Nyt on pakko vetää sanansa takaisin!

Hei täähän onkin ihan jees! Siis juhannus.

Kaikista ennakkoasenteistani ja ahdistuksistani huolimatta juhannus on mennyt kuulkaa oikein hyvin. Ei olisi kannattanut maalailla turhaan piruja seinille, koska vaikka täällä nyt ei aivan hirvittävissä helleaalloissa uida, niin ei ainakaan sada. Olemme siis vanhempieni luona Itä-Suomessa, kuten perinteisesti aina juhannuksena.

Joku lukijani kysyi, että miksi sitä pitää mennä sinne keskelle ei mitään mielensä pahoittamaan 😀 . Hyvä kysymys, jota olen miettinyt paljon itsekin. Yksi suuri syy on tietysti lapset, eli vanhempani kokevat, että haluavat viettää juhannuksen lasten kanssa ja ymmärrän tietysti tämän täysin. Meidän välillä on 400km ja nyt kun vanhempani ovat viellä hyväkuntoisia, niin haluan antaa heille mahdollisuuden touhuta mahdollisimman paljon lasten kanssa.

Toinen juttu on varmaan minussa ikuisesti elävä miellyttämisenhalu, jota olen koittanut tässä vuosien saatossa työstää. Mun on vaikeaa tuottaa etenkin äidilleni pettymys ja tiedän, että äitini ottaisi varmasti raskaasti sen, jos ilmoittaisimme, ettemme vietäkkään täällä juhannusta. Ajattelin kyllä tällä reissulla varoittaa äitiäni, että suunnittelemme ensi juhannukseksi ulkomaanmatkaa.
Tiedän, että tämä saattaa jonkun mielestä kuulostaa ihan pähkähullulta, koska aikuisen ihmisen pitäisi tehdä omat päätökset. Itse varmaan jollain tavalla haluan välttää sellaista välien kiristymistä, enkä jaksa myöskään selitellä miksi nyt ei tullakaan.

Tähän mennessä reissu on ollut kuitenkin oikein onnistunut ja me ollaan täällä poikkeuksellisesti vain sunnuntaihin asti, koska sekä mulla että hurrilla jatkuu maanantaina normaalisti työt.
Tänään nautitaan (tai nautittiin) hyvästä ruasta, grilliherkuista ja uusista perunoista. Nyt taidan lähteä pienelle lenkille, ennen kuin lähdetään kokkoa katsomaan Saariston Puodille.

Ihanaa ja rentoa juhannusta mun blogin lukijoille. ♡

Miten ja missä te vietätte juhannusta?

Juhannusahdistus!!!

Se on täällä. Jälleen kerran. Nimittäin juhannusahdistus.

Sanoin mun siskolle, että jos ensi vuonna haluan jälleen kerran olla mökillä juhannuksena, niin hän voi takoa nyrkillä mielihyvin muutaman kerran järkeä mun päähän! Kuten perinteisiin kuuluu, niin juhannuksen sää on tänäkin vuonna vähäluminen, mutta vettä tulee sitäkin enemmän. Itä-Suomessa asteita on ruhtinaalliset +14. Onnea teille, jotka olette tajunneet viettää jussin ulkomailla!

En tajua miksi juhannuksen viettoon asettaa niin paljon paineita? Eihän juhannuksena voi olla kotona! Mutta miksi ihmeessä ei voisi? Tai voisihan sitä lähteä käymään ihan päiväseltään jonkun kaveripariskunnan luona ja olla sisätiloissa, jos sade ja tuuli vihmoo. Kotona voisi katsella lasten kanssa leffaa ja paistaa lettuja.
Lasten kanssa pitäisi aina kaikki mietti heidän viihtymisen näkökulmasta. Jos on vain aikuisten kesken mökillä, niin siellähän voi vaikka maata koko päivän sängyssä ja lukea kirjaa tai katsoa Netflixiä. Lapset tylsistyy nopeasti ja homma menee helposti niin, että aikuisen täytyy olla ohjelmatoimisto ja viihdyttäjä. Meidän lapset on niin pieniä vielä, että he tarvitsee aikuisen siihen viereen koko ajan, eivätkä viihdy ulkona huonolla ilmalla ellei ole jotain TODELLA houkuttelevaa tekemistä.

En tiedä miksi tämä juhannus herättää minussa niin paljon jo etukäteen ahdistusta. Tai siis tiedän. Ensin matkustamme 400km yötä vasten autolla ja sitten koitamme keksiä lapsille mukavaa tekemistä neljä päivää pienessä mökissä. Tunteet kuumentuvat helposti, kun neljä aikuista ja kaksi lasta sullotaan sisätiloihin moneksi päiväksi. Kuulen n.15min välein lauseen ”voi että kun on huono sää” ja vannon, että ensi vuonna olemme jossain hyvin kaukana tähän aikaan!

Koitan kovasti nyt tällä viikolla tehdä oman asenteeni kanssa töitä: Juhannuksena VOI olla ihan kiva sää. Ei säätiedotuksiin voi luottaa 100%. Voimme olla ulkona aina kun ei sada. Voimme katsoa leffoja läppäriltä. Torstaina voidaan viettää kaupunkipäivä, koska kaikki paikat eivät ole vielä kiinni. Ja jos homma menee oikein piinalliseksi, niin meillä on auto jossa on kääntyvät pyörät. Neljä päivää on sitäpaitsi aika lyhyt aika ihmiselämässä. Sen nyt istuu vaikka muurahaispesässä!

Vai istuuko…?

No, ensi vuonna ollaan viisaampia ja ollaan välittämättä kaikista niistä perusolettamuksista, mitä juhannukseen liittyy. Ei, meidän EI tarvitse mennä mökille ja jos minä saan päättää niin ollaan ulkomailla! Lapset saa uida ja leikkiä ulkona. Itse voi nauttia auringosta ja siitä, että juhannus on tänä vuonna ihanan helppo ja stressitön. Ah, kuulostaa täydelliseltä. 

Mitä suunitelmia teillä on juhannuksen varalle?