NRJ Workout -lippujen onnelliset voittajat!

*Kaupallinen yhteistyö / Yhteistyössä Emerbus Event

IMG_1972
Muistoja viime vuoden Workoutista… Kun sitä oli vielä ketterä ja kapee 😀 !

Tämän kuun viimeisenä viikonloppuna jorataan taas Helsingissä NRJ Workout -ryhmäliikuntatapahtuma! Kuten kerroin ekassa postauksessa, niin olen ollut alusta asti blogin puolesta mukana, kun tapahtumaa on järjestetty ja tullut paikan päälle kun olen vain voinut! Workouttia järkätään tänä vuonna neljässä kaupungissa, eli Helsingin lisäksi myös Tampereella, Turussa sekä Oulussa. Olin viimeksi myös Tampereella mukana!
Helsingin gamet ovat tällä kertaa Tapahtumakeskus Telakalla, joka on mulle täysin uusi paikka. Myös ohjelma on uudistunut, koska tällä kertaa mukana on myös luentoja ja todella paljon monipuolistunut tuntivalikoima!
Muistakaa, että koodilla ”FITYOUTOO” saat lipun hinnasta -10% pois ja lippu kannattaa ostaa NYT, koska suosituimmat tunnit varataan nopeasti täyteen! Osaan tunneista on rajattu osallistujamäärä.

Edellinen NRJ Workout järkättiin Kaapelitehtaalla ja silloin mun oma lemppari oli ehdottomasti acroyoga sekä movement-kehonpainoharjoittelu, joka löytyy muuten tälläkin kertaa lukkarista Jarno Härkösen pitämänä (huippu ohjaaja, suosittelen lämpimästi!).

IMG_2024
Timo Kurvin pitämä Acroyoga oli ehdottomasti yksi edellisen Workoutin kohokohta ja kävimme jälkeenpäin hurrin kanssa myös Kurvin Acroyoga-workshopissa!

Arvoin kaikkien vastanneiden kesken kaksi kahden päivän lippua tapahtumaan ja kysyin teiltä, mikä on paras ryhmäliikuntabiisi! Joukossa oli todella monia omiakin suosikkejani ja selkeästi meillä musiikkimaut kohtaa 😀 ! Itse olen enemmän dance/dubstep-tyyppiä, mutta miksei välillä joku kunnon ”kikkelihevikin” mahdu joukkoon, kuten toisen voittajan, eli emmmin ehdottama Rainbown ”I surrender”, joka on mulla myös omassa ”tsemppibiisi” soittolistassa! Onnea siis emmmille lipun voitosta!
Toinen onnekas eli Ritu tarjoili sitten aikamoista korvamato-osasta eli Tacabro ”Tacata” biisin ja jos ei ihan heti soita toi biisi kelloja niin I warn you – tää biisi jää soimaan sun päähän!

nrj_workout

Onnea siis sekä emmmille että Ritulle lippujen voitosta – laitan teille sähköpostia tuota pikaa 🙂 ! Nähdään Telakalla 28.8!

Nyt se löytyi. Nimittäin täydellinen laji itselleni!

*Postaus toteutettu yhteistyössä Yoga Nordic Vantaan kanssa. Suurkiitos heille! ilmajooga7 (1 of 1)

Tämä blogi on siinä mielessä ihana asia elämässäni, että pääsen sen kautta kokeilemaan uusia juttuja ja tapaamaan uusia ihmisiä, joita en ehkä muuten tapaisi. Olen myös muutaman kerran päässyt kokeilemaan uutta lajia blogiyhteistyön merkeissä, kuten viime viikolla. Nyt kerron siitä tässä postauksessa.

Oma asiakkaani on pitkään hehkuttanut mulle ilmajoogaa ja sitä, kuinka hän on saanut sillä kuriin pitkittyneet ongelmat rintarangassa ja niska-hartiaseudussa. Hänellä on ollut koko valmennuksen kipuja enemmän ja vähemmän noilla alueilla ja hän on juossut lääkärin ja fyssarin välissä ja kaikki mahdolliset testit on otettu. Hän on tehnyt treenien ohessa liikkuvuutta lisäävää treeniä ja sen lisäksi hän tuli kokeilleeksi ilmajoogaa. Ei mennyt kuin muutama viikko ja hän kertoi mulle treeneissä, että kroppa tuntuu paljon rennommalta ja jumit ovat auenneet aivan ihmeellisen nopeasti. Mä ajattelin heti, että tuota lajia on pakko päästä kokeilemaan, jos joku sitä noin kovasti hehkuttaa! Olin toki ennenkin joogaillut jonkun verran, mutta enemmän perinteisempää joogaa. Ilmajoogasta en tiennyt siis mitään. Olin katsellut netistä hieman videoita ja laji tuntui heti sellaiselle, josta voisin pitää; Pieni ripaus akrobatiaa ja haasteita! Ei pelkästään samassa asennossa kököttämistä minuuttitolkulla!

Otin siis yhteyttä Vantaan Yoga Nordiciin ja ehdotin heille yhteistyötä; Postausta vastaan pääsisin kokeilemaan kaverin kanssa ilmajoogatuntia. Yhteistyö sopi heille ja viime keskiviikkona pääsin koittamaan lajia.
Kuten tiedätte, niin teen paljon myös tämäntyyyppistä blogiyhteistyötä, eli aina ei ole satojen eurojen mainostulot motiivina 🙂 …

ilmajooga2 (1 of 1) - Copy
Tunnin lopuksi killuimme kangaspusseissa kuin perhosen toukat. Oli aivan uskomattoman rentouttava fiilis…

ilmajooga3 (1 of 1) - Copy

Vantaan Yoga Nordic sijaitsee Tammistossa Hagelstamintiellä. Ilmajoogan lisäksi Vantaan salilla voit harrastaa myös pilatesta sekä hot yogaa, joka on myös ihana laji. Sopii erityisen hyvin kaltaiselleni lämmöstä pitävälle ja helposti palelevalle 🙂 .
Vaikka puhuimme tunnin ohjaajan kanssa tunnista hieman etukäteen puhelimessa, niin silti hieman jännitti tunnille mennessä. Olin saanut ohjeistuksen, että tunnille tuli tulla ilman meikkiä ja koruja. Lisäksi housujen tuli olla pitkälahkeiset ja ei liukuvaa kangasta. Ilmajoogasalissa katossa roikkuivat silkkitrapetsia olevat kangaslenkit, eli viralliselta nimeltään hammockit. Jokainen valitsi kangaslenkin oman pituuden mukaan, eli kankaan tuli yltään lonkkaluun kohdalle.
Tunti alkoi pienellä rentoutumisella ja sen jälkeen tunti eteni niin, että tunnin ohjaaja Wilma ohjasi ja näytti liikkeen ja sen jälkeen teimme perästä. Wilman ääni oli kuin rentoutuskasetista ja tunnin jälkeen oli jollain tavalla latautunut olo; Olin yllättynyt miten hyvin onnistuin tyhjentämään pään kaikista ajatuksista.

ilmajooga4 (1 of 1)
Tunnilla oltiin aika paljon myös ylösalaisin, joka oli tunnin parasta antia. Maailma näyttää uuden puolen itsestään pää lattiassa killuen…

ilmajooga1 (1 of 1) - Copy

Ilmajooga sopii lajina kaikille ja hyvin myös esimerkiksi raskauden alussa, sekä myös isompikokoisille ihmisille. Silkkitrapetsi kyllä kantaa eikä tunnilla ”kiivetä” korkealle. Wilman tunnilla ei nyt tehty lihaskuntoliikkeitä, mutta tunnin jälkeen Wilma antoi mulle vähän yksityisopetusta ja sain kokeila myös sitä puolta. Tunnin liikkeet olivat ihanan venyttäviä ja tämä laji on mun kehonhuoltoon kuin voisilmä puuroon; Ohjatulla tunnilla keskittyy paremmin ja ainakin liikkeet tulee tehtyä!
Liikkeet eivät olleet haastavia, vaikka ehkä saattavatkin näyttää siltä. Mikään prima ballerina ei siis tarvitse olla, eikä tunnille tullessa tarvinnut tietää ensimäistäkään jooga-asanaa. Mä myös rakasta pientä ”jännitystä” eli tunnista teki juuri niin mielenkiintoisen sen akrobatinen puoli ja itse asentoihin vääntäytyminen! Myös tasapaino sai treeniä ja moni turhaan välttää sellaisia lajeja, joissa vähän keikuttaa. Voin kuvitella, että tässä lajissa tasapaino ja kehon hallinta kehittyy hurjaa vauhtia!

ilmajooga5 (1 of 1) ilmajooga10 (1 of 1)

Mun kaverini totesi todella osuvasti, kun ajettiin pois Yoga Nordicilta; Tunti on todellinen ”me time”, eli keskittymistä omaan kroppaan ja sen tuntemuksiin . Oli jollain tavalla niin ihanaa rentoutua ja tehdä sellaista lajia, jossa tavoite ei ole saada vain sykettä kohoamaan ja hikeä pintaan! Ainakin musta itsestä tuntuu, että välillä liikunnasta tulee jopa suorittamista, kun ainoa tavoite on vain saada se tehdyksi. Onko teillä samanlaisia fiiliksiä…?

ilmajooga9 (1 of 1) ilmajooga8 (1 of 1)

Enpä muista milloin mulla olisi ollut sellainen fiilis treenatessa, etten haluaisi tunnin loppuvan ollenkaan! Mun mielestä se kertoo siitä, että on löytänyt itselleen täydellisen lajin. Treenaamisen täytyy nimittäin olla kivaa ja mielekästä, vaikka toki tarvitsemme sekä rankkoja, että rauhallisia treenejä molempia. Moni painaa kuitenkin aina vaan täysillä ja mä uskon, että tämäntyyppinen tunti saattaisi tehdä monelle todella hyvää! Ei pelkästään liikkuvuuden lisäämisen kannalta, vaan myös siksi, että välillä on hyvä hiljentyä kuuntelemaan omaa kehoa ja sen tuntemuksia. Mä ainakin aijon ottaa tämän lajin viikko-ohjelmaan ja nauttia kerrankin hieman erityyppisestä treenistä.
Erityiskiitos myös Wilmalle, joka sopi loistavasti tunnin ohjaajaksi ja sai mut koukuttumaan ilmajoogasta.

Ihanaa viikonjatkoa kaikille. Hoitakaa ja rakastakaa teidän kroppaa, niitä jokainen saa vain yhden. <3 

ilmajooga11 (1 of 1)