Tein vauva.fi -raskaustestin!

Olen kertonut täällä blogissa ihan avoimesti, että mulla on Mirena-kierukka ja että sen kanssa oli etenkin alussa kaikenlaisia ongelmia. Tää on itseasiassa jo toinen kerta, kun mulla on Mirena, eli sain sen ilmaiseksi ensimmäisen lapsen jälkeen. Mulla on ollut myös E-pillerit ja minipillerit, mutta kumpikaan niistä ei sovi itselleni pidemmässä käytössä. Kierukka on osoittautunut kuitenkin kaikista vaivattomimmaksi pitkässä juoksussa.

Oon jo parin viikon ajan kärsinyt nimenomaan iltaisin pahoinvoinnista ja etovasta olosta. Luulin ensin, että pahoinvointi johtuu maca-jauheesta, jota oon kuitenkin käyttänyt jo tosi pitkän aikaa smoothiessa. Joskus maca voi aiheuttaa huonoa oloa etenkin liian isona kerta-annoksena, mutta yleensä tämä tapahtuu käytön alussa. Lopetin macan käytön, mutta huono olo jatkui.

Mulla oli myös pääkipukohtauksia, ei mitään kovin pahaa kipua, mutta sellaista jomottavaa. Pääkipu voi johtua sadoista eri syistä ja yksi niistä voi olla esimerkiksi hampaiden yöllinen narskuttelu, josta olen kirjoittanut TÄÄLLÄ. Joskus niskat voi olla myös vähän huomaamattakin niin jumissa, että se aiheuttaa pääkivun. Saatan olla itsekin hieronnan tarpeessa….

Itsellä pääkipu oli molemmissa raskauksissa ensimäinen oire, joten sain yht äkkiä päähäni, että mitäs jos kierukka on pettänyt?? Kierukka on sinänsä todella luotettava ehkäisymuoto, mutta ei tietenkään täysin aukoton! Tuhannesta naisesta kaksi tulee raskaaksi vuoden aikana kierukasta huolimatta ja itse satun tuntemaan yhden tälläisen tapauksen. Raskaaksi tuleminen kierukasta huolimatta on silti aivan hemmetin epätodennäköistä ja vaatii kyllä erittäin huonoa tuuria. MUTTA. Aina on se MUTTA!

Tein sen virheen, jota ei todellakaan kannattaisi tehdä, eli kirjoitin googleen ”kierukka ja raskaus”… Ja varmaan jo otsikosta voitte päätellä mihin päädyin! No tietenkin pahamaineiselle vauva.fi -foorumille, jossa jokaiseen nuhaankin saa ensimmäisenä syöpädiagnoosin! Menin ehkä pieneen ahdistustilaan, kun rupesin miettimään, että mitäs jos sittenkin olen raskaana. Olen juuri aloittamassa uuden yrityksen ja juuri nyt raskaaksi tulo tekisi kaikesta tosi monimutkaista! APUA.
Vauvafoorumin raskaustesti ei ehkä(???) ole luotettavuudessaan paras mahdollinen ja mitä enemmän selasin viestiketjua, niin sitä varmempi olin siitä, että olen nyt sitten kierukasta huolimatta raskaana. Päätin kuitenkin varmuuden vuoksi tehdä vielä apteekin raskaustestin, jonka luotettavuus on vauvafoorumiin verrattuna vain hieman korkeampi, eli 99%…… 😀

Jos olet ollut raskaana saatat muistaa, että alussa saattaa vähän etsimällä etsiä merkkejä ja oireita, etenkin jos kovasti toivoo lasta. Löysin itseni jopa ihmettelemästä, miksi mulla on ollut niin monena päivänä hikka?? Tälleen jälkeenpäin tunnen itseni aivan hölmöksi, mutta ihmismieli on välillä todella epälooginen! Kai sitä vaan sekoaa ja pienikin juttu pitää ylianalysoida; ”Apua, vain vasen sierain on tukossa, onkohan tämä merkki???”
Ja tiedätte varmaan, että mitä enemmän etsii, sitä enemmän löytää. Pää alkaa kehitellä kaikenlaista. En kuitenkaan tiedä mistä pahoinvointi lopulta johtui. Mulla on ollut joskus Mirenan kanssa ongelmia ennenkin, mutta nyt on mennyt ainakin puoli vuotta ilman mitään erikoisempia oloja. Menkkoja hormonikierukan aikana mulla ei ole ollut ollenkaan.

No, postaus on varmaan hyvä päättää kertomalla, että EN ole raskaana, eikä tarkoitus ole tullakaan raskaaksi! En sano ”ei koskaan”, mutta ei ainakaan nyt tähän elämäntilanteeseen kolmatta lasta!
Ehkä kyseessä oli kuitenkin vain joku pieni vatsapöpö ja yllätys yllätys, pahoinvointia ei eilen enää tullutkaan…

Lue myös:

Vuosi hormonikierukan laiton jälkeen – mitkä fiilikset?

Madafakin hormonikierukka!!!

 

Vuosi hormonikierukan laiton jälkeen – mitkä fiilikset?

Ihmettelin, kun vanhaan postaukseeni alkoi satelemaan tänään kommentteja! Huomasin sitten, että Fitfashion oli jakanut fb-sivuillaan (käykäähän tykkäämässä!) suositun postaukseni liittyen hormonikierukkaan ja siihen liittyviin ongelmiin. Tuo postaus oli julkaistu 1.1, eli siitä on kohta kulunut puoli vuotta. Lienee siis syytä päivittää tilanne hormonikierukkaelämän suhteen!

Niille jotka eivät tuota vanhaa postausta jaksa lukea kerrottakoon, että mulle laitettiin siis Mirena-hormonikierukka, kun synnytyksestä oli kulunut n.4kk. Mulla on ollut Mirena jo kerran aikaisemminkin ja tykkäsin siitä kovasti vaivattomuutensa takia! Mulle ei e-pillerit oikein sovi ja minipillereitäkin kokeilin, mutta niistä mun iho räjähti aivan totaalisesti!!!. Kauhustoorin voit lukea TÄÄLTÄ.
Mirena laitettiin Naistenklinikalla ja sen laittoi lääketieteen kandi, eli olin ns. koekaniini 🙂 . Olisin saanut kierukan nopeammin yksityisellä, mutta sen kustannukset olivat suhteettoman kovat (joku kommentoi että 450€) verrattuna siihen, että n.3kk odotuksella sain kierukan+laiton ilmaiseksi! Lisäksi toimenpide meni ilman mitään ongelmia.

Joitakin kuukausia kierukan laiton jälkeen mulla alkoi todella kovat selittämättömät vatsakivut. Lisäksi sain pahoinvointikohtauksia ja jossain vaiheessa olin ihan 100 varma, että kierukka on pettänyt ja olen taas raskaana. Näin ei kuitenkaan ollut ja vaikka kuinka tutkittiin, niin mitään järkevää selitystä ei löytynyt! Itse epäilin, että kierukka on lähtenyt liikekannalle, joka aiheuttaa kouristusmaiset kivut. Näin ei kuitenkaan ollut ja lääkärin mukaan kaikki pitäisi olla kierukan osalta jees. Olin suoraan sanottuna niin vittuuntunut olotilaani, että olin valmis poistamaan koko kierukan!

Ilokseni voin kertoa, että tilanne on helpottunut todella paljon tänä keväänä ja onneksi maltoin odottaa! Kuukautisten osalta vuodot ovat jääneet kokonaan pois, tosin kerran kuussa saan silti kärsiä oireista, eli vatsakivusta yhdistettynä huonoon oloon. Tämä kestää yleensä kuitenkin vain muutaman päivän, eikä silleen häiritse elämää (ainakaan verrattuna niihin viimevuotisiin kipuihin!). Huomasin, että mun hormonitoiminnalla kesti muutenkin aika kauan rauhoittua, joten tässä tapauksessa piti vaan antaa aikaa. Lopetin imetyksen heinäkuussa ja siitä kesti vielä ainakin 4-5kk että olin taas oma itseni ja esimerkiksi aivan hulluksi mennyt ihoni rauhoittui. Voin kirjoitella imetyksen lopetuksen jälkeisistä fiiliksistä joskus oman postauksen, jos aihe kiinnostaa teitä.

Miten kauan teillä meni hormonikierukan kanssa, että oireet loppuivat (jos niitä tuli)? Vai loppuivatko ne ollenkaan?