Onko meitä äitejä nyt syyllistetty tarpeeksi? No odottakaapas vaan!

Jos olette välttyneet blogeissa vellovalta ”läskit mutsit” -keskustelulta, niin onnittelen, aikamoinen saavutus! En yhtään ihmettele, että aika moni pahoitti mielensä, koska noh… Onhan se aina hienoa kun ihminen, joka ei tiedä yhtään mistä puhuu, puhuu siitä silti. Kannattaa kuitenkin muistaa, että aina kyseessä ei ole aito huoli vaan eri motiivit. Meillä bloggaajilla on ihan vakkariaiheet, joilla saa postaukselle jakoja ja lukijoita, eli lisää rahaa suomeksi sanottuna! Kaikkien tunteita kuumentavien aiheiden käsittely on aina bloggarille helppo nakki. FF:ssä on paljon äitejä lukjoina (ja bloggaajina), joten oli ihan odotettavissa että kommenttiboxit laulavat.

Tässä kuvassa lapseni kaivaa miekalla nenää.

Itse en ota kantaa tähän lihomiskeskusteluun, koska lasten myötä oma tajuntani on laajentunut niihin mittasuhteisiin, että tajuan, että jos jokin asia on minulle helppoa, niin se ei sitä välttämättä ole toisille. Olenhan itse normaalipainoinen, joten se on varmaan sullekin yhtä helppoa?? Ai ei ole?
Ainoa vaan, että minulla on a) Hyvä tukiverkko (jota ilman elämäni olisi todella paljon erilaista) b) Saan nukuttua melko hyvin, (ainakin viisi yötä viikosta suht kunnolla) ja c) Liikun työkseni, joten painonhallinta on helpompaa siltäkin osin.

Ajattelin koota tähän vielä muita ihanan paljon tunteita herättäviä aiheita, joiden kommentointi blogeissa on nykyään muodikasta! Tässä ei varmaankaan ole ihan kaikki perus-moralisointiin kannustavat aihe-alueet, mutta ainakin hyviä sellaisia!

  • Imetys. Oh dear lord. Imetys on ainakin omasta mielestäni ihan hiton TYLSÄ aihe, koska kysymys on kumminkin vaan maidosta, jota tulee tissistä 😀 . Miten siitäkin jaksetaan aina repiä niin suuria tunteita? Vai onko tässä taas kysymys jostain omista täyttämättä jääneistä imetysunelmista, joka ajaa aukomaan päätä jollekin random bloggaajalle??? Itse en henk koht jaksa lukea en sitten ainuttakaan imetyspostausta.
  • Lasten hoito kotona vai päiväkodissa? Itsehän en jaksaisi millään olla kotona kolmea vuotta lasten kanssa, eikä niin ole tarkoituskaan. Silloin kun vanhemmat ovat töissä, lapset voivat olla kunnan järjestämässä hoidossa. Useimpien on kuitenkin pakko käydä töissä. Jos Helsingissä hoitaa yhtä lasta kotona, siitä tienaa nettona n.600€ (sisältää Helsinki-lisän). Toki pienituloisena on oikeutettu myös muihin avustuksiin. Mutta tuolla summalla harva kuitenkaan pärjää taloudellisesti, ellei ole säästöjä tai toinen vanhempi ok palkkaisessa duunissa. Toinen juttu on se, viihtyykö kotona. Kaikki eivät edes halua olla kotona ja pitääkö sitä hävetä?

  • Matkustelu ja miten lasten ”raahaaminen” eri paikkoihin on haitallista. Lasten kanssa on matkustettu aina, eli ei todellakaan ole mikään uusi juttu. On joko istuttu matkailuvaunussa 80-luvulla 12h päivässä että päästään leirintäalueelle, on menty Ruotsin risteilylle tai on matkustettu lentokoneella Teneriffalle. Onko jossain joku sääntö, että lasten kanssa pitäisi aina olla vain kotona??? Täällä kylmässä ja pimeässä???
  • Lasten TV:n katselu ja pelaaminen. En tiedä mikä on paljon ja mikä on vähän TV:n katsomista. Varmaan se, että lapset eivät leiki ollenkaan tavallisia leikkejä, vaan tuijottavat koko ajan jotain ruutua? Tämä aihe on meillä vähän pinnalla, koska lapset katsoisivat DVD:tä varmaan koko ajan jos antaisin! Pädi meillä meni rikki jo reilu vuosi sitten, eikä sitä ole korjattu. En uskalla antaa tuolle 5-vuotiaalle mitään pelejä pelattavaksi, koska pelkään, että hän ostelee satasilla jotain lisäosia peliin (okei, en tiedä miten se on mahdollista edes). Nykyään on helpompaa, kun lapsia on kaksi ja he leikkivät keskenään. Yhden kanssa on vähän sellainen meininki usein, että lapsen kanssa pitää olla jatkuvasti ohjelmatoimistona. TV on helppo lastenhoitaja ja kyllä, välillä siihen itsekin sortuu. Kyllä meillä lapset katsoo joka päivä jonkun aikaa TV:tä, lähinnä se on Pikku Kakkonen, Buu Klubben ja toisinaan DVD.

No niin, nyt alkaa tulla vaan ihan rehellinen mielipide noista edellä mainituista! Sana on vapaa ja moraalisaarnaus sallittua 😀 !

Tasan kaksi viikkoa!!!!

Taas on tullut se aika vuodesta, kun nukkumaanmenovarustukseen kuuluu pitkähihainen paita ja villasukat! Oon kova likka palelemaan ja hurri tykkää nukkua viileässä, joten meidän lämpötilamieltymykset eivät aivan kohtaa 😀 . Muuttaisin mielelläni jonnekin, jossa paistaa aina aurinko!

No, ajatus siitä että kahden viikon päästä pääsen LÄMPÖÖN helpottaa kyllä aika lailla!!! Oon niin epä-syysihminen kuin olla ja voi ja me yleensä matkustetaan aina loka-marraskuussa. Tällä kertaa tää on epävirallinen häämatka, eli lapset lähtee messiin, joten mistään ”romantiikkalomasta” ei voida varsinaisesti puhua haha.

Ollaan siis menossa Thaikkuihin, jossa ollaan oltu ennenkin. Tää on mulle itselleni Thaikuissa neljäs kerta jos oikein laskin. Olen käynyt Aasiassa myös Malesiassa, Balilla ja Singaporessa. Thaimaa siksi, koska sinne on melko edullista lentää ja se on lasten kanssa todella helppo maa! Ilmasto on myös takuulämmin, toki vielä taitaa Etelä-Euroopassakin ruskettua.
Meillä on lennot Bangokiin ja siitä lennetään Krabille (päämääränä Ao Nang). Sen verran toi seikkailunhalu noiden pienten lasten kanssa häviää, että valitiin itseasiassa sama hotla kuin viimeksi. Tylsää – I know! Mutta ainakin tiedetään jo etukäteen, että hotellissa on kaikki mitä tarvitaan ja vähän ylikin. Uima-altaat on isot ja sopivat myös 2-veelle. Kreetalla vuosi sitten petyttiin siihen, että muka lapsiystävällisessä hotellissa uima-altaan vesi oli aivan jääkylmää….

Lomalla mennään tietty noiden muksujen ehdoilla, mutta aion ainakin ruskettua (PALJON) ja ihan olla vain. Hotellissa on ihan ok punttis, jossa viimeksikin käytiin vuorotellen miehen kanssa. Lisäksi käyn varmasti ihan joka päivä jossain hieronnassa tai hoidossa. Oon muuten saanut elämäni oudoimmat hierontakokemukset juurikin Thaimaassa…. Yhdellä kerralla hieroja mm.nukahti kesken hieronnan!
Thaimaassa parasta on myös ruoka, joka on etenkin ton 4-veen mieleen. Ihanaa saada taas oikeasti tuoreita hedelmiä, eikä mitään kontissa puoli vuotta matkanneita kivikovia mangoja!

Tää reissu tulee jotenkin todella hyvään saumaan. Pientä turnausväsymystä on ainakin itsellä ilmassa, kun työ on kuitenkin suht fyysistä ja kotona vielä toinen fysiikkakierros vielä töistä päästyä! Varmasti myös pimenevät illat vaikuttaa energiatasoihin ja kohta on taas pimeää jo silloin, kun pääsee neljältä töistä.
Reissun jälkeen ei olekaan kuin muutama viikko töitä ennen joulua ja ihania pikkujouluja luvassa. Nopeestihan tää syksy tässä vierähti, vaikka aina syyskuun alussa tuntuu, että jouluun on karmivan pitkä aika!

Ps. Jos joku on joskus tilannut Halla X Hallan:n uikkarin, niin voisitko kertoa onko mitoitus mielestäsi normaalia/pientä/suurta…? 

Olisi muuten kiva kuulla, että missä te meinaatte reissata tänä syksynä tai nyt tulevana talvena? Etenkin jos on hyviä vinkkejä lapsiystävällisistä paikoista (etenkin todella hyvistä hotelleista!) niin vinkkejä vastaanotetaan. 

Lue myös:

Mitä kannattaa ottaa huomioon pienten lasten kanssa matkustaessa?