Saako sporttimutsi vetää kännit?

*Postaus sisältää mainoslinkkejä

Muutaman kerran on käynyt niin, että olen ollut viihteellä ja joku lukijani on tunnistanut mut ja laittanut siitä viestiä. Sinällään se ei mua haittaa, koska viesteissä on yhtä kertaa lukuunottamatta ollut aina sellainen sävy, että oli kiva nähdä sut livenä. En ole mikään megasuosittu bloggari, mutta kuitenkin sen verran suosittu, että pakostikin mietin kuinka reagoin kun joku tunnistaa minut Fit you too -blogin kirjoittajana. Etenkin jos oon vaikka siiderilasi kädessä. Ei kai hyvinvointibloggari nyt vaan vedä kännejä…??

Annan tietynlaisen mielikuvan itsestäni blogin kautta ja rajaan tietoisesti esimerkiksi suuren osan ykstyiselämästäni pois blogista. Blogin teema on hyvinvointi ja liikunta (ripauksella kauneusjuttuja), joten en halua rönsyillä liikaa aiheissa. Ei se oo mikään uskottavuusasia; Mullakin on vapaa-aika ja paljon kaikenlaista blogin ulkopuolella. Nyt halusin kuitenkin käsitellä erittäin ”riskialtista” aihetta, eli omaa alkoholinkäyttöäni, josta en ole juurikaan blogissa puhunut. Jos seuraatte mua snapissa ja instassa, niin varmasti olette huomanneet, etten todellakaan ole mikään kotihiiri! Etenkin näin kesäaikaan on tapahtumaa jos jonkinnäköistä. Ei mun tarvi kellekään uskotella, että eeeeen mä missään koskaan käy. 

Mun asenne alkoholiin on samalla tavalla melko rento kuin mitä tulee ruokavalioon. Mullakin on ollut bilehuuruiset vuodet, mutta siitäkin rupeaa olemaan jo yli 10-vuotta, enkä kaipaa todellakaan niitä aikoja! Oon kuitenkin luonteeltani sosiaalinen ja rakastan juhlia! Juhlat on jollain tapaa ihana kontrasti kotiäitiyteen, kun saan laittautua ja tietysti tavata ihmisiä. Usein juhlimiseen liittyy alkoholi (ei tietenkään ole pakko liittyä) ja harvoin olen autolla liikenteessä. Toki lapset rajoittaa nykyään, koska jomman kumman vanhemman täytyy olla heidän kanssaan. Theo on ollut vain kerran yökylässä.
Me lähdetään ekan kerran sitten Theon syntymän miehen kanssa kaksin reissuun parin viikon päästä ilman lapsia, kun meidän ystävät menee naimisiin Barcelonassa. Eniten odotan sitä, että häiden jälkeisenä aamuna kukaan ei herätä 07.00! Varmaan moni teistä allekirjoittaa, että ei oo kiva valvoa myöhään ja aamulla herätä hoitamaan silmät ristissä lapsia. Vaikka kuinka väsyttäisi, niin vaihtoehtoja ei ole! Tämän takia olin eilenkin kotona jo 01 ja join vain muutaman siiderin illan aikana kun meillä oli talonyhtiön järjestämät kesäfestarit.

Oon sitä mieltä, että jokaisella on oikeus käyttää alkoholia sen verran kuin lystää niin kauan, kuin siitä ei tule ongelmaa. Kesällä juhlia on varmasti monella enemmän, mitä marraskuussa ja kyllä tässä itsekin mietin, että tänä kesänä lähes joka toinen viikko on jotain. Talvella saattaakin mennä monta kuukautta, että olen joka viikonloppu kotona!
Usein mun juominen jää muutamaan siideriin, koska en tykkää esimerkiksi viinistä tai kaljasta yhtään. En koskaan juo itseäni ns.änkyräkänniin ja jostain syystä en kärsi yleensä krapulasta, vaikka olisin juonut reilumminkin. Mun mielestä on aikuisen ihmisen omalla vastuulla, että hän osaa säännöstellä juomistaan niin, että osaa pitää itsesään huolta, eikä aiheuta huolta eikä murhetta läheisilleen! Toki ylilyöntejä saattaa tulla ja joskus ilta venyä vähän liian pitkäksi. Ainakin omalle systeemilleni punaviini ei sovi yhtään, mutta senkin oon kokenut kantapään kautta 🙂 .

Myönnän kyllä, että rakastan biletystä, tanssimista ja juhlimista! Vaikka bileisiin usein liittyy alkoholi, niin otan fiksusti, enkä vedä heti kättelyssä lärvilautasta huiviin. Jos porukassa joku ei juo tai ottaa vain lasillisen, niin se ei oo koskaan mulle mikään ongelma. Mikään ei oo niin lapsellista, kuin painostaa jotain ihmistä ryyppäämään. Silti mullakin on oikeus ottaa sen verran kuin huvittaa ja se ei kuulu kellekään!
Tiedän esimerkiksi jo nyt, että polttariporukassamme tulee olemaan aika laidasta laitaan porukkaa, eli osa ei välttämättä syty krebaamisesta ja osan kanssa varmaan tanssitaan pilkkuun asti! Jokainen mun ystävä tietää ja tuntee mut, että osaan todellakin pitää hauskaa ja mun mielestä on aivan ihanaa, että tämän kotiäitiyden vastapainona voi välillä pitää hauskaa. Oon kuitenkin niin intensiivisesti kiinni perheessä, että välillä irtaantuminen tekee todella hyvää! Perhe ja lapset ovat kuitenkin aina mun tärkeysjärjestyksessä ykkösenä ja mun on myös helppo kieltäytyä kissanristiäisistä.

Toppi TÄÄLTÄ* / Housut TÄÄLTÄ*

Onko teillä normaalia enenmmän juhlia ja bileitä kesäaikaan? Käytättekö enemmän alkoholia kesällä kuin talvella?

 

Itsenäisyysjuhla -look eiliseltä!

Eilen oli siinä mielessä erityislaatuinen ilta, että päästiin hurrin kanssa molemmat juhlimaan – siis miettikää, samana iltana ja vielä yhdessä! Edellisestä kerrasta on jo kulunut puoli vuotta.
Mun vanhemmat tuli Pohjois-Karjalasta kylään ja he olivat poikien kanssa täällä. Kaikki oli mennyt loistavasti ja eipä siinä illan tehtäväksi heille jäänyt kuin iltapalan antaminen ja nukkumaan laitto. Mun vanhemmat asuvat kaukana, joten emme nää heitä niin usein, mutta olen kyllä tosi kiitollinen kun auttavat aina kun vai pystyvät. Tämä on asia, jota ei voi ottaa itsestäänselvyytenä ja mielettömän onnellinen olen, että molempien isovanhemmat ovat terveitä ja ylipäätään haluavat osallistua lastenlasten eloon.juhlalook1

Meitä oli 30 hengen seurue ja meille oli varattu The Cock -nimisestä ravintolasta Helsingin keskustasta pöydät ja menu oli myös päätetty jo etukäteen. Paikka oli mulle täysin uusi tuttavuus ja tosi vähän tulee muutenkin käytyä Stadin ravintolaskenessä nykyään. Uusia paikkoja tulee koko ajan ja aina tulee mieleen, että pitäs ja pitäs… Mutta haaveilun asteelle sitten usein se meneminen jää. Viime aikoina moni on kehunut sitä Ville Haapasalon uutta Pur Pur ravintolaa, jossa on Georgialainen keittiö! Ehkä sinne ennen ensi joulukuuta???

Ajattelin laittaa blogiin kuvia mun illan lookista, joka oli mielestäni ihan onnistunut. Meinasin ensin lähteä samassa glitterimekossa, joka oli mulla siellä blogigaalassakin. Ulkona oli vaan niin sairaan kylmä, että vaihdoin suunnitelmaa viime hetkellä! Päälle päätyi paita, jonka ostin aika tarkkaan 3 vuotta sitten, enkä sen koommin ole käyttänyt! Tuollaiset crop topit on aika armottomia, enkä pue sellaista päälleni jollei mulla ole 100% hyvä fiilis se päällä itsestäni. Nyt kun keskivartalo on suht siistissä kunnossa, niin kehtasin vilautella julkisilla paikoilla 😀 ! Paidan kaverina oli niin ikään aikojan sitten Bik Bokista ostettu musta pitkä hame.
Tukan väkersin itse ja hermohan siinä meinas taas mennä… Jos jotain meille kaipaan on sellainen peilisysteemi, jossa näkisi koko ajan takaraivonsa tukkaa laittaessa. Hurri raukka joutui  peilin pitelijän rooliin ja eihän se koskaan ollut oikealla korkeudella…..juhlalook3

Oltiin kotona jo yhden aikaa, koska tiesin, että Theo herää kuitenkin aika aikaisin. Alkoholin suhteen mulla ei oo koskaan ollut mitään nollatoleranssia ja juon just niin paljon kuin huvittaa. Ja aika harvoin huvittaa. Taisin juoda kolme siideriä ja mun mielestä se oli aika passeli määrä. Taksikuskikin sanoi, että suomalaisten juomiskulttuuri on muuttunut parempaan suuntaan, koska jengi ei halua enää olla änkyräkännissä! Tähän vaikuttaa myös se, että firmojen pikkujouluissa piikki ei olekaan enää koko iltaa auki. Mä oon sen verran pihi, että kympin laittaminen johonkin drinkkiin on ihan pölhöä 😀 !

Tuosta The Cock ravintolasta voisin antaa arvosteluksi 8- / 10. Ruoka oli ihan ok, tosin alkuruoka oli aika mautonta ja ”kuuluisat” wingsit kyllä kalpenivat Mansen serkuille mennen tullen – sori vaan! Pääruokana ollut lammas oli tosi mureaa, mutta makuuni vähän tuhtia klo.21 illalla. Sen jälkeen iski hetkellisesti ihan karmea väsymys. Onneksi tilanteen pelasti jälkkäripöydästä hankittu sokerihumala!juhlalook2

Onko teillä ravintoloita, jotka ovat viime aikoina jääneet mieleen syystä tai toisesta??