Saako sporttimutsi vetää kännit?

*Postaus sisältää mainoslinkkejä

Muutaman kerran on käynyt niin, että olen ollut viihteellä ja joku lukijani on tunnistanut mut ja laittanut siitä viestiä. Sinällään se ei mua haittaa, koska viesteissä on yhtä kertaa lukuunottamatta ollut aina sellainen sävy, että oli kiva nähdä sut livenä. En ole mikään megasuosittu bloggari, mutta kuitenkin sen verran suosittu, että pakostikin mietin kuinka reagoin kun joku tunnistaa minut Fit you too -blogin kirjoittajana. Etenkin jos oon vaikka siiderilasi kädessä. Ei kai hyvinvointibloggari nyt vaan vedä kännejä…??

Annan tietynlaisen mielikuvan itsestäni blogin kautta ja rajaan tietoisesti esimerkiksi suuren osan ykstyiselämästäni pois blogista. Blogin teema on hyvinvointi ja liikunta (ripauksella kauneusjuttuja), joten en halua rönsyillä liikaa aiheissa. Ei se oo mikään uskottavuusasia; Mullakin on vapaa-aika ja paljon kaikenlaista blogin ulkopuolella. Nyt halusin kuitenkin käsitellä erittäin ”riskialtista” aihetta, eli omaa alkoholinkäyttöäni, josta en ole juurikaan blogissa puhunut. Jos seuraatte mua snapissa ja instassa, niin varmasti olette huomanneet, etten todellakaan ole mikään kotihiiri! Etenkin näin kesäaikaan on tapahtumaa jos jonkinnäköistä. Ei mun tarvi kellekään uskotella, että eeeeen mä missään koskaan käy. 

Mun asenne alkoholiin on samalla tavalla melko rento kuin mitä tulee ruokavalioon. Mullakin on ollut bilehuuruiset vuodet, mutta siitäkin rupeaa olemaan jo yli 10-vuotta, enkä kaipaa todellakaan niitä aikoja! Oon kuitenkin luonteeltani sosiaalinen ja rakastan juhlia! Juhlat on jollain tapaa ihana kontrasti kotiäitiyteen, kun saan laittautua ja tietysti tavata ihmisiä. Usein juhlimiseen liittyy alkoholi (ei tietenkään ole pakko liittyä) ja harvoin olen autolla liikenteessä. Toki lapset rajoittaa nykyään, koska jomman kumman vanhemman täytyy olla heidän kanssaan. Theo on ollut vain kerran yökylässä.
Me lähdetään ekan kerran sitten Theon syntymän miehen kanssa kaksin reissuun parin viikon päästä ilman lapsia, kun meidän ystävät menee naimisiin Barcelonassa. Eniten odotan sitä, että häiden jälkeisenä aamuna kukaan ei herätä 07.00! Varmaan moni teistä allekirjoittaa, että ei oo kiva valvoa myöhään ja aamulla herätä hoitamaan silmät ristissä lapsia. Vaikka kuinka väsyttäisi, niin vaihtoehtoja ei ole! Tämän takia olin eilenkin kotona jo 01 ja join vain muutaman siiderin illan aikana kun meillä oli talonyhtiön järjestämät kesäfestarit.

Oon sitä mieltä, että jokaisella on oikeus käyttää alkoholia sen verran kuin lystää niin kauan, kuin siitä ei tule ongelmaa. Kesällä juhlia on varmasti monella enemmän, mitä marraskuussa ja kyllä tässä itsekin mietin, että tänä kesänä lähes joka toinen viikko on jotain. Talvella saattaakin mennä monta kuukautta, että olen joka viikonloppu kotona!
Usein mun juominen jää muutamaan siideriin, koska en tykkää esimerkiksi viinistä tai kaljasta yhtään. En koskaan juo itseäni ns.änkyräkänniin ja jostain syystä en kärsi yleensä krapulasta, vaikka olisin juonut reilumminkin. Mun mielestä on aikuisen ihmisen omalla vastuulla, että hän osaa säännöstellä juomistaan niin, että osaa pitää itsesään huolta, eikä aiheuta huolta eikä murhetta läheisilleen! Toki ylilyöntejä saattaa tulla ja joskus ilta venyä vähän liian pitkäksi. Ainakin omalle systeemilleni punaviini ei sovi yhtään, mutta senkin oon kokenut kantapään kautta 🙂 .

Myönnän kyllä, että rakastan biletystä, tanssimista ja juhlimista! Vaikka bileisiin usein liittyy alkoholi, niin otan fiksusti, enkä vedä heti kättelyssä lärvilautasta huiviin. Jos porukassa joku ei juo tai ottaa vain lasillisen, niin se ei oo koskaan mulle mikään ongelma. Mikään ei oo niin lapsellista, kuin painostaa jotain ihmistä ryyppäämään. Silti mullakin on oikeus ottaa sen verran kuin huvittaa ja se ei kuulu kellekään!
Tiedän esimerkiksi jo nyt, että polttariporukassamme tulee olemaan aika laidasta laitaan porukkaa, eli osa ei välttämättä syty krebaamisesta ja osan kanssa varmaan tanssitaan pilkkuun asti! Jokainen mun ystävä tietää ja tuntee mut, että osaan todellakin pitää hauskaa ja mun mielestä on aivan ihanaa, että tämän kotiäitiyden vastapainona voi välillä pitää hauskaa. Oon kuitenkin niin intensiivisesti kiinni perheessä, että välillä irtaantuminen tekee todella hyvää! Perhe ja lapset ovat kuitenkin aina mun tärkeysjärjestyksessä ykkösenä ja mun on myös helppo kieltäytyä kissanristiäisistä.

Toppi TÄÄLTÄ* / Housut TÄÄLTÄ*

Onko teillä normaalia enenmmän juhlia ja bileitä kesäaikaan? Käytättekö enemmän alkoholia kesällä kuin talvella?

 

5 asiaa, jotka kannattaa tehdä kesällä!

Olin eilen viettämässä aivan ällistyttävän lämmintä ja aurinkoista kesäiltaa ohjaaja-kollegoideni kanssa ja toivo tämän kesän suhteen heräsi! Ehkä niitä ihania aurinkoisia päiviä ja ihanan raikkaita, mutta lämpimiä kesäiltoja on vielä luvassa. Kokosinkin tähän omat vinkkini siihen, mitä kesällä voi ja kannattaa ehdottomasti tehdä!

1. Sup-lautailu

Olen kokeillut kaksi kertaa suppailua, toinen kerta oli eilen täällä Helsingissä. Rastilan uimaranta nyt ei ole ehkä kaikista idyllisin mesta suppailulle (koska metro menee vierestä), mutta homma on kyllä yllättävän hauskaa! Oli vielä mukavan lämmin sää, koska suppailusta häviää hohto, jos on törkeän kylmä. Mulla oli eilen päällä vain shortsit, bikineiden yläosa sekä pelastusliivi ja sillä vaatetuksella tarkeni oikein mainiosti!
Me ollaan juhannus mökillä ja aion selvitellä onko Joensuun lähistöllä missään vuokrattavana sup-lautoja. Laudan ostaminen ei-aktiivikäyttöön ei varmaankaan ole kovin järkevää, mutta luulisin ettei vuokraaminen ihan hurjia maksa! Aikooko joku muu suppailla tänä kesänä?

2. Sisävesiristeilyt

Rakastan vettä, joten tämä toinenkin vinkki liittyy veteen. Oletteko koskaan käyneet sisävesiristeilyllä? Itse olen muutaman kerran ja hyvällä säällä ja kivalla porukalla se on oiva tapa viettää kaunista kesäpäivää! Meidän piti jo viime kesännä mennä Tampereella risteilemään Tarjanteelle, mutta tultiin tulokseen että pienten lasten kanssa 8h on vähän liian pitkä aika. He kun eivät paljon maisemista perusta. Mutta aikuisella porukalla tänä kesänä tuo risteily on ihan must!

3. Marjojen poimiminen 

En viime kesänä poiminut marjoja itse, joka on kaduttanut about joka ikinen päivä kesän jälkeen! Meillä menee rahaa viikossa ainakin 10€ marjoihin ja olisin säästänyt pitkän pennin itse ne keräämällä. Pöpelikössä kykkiminen voi tuntua työläältä, mutta on lopulta aika terapeuttista hommaa ja etenkin mustikka on oikeaa superfoodia! Itse pyrin syömään kotimaisia marjoja joka päivä (ja vain kotimaisia!). Myös mansikoiden kanssa voi säästää poimimalla ne itse (en tosin ole aivan varma kuinka paljon säästöä tulee versus ostamalla suoraan laatikoittain).

4. Festarit

Mä seisoin tässä yks päivä bussipysäkillä ja huomasin RMJ:n julisteen. Vaahtobileet… Bikiniparty… Omg 😀 ! Saattas tuntea itsensä vähintäänkin fossiiliksi siellä! Onneks suomessa on kuitenkin aikamoinen kirjo kaikenlaisia festareita kesällä, eivätkä kaikki ole suinkaan tarkoitettu pelkästään juuri ja juuri täysi-ikäisille! Me ollaan miehen kanssa aivan erilaisia: Itse menisin festareille into piukeena ja mies ei tykkää yhtään. Onneksi sinne voi aina mennä omien kavereiden kanssa!
Oma suosikkini on, no tietenkin, Ilosaarirock – olenhan iloisen Itä-Suomen kasvatti! Olen ollut myös useasti Tammerfesteillä, joka on myös tosi kiva ja etenkin monipuolinen tapahtuma.  Provinssissa olen tainnut olla kolme kertaa. Yksi sellainen festari jossa en ole koskaan ollut, mutta jonne olen aina halunnut päästä on Ruisrock! Itseäni himottaisi ainakin Kygon, Sean Paulin, Profeettojen, Alman ja Antti Tuiskun keikka. Onko joku teistä menossa Ruissiin ja mitä tykkäätte festarista? 

5. Grillibileet

No summer without grillibileet! Rakas poikani 4v hokee ihan koko ajan ”grillaa grillaa grillaa nakki!”. Grilliruoka, joku ihana raikas jälkkäri, booli, hyvät kaverit = Aivan täydellinen kombinaatio! Grillissä voi valmistaa vaikka mitä ja jos haluaa päästä oikein helpolla niin heittää ineen pihvit, makkarat ja maissit 🙂 . Okei, itse kyllä vaadin vähän jotain muutakin! Omat suosikkini ovat ehdottomasti kasvisvartaat, lohinyytit, sweet&hot kananuijat ja grillattu ananas. Jälkkäriksi mansikoita valkosuklaavaahdolla. Ou NAM!

Meinaatteko te toteuttaa jonkun näistä valitsemistani aktiviteeteista??
Mitkä on teidän kesän must-kokemukset?