joista suosikkini tähän mennessä Sophie the Giraffen ”baby SOS cream”. Käytössä myös shea-voi, misellivesi ihonpuhdistukseen ja karite-perusvoide. Kasvoissa tosin nyt ei olekaan ihottumaa ollut pitkiin aikoihin, joka on mahtavaa! Meikeissä käytän tosin ei-luonnonkosmetiikka, ainakin toistaiseksi. Olen meikkifriikki ja se vähän hankaloittaa asiaa.

No, tämän luettuanne te varmaan ymmärrätte, että mä olen ainakin yrittänyt 🙂 .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sain The Butikista testiin sekä Naturadon miselliveden että Karite-perusvoiteen. Misellivettä olen käyttänyt meikin puhdistukseen jo koko syksyn, koska se on kätevä kun välttää käsien kastelun. Meikki irtoaa myös tosi hyvin! Misellivesi TÄÄLTÄ ja karite-perusvoide TÄÄLTÄ!

Loppuun vielä alekoodi lukijoille The Butik -verkkokauppaan, jossa tarjolla on laaja valikoima eri luonnonkosmetiikkamerkkejä (mm. Mia Höytö Cosmetics, Vita Liberata, ZAO Make-Up, Naturado, Rosalia ym).
Koodilla FITYOUTOO saat 8.2 asti -15% tuotteista! Huom, en hyödy taloudellisesti ostoistanne 🙂 . Eli kaikki shoppailemaan, hopi hopi!