Hauska tutustua! (+arvonta)

Mulla on ollut jo pidemmän aikaa mielessä tehdä pientä ”lukijatutkimusta” ja koska sunnuntai on hyvä bloggauspäivä, niin teen sen nyt! Samalla liitän tähän kylkeen pienen arvonnan, joka toimii toivottavasti tehokkaana motivaatiokeinona 🙂 ! Voit vastata lyhyesti tai pitkästi – kunhan vastaat!Niveaarvonta2 (1 of 1)

Arvon kaikkien vastanneiden kesken kaksi Nivean kesäistä tuotepakettia (arvo 20,80€), joka sisältää:

NIVEA Protect & Care naisten uutuusdeodorantit (spray & roll-on)
NIVEA Creme Care –sarjan hoitavia puhdistustuotteita
– Cleansing Milk -puhdistusemulsio(200ml), jolla voit poistaa meikin veden sijaan myös vanulapulla
– Cleansing Cream -puhdistusvoide(150ml), joka hierotaan kosteille kasvoille ja huuhdellaan pois
– Cleansing Wipes -puhdistusliinat(25kpl), joilla on helppoa ja nopeaa puhdistaa iho ilman vettäNiveaarvonta3 (1 of 1)

Haluaisinkin nyt tosi mielellään kuulla teitä vastaukset seuraaviin kysymyksiin;

  1. Kuinka alunperin löysit blogini?
  2. Mikä minua ja sinua yhdistää?
  3. Millaisia juttuja luet mielelläsi ylipäätään blogeista (siis minun ja myös muiden blogeista!)

Vastausaikaa on perjantaihin 10.6 asti ja vastaukset tämän postauksen kommenttiboxiin! Arvonnan jälkeen ilmoitan molemmille voittajille henkilökohtaisesti sähköpostitse (muista jättää siis osoitteesi!) ja tuotteet lähetetään postissa. Kiitos kaikille jo etukäteen ja rentouttavaa sunnuntaita 🙂 !

Niveaarvonta1 (1 of 1)
*Kuvan tuotteet saatu blogin kautta

 

Tarvitseeko lapsi vitamiineja purkista? (+Arvonta!)

*Postauksen tuotteet saatu blogin kauttaterranova

Syökö teillä lapset vitamiineja purkista tavallisen kotiruoan lisäksi?
Usein me aikuiset napsimme jos jonkinlaista lisäravinnetta, mutta helposti lasten kohdalla sitä ei pidetä niin tärkeänä asiana. Ihmettelen usein miksi, vaikka en toki tarkoita, että lapselle pitäisi tuputtaa pilleriä toisen perään. Monipuolinen ruoka varmasti riittää sekin, jos vanhemmat jaksavat panostaa. Aika usein lapset eivät kuitenkaan syö niin monipuolisesti kuin aikuiset, eikä meidän perhe tee poikkeusta valitettavasti. Varmasti vitamiinien tarpeellisuudesta ollaan puolesta ja vastaan, mutta lapsen kehityksen ja heikomman vastustuskyvyn kannalta ainakin itse annan vitamiinilisän myös lapsilleni (tai no tässä vaiheessa Benille). Ainoa virallinen suositus lapsille ruokavalion lisäksi on D-vitamiinilisä ja tiesittekö, että Arvo Ylpön aikaan lapsille suositeltiin jopa 100µg D-vitamiinia vuorokaudessa? Moni antaa vauvalle neuvolan ohjeistuksen mukaan D-vitamiinitipat, mutta sen jälkeen niiden antaminen jää. Luin joskus, että D-vitamiinin saannissa leikki-ikäiset lapset ovat ns. väliinputoajia, koska aikuiset kyllä huolehtivat oman ja sitten ihan pienten vauvojen kohdalla D-vitskulisän.
Jos lapsen ruokavalio on yksipuolinen, eikä hän esimerkiksi välitä kasviksista tai hedelmistä, niin tottakai suojaravinteiden saanti on myös kysymysmerkki. Jos haluaa saada kasviksista tarpeeksi vitamiineja ja hivenaineita aikuisenakin, niin ei vielä riitä, että syö kurkkua ja muutaman salaatinlehden päivässä. Niitä pitäisi siis syödä paljon ja hyvin monipuolisesti ja mieluiten osa tuoreena, koska kuumennus tuhoaa osan vitamiineista. Ruoka mitä lapsille usein annetaan eli puuro, leipä, jugurtit, murot ja hiilaripitoiset lämpimät ruoat ovat lopulta aika yksipuolista ravintoarvoiltaan ja valitettavasti päivähoidossa ja koulussa tilanne on harvoin parempi. Kuituja saattaa ruokavaliosta tulla riittävästi, mutta miten on vitamiinien laita? Myös kalsium ja rasvahapot ovat tärkeää kehittyvälle pienelle.

terranova3 (1 of 1)
Me tehdään lähes päivittäin smoothieta koko perheelle. Benille maistuu parhaiten perus mansikka-banaani ja joukkoon menee kookoksen makuista mantelijuomaa ja maustamatonta heraproteiinia (Foodin). Smoothien joukkoon on myös helppo piilottaa jauhemaiset vitamiinit!

Salaa tietysti toivon, että näiden vitamiinien syöttämisellä voisi estää edes osan kiertävistä flunssista. Jotkut tosin sanovat, että ei auta vaikka söisi kuinka terveellisesti ja vetäisi kaksin käsin vitamiineja; Silti lapsi tuo mukanaan päivähoidosta ja koulusta kaikki mahdolliset taudit ja koko perhe on alituiseen kipeänä! Itseasiassa itsekin epäilen, että pienen vastustuskyky ei riitä blokkaamaan kaikki kiertäviä pöpöjä, vaikka lapsi eläisi vitamiinipillereillä (näin karrikoidusti sanottuna). Jos lapsi ei sairastele hoidossa olostaan huolimatta koskaan, niin epäilen, että selittävä tekijä on joko a) tuurissa tai b) jossain muussa (perimässä saatu alttius saada infektiotauteja maybe??). Lapsen tietysti ”kuuluukin sairastaa” vaikka se lapsen ja vanhemmankin kannalta onkin tuskaista. Ihmiset puolustusmekanismi on hirveän monimutkainen ”koneisto”, eikä jollain yhdellä asialla voi selittää sitä, miksi on sairaana koko ajan tai ei koskaan. Löysin hyvän artikkelin netistä koskien infektiotautien sairastamista ja siinä lääkäri toteaa asiasta näin:
”Osa vastustuskyvystä on siis immuunijärjestelmän oppimista. Sitähän lapset tekevät jatkuvasti: he sairastavat paljon, ja immuunijärjestelmä oppii ja kehittää vastustuskykyä eri taudinaiheuttajia vastaan.”terranova4 (1 of 1)terranova6 (1 of 1)

Meillä Ben on syönyt vitamiinia ja rasvahappoja ruokavalion lisänä jo hyvän aikaa. Nyt sain testiin Terranovan Green Child -lasten sarjan tuotteita ja olen tässä pari viikkoa niitä pojalle antanut smoothien joukossa. Terranovan tuotteita olen itsekin käyttänyt jo pitkään ja ne ovat täysin ”vegaaneja” eikä niissä ole mitään täyte- eikä lisäaineita, joka on itselleni tärkeä tieto. Nämä Terranovan tuotteet ovat siis kaikki kasvikapseleita. Ne voi helposti sekoittaa jugurttiin tai smoothieen. Meillä lasta ei saa nielemään minkään valtakunnan pillereitä, eli ne täytyy olla pureskeltavia tai piilotettavia! Kaikkia noita ei tietenkään tarvitse antaa joka päivä, vaan monivitamiinia voi antaa esimerkiksi lapsen ollessa sairas tai kun muuten puolustuskyky joutuu koville. Terranovan monivitamiinissa on mukana myös A-vitamiinia, jonka takia en anna sitä Benille päivittäin. A-vitamiinia on kuitenkin usein lasten monivitamiinivalmisteissa, joten en ainakaan itse pelkää saantisuosituksen ylittymistä.
Terranovan lasten tuoteperheessä on neljä eri tuotetta:

Arvon kaksi Terranovan tuotepakettia teidän lukijoiden kesken, jossa ovat nämä kaikki neljä tuotetta! Paketin voit voittaa vastaamalla seuraavaan kysymykseen:
Mikä on paras vinkkisi saada kasvikset uppoamaan lapsille?

Vastausaikaa on tämän viikon torstaihin eli 7.8 klo.20 asti! Vastaa tämän postauksen kommenttiboxiin! Ilmoitan voittajille henkilökohtaisesti.