Synttärisuklaata!

*Postauksen tuotteet saatu blogin kautta1904_9 (1 of 1)

En tajua miksi kukaan ei kehtaa ikinä sanoa, että ”mulla on tänään synttärit”? Vai pelkääkö ihmiset, että joku onnittelee 😀 ?
No mä  kehtaan sanoa! Mulla oli tänään synttärit ja täytin 33-vuotta! 

Eikös nykyään 40 oo uus 30, eli tämän teorian mukaan mä oon lähes 20 😀 ?? Ei tää ikä nyt mikään katastrofi ole, mutta ehkä kuitenkin olis ollut kivempi täyttää tänään 25 tai 26 vuotta. No, mulla oli luvuista huolimatta aivan tosi hieno päivä auringonpaistetta myöten! Sain hurrilta 33 ruusua ja ihan uskomattoman määrän onnentoivotuksia puheluiden, korttien, viestien ja jopa videotervehdysten muodossa. Näistä viimeisin tallentui mun verkkokalvolle ikuisiksi ajoiksi ja ehkä hieman traumatisoivasti 😀 …. Mä oon vakuuttunut siitä, että mun ystävillä on usein hieman kyseenalainen huumorintaju…

1904 (1 of 1)

Olen edelleen karkkilakossa – thanks to you, mutta halusin silti juhlistaa päivää jollain makealla! Tähän päivään sopi jotenkin täydellisesti raakasuklaa. NUORENTAVA raakasuklaa, tietysti. Rasva silottaa ryppyjä!
Suklaan valmistukseen käytin Foodinin tuotteita. Olen heidän kanssa blogiyhteistyössä, eli saan heiltä tuotteita, joita käyttäisin muutenkin. Tutustuin Foodiniin yrityksenä ja sen perustajiin eräässä blogitilaisuudessa ja kiinnostuin. Esimerkiksi tilaisuudessa maistelemani chia-suklaa oli yksi parhaista raakasuklaista, mitä olen ikinä maistanut! Toinen Foodin suosikkini on maustamaton luomu heraproteiini, jolle ei löydy vastusta! Se on ihan uskomattoman kermainen hera, joka siksi sopii ihan täydellisesti smoothieen! Multa kysytään tosi usein mikä olisi hyvä ja luonnollinen heraproteiini ja tässä on sellainen. 1904_3 (1 of 1)

Raakasuklaan valmistaminen on oikeasti ihan älyhelppoa ja sen voi tehdä joko valmistuspaketista, jossa on kaikki ainekset ja ohjeet valmiina tai kuten itse, hankkia valmistusaineet erikseen jos haluaa sooloilla. Perusmassaan tulee vesiahauteessa sulatettua kaakaovoita ja kaakaojauhetta. Oikeastaan kaikki muu onkin sitten maun mukaan pelaamista; Itse laitan raakasuklaaseen myös riisinlesejauhetta, hunajaa makeutukseen, merisuolaa ja joskus macaa antamaan lisäboostia.1904_4 (1 of 1) 1904_5 (1 of 1)

Tällä kertaa laitoin suklaamuotteihin Foodinin cashewpähkinöitä ja kookosmannaa (kookossosetta). Suklaaseen sopii hyvin kaikki erilaiset sattumat, kuten inka– ja mulperimarjat , rusinat ja pähkinät! Täytesuklaa eli raakasuklaakonvehdit mulla on vielä kokeilematta. Olen ihan koukussa raakasuklaaseen, vaikka se ei maistu eikä sen kuulukaan maistua miltään fasun siniseltä. En edes itse ajattele sitä minään karkin korvikkeena, vaan se on enemmän pieni terveellinen ja herkullinen välipala. Joskin rasvainen sellainen tietysti! Raakasuklaata voi syödä kerrallaan muutamia paloja siinä missä tavallista suklaata voi vetää vaikka koko levyn kerrallaan! Jos suklaa maistuu kitkerältä tai pistävältä, niin yleensä silloin aineksien suhde ei ole ihan sattunut kohdilleen tai makeutusta on liian vähän! Kannattaa silti ehdottomasti kokeilla, koska raakasuklaa pitää nuorena 😀 ! Lisäksi itse tehty suklaa on yleensä parempaa, kuin kaupassa myytävät levyt. Ainoan poikkeuksen tekee tuo chia-suklaa, jota voi syödä ihan sellaisenaan pussista jos ei jaksa sulattaa ja laittaa muotteihin…1904_6 (1 of 1)1904_7 (1 of 1)1904_8 (1 of 1)

Maistuuko teille raakasuklaa? Tuleeko usei tehtyä itse vai ostatteko kaupasta valmiina?

HUOM! Tänä iltana klo.18 Hyvinvointistudio Lupauksessa järkättävässä Raskaus & Treeni -infossa on vielä muutamalle tilaa peruutusten takia! Lisätietoa löydät tästä postauksesta!
I
lmoittautumiset mulle sähköpostiin [email protected]

Tarvitseeko lapsi vitamiineja purkista? (+Arvonta!)

*Postauksen tuotteet saatu blogin kauttaterranova

Syökö teillä lapset vitamiineja purkista tavallisen kotiruoan lisäksi?
Usein me aikuiset napsimme jos jonkinlaista lisäravinnetta, mutta helposti lasten kohdalla sitä ei pidetä niin tärkeänä asiana. Ihmettelen usein miksi, vaikka en toki tarkoita, että lapselle pitäisi tuputtaa pilleriä toisen perään. Monipuolinen ruoka varmasti riittää sekin, jos vanhemmat jaksavat panostaa. Aika usein lapset eivät kuitenkaan syö niin monipuolisesti kuin aikuiset, eikä meidän perhe tee poikkeusta valitettavasti. Varmasti vitamiinien tarpeellisuudesta ollaan puolesta ja vastaan, mutta lapsen kehityksen ja heikomman vastustuskyvyn kannalta ainakin itse annan vitamiinilisän myös lapsilleni (tai no tässä vaiheessa Benille). Ainoa virallinen suositus lapsille ruokavalion lisäksi on D-vitamiinilisä ja tiesittekö, että Arvo Ylpön aikaan lapsille suositeltiin jopa 100µg D-vitamiinia vuorokaudessa? Moni antaa vauvalle neuvolan ohjeistuksen mukaan D-vitamiinitipat, mutta sen jälkeen niiden antaminen jää. Luin joskus, että D-vitamiinin saannissa leikki-ikäiset lapset ovat ns. väliinputoajia, koska aikuiset kyllä huolehtivat oman ja sitten ihan pienten vauvojen kohdalla D-vitskulisän.
Jos lapsen ruokavalio on yksipuolinen, eikä hän esimerkiksi välitä kasviksista tai hedelmistä, niin tottakai suojaravinteiden saanti on myös kysymysmerkki. Jos haluaa saada kasviksista tarpeeksi vitamiineja ja hivenaineita aikuisenakin, niin ei vielä riitä, että syö kurkkua ja muutaman salaatinlehden päivässä. Niitä pitäisi siis syödä paljon ja hyvin monipuolisesti ja mieluiten osa tuoreena, koska kuumennus tuhoaa osan vitamiineista. Ruoka mitä lapsille usein annetaan eli puuro, leipä, jugurtit, murot ja hiilaripitoiset lämpimät ruoat ovat lopulta aika yksipuolista ravintoarvoiltaan ja valitettavasti päivähoidossa ja koulussa tilanne on harvoin parempi. Kuituja saattaa ruokavaliosta tulla riittävästi, mutta miten on vitamiinien laita? Myös kalsium ja rasvahapot ovat tärkeää kehittyvälle pienelle.

terranova3 (1 of 1)
Me tehdään lähes päivittäin smoothieta koko perheelle. Benille maistuu parhaiten perus mansikka-banaani ja joukkoon menee kookoksen makuista mantelijuomaa ja maustamatonta heraproteiinia (Foodin). Smoothien joukkoon on myös helppo piilottaa jauhemaiset vitamiinit!

Salaa tietysti toivon, että näiden vitamiinien syöttämisellä voisi estää edes osan kiertävistä flunssista. Jotkut tosin sanovat, että ei auta vaikka söisi kuinka terveellisesti ja vetäisi kaksin käsin vitamiineja; Silti lapsi tuo mukanaan päivähoidosta ja koulusta kaikki mahdolliset taudit ja koko perhe on alituiseen kipeänä! Itseasiassa itsekin epäilen, että pienen vastustuskyky ei riitä blokkaamaan kaikki kiertäviä pöpöjä, vaikka lapsi eläisi vitamiinipillereillä (näin karrikoidusti sanottuna). Jos lapsi ei sairastele hoidossa olostaan huolimatta koskaan, niin epäilen, että selittävä tekijä on joko a) tuurissa tai b) jossain muussa (perimässä saatu alttius saada infektiotauteja maybe??). Lapsen tietysti ”kuuluukin sairastaa” vaikka se lapsen ja vanhemmankin kannalta onkin tuskaista. Ihmiset puolustusmekanismi on hirveän monimutkainen ”koneisto”, eikä jollain yhdellä asialla voi selittää sitä, miksi on sairaana koko ajan tai ei koskaan. Löysin hyvän artikkelin netistä koskien infektiotautien sairastamista ja siinä lääkäri toteaa asiasta näin:
”Osa vastustuskyvystä on siis immuunijärjestelmän oppimista. Sitähän lapset tekevät jatkuvasti: he sairastavat paljon, ja immuunijärjestelmä oppii ja kehittää vastustuskykyä eri taudinaiheuttajia vastaan.”terranova4 (1 of 1)terranova6 (1 of 1)

Meillä Ben on syönyt vitamiinia ja rasvahappoja ruokavalion lisänä jo hyvän aikaa. Nyt sain testiin Terranovan Green Child -lasten sarjan tuotteita ja olen tässä pari viikkoa niitä pojalle antanut smoothien joukossa. Terranovan tuotteita olen itsekin käyttänyt jo pitkään ja ne ovat täysin ”vegaaneja” eikä niissä ole mitään täyte- eikä lisäaineita, joka on itselleni tärkeä tieto. Nämä Terranovan tuotteet ovat siis kaikki kasvikapseleita. Ne voi helposti sekoittaa jugurttiin tai smoothieen. Meillä lasta ei saa nielemään minkään valtakunnan pillereitä, eli ne täytyy olla pureskeltavia tai piilotettavia! Kaikkia noita ei tietenkään tarvitse antaa joka päivä, vaan monivitamiinia voi antaa esimerkiksi lapsen ollessa sairas tai kun muuten puolustuskyky joutuu koville. Terranovan monivitamiinissa on mukana myös A-vitamiinia, jonka takia en anna sitä Benille päivittäin. A-vitamiinia on kuitenkin usein lasten monivitamiinivalmisteissa, joten en ainakaan itse pelkää saantisuosituksen ylittymistä.
Terranovan lasten tuoteperheessä on neljä eri tuotetta:

Arvon kaksi Terranovan tuotepakettia teidän lukijoiden kesken, jossa ovat nämä kaikki neljä tuotetta! Paketin voit voittaa vastaamalla seuraavaan kysymykseen:
Mikä on paras vinkkisi saada kasvikset uppoamaan lapsille?

Vastausaikaa on tämän viikon torstaihin eli 7.8 klo.20 asti! Vastaa tämän postauksen kommenttiboxiin! Ilmoitan voittajille henkilökohtaisesti.