FF:n blogit eivät ole enää entisensä!

Juttelin tässä alkuviikosta erään lukijani kanssa, joka lukee paljon myös muita FF:n blogeja. Minusta oli tosi mielenkiintoista kuulla ns. puolueeton mielipide blogistani ja muista blogeista, koska harva kehtaa kuitenkaan sanoa ihan suoraan missä olisi kehitettävää. Vaikka onhan se vähän niinkin, että ainkin minä itse kirjoitan sellaista blogia, jollaista haluaisin itse lukea, enkä vain miellyttääkseni muita. Mitä tulee omiin lempiblogeihini, niin huomaan nykyään vähenemässä määrin klikkailevani esim. blogien ”terveyspannariohjeisiin” tai vauvajuttuihin. Ne ei vaan jaksa tällä hetkellä juuri kiinnostaa, eipä siinä sen kummempaa!

Tuo lukijani kuitenki kertoi, että moni blogi on muuttunut parin vuoden sisällä aika radikaalisti ja muutamat hänen entisista suosikkiblogeistaan ovat nykyään vaipuneet unholaan. Syynä on yleensä liian iso harppaus aihepiiristä toiseen! Ymmärrän häntä siinä mielessä, että moni olettaa Fitfashionin blogien olevan etupäässä fitness-lifestyleen liittyvää, mutta aika nopeasti on aiheet kahlattu läpi jos vain siitä vuodesta toiseen kirjoittaa. Blogihan kasvaa ja kehittyy kirjoittajan mukana ja esimerkiksi itseäni äitiys on muuttanut ihmisenä ja myös ajatusmaailmallisesti.
Ymmärrän tietysti senkin, että jos joku blogi muuttuu ihan täysin, niin se ärsyttää osaa lukijoista. Ette varmaan ole huomanneet (ehhhehe), että meillä FF:ssä on kevyt vauvabuumi meneillään ja ymmärrän senkin, ettei se aihealue ole ihan kaikkien kuppi teetä! Sama asia on vaikka kauneus- ja muotijutut, eli ne ei välttämättä kiinnosta, etenkin jos etsii terveyspainotteisia postauksia.

Onko nykyään kuitenkin vaikeaa löytää nimenomaan laadukkaita terveellisen elämäntyylin blogeja?? En usko! Omia suosikkejani ovat tätä lukijaani kompaten Piia Pajusen ja Ida Jeminan blogit – siis esimerkkinä! Voin vaan kateellisena katsella vierestä miten laadukasta ja hyvin tuotettua sisältöä likat jaksaa julkaista aktiivisesti! Pyörää on mahdoton keksiä uudelleen, mutta kyllä ne TOP5 peppuvinkit on jo nähty! Itsekin tykkään lukea edelleen treenipostauksia, jos niissä on joku uusi kulma tai aihe. Ja lisäksi, mikä tärkeintä: Ihmisessä täytyy olla persoonaa! Jos blogi on vain oman yritystoiminnan mainos, niin multa jää kyllä lukematta.

Toki moni miettii ihan perustellusti myös blogin kaupallisuutta, jonka takia moni haluaa kirjoitella muustakin kuin pelkästään liikunnasta tai ruokavaliosta! Ei sillä, että kaupallisuus olisi lukijan näkökulmasta blogin paras piirre, mutta kyllähän monipuolinen blogi löytää myös monipuolisesti lukijoita! Vaikka omassa blogissani on käsitelty jonkun verran viime aikoina myös tyyli- ja kauneusjuttuja, niin ilmeisesti myös ne postaukset ovat löytäneet lukijoita lukumäärien perusteella! Myönnän avoimesti, etten ole jaksanut keskittyä niihin TOP5 peppuliikkeisiin itsekään viime aikoina, joten luonollisesti treenihommista on nyt vähän vaikea nyhjäistä! Uskon kyllä, että nyt häiden jälkeen blogiin alkaa tulla myös enemmän treenin liittyviä juttuja.

Paras kai lienee kysyä teiltä lukijoilta, että ovatko FF:n blogit muuttuneet liikaa? 
Mitkä ovat teidän lempiblogeja ja miksi (mua ei tarvi mainita, heh 😀 )?

Bikinikuvat, erokohu ja fitness-skandaali! Mitä vielä…?

OLYMPUS DIGITAL CAMERANyt kun tammikuu on potkaistu täydellä teholla käyntiin, niin sen huomaa hyvin myös täällä blogin puolella! Kävijämäärät kasvaa ja varmasti Fitfashionin etusivun uudistuminen (ja tietysti myös blogien ulkoasun uudistuminen) on vaikuttanut asiaan! Eli ISOKOKOINEN MOI kaikille uusille lukijoille ja kiva että olette tulleet lukemaa blogiani 🙂 . Muistakaa tykätä blogin FB-sivuista ja jos lukemasi postaus on ollut enemmän mukavaa ajankulua kuin hukkaa, niin paina sydäntä!

Olen kirjoittanut Fit you too -blogia yli 5 vuotta  ja sen tyyli ja aihealue on pysynyt mielestäni aika pitkälti samana koko matkan ajan. Blogini on tarkoitus olla sekoitus lifestyle-blogia( eli minua ja elämääni) että hyvinvointiblogia(vinkit, ruokavalio ja treeni). Pelkät infopläjäykset olisivat mielestäni ehkä vähän liian yksipuolista luettavaa ja muutamassa vuodessa lähes kaikki aihealueet on kaluttu läpi.

Se mikä mua itseäni vähän harmittaa on se, että nykyään lukijoita kiinnostaa eniten yksi asia: Kohut. Oli se kohu liittyen liian laihaan bloggaajaan, oli se bloggaajan erokohu tai kohu jostain asiasta, jonka bloggari on sanonut. Tämä tuntuu minusta ja bloggarin näkökulmasta siltä, että aina pitäisi olla jotain raflaavaa! Joko raflaava otsikko (kuten mulla tässä postauksessa, heh), raflaava pyllistelykuva (vaikka aihe olisikin joku ihan diibadaaba) tai ainakin polttavan kuuma aihe, jolla saa kommenttiboxin kiehumaan. Kuten jossain osuvasti sanottiin ”Ennen riitti että vilahti nänni. Nykyään täytyy olla rinnat paljaana ja kinkkuleikkeileistä parsitut alushousut!”. 😀

Entäs jos mä haluankin jakaa täällä blogissa kehonhuoltovinkkejä tai vaikka ruokaohjeen – kiinnostaako se enää ketään??? Mulla on itselläni niin tavallinen ja tasainen elämä, että mitään draamaa on vaikea saada kyhättyä aikaiseksi. Mutta ehkä mulla on jotain muuta annettavaa, nimittäin itselleni on mielestäni aika hyvin tarttunut tietoa ravitsemuksesta ja liikunnasta ja koko ajan tarttuu lisää yliopisto-opintojen myötä! Mä itse luotan tutkittuun tietoon enkä jaksa enää mitään älytöntä vastakkainasettelua (joka on myös blogeissa vakkarikamaa). Mua kiinnostaa vähän tylsästikin perusjutut, eli kärjistetysti sanottuna ei mikään keski-aasialaisen nippon-heimon tuoma maailmaa mullistava ruokavalio, jossa syödään kaksi mung-pavun itua päivässä (paitsi ehkä joo ilmiönä).ruokapaivakirja2 (1 of 1)

Nyt olisi tosi kiva kuulla teiltä, että millaisia juttuideoita teillä on? Kiinnostaako ihan perusjutut ruokavaliosta ja treenistä? Koitan toteuttaa ainakin yhden toivepostauksen joka viikko!

Olen miettinyt mm. seuraavanlaisia juttuja tai ”juttusarjoja” blogiin:

  • Mitä on hiilarit, proteiinit ja rasvat (siis idealla ”for dummies”)?
  • Miten voi kohottaa aerobista peruskuntoa (lajit, määrät, tehot)?
  • Millaisia liikkeitä aloittelijan kannattaa tehdä salilla?
  • Miten istumatyö vaikuttaa kroppaan?
  • Vinkkejä, kuinka testata kotona omaa liikkuvuutta

Oliko näistä esimerkiksi joku sellainen, joka juuri sua voisi kiinnostaa??
Toki varmasti sivuan postauksissa myös meidän perheeseen liittyviä juttuja ja edelleen se kotipostauskin on tekemättä… Tykkään myös itse kauneudesta, joten halusitte tai ette, niin myös niitä juttuja on varmasti tulossa!
Muistakaa, että huomisesta lähtien blogissa alkaa kasvispainotteiseen ruokavalioon keskittyviä teemaviikko, jolloin jaan teille ainakin kasvisvoittoisen ruokavalion sekä useita helppoja reseptejä!

Edit: Halusin vielä lisätä tähän, että en halua julkisesti dissata tässä ketään, joka on esim parisuhteensa päättymisestä avoimesti puhunut blogissaan. Jos itselläni olisi sama tilanne, niin varmasti sen toisin esille jossain vaiheessa, koska sitä voi olla vaikea peittääkään.

PS. Huomisesta alkaen olen Fitfashionin oman snäpin kuskina, joten ota fitfashionfi seurantaan!