Helppoa arkiruokaa : Todella mehevä kanapata (G, M)

Tein eilen niin herkullista ruokaa, että ajattelin jakaa reseptin myös blogissa! Tykkään todella paljon kokkailla ja kokeilen usein uusia reseptejä. Kyllä niitä aina välillä sovellan, mutta harvoin teen mitään ihan mielikuvituksella. Käytän niiden löytämiseen nykyään aika usein pinterestiä, jonne syötän hakusanoja. Se on niin kätevä!

Vaikka otsikossa mainitaan sana ”helppo”, niin se on aina kokkaamisessa vähän kaksipiippuinen juttu. Nimittäin jos ruoka on oikeesti TOSI helppo valmistaa, niin voiko se olla myös todella hyvää? Tarkoitan, että jos aukaisee paketillisen kanan rintafileitä, maustaa ne suolalla ja pippurilla, niin onhan se toki helppoa, mutta onko se hyvää? Tai jos paistaa pannulla pakastevihanneksia? No, se on tietysti ihan makuasia. Yleensä kokkaamisessa vaan pitää nähdä hieman vaivaa ja hankkia sinne maustehyllyyn muutakin kuin suola ja pippuri. Jos teitä kiinnostaa, niin voin joskus näyttää blogissa mitä mausteita käytän arkena.

Löysin tämänkin reseptin pinterestistä, mutta se oli alunperin aika paljon työläämpi, joten muuntelin reseptistä nopeamman. Ruoka on maidoton ja gluteeniton ja mikä parasta; Sitä tulee iso annos kerrallaan! Mikään ei oo niin ärsyttävää kun se, että ruokaa ei jää yhtään yli ja taas huomenna pitää miettiä, että mitä syö lounaaksi tai onko lapsille mitään valmista! Kaikki uuniruoat on myös siitä käteviä, että ne kun työntää uuniin niin siinä ei tarvi paljon hämmennellä välissä. 🙂

Kanapadan ainekset:

  • Broileria (itse käytin paketillisen koipireisiä ja paketillisen paistileikkeitä, jotka on btw aivan ihanan maukkaita!)
  • Pataruokaan sopivia kasviksia, kuten porkkanaa, sipulia, paprikaa, varsiselleriä, kesäkurpitsaa yms.
  • Kookosmaitoa/-kermaa
  • Kanaliemikuutio
  • Maizenaa (tai vehnäjauhotkin käy, jos ei tarvi olla gluteenitonta)
  • Mausteita (suola, mustapippuri, curry, kurkuma, pari laakerinlehteä, tuoretta valkosipulia, tuoretta korianteria)
  • (Valkoviiniä, jos on esim. avattu pullo, kuten kaikilla meillä arkena heh heh)
  • Voita paistamiseen
  1. Laita uuni päälle 200 asteeseen.
  2. Mausta broilerit suolalla ja mustapippurilla. Pilko kaikki vihannekset + valkosipuli pieniksi paloiksi, niitä saa olla reilusti!
  3. Lämmitän paistinpannulla voita ja odota, että se kuplii. Käytä kanoja pannulla niin, että ne saavat väriä. Jos teet ison satsin, paista kanat kahdessa erässä. Huom! Niiden ei tarvitse kypsyä läpikotaisin, vain ottaa väriä! Laita kanat uunivuokaan ja lykkää uuniin odottamaan.
  4. Laita kasvikset samalle pannulle missä kanat oli ja paista niitä n.8min kunnes ne alkavat pehmenemään. Mausta kasvikset kanaliemikuutiolla, curryllä, kurkumalla ja tuoreella korianterilla. Sekoita. Ripottele päälle 1rkl maizenaa ja sekoita taas. Kaada päälle pari dl vettä (yleensä itse lämmitän veden valmiiksi vedenkeittimessä) ja jos haluat niin n.1dl valkkaria. Kyllä se aina tuo sen omanlaisensa ihanan maun ruokaan. Pyörittele kunnes liemi sakenee. 
  5. Kaada kasviskastike kanojen päälle ja varmista, että kanat peittyvät. Kaada vielä sen päälle n.2dl kookoskermaa/-maitoa.
  6. Ruoka kypsyy noin tunnin, ja kuten kaikkien pataruokien, niin tämänkin kannattaa antaa vielä folion alla vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa vaikka riisin tai vastaavan lisäkkeen kanssa. 

Kiinnostaako teitä muuten tämäntyyppiset reseptit blogeissa?

Raakariisisuklaa (jonka kuvaaminen on lähes mahdotonta).

riisisuklaa1 (1 of 1)Kuten tiedättekin, niin mä rakastan raakasuklaata! Mutta aina ei ole ollut näin, eli vasta kun opin tekemään suklaata itse jäin siihen koukkuun. Kokeilin ensin kaupan raakasuklaata ja se oli hirveää, kitkerää. Itse tehty on noin 100 kertaa parempaa!
Edellisestä raakasuklaan valmistus kerrasta onkin jo muutama kuukausi, mutta kun bongasin tämän ohjeen, niin en voinut vastustaa kiusausta. Ja kun Foodinilta tuli vielä paketti viime lauantaina, niin mulla oli kotona kaikki tarvittavat ainekset!

Suklaan nimi on Sara Ellie Isabellan blogissa ”raakasuklaa-kismet”, mutta mielestäni suklaa muistutti enemmän riisisuklaata?? Kismetissähän on keksiä ja tähän suklaaseen tulee riisikakkua. Tämä suklaa on muuten luultavasti paras kohde, johon käyttää pahvinmakuisia riisikakkuja 😀 . Mulla oli vielä kevyesti merisuolattuja versioita, jotka sopi ohjeeseen TÄYDELLISESTI!!
Heraproteiinin käyttäminen raakasuklaaseen herätti itsessäni alussa pienen skeptikon, mutta turhaan. Ihmeen hyvin se hera sinne massaan sujahti!

riisisuklaa3 (1 of 1)
kuvasta puuttuu…No ehkä muutama pala.

No, mikä teki tämän suklaan kuvaamisesta niin vaikeaa?
Se, että olisin voinut syödä kaikki suklaat siltä seisomalta! Suklaa oli mahdollisesti parasta suklaata evö ja olen myös suuri riisisuklaan ystävä. Vaikkei tämä todellakaan ole mikään kevyin kesäherkku,  niin on se ainakin terveellisempää kuin tavallinen suklaa (ei valkoista sokeria, ei maitoa).
Tein ohjeeseen vaadittavan cashew-maidon sellaisella sauvasekoittimen ”lisäosalla”, jossa pyörii terä. Vempele olikin oiva juuri tuohon tarkoitukseen, koska pähkinöitä tulee vain 30g. En tiedä olisiko blenderi saanut noin pientä määrää kunnolla hienonnettua (tai maitoahan niistä lioitetuista cashew-pähkinöistä lopulta tulee).

Itse laitoin ohjeeseen hieman enemmän riisikakkua kuin mitä piti. Suklaaseen voi toki laittaa riisikakkumurun lisäksi myös esim pähkinöitä, kuivattuja marjoja tai maustaa sitä makunsa mukaan. Mielestäni kunnon suolatujaus suklaamassaan riitti mausteeksi makeutuksen rinnalle! Käytin ohjeessa pääosin Foodinin tuotteita. riisisuklaa4 (1 of 1)
Tässä kaikki tarvitsemasi aineksen täydellisen suklaan luomiseen:

  • 30g cashew pähkinöitä + 0,75dl vettä (ohjeeseen tulee lopulta vain 3rkl valmiista maidosta)
  • 60g kaakaovoita
  • 1 dl maustamatonta heraproteiinia
  • 0,5 dl raakakaakaojauhetta
  • 1 rkl kookossokeria
  • 1 rkl luomuhunajaa
  • 1 rkl vaniljauutejauhetta (tai -uutetta, kuten itse käytin)
  • ripaus merisuolaa (käytin merisuolahiutaleita)
  • 1-2 riisikakkua

Liota cahew-pähkinöitä tunteja tai yön yli vedessä. Surauta pähkinät ja sama määrä raikasta vettä tasaiseksi ”maidoksi”. Sulata kaakaovoi ja lisää sinne hunajaa (kannattaa olla hieman liian makeaa, koska makeus häviää hieman kun suklaa jähmettyy!). Lisää tekemästäsi cashew-maidosta 3rkl. Huomio, ohjeessa ei siis käytetä kaikkea maitoa! Jäljellejäänyt cashew-maito sopii hyvin vaikka smoothieen.
Lisää loput aineet pl. riisikakku ja lopuksi suola, jota kannattaa lisätä pikku hiljaa. Kun massa on tasainen, niin murusta joukkoon riisikakku. En suosittele juuston tai pizzan makuisia riisikakkuja, ettei tule liian eksoottinen suklaa 😀 .
Jähmetä jääkaapissa tai pakkasessa ja koita olla syömättä koko suklaata yhdellä kerralla. Se lienee tämän ohjeen suurin haaste…riisisuklaa2 (1 of 1)

Ja hei, kyseessähän on oikea PROTEIINIsuklaa 😀 !!! Joko luit tämän postauksen aiheeseen liittyen??