Tätä halusin kysyä FitFashionin muilta bloggaajilta (OSA1)

Olen ollut FitFashion -blogiportaalista sen alusta saakka. Yksi meidän portaalin ehdottomista eduista on bloggaajatiimimme, joista osasta on tullut minulle tosi hyviä kavereita. Osan kanssa olemme tekemisissä ihan viikoittain ja puhumme toki muustakin kuin blogiskenestä.

FitFashion bloggaajat Piia Pajunen, Monna Pursiainen, minä ja Jutta Hirsimäki.

Halusinkin tässä postauksessa tuoda esille muutamia huipputyyppejä täältä meidän portaalista ja kysyin heiltä sellaisia juttuja, jotka mun mielestä on kiinnostavaa juuri heissä ihmisenä tai heidän blogissaan. Toinen osa tulee sitten ensi viikolla.

Aloitetaan meidän ainaisesta positiivarista, eli Kipasta (Coaching Kira). Ei vitsi mikä persoona! Mä koen, että mä ja Kipa ollaan siinä mielessä sielunsiskoja, että olemmat ollaan aikamoisia ”jokapaikanhöyliä” ja lähdetään mukaaneri juttuihin! Kipa kilpailee parhaillaan Fitnessmallikisassa ja on mun mielestä esikuvana juuri oikeanlainen. Mäkin oon muuten hakenut back in the days samaan kilpailuun!
Kipalta mä halusin kysyä, että koska hän on aina super positiivinen, niin onko hän sitten ikinä huonolla tuulella?? 

– Sanoisin, että olen luonteeltani peruspositiivinen ihminen, joka uskoo omien ajatustensa voimaan: haluan nähdä asioissa hyvää. Lisäksi mun mielestä maailma on mahdollisuuksia täynnä ja se voimaannuttaa! Superpositiivisuus ei ole (itselleni) vaikeaa, joskin se on aktiivista ajattelutyötä. 🙂
Ja kyllä!! Olen myös huonolla tuulella silloin tällöin – sitäkin pitää löytyä! Ihminen kasvaa parhaiten haasteiden ja epämukavuuden myötä, ei pelkästään sillä kivalla ja hattaralla.

Sitten on vuorossa melkein mun naapurissa asuva Jonna (Palasia Arjestani), jonka kanssa ollaan pidetty yhteyttä jo ainakin parin vuoden ajan. Jonna on mun mielestä pitänyt hienosti oman tyylinsä ja hänen bloginsa on todella samaistuttava! Nykyään aika moni esittää sellaista pintaliitoelämää ja vain niitä parhaita puolia elämästään. Jonna uskaltaa elää blogissaan ja vlogissaan ihan normaalia arkea ja tää paineiden täyttämä maailma kaipaa juuri tällaisia vaikuttajia!
Jonnalta kysyin että tunteekö hän usein paineita olla enemmän blogimaailman trendeissä mukana? Ja millainen hän haluaa olla bloggaajana ja vaikuttajana?

– Tunsin ennen aika koviakin paineita, mutta en enää. Pyristelin aikani asian kanssa, mutta tovi sitten totesin etten voi oikeasti jatkaa sillä linjalla. En voi olla jotain muuta kuin olen. Pelotti alkuun ”päästä oma itseni” valloilleen, mutta lukijat ovat ottaneet sen yllättävän hyvin vastaan. Bloggaajana haluan olla oman tieni kulkija. Kirjoittaa niistä asioista, jotka ovat mun sydäntä lähellä. En tavoittele suurta suosiota, vaan haluan pitää blogin aitona ja maanläheisenä.

Kolmas bloggaaja, josta on tullut mulle blogin myötä ehkä vähän yllättäenkin hyvä kaveri on Umppu (Prime Life), vaikka ei asuta nykyään enää edes samassa kaupungissa! Mä arvostan ihmisiä, joilla on omat mielipiteet eikä he pyri olemaan ihan kaikkien kanssa aina samaa mieltä. Itse ajattelen, että ainoastaan sellainen ihminen voi oikeasti menestyä esimerkiksi bisnesmaailmassa. Umppu on sairaan kova tekemään töitä ja lukijat ei ehkä aina tajua sitä, että mikään ei tule helpolla. Ei yrittämisessä, eikä etenkään blogimaailmassa. Niin se vaan menee, että jotkut suunnittelee ja jotkut tekee! Mä arvostan aivan hulluna sitä, mitä Umppu on elämässään saanut aikaan; Oma (menestyvä) yritys, kolme ihanaa lasta ja yksi suomen luetuimmista blogeista!
Kysymykseni Umpulle kuului, että miten hän saa niin paljon aina aikaan? Aina on joku projekti meneillään, milloin remontti tai milloin koko kämppä siivotaan kerralla! Mikä on se aikaansaamisen salaisuus? 

– Mielenkiintoinen kysymys ja tota kysytään multa usein. Mä itse koen, että mä en edes tee niin hirveästi. Ja varsinkin niinä päivinä, kun en tee mitään, niin mä jopa vähän lamaannun ja masennun. Musta tuntuu, että mulla tarvii olla aina jotain tekemistä ja aina kun mä saan yhden projektin päätökseen ja vannon, että nyt en tee mitään, niin mä oon jo alitajuisesti miettinyt seuraavaa projektia.
Mä oon luonteeltani aika aktiivinen ja tarviin koko ajan jotain sykkimistä. Pieni stressi jopa sopii mulle, koska saan silloin itsestäni enemmän irti.

☆Ensi viikolla tulossa sitten seuraavat bloggaajat ja seuraavat kysymykset! Energistä viikkoa kaikille!☆

FF:n blogit eivät ole enää entisensä!

Juttelin tässä alkuviikosta erään lukijani kanssa, joka lukee paljon myös muita FF:n blogeja. Minusta oli tosi mielenkiintoista kuulla ns. puolueeton mielipide blogistani ja muista blogeista, koska harva kehtaa kuitenkaan sanoa ihan suoraan missä olisi kehitettävää. Vaikka onhan se vähän niinkin, että ainkin minä itse kirjoitan sellaista blogia, jollaista haluaisin itse lukea, enkä vain miellyttääkseni muita. Mitä tulee omiin lempiblogeihini, niin huomaan nykyään vähenemässä määrin klikkailevani esim. blogien ”terveyspannariohjeisiin” tai vauvajuttuihin. Ne ei vaan jaksa tällä hetkellä juuri kiinnostaa, eipä siinä sen kummempaa!

Tuo lukijani kuitenki kertoi, että moni blogi on muuttunut parin vuoden sisällä aika radikaalisti ja muutamat hänen entisista suosikkiblogeistaan ovat nykyään vaipuneet unholaan. Syynä on yleensä liian iso harppaus aihepiiristä toiseen! Ymmärrän häntä siinä mielessä, että moni olettaa Fitfashionin blogien olevan etupäässä fitness-lifestyleen liittyvää, mutta aika nopeasti on aiheet kahlattu läpi jos vain siitä vuodesta toiseen kirjoittaa. Blogihan kasvaa ja kehittyy kirjoittajan mukana ja esimerkiksi itseäni äitiys on muuttanut ihmisenä ja myös ajatusmaailmallisesti.
Ymmärrän tietysti senkin, että jos joku blogi muuttuu ihan täysin, niin se ärsyttää osaa lukijoista. Ette varmaan ole huomanneet (ehhhehe), että meillä FF:ssä on kevyt vauvabuumi meneillään ja ymmärrän senkin, ettei se aihealue ole ihan kaikkien kuppi teetä! Sama asia on vaikka kauneus- ja muotijutut, eli ne ei välttämättä kiinnosta, etenkin jos etsii terveyspainotteisia postauksia.

Onko nykyään kuitenkin vaikeaa löytää nimenomaan laadukkaita terveellisen elämäntyylin blogeja?? En usko! Omia suosikkejani ovat tätä lukijaani kompaten Piia Pajusen ja Ida Jeminan blogit – siis esimerkkinä! Voin vaan kateellisena katsella vierestä miten laadukasta ja hyvin tuotettua sisältöä likat jaksaa julkaista aktiivisesti! Pyörää on mahdoton keksiä uudelleen, mutta kyllä ne TOP5 peppuvinkit on jo nähty! Itsekin tykkään lukea edelleen treenipostauksia, jos niissä on joku uusi kulma tai aihe. Ja lisäksi, mikä tärkeintä: Ihmisessä täytyy olla persoonaa! Jos blogi on vain oman yritystoiminnan mainos, niin multa jää kyllä lukematta.

Toki moni miettii ihan perustellusti myös blogin kaupallisuutta, jonka takia moni haluaa kirjoitella muustakin kuin pelkästään liikunnasta tai ruokavaliosta! Ei sillä, että kaupallisuus olisi lukijan näkökulmasta blogin paras piirre, mutta kyllähän monipuolinen blogi löytää myös monipuolisesti lukijoita! Vaikka omassa blogissani on käsitelty jonkun verran viime aikoina myös tyyli- ja kauneusjuttuja, niin ilmeisesti myös ne postaukset ovat löytäneet lukijoita lukumäärien perusteella! Myönnän avoimesti, etten ole jaksanut keskittyä niihin TOP5 peppuliikkeisiin itsekään viime aikoina, joten luonollisesti treenihommista on nyt vähän vaikea nyhjäistä! Uskon kyllä, että nyt häiden jälkeen blogiin alkaa tulla myös enemmän treenin liittyviä juttuja.

Paras kai lienee kysyä teiltä lukijoilta, että ovatko FF:n blogit muuttuneet liikaa? 
Mitkä ovat teidän lempiblogeja ja miksi (mua ei tarvi mainita, heh 😀 )?