Miksi lopetin Fitline -tuotteiden käytön?

Sain muutama päivä sitten instaani (katrivee) kysymyksen, että vieläkö käytän Fitline tuotteita? Moni oli varmasti nähnyt mut etenkin aamuisin juomassa ”aamudrinkkiä” ja lupasinkin jossain vaiheessa kertoa kokemuksiani tuotteesta. Sain aika paljon palautetta noihin aikoihin IG:hen ja moni ihmetteli kun olin ”haksahtanut” tuotteisiin.

Kuvan smoothie ei liity tapaukseen…

Kun tilaa Fitlineltä ensimmäistä kertaa tulee sieltä heti 3kk:n vitskut kerralla, eli optimaalisetti. Lasku maksetaan kolmessa erässä ja se tulee suoraan verkkolaskuna verkkopankkiin. Ekassa laskussa on myös n.30€ käsittelykuluja, joten lasku oli yli 120€. 1kk:n settiin kuuluu kaksi erilaista purkkia veteen sekoitettavaa jauhetta ja laatikollinen pieniä pusseja, joissa yksi pussi käytetään päivässä. Tuotteilla on vähän erilaiset funktiot, mutta en ala tässä niitä sen enempää selostamaan. Samalla itselle avautuu mahdollisuus myydä tuotteita – tämähän on verkostomarkkinointia.

Aloitin tuotteet ihan puhtaasti työkaverin suosituksesta. Vaakakupissa painoi myös hänen tyylinsä puhua tuotteista, joka ei ollut se Fitlinelle usein tyypillinen, ärsyttävä kiihkoilu. Koska atopian kanssa oli niin hankala talvi, niin olin valmis kokeilemaan oikeastaan mitä vaan, mikä voisi tuoda helpotusta. Ruokavalio auttoi taas jonkun aikaa, mutta sekään ei hyvän alun jälkeen toivomallani tavalla (siis siihen ruokavalion kyttäykseen suhteutettuna!) Työkaverini oli saanut tuotteista apua, joten ajattelin, että ei kai se ota jos ei annakaan! Pannaas tilaten!
Olin kyllä oikein tietoinen tuotteiden aika huonostakin maineesta, mutta halusin kokeilla niitä itse, jotta mulla on varaa sanoa juuta tai jaata. Ärsyttää toisaalta ihmiset, jotka torppaa heti jotkut tuotteet kokeilematta niitä. Tiedän myös tuotteiden vankkumattomia kannattajia ja he ovat saaneet omien sanojensa mukaan avun niistä jos jonkinlaiseen vaivaan. Itse olin skeptinen, mutta toiveikas.

Sanon ihan rehellisesti,että ei ne tuotteet aivan surkeitakaan ole, vaikka niiden käyttöä en jatkakaan! Tuotteet sekoittuvat hyvin veteen ja ovat aika hyvänmakuisia. Lisäksi niiden ottamisesta tulee helposti rutiini ja jos oma ongelma on nimenomaan se, ettei muista ottaa vitskuja, niin nämä tuotteet voivat toimia ihan hyvin.
Activize -jauheella on myös piristävä vaikutus, joka sopii etenkin tällaiselle, välillä aika tosi väsyneelle äidille! Tuotteessa on B-vitamiinia ja kofeiinia ja ainakin itselläni ne toimi combona aika hyvin – joskin kahvi toimii myös. Tuo on noista ainoa tuote, jonka jatkamista ainakin satunnaisesti voisin harkita.

Oikeastaan suurin syy siihen, miksi en tilaustani jatkanut on hinta. Yli 80€/kk tuntuu vaan ainakin tällä hetkellä liian isolta rahalta laittaa vitamiineihin. Ehkä tähän vaikuttaa se, että mulla on kokemusta todella monista eri vitamiinimerkeistä ja ylipäätään oon käyttänyt vitamiineja päivittäin jo yli 10-vuotta, mutta ei ne mun elämää ole samalla tavalla muuttaneet kuin ruokavalio. Tässä valossa onkin jännä, että uskoin nyt löytäväni sitten juuri näistä tuotteista ratkaisun iho-ongelmiini? No, en löytänyt.
En ihan tiedä uskonko näihin kehon puhdistumisoireisiin, mitä näiden tuotteiden aloittamisen jälkeen kerrotaan mahdollisesti tulevan. Mä en huomannut MITÄÄN eroa mihinkään – en hyvässä enkä pahassa. Iltajauheen luvataan parantaa unen laatua, mutta oon ollut aina niin täydellinen nukkuja (jos saan nukkua!!!), ettei senkään suhteen ollut muutosta.

What more can I say… Mulla on itseasiassa näitä tuotteita kohtaan hyvin neutraalit tunteet. Jos olisi enemmän rahaa, niin mikä ettei! Tällä hetkellä käytän mieluummin sen rahan ihan ruokaan. Käytän edelleen D-vitamiinia, sinkkiä ja nyt otan tehokuurin Omegoita kun pidin niistä vähän taukoa, huomatakseni onko niillä vaikutusta ihoon. Omegoita tähän settiin ei kuulu.

Onko teidän mielestä 80€ paljon vai vähän vitamiineista kuukausitasolla? Lasketteko lisäravinteita ostaessa kuinka pitkäksi aikaa ne riittävät?

 

 

Mitä lisäravinteita käytän ja miksi?

Tässä postauksessa ajattelin hieman raottaa teille ”vitskukaappini” ovea, eli kertoa mitä lisäravinteita syön ja miksi!

Mulla on ollut sama kombinaatio plus miinus pari tuotetta käytössä jo iät ja ajat ja merkitkin pysyneet lähes samana! Tilaan yleensä tuotteet netistä; Yleensä joko hyvinvoinnin.fi -verkkokaupasta tai iHerbistä. Joskus tulee pohdittua, että ovatko kaikki purkit oikeasti tarpeellisia ja aika pitkä penni niihin menee. Kaikki paitsi yksi tuote näistä on maksettu siis ihan omalla rahalla.
Silti muistutan itseäni, että tänä(kin) vuonna saikkupäiviä on tullut nolla ja muutenkin olen elämäni vedossa! Ihan mitä tahansa ei kannata kuitenkaan syödä vain syömisen ilosta. Tuotteita on markkinoilla niin huru mycket, että rahansa saa aivan varmasti poltettua purkkiin jos toiseen. Tärkeintä on tuotteet hinta-laatusuhde, eli tiedät mitä saat rahalla.

Aamun setti: Berocca pore, D-vitamiini ja tarvittaessa B-vitamiini.
Lisäksi Eskimo omeg-3:sia tai mustaherukka+tyrniöljy omegaa.

Hyvä nyrkkisääntö tuotteiden ajoitukselle on tämä: Vitamiinit ja omegat aamulla ja hivenaineet illalla. Ainoa valmiste, jonka voisin ehkä jättää pois on aamuinen vitamiiniporetabletti, mutta jotenkin siitä on tullut niin luonteva osa aamurutiinia, etten osaa sitä poiskaan jättää. Lisäksi tuossa Berocca Boostissa on piristävä vaikutus, joka etenkin pimeyden lisääntyessä on ihan tervetullutta.

Aamun settini on siis seuraavanlainen:

  • Berocca Boost -poretabletti
  • D-vitamiini, Solgar merkkinen. Otan 1 tabletin päivässä eli 55 mikrogrammaa.
  • Omega 3 Eskimolta tai iho-omega Valioravinnolta (tämä tuote on saatu blogin kautta). Syön näitä molempia sekaisin atooppisen ihoni takia, koska atoopikoille suositellaan sekä eläin- että kasviperäisiä omegavalmisteita. Otan jompaa kumpaa valmistetta 2kpl, mutta olen ajatellut kasvattaa annostusta. Tuo Eskimo ei ollenkaan aiheuta kamalia röyhtäyksiä, niinkuin jotkut omega 3-valmisteet. Lisäksi sen ainakin pitäisi olla hyvin laadukas valmiste.
  • B-vitamiinivalmiste, jota otan jos tunnen itseni väsyneeksi, stressaantuneeksi tai muuten vain puolikuntoiseksi. En siis käytä tätä valmistetta jatkuvasta, vaan kuureina. Tuote on tilattu iHerb-verkkokaupasta ja päädyin tähän kaverin suosituksesta.
Sinkki, kollageeni-biotiini sekä magnesium sitraatti.

Illan settini sen sijaan on:

  • Puhdas+ -mekin kollageeni-biotiinivalmiste, jonka lisäsin sen jälkeen kun luovuin ripsipidennyksistä. Tästä on tulossa blogiin vielä paremmin juttua. Valmiste auttaa myös hiusten ja kynsien kasvuun. Olen kyllä selkeästi huomannut eron, joten kiitos blogin lukijalle vinkistä!
  • Magnesium on myös Solgarilta ja otan kaksi tablettia (2x200mg). Se on sitraattimuodossa, joka on vatsaystävällinen. Se auttaa lihasväsymykseen, palautumiseen, sekä rentouttaa yötä vasten. Kesällä tarve korostuu, etenkin jos hikoilee paljon.
  • Sinkkiä otan, jos olen syönyt juuri. Sinkki tyhjään vatsaan aiheuttaa huonovointisuutta ja joskus iltapalasta on päässyt vierähtämään niin pitkä aika, etten uskalla enää ottaa sitä. Sinkki omegoiden lisäksi on atoopikolle tärkeä valmiste. Sinkkiä voi ottaa ns. överit, joten kannattaa tarkistaa onko muissa käyttämissäsi tuotteitta sinkkiä (kuten tuossa kollageeni+biotiini -valmisteessa on).

Kysymys siitä, pärjääkö elämässä ilman vitamiineja tai lisäravinteita on vähän kaksipiippuinen. Jos syö todella terveellisesti ja kasvisvoittoisesti, niin varmasti saakin ravinnosta hyvän määrän suojaravinteita. Asumme kuitenkin suomessa, jossa ruokaa ei todellakaan voi verrata sellaisten maiden tuotteisiin, jossa aurinko paistaa ja ihania tuoreita kasviksia ja hedelmiä on ympäri vuoden saatavilla. Lisäksi auringon puute ja kylmyys altistaa meidät kausittaisille flunssille ja mielestäni niiden ennalta ehkäiseminen myös ruokavaliolla on ihan perusteltua. Se, ettei sairastu tai voi hyvin ei välttämättä ole ruokavaliosta kiinni. Mutta oma elämänohjeeni on, että mieluummin hoidan terveyttä nyt, kuin sairautta myöhemmin.

Millaisia lisäravinteita käytät, vai käytätkö mitään…?

Lue myös:

Juotko liikaa vettä??