Miltä tuntuu olla somevaikuttaja?

Aloitin blogin kirjoittamisen 2011. Sain idean (tai oikeastaan ystäväni sai idean) kirjoittamisesta kun aloin treenata fitnesskisoihin ja halusin jakaa sitä matkaa muiden kanssa. Muistan kun istuin siskoni entisen asunnon keittiössä ja sanoin, että olisi ihan uskomattoman hienoa joskus saada rahaa oman blogin kautta! Silloin bloggaamista ei tehnyt juuri kukaan ammatikseen, eikä sitä pidetty minään oikeana ammattina. Enkä mäkään kyllä uskonut ihan rehellisesti sanottuna, että tästä joskus voisi hyötyä muuta kuin proteiinijauhepussin verran taloudellisesti. Toisin kävi.
Nykyään blogeja on varmasti kymmeniä tuhansia enemmän, mutta niin on myös niitä jotka tienaavat sillä leipänsä. Ammattibloggaajan pitää päivittää blogia säännöllisesti ja tuottaa tasalaatuista matskua. Blogin kylkiäisenä tulee sosiaalinen media, joka on olennainen osa tätä työtä. Osa bloggareista saattaa myös siirtyä blogin kirjoittamisesta esimerkiksi youtube-videoiden tekemiseen (eli tubettajaksi) tai elättää itsensä pelkästään Instagramilla. Ajatelkaa, sekin on mahdollista Suomessa vuonna 2018!

Enpä minä silloin 2011 osannut ajatella, että voisin kutsua itseäni vielä joku päivä somevaikuttajaksi. Okei, ei edes OLLUT mitään somea! Vaikka blogini on edelleen lukijamääriensä puolesta keskikokoinen, niin mulla on yksi kanava, jossa seuraajat ovat ainakin triplaantuneet sitten joulun jälkeen ja se on IG-story. Mulla on suhteellisesti paljon enemmän seuraajia storyn puolella kuin vaikka muuten Instagramissa. Ja lisää mahtuu!!
Story on siis IG:hen päivitettävä tarina, joka säilyy siellä 24h. Uskon, että juuri siinä kanavassa mun oma persoona voi tulla parhaiten esille.

Olin tänään PING Festival -tapahtumassa Clarion Hotellissa, joka on siis digitaalisen median ja markkinoinnin tapahtuma. Olin siellä kutsuttuna työnantajani A-Lehtien puolelta. Tapahtumassa opimme lisää ammattimaisesta bloggaamisesta ja itsensä markkinoimisesta somevaikuttajana. Mä en bloggaa kokopäivätyökseni, koska ei se ammattina mua ole oikeastaan koskaan houkutellut. Mun mielestä on silti vaan niin hienoa, että edelleen, siis vielä näin seitsemän vuoden jälkeen haluan päivittää tätä blogia teille ja kertoa niistä asioista jotka kiinnostaa mua! Joku voisi ajatella, että tässä ajassa on jo koluttu kaikki smoothieohjeet ja muut aiheet läpi, mutta vielä niitä otsikkoideoita jostain kumpuaa!

FitFashion bloggaajat: Piia Pajunen, Monna Pursiainen (Monna treenaa), minä ja Jutta Hirsimäki (On my way).

Somevaikuttaminen on myös ainakin mun mielestä aika vastuullista homaa, vaikka omat seuraajani eivät olekaan enää ihan teinejä! Tiedän silti, että omalla sanallani on painoarvoa ja kyllä sitä nykyään pitää vähän miettiä, mitä sitä suustansa (ja näppikseltä) päästelee. On paljon esimerkiksi sellaisia yhteistyöehdotuksia, joista tiedän jo etukäteen, että jos lähtisin niihin niin uskottavuus saattaisi kärsiä. Myös esimerkiksi laihdutuksesta ja ylipainosta puhuminen on asia, johon koittaa suhtautua niin, ettei anna vääränlaista viestiä teille lukijoille.

Mitä blogeja te luette ja miksi?

ISO KIITOS TEILLE KAIKILLE, ETTÄ JAKSOITTE TÄMÄNKIN POSTAUKSEN LUKEA TÄNNE ASTI. ILMAN TEITÄ EI OLE TÄTÄ BLOGIA. ♥

INSTAGRAM: katrivee ja Match by K

FF:n blogit eivät ole enää entisensä!

Juttelin tässä alkuviikosta erään lukijani kanssa, joka lukee paljon myös muita FF:n blogeja. Minusta oli tosi mielenkiintoista kuulla ns. puolueeton mielipide blogistani ja muista blogeista, koska harva kehtaa kuitenkaan sanoa ihan suoraan missä olisi kehitettävää. Vaikka onhan se vähän niinkin, että ainkin minä itse kirjoitan sellaista blogia, jollaista haluaisin itse lukea, enkä vain miellyttääkseni muita. Mitä tulee omiin lempiblogeihini, niin huomaan nykyään vähenemässä määrin klikkailevani esim. blogien ”terveyspannariohjeisiin” tai vauvajuttuihin. Ne ei vaan jaksa tällä hetkellä juuri kiinnostaa, eipä siinä sen kummempaa!

Tuo lukijani kuitenki kertoi, että moni blogi on muuttunut parin vuoden sisällä aika radikaalisti ja muutamat hänen entisista suosikkiblogeistaan ovat nykyään vaipuneet unholaan. Syynä on yleensä liian iso harppaus aihepiiristä toiseen! Ymmärrän häntä siinä mielessä, että moni olettaa Fitfashionin blogien olevan etupäässä fitness-lifestyleen liittyvää, mutta aika nopeasti on aiheet kahlattu läpi jos vain siitä vuodesta toiseen kirjoittaa. Blogihan kasvaa ja kehittyy kirjoittajan mukana ja esimerkiksi itseäni äitiys on muuttanut ihmisenä ja myös ajatusmaailmallisesti.
Ymmärrän tietysti senkin, että jos joku blogi muuttuu ihan täysin, niin se ärsyttää osaa lukijoista. Ette varmaan ole huomanneet (ehhhehe), että meillä FF:ssä on kevyt vauvabuumi meneillään ja ymmärrän senkin, ettei se aihealue ole ihan kaikkien kuppi teetä! Sama asia on vaikka kauneus- ja muotijutut, eli ne ei välttämättä kiinnosta, etenkin jos etsii terveyspainotteisia postauksia.

Onko nykyään kuitenkin vaikeaa löytää nimenomaan laadukkaita terveellisen elämäntyylin blogeja?? En usko! Omia suosikkejani ovat tätä lukijaani kompaten Piia Pajusen ja Ida Jeminan blogit – siis esimerkkinä! Voin vaan kateellisena katsella vierestä miten laadukasta ja hyvin tuotettua sisältöä likat jaksaa julkaista aktiivisesti! Pyörää on mahdoton keksiä uudelleen, mutta kyllä ne TOP5 peppuvinkit on jo nähty! Itsekin tykkään lukea edelleen treenipostauksia, jos niissä on joku uusi kulma tai aihe. Ja lisäksi, mikä tärkeintä: Ihmisessä täytyy olla persoonaa! Jos blogi on vain oman yritystoiminnan mainos, niin multa jää kyllä lukematta.

Toki moni miettii ihan perustellusti myös blogin kaupallisuutta, jonka takia moni haluaa kirjoitella muustakin kuin pelkästään liikunnasta tai ruokavaliosta! Ei sillä, että kaupallisuus olisi lukijan näkökulmasta blogin paras piirre, mutta kyllähän monipuolinen blogi löytää myös monipuolisesti lukijoita! Vaikka omassa blogissani on käsitelty jonkun verran viime aikoina myös tyyli- ja kauneusjuttuja, niin ilmeisesti myös ne postaukset ovat löytäneet lukijoita lukumäärien perusteella! Myönnän avoimesti, etten ole jaksanut keskittyä niihin TOP5 peppuliikkeisiin itsekään viime aikoina, joten luonollisesti treenihommista on nyt vähän vaikea nyhjäistä! Uskon kyllä, että nyt häiden jälkeen blogiin alkaa tulla myös enemmän treenin liittyviä juttuja.

Paras kai lienee kysyä teiltä lukijoilta, että ovatko FF:n blogit muuttuneet liikaa? 
Mitkä ovat teidän lempiblogeja ja miksi (mua ei tarvi mainita, heh 😀 )?