Vauvakuumeen nousu… Ja tuho!!!

Enpä ole hirveästi blogia tällä viikolla aukaissut. Olen tainnut kotoakin poistua yksinäni tasan kaksi kertaa, eli meillä on nautittu oikein rautaisannos kolmilapsisen perheen arkea!!!
Multa onkin kysytty tällä viikolla varmaan 20 kertaa, että kärsinkö vauvakuumeesta ja haluaisinko vielä kolmannen lapsen. Kysymyksen on aiheuttanut tietysti se, että ihmiset tietävät meillä on tällä viikolla Pelastakaa Lasten lomakotilapsi kylässä.

Vastaus näihin uteluihin tulee tässä: Ei ole vauvakuumetta enkä halua kolmatta lasta. Kahdessa on todellakin riittävästi hommaa.

Voin myöntää avoimesti, että tämä lomakotiviikko on ollut varmasti koko perheelle rankka – henkisesti ja etenkin fyysisesti! Tottakai viikko on ollut myös antoisa ja ihana on ollut tutustua tuohon pieneen ihmiseen ja hänellä on varmaan ikuisesti paikka sydämessäni. Uskon myös,  että tämä viikko on ollut myös hänelle antoisa ja ollaan tehty kaikkea ”tavallisen” mukavaa: Puistoiltu, pyöräilty ja tehty muutamia minireissuja. Mm. tänään käytiin mun anopin ystävällä, jolla oli lemmikkinä pari minishettistä! Voitte uskoa, että lapset oli ihan pähkinöinä!

Mutta silti, kolme lasta EI ole sama kuin kaksi – nyt jos koskaan sen ymmärrän! Kun työmäärä kasvaa arjessa yht äkkiä 50% entisestä, niin se ei voi olla tuntumatta! Kolmen pienen lapsen hoitaminen on etenkin fyysisesti aika uuvuttavaa, koska käytännössä joku vaatii jotain koko ajan, paitsi tietysti silloin kun he nukkuvat. Ja se, että kaikki nukkuvat on jo omanlaisensa prosessi 😀 . Toki tiesimme jo ennen lomakotilapsen tuloa, että viikko tulee olemaan haastava ja siihen henkisesti asennoiduttiin. Kaikkea ei voi kuitenkaan etukäteen kuvitella ja viikon rankkuus pääsi vähän yllättämään. Öisin on ollut 3-4 herätystä, koska meidän omat pojat on olleet öisin aika rauhattomia (lomalapsi on nukkunut todella hyvin!).

Ennen kuin joku kommentoi, että ”se on eri asia kun on oma” niin kyllä, varmasti on. Mutta kyllä kolmen pienen, jatkuvaa huolta vaativan lapsen hoitaminen on kokopäivähomma ja meillä on esimerkiksi siisteystaso hieman pudonnut entisestä 😀 . Lähteminen, ruokailut ja illat on ihan oma lukunsa! Tällä viikolla tosin huomasin ennakointikyvyssäni kehitystä, joten kai se tästä olisi jonkun verran ajan saatossa helpottanut. Meillähän ei tähän mennessä ollut mm. jatkuvia riitoja samasta lelusta/haarukasta/tyynystä/vanhemmasta, toisen tökkimistä ja fyysistä härnäämistä, ”sä et saa katsoo mua” -peliä, samojen one-linereiden jatkuvaa hokemista, samojen laulujen laulamista yms. Siis kaikkea sitä, mitä jo puhuvat ja ymmärtävät lapset voivat yhdessä keksiä aikansa kuluksi!

Jos joku nyt miettii lomakodiksi ryhtymistä, niin nyt voin kertoa täysin 100% rehellisen mielipiteeni:
Suosittelen tätä erittäin lämpimästi, koska kokemus on todellakin ainutkertainen. Mutta jos perheessäsi on pieni/pieniä lapsia, niin kannattaa harkita tarkkaan ihan niitä omia voimavaroja. Tämä viikko oli siinä mielessä helppo, että meillä oli kaksi aikuista tässä lähes koko ajan, eikä ylimääräisiä lemmikkejä tai muita huolehdittavia. On myös todella tärkeää, että molemmat vanhemmista ovat tässä täysillä mukana ja haluavat olla osana toimintaa. Viikko voi kuulostaa lyhyeltä ajalta, mutta en olisi varmaan yksinään jaksanut tätä mitenkään!
Lomakotiin tulevan lapsen ikä myös ratkaisee paljon siitä, mitä lapsen kanssa voi ja kannattaa tehdä. Isompi lapsi nauttii aivan erilaisista jutuista, leipomisesta, leffasta, tai vaikka lautapeleistä. Pienen lapsen mukana tulee fyysinen hoito ja silloin aktiviteettien suhteen pitää miettiä, miten menee päiväunet, ruokailut, matkustamiset yms. Toisaalta jos omat lapset ovat jo isompia, niin silloin pienemmän hoito voi olla ihan nautinnollista.
Jos toiminta kiinnostaa, niin kannattaa vierailla Pelastakaa Lasten sivuilla. Valitettavasti tänäkin kesänä moni lapsi jäi ilman lomakotia, koska halukkaita on enemmän kuin perheitä.

Ensi viikolla jaksan taas keskittyä blogiin vähän enemmän, mutta nyt koen parhaimmaksi mennä nukkumaan.

Olisi kiva kuulla teiltä kolmen lapsen äidit tai isät, että miten kolmas lapsi muutti arkea ja oonko tää vain jotain mun omaa hallusinaatiota (ja okei, vahvasti myös mun miehen 😀 ) että kolmas lapsi lisää työmäärää yllättävän paljon??

Elämää kolmen lapsen kanssa.

Tällä viikolla saamme kokeille elämää kolmilapsisena perheenä, koska meillä on Pelastakaa Lasten kautta lomakotilapsi.

Blogi on jäänyt pakostikin taka-alalle, koska päivät ovat olleet maanantaista asti sen verran hektisiä. Luulin oikeasti, että kahden lapsen kanssa pitää kiirettä 😀 …. Hahhahhaaa! Nyt pääsen kokeilemaan, miltä kolmen lapsen äitinä olo tuntuu ja voin kertoa, että kolmen päivän perusteella se on aikamoista hurlumheitä! Onneksi olen hyvä multitaskingissä. Oon huomannut että tässä korostuu se, että osaa tehdä monta asiaa sujuvasti samaan aikaan.

Olemme siis harkinneet joskus tulevaisuudessa tukiperheeksi ryhtymistä ja tämä lomakotikokeilu on ns. pehmeä lasku siihen. Tukiperhetoiminta varmasti alkaa vasta sitten, kun Theo on isompi. Vaikka oma jaksamiseni onkin tällä hetkellä aika hyvällä tasolla, niin en halua ottaa ns. ylimääräistä vastuuta, niin ihanaa kuin auttaminen onkin. Onneksi meillä mies jarruttelee näitä mun hankkeita silleen sopivasti 🙂 .
Lomakotia voi hakea kuka perhe tahansa ja syyt vaihtelevat samalla tavalla kuin tukiperheen saaneillakin. En valitettavasti voi kertoa teille mitään yksityiskohtia tästä meidän lomakotilapsesta salassapitovelvollisuuden takia. Tilanne on meille aika jännä ja outo ja vaatii kaikille totuttelua! Mutta hei, eikös ”kolme mene siinä missä kaksikin”????

Minulle on tärkeää, että elämme ihan normaalia perhe-elämää tälläkin viikolla tietysti myös poikien takia. Mitään kovin kummoisia ”sirkushuveja” ei olla suunniteltu, vaan ihan tavallista mukavaa lapsentahtista oleilua. Ollaan oltu aika paljon ulkona ihan puistoissa, pyöräilty yms. Kolmen lapsen kanssa lähteminen ei oo muuten mikään helpoin nakki! Ymmärrän teitä ”suurperheen” (vaikka ei kolme lasta kai nyt mikään suurperhe vielä olekaan) äitejä entistä paremmin, etenkin jos on kaikki lapset ovat autettavassa iässä. Toki omat lapset on eri asia, kuin vieraat lapset ja menee oma aikansa, että lapseen tutustuu ja lapsi tutustuu meihin. Ja tietysti oppii talon säännöt ja rutiinit, jotka on mulle itselleni äitiydessä se, mistä pidän visusti kiinni!

Nyt on pakko painua petiin, koska keskiyö. Torstaina illemmalla on tulossa kiva postaus liittyen kameralla kuvaamiseen ja perjantaina mun omia kokemuksia siitä, mikä on auttanut parhaiten kuivaan ihooni. Aika sekalaista matskua siis 😀 .

Jos teillä on jotain kysyttävää lomakotitoiminnasta, niin antakaa palaa! Kerron jos pystyn ja osaan!