Myrkytänkö omaa kehoani?

Jos joku asia on tullut tänä keväänä todistettua itselleni, niin se on ruokavalion vaikutus terveyteeni. Vehnätön kokeilu antoi todella positiivisia tuloksia ihoni suhteen ja sen jälkeen pari retkahdusta veivät tilannetta taas monta askelta taaksepäin. Huomasin myös, että vehnä ei vaikuta ihoon heti – vaikutus näkyy yleensä useamman päivän viiveellä ja se tekee asiasta paljon monimutkaisempaa. Olen todellakin ruoskinut itseäni viime päivät siitä, että en ole 100% pystynyt noudattamaan täysin vehnätöntä ruokavaliota. On vaikeaa muistaa, että ihminen minäkin olen ja en vaan kestä katsoa, kun toiset vetää vieressä aivan uunituoretta croisantia… Joka sattuu muuten olemaan mun suurin herkku! MIKSIIIIIIII????

Sokerin vaikutus terveyteeni on varmasti vähintään yhtä suuri (ellei jopa suurempi)! En ole halunnut lukea yhtään sokeripropaganda-kirjaa koska tiedän, että ahdistuisin omasta selkärangattomuudestani. Välttelen FB:n terveyskiihkoja ryhmiä, koska ne saavat kaiken kuulostamaan niin helpolta; Herkuttelua taateleilla ja maca-jauheella! Minkä mä mahdan sille, että vaikka itselläni niitä paheita onkin melkoisen vähän, niin ne ovat juuri ne pahimmat sokrupommit, eli irtokarkit! Toki pidän myös raakasuklaasta, hedelmistä, kuivatuista hedelmistä, pähkinöistä, marjoista ym. Mutta pidän myös ihan perinteisistä karkeista ja tosi tosi paljon pidänkin!

Olen menossa huomenna kohdunkaulansyövän seulontaan ja kirjoittelen siitä ja itse toimenpiteestä enemmän loppuviikosta. Mutta kun lueskelin kohdunkaulansyövän oireita paperista, niin yllätys yllätys: Löysin itseltäni vähintään puolet oireista! Toki oireet olivat sellaisia, että ne voivat liittyä oikeastaan mihinkä vaan. Ja koska mulla on kierukka, niin senkin piikkiin menee osa niistä oireista, joita mulla on (tai joita kuvittelen mulla olevan).

Kaksi tätiäni on kuollut syöpään ja jollain tapaa seulonta-aikaa varatessa lähti ajatus taas lievästi sanottuna laukalle! Olen kiinnostunut ruokavalion vaikutuksesta terveyteen, mutta tiedän samalla, että homma saattaa heilahtaa aika helposti yli. Lopulta uskoo vain niitä ihmisiä, jotka ovat samaa mieltä ja totuus (jos sellaista edes on) vääristyy. Olen 100% varma, että jos seulonnasta selviäisi jotain ikävää, niin miettisin miljoona kertaa miksi en voi elää terveellisemmin (eli ilman vehnää ja sokeria).
Jos ruokavaliolla on niin iso vaikutus ihooni, joka on kuitenkin suurin elin, niin entäs jos tietämättäni myrkytän omaa kehoani..?

Koitan TAAS jatkaa vehnättömällä linjalla ja onneksi jo kolme vehnätöntä päivää helpottaa selvästi kutinaa. Olen ollut myös ilman ruista. Seuraava koetinkivi tulee olemaan pääsiäinen, jolloin Pohjois-Karjalassa olis tarjolla aitoja karjalanpiirakoita… Voin kertoa, että välillä tää nakertaa naista, mutta onneksi ongelmani on aika pieni kuitenkin! Nyt vaan pitää tsempata ja koittaa ajatella sitä onnen tunnetta, kun iho alkaa parantumaan!

Uskotteko te, että vehnä ja sokeri myrkyttävät kehoa? Vältteletkö sokeria tai vehnää jonkun sairauden takia?

Sua saattaisi myös kiinnostaa…

Madafakin hormonikierukka

Onko vehnätön ruokavalio vastaus rukouksiini?

Onko vehnätön ruokavalio vastaus rukouksiini?

Olen puhunut täällä blogissa about triljoona kertaa gluteenittomasta ja maidottomasta ruokavaliosta ja ajatuksia siihen liittyen. Viimeksi täällä kirjoitin, onko ruokavaliosta syyttäminen kaikkia terveysongelmia?  Tässä postauksessa kerroin kaikista niistä asioista, joiden olen huomannut vaikuttavan negatiivisesti ihoni kuntoon. Olen myös kokeillut lähes puoli vuotta gluteenitonta ruokavaliota jossain vaiheessa, mutta se muutos ei jäänyt pysyväksi.
En kannata periaatteesta minkään ruokaryhmän täydellistä hylkäämistä, jos ei itse tunne siihen tarvetta! Vaikka olisi kuinka muodikasta tahansa olla jollakin erikoisruokavaliolla, niin ei se silti välttämättä kaikille ole välttämätöntä tai edes terveellistä. Toki eettiset arvot ovat eri asia ja kunnioitan myös sitä.

Espanjassa tuli herkuteltua etenkin aamupalalla!

Ihoni on ollut tänä talvena taas normaalia huonommassa kunnossa , johtuen varmaan todella kuivasta ilmasta ja pakkasista. Kaikista parhaiten pärjäisin, jos en poistuisi ulkoilmaan, enkä pesisi käsiäni koskaan. Ihanan hygieenistä, nam 😀 ! Talvi on aina hankalaa aikaa atoopikoille, mutta tämä talvi on ollut ERITYISEN hankalaa aikaa.

Mä tunnen suurinta sympatiaa teitä kaikkia kohtaan, jotka kärsitte mistä tahansa ihosairaudesta! Moni tietämätön vähättelee iho-ongelmia, vaikka itsekin olisin voinut olla atopian takia monesti saikulla. Ihon kutina on jotain sietämätöntä ja vie järjen! Mä olin toivonut, että se Espanjan reissu helpottais tilannetta, kun ilmasto muuttuu ja ulkona voisi olla ilman pilkkihaalaria. Väärin toivottu. Lopputulos oli se, että iho meni aivan karmeaan kuntoon tuon reissun jälkeen niin kuin tuossa alla olevasta kuvasta voitte huomata. Tuo vasempi kuva on otettu lentokentällä kotiin lähtiessä.

Reissun jälkeen tulin siihen päätökseen, että nyt on pakko koittaa taas eliminaatioruokavaliota ihon hoitoon! En enää kestä käsien kirvelyä ja sitä, että iho kirjaimellisesti kuoriutuu sormista pois. Siihen tietysti päälle vielä esteettinen haitta… Joku jo kommentoikin mulle, että kyllä noi sun kädet on ihan karmean näköiset.
Uitin käsiä rasvoissa, pidin öisin kookosöljyhauteita ja koitin välttää turhaa kastelua. Kädet olivat silti sormenpäistä kainaloihin täynnä aukiraavittuja atooppisia läikkiä. Lisäksi silmäluomet menivät pitkästä aikaa tosi kuiviksi ja punaisiksi. Espanjassa tuli tietysti syötyä vehnää etenkin aamupalalla ja lomalla tietysti muutenkin vapaammin. Ehkä se antoi hieman motivaatiota muuttaa ruokavaliota, kun oli saanut muutaman päivän nautiskella.

Nyt vehnätöntä ruokavaliota on takana kuukausi takana ja olen onnistunut sen toteutuksessa mielessäni yllättävän hyvin! Lisäksi otin kokeiluun uudet lisäravinteet, joita työkaveri suositteli. Mun instastoriesista (katrivee, laita seurantaan!) olette voineetkin nähdä vilauksen uusista tuotteista. Kerron niistä enemmän, kun olen saanut tarpeeksi kokemusta tuotteista. En halua suositella teille mitään kevyin perustein!
Tulokset ovat olleet yllättävän positiiviset; Nyt en tarvitse käsirasvaa ollenkaan päivisin ja kuivat läikät ovat hävinneet melkein kokonaan käsivarsista! Toki kädet ovat vielä kuivat, mutta eivät todellakaan siihen tyyliin kuin kuukausi sitten, eikä rystyset enää ole jatkuvasti auki. Aion ehdottomasti jatkaa tällä samalla linjalla ainakin talven ajan. Pakko myöntää, että kaipaan sunnuntai-aamun lämpimiä croisanteja ja ruisleipää avokadon kanssa, mutta tällä hetkellä vehnätön ruokavalio on ehkä tuonut sitä kaivattua apua ihottumaan.

Onko teissä lukijoissa joku, joka on jättänyt vehnän kokonaan pysyvästi pois ruokavaliosta?