Päätös: En nouse lavalle tänä viikonloppuna.

*Sisältää mainoslinkkejä

Toppi Ivy Park*

Haluan kertoa teille yhden jutun, minkä moni on varmaan voinut lukea jo rivien välistä.
Nimittäin en aio nousta lavalle tänä viikonloppuna käytävissä Fitness Classic kisoissa Helsingin Kulttuuritalolla.

Tähän on monia syitä, joita haluan teille nyt blogissani avata.

Ihan eka syy on se, etten lunastanut tammikuussa kisalisenssiä ja ilman sitä en voi kilpailla.

Toinen syy on se (minkä moni teistä on varmaan kuvien perusteella jo huomannutkin), että kuntoni jäi aivan liian löysäksi keskivartalosta. Ja no, oikeastaan ihan muualtakin! En vaan mitenkään ehtinyt kuntoon kilpailupäiväksi ja näin vajaalla kunolla ei ole mitään järkeä lähteä koittamaan onneaan!
Lisäksi olen saanut itseäni raahattua hirveän vähän salille viimeaikoina, kun työ ja jumpat ovat vieneet suurimmat energiat.

Dieetti oli myös näin jälkikäteen ajateltuna aivan liian lyhyt: Se alkoi perjantai-iltana n.klo 22 heti sen jälkeen, kun olin syönyt 6 katkaraputäytteistä riisipaperirullaa ja punaisen Jacky-makupalan. Jo eilen sorruin sitten lounaalla Thaimaalaisessa kanaan punacurry-ananaskastikkeessa. Maistui muuten syntisen hyvältä. Meillä ei edes ollut kotona edes parsakaalia, jota olisin voinut laittaa minigrip-pussiin ja ottaa mukaani ravintolaan.
Dieetti ei oikeastaan missään vaiheessa muuttunut haastavaksi. Tänä aamuna en ollut erityisen nesteinen, joka on tietysti hyvä.

Olin myös ehtinyt tehdä viikonlopulle muita suunnitelmia, nimittäin osallistun True Hearts valmennusyhtiön NLPT -kurssin II-osaan* ja se kestää koko viikonlopun. Kisat sattui siis ikävästi päällekäin tämän koulutuksen kanssa, johon halusin osallistua tosi kovasti!
Olisin ehkä just ja just ehtinyt Malmilta Kultsalle lavalle sunnuntaina, mutta aika tiukille olisi mennyt. Lisäksi liikun pyörällä, joten kisameikki olisi ollut poskilla siinä vaiheessa, kun pääsen Kultsan pihaan.

Joo… Ristiriitaiset fiilikset. Onneksi nyt kun päätös on tehty, niin voin relata ja ottaa syömisenkin kanssa vähän vapaammin! Meillä on vielä yksi jacky-makupala jääkaapissa.

Onko muita jotka eivät nouse Kultsalla lavalle tänä viikonloppuna ja mitkä syyt teillä vaikutti päätökseen?

PS. Tästä päätöksestä johtuen turhauduin niin paljon, että myyn nyt vähän käytetyt Pleaser-merkkiset kisakenkäni, jotka ovat kokoa 37. Kengissä nilkkaremmi ja runsaasti tunnearvoa. HP 30€. Nouto, treffit tai postitus onnaa.

No johan oli kisat… NFE 2016!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
FF:n bloggaripotretti! Kuvaajana Petri ”siis miten tällasta kameraa edes käytetään” Mast 😀 Oli vissiin mun minijärkkäri liian yksinkertainen heh heh…

Fitnesstaivas  ja -helvetti koettu jälleen tänä vuonna! Lahti tarjosi kiristyvälle kansalle taas yllin kyllin proteiinipatukkamaistiaisia ja ohittamattomia tarjouksia veteen sekoitettavista jauheista. Ja nähtiinpä siellä myös kisaa toisen perään, jota mekin oltiin katsomassa.

Suunnattiin vasta sunnuntaina Lahteen, koska meillä oli Jonnan kanssa hankittu tällä kertaa liput myös itse kisoihin. Mietin siis ihan joka vuosi onko 50€ pikkuisen liioiteltu hinta fitnesskisoista…? Mutta ilmeisesti ei, koska tapahtuma oli jälleen kerran loppuunmyyty! Sinänsä reissu tuli kuitenkin suht edulliseksi, ettei messuilta tarttunut mukaan ainoitakaan siksdöös-trikoita tai proteiinijauhepöniköitä. Varmasti sai halvalla – en sitä kiellä, mutta ei nyt vaan sattunut löytymään mitään todella kiinnostavaa ja ohittamatonta tarjousta. Messuilta parhaiten jäi mieleen tietysti ne kaikki tutut, joiden kanssa pääsin vaihtamaan kuulumisia! Kävin myös noutamassa Roberts Berriesin osastolta pienen tuotepaketin ja mukavaa, että ennen niin herapitoisilla messuilla on tänä vuonna esitteillä myös muita terveellisiä uutuuksia. Muita mielenkiintoisia juttuja oli mm. Rääkki-clothing (joko olette bonganneet?), Celsius (pääsin nyt vihdoin maistamaan haukuttuani jo aiemmin instassa muut BCAA juomat 😀 ) ja Puren ”raakapiste”, jonka smoothie oli niin makeaa, että tukka nousi pystyyn… Huh!

Sain testiin Robertsin Berrie-purkkeja, jossa on siis "päivän marjat" juotavassa muodossa. Aivan tajuttoman hyviä!!! Näissä ei ole lainkaan lisättyä sokeria eikä muita makeutusaineita. Erittäin lämmin suositus :) !
Sain testiin messuilta Robertsin pisteeltä Berrie-purkkeja, jossa on siis ”päivän marjat” juotavassa muodossa. Aivan tajuttoman hyviä!!! Näissä ei ole lainkaan lisättyä sokeria eikä muita makeutusaineita. Erittäin lämmin suositus 🙂 !

Mutta itse kisoihin….
Katsottiin siis vain naisten body fitness ja bikinifitness sarjat. Sanon nyt ihan tähän kärkeen, että en tunne henkilökohtaisesti – siis ”ystävämielessä” ketään kisaajaa. Eli mulla ei ollu kovinkaan vahvoja tunnesiteitä kehenkään. Silloin voikin ehkä hieman objektiivisemmin tarkastella line-uppeja, kun ainahan se oma kamu on paras. Toinen juttu tietysti on, etten ole mikään ammattilainen arvioimaan ketään ja kaikki perustuu omaan mutuiluun. Täytyy kyllä silti todeta, että sekä bodyssa, että bikinissä oli ihan äärettömän kovia kisaajia ja tosi tasaväkisiä. Ainoastaan muutama todellinen ylläripaukku mahtui kärkeen, joka ei olisi sinne mielestäni kuulunut. Yllättäen muuten bodyfitness olikin ehkä mielenkiintoisempi sarja tänä vuonna! Siellä oli paljon hyvännäköisä kisaajia ja thank god, yhtään rokokoohenkistä korkkiruuvikampausta ei lavalla enää tänä vuonna enää nähty 😀 ! Oli makeeta kiva, että moni oli todella panostanut lavalookkeihin ja erottui sillä edukseen massasta!

Yksi koko kisojen onnistunein lookki oli BF alle 163cm sarjassa keskellä olevalla Meeri Mäenpäällä (nro 53).  Loppusijoitus hienosti SM 5!
Yksi koko kisojen onnistunein lookki oli BF alle 163cm sarjassa keskellä olevalla Meeri Mäenpäällä (nro 53). Loppusijoitus hienosti SM 5!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Toinen koko kisan lempparilookkejani oli BF 168cm sarjassa kisaava Veera Grönlund (kolmas oikealta). Hän oli lopulta SM 6. Ja moikkamoi toi kroppa……

Mietinkin näin katsojan näkökulmasta, että kuinka moni kilpailija olisi saanut vielä hieman lisää ”sitä jotain” lavalle, jos lookki olisi ollut jotenkin hieman omaperäisempi? Toki kroppa on se mitä arvostellaan, mutta tuomaritkin ovat ihmisiä ja heidän huomionsa kiinnittyy samoihin juttuihin kuin yleisönkin. Esimerkiksi yhdellä bodykisaajalla oli täysin eri värisen bikinit kuin muilla (Jenni Burtsovilla BF pitkässä sarjassa) ja hän jotenkin pomppasi silmille heti!
Lisäksi selvä hiustrendi on hiukset ylhäällä ja se kyllä sopi monelle loistavasti. Monella kilpailijalla tukka oli valitettavasti liian mitäänsanomaton ja lässähtänyt ja se vaikutti kokonaiskuvaan. Myös lyhyt tukka voi olla muuten tosi tyylikäs!

Tietysti kroppa on lopulta se millä kisoissa pelataan. Oikeastaan body fitnesissä sijoitukset osuikin aika hyvin oikeaan. Bikinissä taas oli kyllä aikamoisia ylläripaukkuja!
Toki AINA tuomareiden päätöksistä tulee jälkipuheita ja jokaisella on omat mieltymyksensä. Mutta itse olin tosi pettynyt, ettei esimerkiksi Linda Paldanius päässyt finaaliin vaikka hänellä on mielestäni ihan täydellisesti biksuun sopiva kroppa! Ja kireäkin hän oli!
Pitkässä sarjassa suosikkini Milla Kelahaara oli kolmas, joten ei veikkaus kovin pieleen mennyt! Alle 168cm sarjassa suosikkini oli Ilona Siekkinen, joka oli lopulta neljäs. En tiedä olisiko hänen pitänyt olla vähän kireämpi voittaakseen…?
Alle 163cm sarjassa veikkasin Melina Keltaniemen voittoa ja hän sen sitten ottikin! Stailaus ja meikki oli kyllä erittäin onnistunut. Alle 160cm finaalikuusikko oli kyllä mielestäni aaaaaaaika erikoinen. Siis aivan erityylisiä ja -lihaisia kisaajia. Johanna Hermans oli suosikkini, mutta varmaan lihasten puolesta voisi olla jo bodyfitnesissäkin. Hänen tukka ei mielestäni ollut ehkä ihan onnistunut. Mutta pääasia tietysti, että kisaaja itse on tyytyväinen.
Nää on aina niin makuasioita! Upeita mimmejä kuitenkin kaikki. Hirveä duuni takana. Iso hatunnosto sille!

Menikö teidän mieletä sijoistukset oikein? Entäs mitä piditte messuista?

Kaverini Sami-Jaakko kisasi shortsisarjassa. Oli mies "hiukan" muuttunut viime näkemästä......
Kaverini Sami-Jaakko kisasi shortsisarjassa. Oli mies ”hiukan” muuttunut viime näkemästä……