Kireä tunnelma

Kuva otettu A-Lehdillä, joten kiitos heille ja hienolle kuvaajalle
Kuva otettu A-Lehdillä, joten kiitos heille ja hienolle kuvaajalle Timo Pyykölle!

Kuten edellisessä postauksessa ennustin, niin tää viikko on todella ollut aika hullu. Eikä ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Kuten otsikkokin kertoo, niin meillä on ollut kotona jokseenkin ”kireä” tunnelma..

Hurrin (eli uusille lukijoille tiedoksi, mieheni) selkä on ollut taas todella kipeä ja hirveää katsoa vierestä, miten toinen on aivan allapäin. Voin vain kuvitella miltä tuntuu, kun missään asennossa ei ole hyvä olla, eikä urheilu tule kuuloonkaan. Kyseessä on siis vanha vaiva, joka välillä aktivoituu. Toki, varmasti on tekemistä myös istumatyöllä ja (anteeksi rakas) – kehonhuollon vähyydellä.
Hurri on mun kaltaiseni, eli liikunta on hänellekin elämäntapa ja nyt kipu on rajoittanut sitä todella paljon. Toivottavasti ensi viikolla Backbone Clinicilla saadaan jotain helpotusta tuohon ongelmaan. Mieheni on käynyt siellä ennenkin ja ymmärtääkseni tää mesta on todella monen suosiossa! Onko teillä kokemusta?

Tänään meille tuotiin myös uusi sänky! Vanha sänkymme oli jo 10v vanha ja varmasti yksi isoin juttu, joka on provosoinut selkäkipua selvästi! Ja tän pitäs nyt olla se ”sänkyjen mese”. Nimittäin Tempur.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOnko muilla selkäongelmaisilla sängyn vaihtamisesta ja Tempurista kokemuksia? Meillä tuo malli on North ja vähän noloa myöntää, mutta mähän en tuota sänkyä päässyt testaamaan ollenkaan ennen ostopäätöstä! Nimittäin meidän oli pakko saada sänky ASAP ja yksinkertaisesti mun aikataulussa ei ollut tällä viikolla sellaista väliä, jolloin olisin liikkeen aukioloaikaan päässyt sängyn koemakaamaan. Nyt tassut ristiin, että opin nukkumaan tuossa. Täytyy myöntää, että kun ensimäisen kerran vetäisin itseni suoraksi tohon petiin, niin tuntu kuin olis vanerilevylle mennyt pötkölleen 😀 !

No, enpä minäkään ole päässyt ilman kolotuksia…
Nimittäin vanha ystäväni plantaari faskiitti on tehnyt ei-toivotun comebackin vasempaan jalkaan!! Olen kärsinyt tuosta vaivasta vuosia sitten, kun ohjasin tunteja aikamoisia määriä Fressillä. Silloin yhdistelmä paskat kengät+suuret ohjausmäärät+levon puute aiheutti sen, että kantapääni meni aivan hemmetin kipeäksi!! Plantaarifaskiitti on siis jalkapohjassa oleva kalvojänteen tulehdus ja se on yleinen lajeissa, joissa kantapäähän kohdistuu paljon iskuja. Kivun syynä voi olla myös hermopinne, joten olen koittanut mobbauspallolla hieroa jalkaa ja pohjetta ja mulla on tunne, että siitä on ollut apua. Jos plantaarifaskiitti ei parane saattaa mukavana bonuksena kantapäähän tulla luupiikki! Että terveisiä sille, joka kommentoi blogiini minun olevan ”välineurheilija” kun pitää olla joka liikuntaan omat kengät…
Asialliset kengät urheiluun, eikä mitään puhki talsittuja lenkkareita!

Olen myös kriiseillyt tällä viikolla perus mammakriisit ja hääkriisit. Parempi varmaan hoitaa **tutus samalla kertaa, niin voi taas ens viikolla olla mieli keveänä 😀 . Tällä viikolla on jo kertaalleen häät siirretty ensi vuoteen miehen työmatkan takia ja nyt niitä ollaan mahdollisesti palauttamassa ensi kesälle. Että ihan kiva. Mun pitäs laittaa joka kerta joku meditointiäänite soimaan kun puhutaan noista häistä. No, on ne ihmiset ennenkin häänsä kuukaudessa järjestäneet.katri_viirret1

Hei ja kaikki sunnuntaina blogiin äänestämään, mitä tapahtuu blogissa helmikuun alusta! Stay tuned!!!

 

Viimeinen kuukausi äippälomaa = kriisi.

*Postaus sisältää kaupallisia linkkejä

Oon tässä pohtinut tulevaisuutta ja sitä, mitä haluan tehdä äitiysloman jälkeen. Kysymys on siinä mielessä vaikea, etten oikein itsekään tiedä mitä haluan. Niinkuin joka asiassa, niin myös erilaisissa aloissa ja työpaikoissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Itselläni on tällä hetkellä koulutus kahteen eri ammattiin, joita voin kumpaa tahansa jatkaa periaatteessa milloin hyvänsä. No joo, sitä ammattia johon sain ensimäisenä koulutuksen en ole tehnyt nyt viiteen vuoteen, kun siirryin liikunta-alalle. Mutta vanhan virkapuvun esiin vetäminen tuskin olisi mikään aivan mahdoton homma sekään.

Housut Nike TÄÄLTÄ* / Toppi Nike, samantyyppinen TÄÄLTÄ*
Housut Nike, samantyyppiset TÄÄLTÄ* / Toppi Nike, samantyyppinen TÄÄLTÄ*

Tää äitiysloman loppuminen on aina jotenkin kriiseilyaikaa siinä mielessä, että ainakin mä itse palaan taas sen asian äärelle, mitä haluan elämältä (paitsi että naisten kai kuuluu vähän kriiseillä milloin mistäkin ihan ilman äitiysloman loppumistakin…). Juurikin noita hyviä ja huonoja juttuja on punnittava tarkkaan. Mun äippäloma loppuu siis virallisesti tän kuun lopussa, mutta jään vielä Theon kanssa kotiin. Koska meillä ei ole taloudellisesti ihan pakko, niin emme halua vielä häntä laittaa muualle hoitoon. Ben sen sijaan jatkaa dagiksessa kun on siellä jo muutenkin vuoden ollut ja viihtyy todella hyvin. Hän onkin kysellyt jo monena aamuna, että onko tänään dagispäivä 🙂 . Taloudellisesti olisi tietysti suurin säästö pitää molemmat pojat kotona, mutta tuntuisi vanhemman pojan kannalta vähän epäreilulta ratkaisulta.

Kun on yrittäjänä näinkin ”helpolla” alalla kuin liikunta-alalla, jossa rahaa sataa ovista ja ikkuinoista, niin on pakko miettiä muutamia juttuja; Onko järkevää maksaa hoidosta lähes 600€ kuussa molemmista lapsista (en ole tosin ihan varma mitä hoito maksaa kahdesta lapsesta), koska yrittäjänä joutuu tekemään aika hiton monta pt-ohjausta ja jumpanvetoa, että jää tuo 600€ konkreettisesti käteen! Toinen vähän kinkkinen juttu on se, että tämä ala on todella iltapainotteinen. Toki pt-puolella on asiakkaita, jotka ovat esimerkiksi itse vuorotyössä ja sen takia pääsevät myös päivisin tapaamisiin. Teen varmasti jo ohjauksia tänä syksynä iltaisin ja viikonloppuisin jonkin verran, mutta koitan pitää työmäärän maltillisena (edellisestä äitiyslomasta oppineena!). Valitettavasti vaan yrittäminen ei ole hirmu kannattavaa, ellei sitä tee ihan ”full speed”, koska juoksevat kustannukset ovat niin kovat. Eli kannattavinta on tehdä täysillä, tai ei sitten ollenkaan.
Toki liikunta-alalla on myös muita päivätöitä (siis ihan palkkatöitäkin), mutta niiden löytäminen saati niihin pääseminen on todella kiven alla! Eri asia on tietysti jos olisi yliopiston käynyt, eli omaa opettajan pätevyyden. Pitää nyt pitää silmät ja korvat auki joka suuntaan ja mulle saa ehdottomasti laittaa sähköpostia ([email protected]) jos tiedät hyviä mestoja, jossa iltatyöt ainakaan jatkuvasti eivät ole vaatimus!
Jos hyvä ja mielenkiintoinen palkkatyö liikunta-alalla löytyisi, en varmaan empisi vaihtaa yrittäjyydestä siihen. Ryhmäliikuntaa sen sijaan tulen varmasti vetämään vielä ryppyisenä mummunakin!B20I5365-Edit

Olen parhaillani Helsingin kesäyliopistossa ja suoritan siellä urheilulääketieteen opinnot (toivotaan, että pääsen tenteistä läpi…) ja tuntuu, että tämä on todellakin oma juttuni – ja on tuntunut jo nyt yhdeksän vuotta! Terveys, ihmisten motivointi ja innostaminen ovat todella lähellä sydäntä ja mun on vaikea kuvitella itseäni tekemässä jotain aivan muuta. Pidän takaportin vielä vanhassa duunissani, mutta vuorotyö ja ISTUMAtyö on kuitenkin juttu, joka lähtökohtaisesti tuntuu ahdistavalta. Tiedän kuitenkin mitä se on ja miten rankkaa se on. Olisi varmaan persosastolle hirveä shokki istua taas 12h putkeen…
Joskus kuulkaa tuntuisi vain helpoimmalta vaihtoehdolta, että olisi se oma tuttu ja turvallinen ”ihan ok” duunipaikka odottamassa äitiysloman ja hoitovapaan jälkeen! Ei tarviis miettiä, että mikä olisi järkevin vaihtoehto, kun olisi tasan se yksi vaihtoehto!

Äh, tästä tuli nyt tällaista ihme ajatuksentulvaa ja pohdintaa… Ilman oikeastaan mitään järkevää pointtia 😀 ! Sorry!
Millainen tilanne teillä oli äitiyslomalta paluun jälkeen? Oliko odottamassa se oma vanha työpaikka, vai täysin uudet kuviot??

Blogin bannerikuva ja postauksen kuvat Petri Mast (http://www.petrimast.com/fi/). Suosittelen herraa LÄMPIMÄSTI, tulee mm. kuvaamaan meidän häät ensi vuonna 🙂 !