Kotiin hyvillä mielin ja ilman turvotusta!

Tiedoksi muuten, mulla ei ollut omia eväitä mukana reissussa 😉 . Mä en halua olla missään asiassa ääripäiden ihminen. Ja jos toisessa ääripäässä on se, että ottaa omat broilerit reissuun niin mä voin myös kertoa siitä toisesta ääripäästä.
Nimittäin vasta katsomalla taaksepäin viimeisen kymmenen vuoden ajalle tajuan, miten paljon (ja toivottavasti pysyvästi) mun ajattelutapa on muuttunut hyvinvointini suhteen. 

Vuonna 2010 taisi olla mun ja mun miehen eka yhteinen ulkomaanreissu Singaporeen ja Malesiaan. Mä olin jo tuohon aikaan pudottanut painoa ihan kivasti, mutta ajatuksen tasolla moni asia oli vielä vaiheessa ja syöminen oli koko ajan tasapainoilua. Kontrasti nykypäivään on aivan hurja, koska en suoraan sanottuna halua, enkä edes osaa enää elää samalla tavalla. Olin koko ajan dieeteillä ja ”kuureilla”, niinkuin varmaan suurin osa elämäntapamuutoksen tehneistä alkuvaiheessa. Se vaihe vaan yleensä aina käydään läpi.
Silloin mä en ollut vielä ihan täysin sisäistänyt sitä juttua, että valintoja tehdään terveyden suhteen joka päivä ja kannattaa välttää hyvin ääripäihin menemistä. Mulla oli edelleen tuohon aikaan usein morkkiksia, enkä osannut syödä rennosti tai käyttää omaa oloa mittarina. 

Muistan kun päästiin tuolloin 2010 reissulla lentokoneeseen, niin olin heti niin ”lomamoodissa”, että ahdoin jo koko lentomatkan itseni täyteen suklaata ja karkkia! Lento oli pitkä, jotain yli 10 tuntia ja mulla oli ihan saamarin huono olo koko loppulennon. Olin mm. vetänyt suunnilleen yhdeltä istumalta sellaisen 400g:n suklaalevyn kitusiini. No pitihän sitä, kun pääsi pitkästä aikaa lomalle!
Koko sen reissun ajan mulla oli sellainen olo, kun olisin koko ajan ollut turvonnut ja vatsaakin väänsi. Syynä saattoi olla se, että mun vatsa ei aika tiukan ruokavalion jälkeen kestänyt reissussa sitä vehnä/rasvamättöä ja söin mitä mieleen tuli. Ja pääasiassa siis pelkkää p*askaa unohtaen täysin mun normaalit ruokailurutiinit. Mä siis jotenkin annoin itseni ihan totaalisesti lyödä koko homman läskiksi ja vaikka mä olin saanut jo hyviä tuloksia mun laihdutusprojektissa, niin mulla ei ollut reissussa mitään jarrua! En tajua, että mikä tarve mulla oli ylipäätään koko ajan syödä jotain? 😀
Ei mitenkään ihme, että tuolta reissulta hankin itselleni 4kg turvotuksen muodossa ja olin taas kerran todella pettynyt itseeni.

Join ennen myös alkoholia aika reippaasti reissun päällä. En nyt tarkoita mitään känniördäystä, mutta kun aukaisee ekan Bacardi Breezerin aamupäivästä, niin kyllä siinä päivään ehtii. Jostain syystä se alkoholin litkiminen rannalla ja rantabaareissa oli pakollinen osa reissua. Tämän asian suhteen varmaan myös jonkinlainen aikuistuminen on auttanut.
Voin kertoa, että ei se sokerilitku ainakaan yhtään kohenna oloa kun siihen vetää vielä kerran päivässä sen kunnon ähkyn. Oon myös erittäin perso makealle ja ulkomailla mua on vaikea saada kulkemaan pysähtymättä kahviloiden ikkunoiden ohi! Täällä Barceloassakin on toinen toistaan ihanampia herkkuja jokaisessa kadunkulmassa!

Tän koko homman pointti on se, että oon jotenkin onnistunut sisäistämään sen, että mulla on vaan NIIN paljon parempi olo fyysisesti kun pidän kiinni edes jokseenkin terveellisistä elintavoista myös reissussa. Eikä se tarkoita sitä, että mä en osaisi nauttia! Toki on ollu ihana herkutella täällä, mutta entisaikoihin verrattuna se on todella paljon hillitympää, eikä koko ajan tarvi mussuttaa jotain. Ainoa juttu mikä harmittaa on se, että kävelyn lisäksi ei olla täällä paljon ehditty kuntoilemaan, mutta ens viikolla ehtii taas hyvin. Se taas on mulle itselleni sitä rentoutta, että muutaman päivän voi hyvin olla liikkumatta, eikä heti tarvi itkee itseensä uneen siksi, että lihassolut surkastuu. Mun mielestä homma toimii ihan samalla tavalla arjessa kuin lomillakin, eli jotain sinne pääkoppaan on uponut. Tärkeintä on aina se, että tuntee olonsa hyväksi ja energiseksi!

En tiedä saiko kukaan tätä pointtia kiinni, mutta toivottavasti joku. On ollu ihan mielettömän ihana reissu kaikinpuolin: Seura (<3), ilma, fiilis, eiliset häät (jossa järjestlyt aivan 5/5!!!) ja tietysti ollaan nautittu myös hyvästä ruoasta ja juomasta. Aamulla sitten takaisin TOIVOTTAVASTI helteiseen Helsinkiin! 🙂

Kertokaa miten teidän reissut on muuttuneet vuosien myötä ”terveysnäkökulmasta”???

Eikai se oo loma eikä mikään jos ei vähän laatta lennä!?

Viimeinen ilta Dubaissa. Yöllä on lähtö kotia kohti. Aivan järjettömään aikaan on vaan nää lennot, paluulento lähtee klo.04! Inhottavaa herättää lapset keskellä yötä taksiin… Mutta minkäs teet!atlantisthepalm3

Meidän loppuloma ei mennyt sitten ihan kuin strömsöössä…
Lauantaina oltiin uimassa hotellin uima-altaalla, kunnes yht äkkiä huomasin, että altaassa on sitä itseään, eli kakkaa. Eli kyseessä oli vanha kunnon KAKKAVAHINKO! Ilmeisesti uintivaippojen käyttö ei vielä ole kaikille ihan itsestäänselvää. Meidän tuttavaperheen vajaa 2v poika oli sattumosin juuri sillä hetkellä vielä altaassa ja taisi ottaa kunnon ryypyn…
Samana iltana alkoi nimittäin tarina nimeltään ”Jee me oksennetaan”! Ensin tuttavaperheemme kolme lasta ja sen jälkeen vanhemmat ja siitä sitten meidän perhe seuraavana. Onneksi Theo pääsi todella vähällä ja hurrikin… Mutta voin sanoa, etten ole hetkeen voinut niin huonosti mitä eilen, jolloin tauti viimeisenä saavutti allekirjoittaneen! Olin 6h niin surkeassa jamassa, että en voinut olla hetkeäkään sängyssä paikallani, vaan vääntelehdin kuin mikäkin… Ja oksensin! Luojan kiitos tänään olo on jo helpottanut, vaikka ruokaa ei kyllä edelleenkään tee mieli. Tuo meidän toinen lapsukainen on myös edelleen vähän huonona eikä ole jaksanut tänään tehdä juuri mitään. Kyllä harmittaa, että meni loman viimeiset päivät ihan hukkaan… Mutta sattuuhan näitä! Ja kun lasten kanssa matkataan niin sattuu vielä suuremmalla todennäköisyydellä!atlantisthepalm1

10 päiväää on mielestäni tosi hyvän pituinen loma ja kotiin on ihan kiva palata. Lasten kanssa matkustaessa on omat kommervenkkinsä ja esimerkiksi kaikenlaisten nähtävyyksien katseleminen on jäänyt aika vähälle. En käynyt ollenkaan Dubai Mallissa, vaikka moni sanoi että olisi kannattanut. Meidän hotelli on aika kaukana keskustasta, mutt kävin pari kertaa yksin Mall of Emiratesissa tekemässä pikashoppailut. Jos tykkää kuluttaa rahaa,niin suosittelen lähtemään vaikka tyttöporukalla reissuun ja ottamaan hotellin jostain ostoskeskuksen lähettyviltä!

En siis voi todellakaan sanoa, että tietäisin juuri mitään Dubaista, mutta voin kirjoittaa blogiin ainakin tästä meidän Atlantis the Palm hotellista kokemuksia. En osaa vielä sanoa, että ihastuinko tähän paikkaan vai en… Mutta tulipahan ainakin käytyä! Meillä on periaate, että emme mene samoihin paikkoihin uudelleen (pl. Thaimaa) , joten tuskin ainakaan lähivuosina palataan tänne. Olihan se hieno toki nähdä ja kokea, millainen paikka tämä on. Täällä on kaikkea. Ihan kaikkea!
Ja lämmintä. Sitä tultiin hakemaan.atlantisthepalm2Onko muilla samankaltaisia ”ihania” lomakokemuksia :)??