Sakkokierros!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKuinka monella teistä on megaärsyttäviä tapoja, joista on ihan mahdoton päästä eroon? Siis sellaisia, jotka on itselle tosi haitallisia, mutta silti löytää itsensä toistamasta niitä uudelleen ja uudelleen. Olen joskus blogissakin kertonut, että mulla on yksi aivan hemmetin huono tapa, josta olen koittanut päästä jo pitkään eroon! Nimittäin pesen käsiäni tulikuumalla vedellä! Ja koska mulla on atooppinen iho ja kädet usein auki, niin kuuma vesi käytännössä ”tappaa” mun käsien ihon. Hurrikin jaksaa mulle aina paasata tästä.
Ai miksi teen sitä? No siksi että se tuntuu NIIIIIIIN hyvälle!! Aina kun pesen kädet koitan pitää vesihanan viileällä… Mutta päädyn lilluttelemaan käsiä polttavan kuuman veden alla!! Tekisi välillä mieleni läimäistä itseäni moisesta tyhmyydestäni, kun ihottumani tekee muutenkin elämästä välillä haastavaa! Käteni ovat muutenkin kuivat, joten on sanomattakin selvä, että kuuma vesi ei ainakaan auta tilannetta!

Samaan kategoriaan menee esimerksi kynsinauhojen pureskelu ja mulla oli joskus nuorena tämäkin pahe – onneksi olen päässyt siitä eroon! Koko ajan oli kynsivallit tulehtuneet ja sormenpäät kipeät. Tosi fiksua! Ja onhan näitä huonoja tapoja vaikka millä mitalla. Tiedän myös tyyppejä, jotka syövöt ruokaa, jolle ovat allergisia ja saavat oireita . Sekään ei kuulosta kovin loogiselle! Samalla tavalla tähän kategoriaan sopii myös hampaiden pesun skippaaminen tai meikit päässä nukkuminen!

Mä oon miettinyt, että kuinka saisin itseni lopettamaan tämän tyhmyyden? No okei, LOPETTAMALLA SEN TEKEMISEN! Sitä luulisi, että kun aikuinen ihminen tietää olevan jonkin asian itselle haitallista, niin voisi tuosta noin vain tehdä itsensä kanssa sopimuksen, että en tee tätä enää. Mutta kuten tiedätte, niin joskus jonkun asian lopettaminen tuntuu hankalta, kun on sitä tarpeeksi kauan harrastanut.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä nyt sitten sain päähäni, että tästä eteenpäin mua seuraa rangaistus joka kerta kun huljuttelen käsiäni kuuman veden alla! Rangaistuksen täytyy olla yksinkertainen toteuttaa missä vain ja milloin vain, mutta sen täytyy olla kuitenkin sen verran iso, että sen suorittamiseen täytyy nähdä vaivaa. Niinpä päätin, että oma ”sakkoni” tästä megalomaanisesta tyhmyydestä on 10 miesten punnerrusta + 10 askelkyykkyhyppyä molemmille puolille + 10 burbeeta! Eli seuraavan kerran kun löydän itseni nautiskelemasta tulikuumasta vedestä, niin joudun tekemään pienen jumpan perään muistutuksena itselleni. Katsotaan toimiiko!

Olisi kiva kuulla jos teillä on itsellä tällaisia tapoja, joista olette yrittäneet päästä eroon? Toimisiko niihin ”sakkokierros” systeemi? 

Blue monday… Nyt sitä teetä ja sympatiaa, ***kele!

Tiesittekö, että tänään on vuoden masentavin päivä (siis ihan virallisesti kuulemma). Voin kyllä allekirjoittaa 100%! En yleensä ole masentunut tai allapäin, mutta nyt en mahda sille mitään!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Erinäisten muiden vastoinkäymisten lisäksi mun iho on taas siinä kunnossa atopian takia, että nyt on kyllä raapastu (kirjaimellisesti) pohjaa ja reippaasti! Enpä muista millon iho olisi ollut taas näin surkeassa kunnossa ja mä oon kyllä henkisestikin aika surkeena. En tiedä mikä hitto siinä on, että on pitänyt saada tällainen riesa ja vaiva itselleen??? Tuntuu, että tällä hetkellä mikään rasva ei auta enkä kortisonia voi edes laittaa, koska olen sitäkin käyttänyt jo aivan liian pitkän jakson putkeen. Mulle on määrätty myös takrilomuusivoidetta (Protopic) ja menin sitäkin epätoivoissani laittamaan… vaikka lopputulema on entistä pahempi kutina!
Ihottuma on levinnyt parissa viikossa käsistä myös vatsaan, selkään ja jalkoihin. En tiedä onko mukana joku allerginen reaktiokin vai miksi tää kutka leviää kuin kristinusko keskiajalla? Pakkanen ainakin tappaa mun ihon, sen tiedän varmaksi! Mun pitäs pysytellä varmaan sisätiloissa näillä miinusasteilla. Heti kun vaan näytänkin nenääni pihalla, niin käsistä kuoriutuu iho pois (eikä varmaan tarvi erikseen mainita, että suojaan kyllä ihoni useilla vaatekerroksilla).

Ihottuma vielä sinällään menee, koska olen tottunut atopian rumentamaan ihooni, mutta asia johon ei totu koskaan on kutina! Kutina on jotain aivan järkyttävää!!! Kuten olen aiemminkin joskus blogissani kertonut, niin elämäni yksi ”tähtihetkistä” tän sairauden kanssa täytyy olla se, kun joskus vuosia sitten vedin plussakortilla kirjaimellisesti koko ihon paskaksi! Sekosin jotenkin totaalisesti ja raaputin sillä läpyskällä kuin jonkun hurmion vallassa. Tooooooosi fiksu veto!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kädet on ihan kuin hiekkapaperia! 

Mä en oikeasti tiedä, että mitä mä uskallan syödä vai purenko pelkkää alahuulta? Nyt koitan sitten ihan tosissani sitä maidotonta + gluteenitonta ruokavaliota, vaikka mulla on vaan niin suuri epäilys itseäni ja omia voimavarojani kohtaan sen ruokavalion kanssa. Mä koitan muistutella itselleni, että jos maidottomuus ja gluteenittomuus ei ala auttaa parin kuukauden kärvistelyn jälkeen oireisiin, niin voin milloin tahansa palata turkkilaisen jugurtin pönikälle takaisin. Varmaan johtuen tästä tämänhetkisestä terveydentilasta mulla on myös hieman huono asenne ruokavaliokokeilua kohtaan ja sehän se on kaiken pahan alku ja juuri – huono asenne! Itse tässä hiekoitan omaa onnistumistani…
Millä hitolla te olette saaneet 100% gluteenittoman ja maidottoman ruokavalion toimimaan arjessa? I need some help, desperately!! Antakaa mitä tahansa vinkkejä tai kertokaa, miten te aloititte ja oliko alku vaikeaa? Mä oikeasti tässä tilanteessa vaikka opettelen mandariinikiinaa jos tiedän sen auttavan näihin oireisiin.
Menen nyt kiroamaan kohtaloani johonkin pimeimpään nurkkaan. Ei vaan, vauva tarvii maitoa. Voikohan sitä käyttää kahvissa 😀 …?