Remonttisuunnitelmia!

*Sisältää mainoslinkkejä

En ole paljon meidän kotia täällä blogissa esitellyt ja edellisestä postauksesta on jo aikaa. Ollaan asuttu tässä nykyisessä kodissa ihan pian kolme vuotta ja asunnon löytymisen vaikeudesta kirjoittelin tässä postauksessa.

Juttelin eilen bloggaajamme Umpun kanssa ja sanoin hänelle, että ihailen hänen draiviaan laittaa niin ahkerasti kotia:D Minusta tuntuu, että heillä on koko ajan menossa jokin uusi sisustus- tai remppaprojekti ja pinnat päivittyy. Mä rakastan kodin laittamista, mutta siihen ei ole ollut hirveästi ylimääräistä aikaa eikä rahaa viime aikoina. Nyt kaipaan kuitenkin uudistuksia, joten olemme päättäneet tehdä hieman remonttia. Tai no okei, minä päätin ja hurri huokaili 😀 . Hänen mielestään kaikki on aina ihan hyvin näinkin. Me naiset tunnetusti kaivataan vähän enemmän muutoksia. Eniten mua varmaan harmittaa se, että meidän kodissa on jotenkin tylsän näköistä…

Eka juttu minkä aion toteuttaa on eteisen maalaaminen ja valitsin lopulta harkinnan jälkeen väriksi nuden. Meillä on aika valkoista nykyään ja toki se lisää valoisuutta. Nyt tahdon kuitenkin jotain muutosta! Mietin pitkään vaalean harmaata, mutta nude kuintekin voitti. Nudejakin on tietysti monia erilaisia, joten pitää tutkailla mikä väreistä olisi vähemmän pinkkiin taittava (koska mies) ja enemmän sellainen hiekka. Meillä on keittiössä todella hallitseva laatta, johon olen suoraan sanottuna ehkä vähän kyllästynyt. Sen vaihtaminen olisi kuitenki turhan kallis projekti, joten siihen ei tässä vaiheessa vielä ryhdytä. Ja sitten kun vaihtaisi laatat, niin olisi kiva vaihtaa tasokin… Eli lottovoittoa odotellessa!

 

 

 

Toinen asia jonka aion hoitaa pois alta on meidän pikkueteisen ovien punaiset ”tehosteraidat”. Eivät ne mitenkään super häiritsevät ole, mutta nudejen seinien tultua kuvioihin saa punainen väri poistua. Kirkkaan punainen on sellainen väri sisustuksessa, jota en tunne omakseni! Toki pelkkä valkoinenkin on vähän blaah, eli kyllä sitä jotain väriä kodissa pitää mielestäni olla! Olen ajatellut vetää tuohon päälle ihan DC fixin, kun löydän jonkun sopivan värin. Tuo punainen on niin kirkas, että sen peittäminen voi olla pelkällä muovikalvolla hieman hankalaa. Vinkkejä vastaanotetaan!

Jos saisin sisustaa meillä täysin oman makuni mukaan, niin meillä olisi Hakolan kalusteen pinkki sohva ja seinällä joku aivan ihana paratiisitapetti! Myös sametti on uusin rakkauteni ja pidän pehmeistä materiaaleista. Esimerkiksi nykyinen mattomme on kyllä kaunis, muttei kovin kiva jalalle. Myös betonissa on jotain houkuttelevaa, koska rakastan ”kovan ja pehmeän yhdistelmää”.
Jossain vaiheessa tulemme myös valkolakkaamaan tuon vanhan sauvaparketin.

Tapetti / Harmaa matto* / Sininen Stockholm -sohva / Betonihylly / Pinkki Lazy Velvet -sohva / Sohvapöytä* / Meriheinäkori

Nykyisellään kotimme on aivan ihana näinkin, mutta jossain vaiheessa iski sisustuksen suhteen vähän turnausväsymys ja alakerran takkahuone olisi sitten seuraavana listalla. Asumme tässä asunnossa vuosia, joten siinäkin mielessä on tärkeää tehdä siitä sellainen, että se miellyttää silmää. Toki kaikkea ei voi saada ja budjetti on aika ratkaisevassa asiassa remonttiasioissa, mutta pientä pintaremonttia onneksi pystyy tekemään pienelläkin rahalla!

Kokosin tähän teille omia inspisjuttuja, jotka kuvaa hyvin mun sisustustyyliä. Kuten huomaatte niin kontrasti nykyiseen on kyllä hurja… Mutta pian vitivalkoinen saa poistua tieltä!

Roosan värinen sohvapenkki* / Sininen matto* / Kolibritapetti / Harmaa Stockholm -sohva / Roosan värinen Matto* / Harmaa matto

70m2 versus 140m2; Piinaava asunnonvaihtoprojekti!

En ole paljon kirjoitellut meidän kodista täällä blogissa, mutta olen huomannut, että nyt on menossa aikamoinen asunnonmyynti- ja muuttomania! Moni kaveri on muuttanut hiljattain tai etsii kuumeisesti asuntoa. Itsekin myönnän välillä silmäileväni etuovea, vaikka muuttaminen ihan lähiaikoina ei olekaan meille ajankohtaista. Vaihdoimme asuntoa jo kaksi vuotta sitten ja se projekti ei todellakaan ollut mikään aivan läpihuutojuttu! Mun unelmani olisi muuttaa järven rannalle.. Mutta noh, ehkä ei ihan lähiaikoina…

Ajattelin kertoa teille miten itse oon kokenut asumisen ensin 70-neliöisessä ja nyt yli 140-neliöisessä asunnossa!

Mun ja mun miehen eka yhteinen asunto ostetiin 2011 ja se oli reilu 70-neliöinen yhden tason rivarikolmio. Kämppä oli juuri ennen muuttoamme remontoitu hyvällä maulla, joten meidän tehtäväksi jäi vain lattioiden vaihtaminen. Rivarissa oli myös 100m2 piha, joka oli etenkin kesällä tosi mukava lisä! Kämpän oikeastaan ainoa iso miinus oli säilytystilan puuttuminen ja yksi pieni miinus toisen makuuhuoneen hankala muoto (pitkä ja kapea). Kämppä oli oikein mukavan kokoinen kaksistaan asustellessa, mutta kun Ben syntyi alkoi säilytystila loppua kesken! Vaikka asunnossa oli pieni vaatehuone, oli jokainen kaappi aivan täyteen ammuttuna ja ulkovarastossakaan ei voinut säilyttää esimerkiksi vaunuja talvella. Eli toisinsanoen; Kun laitoit jotain kaappiin, oli sieltä pakko ottaa jotain pois!

Yksi mun suurimmista toiveista oli saada ikkunan eteen oma ”kauneuspiste”.

Kun aloimme etsiä uutta asuntoa oli meillä kaksi kriteeriä; Asunnon tuli olla vähintään 100m2 ja enintään 20-vuotta vanha. Kävimme katsomassa valehtelematta yli 30 asuntoa ja kaikki 5km säteellä!! Ainoat ”syrjähypyt” teimme Torpparinmäkeen ja  Vantaan Kuninkaanmäkeen. Muuten kaikki asunnot olivat vanhan asuntomme lähistöllä (Tapaninvainio, Tapanila).

Epätoivoinen asunnonmetsästysprojekti!

Jokainen, joka on etsinyt pitkään sopivaa asuntoa tietää, että välillä voi iskeä maailmanluokan epätoivo! Viimeistään siinä vaiheessa kun sain keväällä 2014 tietää, että meille tulee toinen lapsi, oli asunnon löytyminen koko ajan tärkeämpää. Olin etuovi.comin väsymätön stalkkaaja ja käänsin joka ikisen kiven oikean asunnon löytymiseksi! Kävimme jopa pyytämässä tarjousta talopaketista, josko rakentaisimme itse, mutta järki voitti; Pieni lapsi, toinen tulossa ja mieheni matkustusta vaativa työ yhdistettynä rakennusprojektiin olisi oikeasti ollut aivan mahdoton yhtälö! Tässä olisi tarkoitus säilyä edes jotenkin täysjärkisinä 😀 .


Täytyy sanoa, että onneksi meillä oli tuttavapiirissä ammattilaisia, jotka toimivat meille esikarsinnan tekijöinä, kun esittelimme heille uusia vaihtoehtoja; Usein tuomio oli välitön. ”Näkee jo kuvista, että tuossa on jotain mätää”.  Halusimme selvittää kaiken asunnosta perustuksia myöden, ennen kuin ostamme jonkun potentiaalisen homepommin ja olemme kaulaa myöten nesteessä sen kanssa!

Vihdoin oikea asunto löytyi!

Olimme vanhempieni luona maalla kun mieheni näytti mulle juuri etuoveen myyntiin tulleen asunnon kuvat. 143m2, kaksi kerrosta ja juuri remontoitu keittiö! Asunto oli hieman meidän ”toivesijainnin” ulkopuolella, mutta jossain oli nyt pakko joustaa! Asunnon hinta oli myös budjetin ylärajalla (okei, ylitti sen…), mutta tämä asunto oli kahteen vuoteen ensimmäinen OIKEASTI potentiaalinen vaihtoehto! Ei isoja remontteja tulossa, tarpeeksi tilaa (SÄILYTYSTILAA!) ja alle 20-vuotta vanha. Kaupat tehtiin kun olimme Kroatiassa lomalla ja pääsimme muuttamaan 1,5kk ennen mun laskettua aikaa. Sitä ennen oli vielä pintaremontti, joka tietysti venyi muutamalla viikolla, mutta olin niin helpottunut asunnon löytymisestä, ettei se enää haitannut!
Asunnossa on kolme makuuhuonetta, joka riittää meille hyvin ja sen lisäksi tilava alakerta, jossa on kovasti toivomani kodinhoitohuone, sekä vaatehuone. Tämän vuoden lopulle suunnittelemme saunaremonttia.

Asuntokaupoissa kannattaa tunkea hattu jäitä täyteen! Ei tunteella, vaan todellakin järjellä! Itse olin pahimpina epätoivon hetkillä valmis muuttaamaan suunnilleen mihintahansa tönöön, mutta onneksi toinen meistä on hitusen enempi maan pinnalla…
Toinen tärkeä juttu on se, että täydellistä asuntoa ei välttämättä ole olemassakaan. Jossain on yleensä pakko joustaa!

Kuinka moni teistä on juuri muuttanut tai haaveilee uudesta asunnosta??