Selkä jumissa? Kokeile näitä liikkeitä!

*Postaus sisältää mainoslinkkejä

kehonhuolto11

Koska liikun työkseni, niin kehonhuolto on ihan pakollista lähes päivittäin! Nyt kun en ole enää ihan nuori (tai no siis 25…), niin yllättäen kroppa ei palaudu enää ihan samalla tavalla mitä ennen. Mulla on tiettyjä alueita kehossa, jotka tulee helposti todella jumiin ja tällaisia ovat esimerkiksi rintalihakset ja etureidet. Myös alaselkä väsyy helposti, etenkin jos takana on useita ohjauksia. Olen muuten huomannut, että sängyn vaihto vaikutti itseasiassa myös omaan selkääni positiivisesti!

Eilen vedin päivällä kaksi kuntosaliohjausta (lämmittelyineen), kehonhuollon, kolme vesijumppaa, functional training -tunnin ja vielä illan päätteeksi kiinteytystunnin (30min askellus + 30min lihaskunto). Hölmömpikin ymmärtää, että jos tuollaisen setin jälkeen ei edes vilauta kropalle putkirullaa, niin edessä voi olla melkot jäykät pari päivää! Tosin illalla olo oli niin pieksetty, etten oikein jaksanut hirveästi alkanut iltamyöhällä enää tekemään kehonhuoltoa.

Mulle on kehittynyt tässä sellainen iltarituaali, johon kuuluu joitakin venytyksiä, rullaamista pallolla ja putkirullalla sekä mobilisoivia liikkeitä. Teen toki aina vähän sen mukaan mikä paikka tuntuu jäykältä, mutta yleensä puolikin tuntia on ihan hyvä setti. Etenkin selän liikkuvuuden lisäämiseen olen nyt keskittynyt koko ajan enemmän. Mulle on varmaan tullut vähän kammo kun hurrin selkä on niin huonossa kunnossa nyt ja se vaikuttaa niin kokonaisvaltaisesti hänen elämäänsä.

Jos liikut paljon, teet istumatyötä tai muuten vain kärsit jäykästä selästä, niin kannattaa kokeilla näitä liikkeitä! En ole fysioterapeutti tai tiedä kuinka liikkeet täytyisi tehdä ns. täydellisesti, mutta ainakin itselläni ne toimivat hyvin! Muistaa vain hengittää koko ajan ja pitää temmon rauhallisena. Ja tietenkin kehoa kuulostellen, koska viiltävää kipua ei saa tuntua.
Teen liikkeitä myös kesken pitkän istumasession (esim. koulussa ollessa) ja usein myös heti aamulla. TOIMII!

 

1. Risti-istunnassa venytys eteen ja sivullekehonhuolto4 kehonhuolto5

2. Selinmakuulla jalkojen ”kippaus”kehonhuolto6

3. Alaspäin katsova koira ja kobra kehonhuolto8kehonhuolto9

4. Käsien roikutus ja pyöritys (tekee tosi hyvää hartioille!)kehonhuolto7

5. Krusifiksi päinmakuulla (tämän voi tehdä myös selinmakuulla)kehonhuolto910

6. Rulla selän alla pitkittäin ja käsien liikuttelu ”lumienkeli-liikkein” (rullan tilalla voit kokeilla pyyherullaa!)kehonhuolto2

Paita Adidas TÄÄLLÄ* ja housut Fila TÄÄLLÄ*

Oliko tässä tuttuja liikkeitä? Kuulen mielelläni myös teidän vinkkejä etenkin alaselän vetreyttämiseksi!

Outo jalkasärky kiusana!

Mulla on ollut viimeaikoina tosi omituisia jalkasärkyjä, jotka tulee etenkin silloin, jos olen kävellyt reilusti päivän mittaan. Itseasiassa tänään kävin vain noin tunnin vaunukävelyllä ja taas on jalat ihan kuin niillä olisi juostu pari maratonia putkeen!
Kysymys ei ole siis mistään lihaskivuista suoranaisesti, vaan enemmän sellaisista kasvukiputyyppisistä ”pakotuksista” koko jalan alueella. Tekee mieli nostaa ne ylös ja se hiukan myös auttaa. Ymmärtäisin, jos tällaista kipua tulisi esimerkiksi kovan salitreenin jälkeen, mutta nämä tulee nimenomaan jos olen kävellyt päivän aikana paljon tai jonkun pidemmän lenkin.

Edit: Tarkoitan siis jalkaa ihan lonkasta nilkkaan, en pelkästään jalkaterää. Kirjoitin ehkä epäselvästi. 

1307_2 (1 of 1)

Tällaista särkyä ei mun jaloissa ole koskaan aikaisemmin ollut, vaan ongelma on ilmaantunut nyt viimeisten kuukausien aikana. Jos teen päivällä pitkän kävelylenkin (kuten tänään) niin jalkoja saattaa särkeä koko loppuillan 🙁 . Koitan venytellä ja rullailla jalkoja ahkerasti, sekä juoda tietysti vettä. Sekään ei silti aina auta. Ja magnesiumia syön tottakai. En keksi mitä muuta tässä vielä voisi kokeilla. Oon mietinyt, että voiko mulla olla jaloissa jotain aineenvaihduntahäiriöitä tms. joka aiheuttaa tällaista? Se on ainoa juttu mikä pähkäilyn tuloksena on tullut mieleeni. Tämä selittäisi myös sen, minkä takia muhkurat ei sula mun jaloista!

No en tiedä oliko vähän kaukaa haettua… 1307_1 (1 of 1)

Olisiko siellä lukijapäässä joku, jolla on samanlaisesta vaivasta kokemusta tai vinkkejä, mikä tähän voisi auttaa..?