Tänään on ”syö mitä huvittaa!” -päivä!

Tosi masentavaa, mutta olen taas kipeänä. Ennen reissua sain varmaan angiinan, mutta silloin en ollut kuumeessa. Eilen oltiin juhlimassa meidän ystävillä tuplasynttäreitä ja olin jo autossa koko ajan jäässä. Illan mittaan olo muuttui pikku hiljaa huonommaksi ja siinä ne juhlat sitten menikin pötkötellessä muiden syödessä kakkua…Kylläpä muuten ärsytti!

Eilinen random-selfie juhliin mennessä…

Tänään olen oikeasti vain ollut vaakatasossa, joka ei todellakaan ole mulle tyypillistä. Nukuin koko aamupäivän ja sen jälkeen olen katsonut telkkarista reissun takia missaamiani Sohviksia ja paria muuta lempiohjelmaani. Oli oikeasti lähes rikollinen olo, kun ei tehnyt mitään! Olin vaan niin veto veks, että en kyennyt mihinkään järkevään. Sen lisäksi on koko ajan huono omatunto kun ei ole töissä – tiedän, tyhmää.

Kiinnitättekö te huomiota ruokavalioon myös kipeänä?
Mulla on vähän sellainen juttu, että jos olen kipeä, niin en jaksa yhtään miettiä mitä syön. Vaikka silloinhan oikeasti nimenomaan pitäisi syödä tosi ravitsevasti ja nauttia kilokaupalla inkivääriä, valkosipulia ja vihermehuja! Ehkä jos joku olisi tullut tänne tekemään mulle niitä vihermehuja, niin olisin niitä voinutkin juoda… Mutta aamulla en saanut koomaltani edes puuroa keitettyä!

En tiedä mistä se kertoo, mutta mulla ei oo MITÄÄN ongelmaa syödä huonosti 😀 ! Vaikka terveellinen ruokavalio on ollut  luonteva osa mun arkea jo vuosia, niin osaan kyllä tarvittaessa vetää myös aivan läskiksi. Ja yleensä se on just silloin kun olen kipeänä! Tänään olen mm. syönyt aamulla paahtoleipää aamupalaksi, päivällä vedin Saarioisten roiskeläpän ja Pepsi Maxia ja äsken mies toi mulle kaupasta Croisantin. Todella ravitsevaa ja täysipainoista ruokaa siis…
Pakko muuten tunnustaa, että noi roiskeläppäpitsat on ihan sairaan hyviä!!

Olen muuten kovasti sitä mieltä, että mun pitää nyt ehdottomasti saada meille se mehulinko, jotta pääsen tekemään mehuja. Mitä merkkiä suosittelisitte? Olen kuullut, että joku melko edullinen Philips voisi olla ihan hyvä! Toisaalta panostaisin mieluiten heti kunnolliseen. Esim. blenderin kanssa kävi niin, että OBH osoittautui ihan surkeaksi vaativammassa käytössä ja sen jälkeen hankittu Rawmix on aivan eri planeetalta! Kuulen mielelläni vinkkejä teiltä kokeneemmilta mehustajilta!

Tsemppiä sinne muillekin flunssan kourissa makoileville!

Helsinkiläisnainen ihmeissään: Mihin katosi 3186kcal???

Siis voiko hyvinvointiblogissa puhua herkuista?????

VOI. Tai siis nyt on pakko! Ja voita tähänkin sisältyy!

On harvoja herkkuja, jotka täytyy siis totaalisesti piilottaa minulta. Meillä on pakkasessa vaikka kuinka paljon jäätelöä, mutta en ole niin jäden perään. Jääkaapissa taitaa olla maitosuklaata. Häistäkin on jäljellä vielä hieman karkkibuffan karkkeja (kiitos Cloetta!!!), mutta siellä on enää lähinnä tummanruskeita Pollyjä ja vadelmakarkkeja, eli kaikki MUN mielestä parhaat on syöty.
Eli herkut eivät siis ole mulle ongelma…?

On ihan muutamia sellaisia herkkuja, joille olen aivan älyttömän perso! Siis niin perso, että syömistä on aivan mahdotonta lopettaa!

Olin viime viikolla Akvamariinin bloggajapäivässä ja saimme kotiin viemisiksi Meiran tuotteita ja kassista löytyi mm.mantelijauhepussi. No, mä satun rakastamaan mantelijauhetta tai siis oikeammin kaikkea siitä leivottua! Oon napannut joskus mukaani jostain Kinuskikissan laku-macaronreseptin, johon kuuluu aika syntisen hyvä, Kick-patukoista valmistuva täyte. LIIAN. HYVÄ. Muutenkin macaronien tekeminen on jotenkin ihanan terapeuttista, joten tämä on siis hyvin kokonaisvaltainen elämys minulle.

No, mä sitten viikonloppuna ajattelin ”vähän” herkutella ja näpertelin siinä sitten pellillisen lakumacaroneja (ja tietysti väitin pojalle, että ”nää on aikuisten herkkua” ja ”yleensä lapset ei niin välitä näistä”….). Ekana iltana meni ehkä 6-8, joka nyt ei sinänsä ole vielä ihan hirveästi. Sehän on vain muutama hassu keksi. Siis aika pieni keksi. Ja hei ne on gluteenittomiakin (okei, hyvin huono yritys…)!

Mun jalo ajatus oli jättää loput macaronsit seuraavaan herkkupäivään, mutta mun mieli on vaan niin heikko! En mä kestä sitä ajatusta, että ne odottaa syömistään kaapin ylähyllyllä!!! Tänään meni sitten kaksi viimeistä – ja ihme että näinkin kauan kesti! Ja jumankauta ne on taivaallisen makuisia. Kohtahan se taas onkin lauantai, että voi leipoa seuraavan satsin 😀 .
Mä kuitenkin tunnen itseni, että en vaan voi jättää sitä syömistä muutamaan, vaan ne hallitsee mun ajatuksia niin kauan, että joka ikinen on mun vatsassa.

Älkää antako vaatimattoman ulkonäön hämätä: Normaalisti macaronseihin lisätään väriaineitta kuorien taikinaan, mutta nyt ei ollut kaapissa eikä maku sitä edes kaipaa…

Laskeskelin tossa aivan huvissani, että paljonko kaloreita sisältää pellillinen macaronseja…. Ja meinasin pudota persiilleni! Siis yksi pikku macaron pitää sisällään n.100kcal:n edestä energiaa?!?! Miten se voi olla edes mahdollista? Olin siis ahtanut viidessä päivässä itseeni yli 3000kcal:n edestä mantelijauhetta, tomusokeria, valkuaista ja lakutäytettä? Kyllä. Menetin siis täydellisesti juuri uskottavuuteni terveellisen ruokavalion lähettiläänä. Tämä ei ollut edes kohtuullista herkuttelua, vaan täysin hallitsematonta sellaista.
Tässä sitä huomaa, miten sitä vaan jättää ajattelematta, miten paljon sitä tulikaan taas tungettua sokeria kitaansa yhdeltä istumalta. Mutta kyllä oli sen arvoista. Taidan kuitenkin odottaa ainakin joulukuuhun, kun sallin itselleni taas macaron-terapiaa.

Kertokaa nyt, että teilläkin on joku sellainen ruoka, jonka syömistä te ette vaan voi lopettaa?? Enkä sitten halua kuulla mitään kommentteja porkkanoista tai goji-marjoista! 😀