Kuukaudessa kireäksi -haasteen voittajat!

Ensin mä yllätyin siitä miten moni osallistui haasteeseen.

Ja nyt mä oon aivan puulla päähän lyöty teidän muutoskuvista! Niitä tuli…. no paljon. En pysynyt laskuissa. Yhdessä kuvassa oli pudotettu jopa yli 30kg…. Mutta siinä olikin sitten kyseessä ”pieni informaatiokatkos” :D! Voitte arvata että mulla putos leuka lattiaan kun katsoin ensin kuvat lukematta tekstiä!
”Jaa joku laittanut kuukaudessa vähän tuulemaan”…

Pudotettuja kiloja ja kadotettuja senttejä tärkeämpää oli kuitenkin se tsemppi ja positiivinen asenne, mikä niistä viesteistä huokui! Porukka oli lähtenyt ihan tosissaan mukaan ja jokainen omalla tahdillaan ja kyvyillään. Elämä asettaa meille kaikille erillaisia vaatimuksia, on vuorotyötä, lapsia, yksinhuoltajuutta, sairauksia, murheita… Kaikki ei lähde samalta viivalta näihin projekteihin. Töitä on silti kehityksen eteen tehtävä, meidän jokaisen. Kukaan ei kehity sohvalla makaamalla. Itsensä motivoiminen joka ikinen päivä uudelleen ja uudelleen on kuitenkin uskomattoman haasteellista – siis ennen kuin pääsee siihen pisteeseen, että se on elämäntapa, eikä jokainen kerta ole yhtä tahtojen taistelua kun pitäisi lähteä liikkumaan. Tai jättää se keksipaketti syömättä.

Meillähän on aina tapana innostua ja kun suurin haippi alkaa laantumaan, niin ne vanhat opitut tavat alkavat nostaa päätänsä. Sanon ”me”, koska olen itsekkin innostuja ja olen itse innostunut elämäni aikana elämäntaparemontista varmaan 100 kertaa :D. Tästä on onneksi jo lähes 10 vuotta.
Itse koenkin nykyään omassa työssäni haastavimmaksi sen, että miten mä saisin sen henkisen heristävän sormen sinne asiakkaan kotiin ja näkymättömän potkun takamukselle kun sohva houkuttelee. 
Mä saan salilla mun asiakkaat vaikka lentoon jos niikseen, mutta se on valitettavasti vain ehkä 1/1000 siitä ajasta, kun sen asiakkaan täytyisi laittaa itseensä likoon ja tehdä oikeita valintoja. 

Mulle tuli sellainen olo kun availin noita muutoskuvasähköposteja, että valinta on mahdoton. Jokaisen kohdalla mä huokailin mielessäni että ”tälle se menee”. Toki tää oli nimenomaan muutosKUVAkilpailu, mutta kyllä mua ne oivallukset omasta elämästäkin kosketti syvästi (no meni vähän lällyksi mutta silti…). Voittaja oli kuitenkin valittava ja tässä kisassa oli kuitenkin kyse myös silminnähtävästä muutoksesta. 
Senpä takia voittaja on ANNA! 

kuukaudessakireäksi_voittaja1 kuukaudessakireäksi_voittaja2

Anna on 171cm pitkä ja lähtökuvassa paino 84.5kg. Annalla ei ole omaa vaakaa, joten hän arvioi että painoa olisi pudonnut noin 5kg. Haasteen ajan hän noudatti tekemääni ruokavaliota sekä lisäsi siihen hyviä rasvoja (pähkinöitä, avocadoa, oliiviöljyä) koska imettää. Herkut Anna jätti kokonaan pois!
Anna on siis synnyttänyt helmikuun alussa. Liikuntaa hän kertoi harrastaneensa vähintään neljä kertaa viikossa; Kaksi kuntosalia, lenkki sekä vaunulenkkejä. Annalla on siis kaksi lasta. 
No mitä voi sanoa, WAU! Se joka väittää, että kuukaudessa ei saa tuloksia niin höpönlöpön! Saa jos on halua ja oikeaa asennetta! Todella hieno muutos Annalla ja niin monella muullakin.
Olen teistä niiiiiiiiiiiiiin ylpeä <3.

Haluan myös kiittää yhteistyökumppaneitani haasteen yhteistyökumppaneita, joita olivat
– Kuntokauppa.fi* -nettikauppa, jonne Anna voitti siis 100€:n lahjakortin!
Punnitse ja säästä* -ketju, jonne lahjakortin voitti Merja!
Fitnesstukku*, jonka tuotepaketin saavat Eevi ja Mirtti!
Voittaneet saavat minulta postia!!!

Mitä tapahtui kuukaudessa…vai tapahtuiko mitään?

Eilen se kuukauden ”kiristely” sitten loppui! Olin todella innoissani osallistumisaktiivisuudesta ja vaikka saisin vain yhdenkin ihmisen motivoitumaan terveellisemmästä elämästä tai treenaamisesta, niin se on iso voitto! 
Mitä suunnittelemaani ruokavalioon tulee, niin on ihan mahdotonta täyttää kaikkien toiveita ja ylipäätään suunnitella kaikille sopiva ruokavalio, koska sellaista ei ole olemassakaan! En ylipäätään ole mikään kova tiukkojen ruokavalioiden puolestapuhuja, vaan asiakkaideni kanssa käytän vähän erilaisia menetelmiä, koska haluan että he oppivat ajattelemaan myös itse. Olen huomannut, että esim. ruokapäiväkirjan pitäminen on monelle todella silmiäavaava kokemus!

hammaspesu
Hampaidenpesupose! 😀 Itsensä nolaamiskynnys ei ole kovin korkea, kuten huomaatte!

Olen huomannut asiakkaideni kohdalla, että pitkissä dieeteissä on yksi ongelma (tai dieeteissä, joissa syödään koko ajan samaa ruokaa ylipäätään); Dieetin loppumista odotetaan kuin teini Justin Bieberin keikkaa ja sitten kun THE PÄIVÄ koittaa, ollaan ostettu kaupasta puoli kärryllistä sokerista ja rasvaista. Kun nyt saa luvan kanssa syödä.
Pysyikö teillä muuten hallinnassa eilinen mussuttelu? Itse ostin kaupasta uutta Rocky road- jätskiä, joka makaa edelleen pakkasessa koskemattomana… Käytiin myös makuunista karkkipussit, mutta olin illallisen jälkeen niin täynnä, että jaksoin pari hassua karkkia napsia.

Paino 18.4 aamulla
Paino 18.3 aamulla, eli tasan kuukausi sitten…

 

Paino tänä aamuna
Paino tänä aamuna… Ihme, että näinkin vähän! Söin ihan hirveen läjän noita rullia eilen!

 

Näistä vietnamilaisista rullista on muodostunut mun ja hurrin all time lemppariruokaa! Nää on vähän työläitä, mutta aivan tautisen hyviä! Lisäksi näiden jälkeen ei tule mikään ällöttävä ähky...
Näistä vietnamilaisista rullista on muodostunut mun ja hurrin all time lemppariruokaa! Nää on vähän työläitä, mutta aivan tautisen hyviä! Lisäksi näiden jälkeen ei tule mikään ällöttävä ähky…

EDIT: Vietnamilaisten riisipaperirullien ohje löytyy TÄÄLTÄ!

Toki herkutella saa ja pitää toisinaan, mutta kun on kyllästymiseen asti puputettu yhtä ja samaa ja vihdoin antaa luvan itselleen hiilarifiestaan, mopo karkaa yleensä käsistä. Ei ole mitenkään tavatonta, että ensin kiristellään kuukausitolkulla aika tiukkojakin dieettejä ja sen jälkeen ollaan kuin ellun kanat pari kuukautta, jonka jälkeen hirveä vitutus ja epätoivo on valmis – saan näitä viestejä usein. Ja koska elämä ei voi olla ainoastaan kituuttamisen ja vitutuksen välissä seilaamista, olisi hyvä löytää itselleen joku paremmin toimiva systeemi.

etupose_vertailu

Kuten näätte noista kuvista, niin itselläni ei mitään kovin hurjaa muutosta ole tapahtunut (tosin en sitä ehkä odottanutkaan), vaikka kuvakulma on tosin hieman hämäävä. Ja voin kertoa, että ainakin niiden kuvien perusteella, joita olen tähän mennessä saanut muutoskuvakilpailuun, niin siellä on kyllä todellakin näkyviä muutoksia saatu aikaiseksi! Vaikka muutos oliskin vain nesteen poistumista ja sitä kautta ”tiivistymistä”, niin iso käsi sille! Sain myös ihania viestejä, että tästä haasteesta on saatu alkusysäys vähän isompaankin projektiin ja tavoite on kauempana tulevaisuudessa.
Hämää myös noissa kuvissa, ettei ole samat vaatteet (toppi oli jossain pyykkikorin alimmaisena) ja mulla on vielä sitä viime perjantain Vita Liberatan suihkurusketusta kivasti jäljellä! Jaloissa kyllä tuntuis että olis vähän tapahtunut jotain, mulla on noissa mun jumpissa paljon hyppykyykkyjä ja oon tehnyt ne erityisen huolellisesti viime viikot! Toimii! 🙂

takapose_vertailu

En ole vielä valinnut muutoskuvakilpailun voittajaa jos jotakuta vielä haluttaa lähettää ennen/jälkeen kuvansa ja voittaa kuntokauppa.fi*:n lahjoittaman 100€:n lahjakortin!! Mielestäni aika miälenvikasen hyvä palkinto!!! Tulemme tekemään kuntokauppa.fi:n kanssa myös tulevaisuudessa yhteistyötä, eli he ovat uusi yhteistyökumppanini! Paljon on kyselty kotitreeniohjeita ja kotitreenivideo on tulossa blogiin lähitulevaisuudessa.
Myös arvonnat KK-haasteeseen liittyen tapahtuu huomenna, joten olkaahan näöllä – tuotepalkintoa ja lahjakorttia tyrkyllä!!
Nauttikaa pääsiäisesta ja etenkin tosta ihanasta aurinkoisesta säästä! Itse lähden tästä nyt anoppilaan, jossa on tarjolla JOULUKINKKUA! Kyllä, luit aivan oikein. Tätä naista ei tosin kinkku kiinnosta, joten toivotaan, että siellä olis edes lanttulaatikkoa mulle varattu :D….