Nämä asiat minusta tiedetään!

2405_2 (1 of 1)1. En osaa juoda viiniä. Viini maistuu pahalle. En tajua viineistä hölkäsen pöläystä – mulle ei sano mitään ”caberne savignon” tai ”cava”. Tykkään tasan yhdestä viinistä ja se on Lambrusco, koska se ei maistu liikaa viiniltä!

2. Pidän virsistä ja niiden laulamisesta. Äitini on myös kova nainen veisaamaan. Lempivirteni on ”Totuuden henki”. Mutta kaikki käy.

3. Olen hurrin mielestä ”henkisesti tasapaksu”. Tämä siis tarkoittaa sitä, että mulla on hyvin harvoin mielialanvaihteluita, joka on taatusti parisuhteemme salaisuus 😀 ! Kaikki meidän ystävä- ja perhepiirissä tietää, ettei me hurrin kanssa riidellä oikeastaan ikinä.

4. Inhoan hiuksia ja koirankarvoja!!! Aina kun pesen ja kuivaan hiukseni, niin en voi todellakin heitellä niitä irtoilevia hiuksia maahan, vaan vien jokaisen yksitellen vessanpönttöön. Aina ennen kuin laitan sukat koneeseen, niin käyn ne tarrarullalla läpi. #karvaneuroosi

5. Sotken lähes aina syödessäni vaatteeni ja tämä on ihan yleinen vitsi meillä. Yleensä sotken itseni myös syöttäessäni vauvaa ja joskus pudottelen jääkaapista ruokaa päälleni (viimeksi lauantaina soijakastikepullon anoppilassa).

6. Olen tosi mustasukkainen ruastani 😀 . Tämä on aivan älytöntä… mutta mua ärsyttää ihan jumalattomasti, jos joku tulee närppimään mun lautaselta (ellei ruokaa ole oikeasti tarkoitus jakaa esimerkiksi ravintolassa)! No, kaikki tietää, että lasten kanssa tätä asiaa on vain pakko oppia sietämään… Joskus mua ahdistaa jo etukäteen kun olen nälkäinen, että joku haluaa maistaa ruokaani ennen kuin olen itse maistellut sitä.

7. Mulla on autolla ajamiseen liittyvä vahva fobia! Mulla liittyy suuria rajoituksia sen suhteen missä, milloin ja millä ajan. Jos ajan johonkin, niin selvitän aina etukäteen reitin netistä vaikka laittaisinkin navigaattorin päälle.
Suurimmat fobiat liittyvät kaistojen vaihtoon, liittymiin ja parkkeeraamiseen. Ajotaidoissani ei kuitenkaan ole mitään vikaa.

8. Olemme parhaan ystäväni kanssa aivan hulluna Aki Tykkiin. Hän on NIIIIIIN kuuma!

9. Säilytän vanhoja cd-levyjäni meidän ullakolla, vaikka oikeasti en enää ikinä kuuntele niitä. Sanon kaikille, että niistä tulee vielä joku päivä keräilyharvinaisuuksia. Kyllä varmasti joku haluaa ostaa hyvään hintaan multa 30-vuoden päästä ”Dance Now 2”:sen…

10. Tiedän yleensä kaikki b-luokan julkkisjuorut. Kutsumme äitini kanssa 7 päivää lehteä raamatuksi (vitsillä siis). Rentoudun katsomalla tosi tv:tä ja ”laatusarjoja” kuten Rich kids of Beverly Hills ja Temptation Island Suomi. Eikä hävetä myöntää yhtään! Jostain syystä kaikki kaappaa sen seiskan kuitenkin pöydältä käteen kun tulevat käymään….

Kuinka onnistua valokuvissa? (Ja muutama epäonnistunut otos…)

epaonnistuneet3 (1 of 1)

”Mä en koskaan onnistu valokuvissa!”
Tämä lause kuuluu aina kun kamera kaivetaan esille! Viimeksi tällä viikolla, kun hyvä ystäväni pyysi minua ottamaan hänestä ”kerrankin jonkun onnistuneen kuvan”. Siitä sainkin juttuidean, eli jaan teille omat vinkkini kuinka näyttää kuvissa hyvältä ja parhaat puolensa.
Nää on sit täysin amatöörivinkkejä, koska en edes runsaasta 167cm:n pituudestani huolimatta ole ponnahtanut kansainvälisille mallimarkkinoille… Ilmeisesti mun vartalotyyppi ei ole vielä tarpeeksi muotia 😀 !

Mä en usko, että joku ei koskaan onnistu valokuvissa luonnostaan, vaan kysymys on siitä, että oppii vääntelemään naamaansa ja kroppaansa kameran edessä ollakseen edukseen! Olen kirjoittanut blogia kohta neljä vuotta, joten uskokaa pois – ihan muutama (tuhat) kuvaa on minustakin napsittu! En itse viitsi laittaa useinkaan selfieita blogiin, koska ne helposti toistavat itsäään ja ovat yleensä ihmisestä vielä aina samasta kuvakulmasta. Toisaalta, ainakin mun on vaikea saada ketään ottamaan blogiin kuvia ja kuvat ovat kuitenkin hyvän blogin elinehto! Mulla on puhelimessakin ihan ok kamera (Samsung K Zoom), mutta parhaat kuvat tulee kyllä ehdottomasti järkkärillä! Kun vielä oppii säätämään valoitusta niin avot! Tärkeää on myös katsoa, onko tarkennus kuvissa varmasti kasvoissa vai jossain takana olevassa puussa….

epaonnistuneet5 (1 of 1)
Oonkohan mä superinnostunut vai lentoon lähdössä 😀 ???

Jos pyydän jotakuta ottamaan musta kuvia blogijuttua varten, niin kuvia otetaan yleensä 30-50kpl. Ihan vähintään 20! Niistä onnistuu sitten yleensä aina se 5-10 kuvaa, jotka kelpuutan. Mulla on itselläni tietyt ilmeet, jotka ei oikein näytä hyvältä kuvissa. Eli esimerkiksi näytän helposti tosi tympääntyneeltä, jos koitan näyttää vakavalta. Mua on myös joskus esimerkiksi baarissa luonnehdittu vastakkaisen sukupuolen johdosta vihaisen näköiseksi perusilmeeltäni(???).
Kannattaakin kysyä kavereilta, että missä kuvassa olen eniten itseni näköinen eli luonnollinen. Mun mies aika usein myös sanoo, jos jossain kuvassa en ole oikein onnistunut (vaikka itse sen kelpuuttaisinkin). Lisäksi miehet aika usein pitää noita duckface selfieitä ihan hirveen näköisinä (eli vinkkinä vaan jos olet tinderissä!) Mä en niinkään mieti kuvissa, että näytänköhän mä nyt läskiltä näin tai noin päin, vaan lähinnä se, onko asento hyvä ja ilme ”itseninäköinen”. Mun mielestä luonnollinen hymy on kaikista kaunein ilme, eli kaikki ne eteeriset ”minulla on salaisuus”-ilmeet näyttävät yleensä aika hölmöiltä 😀 …

epaonnistuneet2 (1 of 1)
No tässä mulla ei oo salaisuuksia…

Kannattaa myös kiinnittää huomiota vaatteisiin, jos on kuvattavana tai kuvauksissa. Musta ja valkea erittäin harvoin näyttävät hyvältä kuvissa ja etenkin valkea väri saa vaalean ihon näyttämään helposti tosi kalpealta ”aaveelta”. Toinen juttu on tietysti vaatteiden malli, eli säkkimäiset vaatteet toimii hienosti jos olet tosi kapea – vähän niinkuin elävässäkin elämässä! Muuten saattaa helposti näyttää vähän muodottomalta, eli mieluummin tyköistuvaa. Itse tykkään paljon kirkkaista väreistä ja ne tuovat ilmeeseen aina sellaisen positiivisen viban!

epaonnistuneet4 (1 of 1)
Tuli näistä kuvauksista kyllä runsaasti laadukasta matskua…

Tärkeintä on kuitenkin vaan harjoitella erilaisia ilmeitä ja kyllä melkein aina bloggareillakin on ne muutamat ”parhaat ilmeet” joita kuvissa näytellään. Varmaan tärkeintä on juurikin se luonnollisuus, eli tosiaan se eteerisen seksipommin esittäminen viirusilmillä näyttää helposti vaan todella humoristiselta!
Eli eipä muuta kuin peilin eteen ”naurahtelemaan vapautuneesti”, koska siitä ne parhaat ilmeet yleensä tulee! Unohda liika poseeraaminen!

heinäkuu2 (1 of 1)
Tässäpä se on, lempikuvakulmani 🙂