Kuinka uusi bisnekseni on lähtenyt käyntiin?

Multa kysytään lähes päivittäin, että kuinka uusi yritykseni Match by K on lähtenyt käyntiin. Yritykseni on siis henkilökohtainen deittipalvelu, eli asiantuntijan kanssa matchaamme toisilleen sopivia ihmisiä. Haastattelemme kaikki asiakkaat henkilökohtaisesti ja meidän missio on viedä Suomen deittailukulttuuria Tinderin ”kertakäyttömeiningistä” aidompaan suuntaan. Haluamme rohkaista sinkkuja tutustumaan oikeasti ihmiseen, eikä pelkästään siihen kuvaan. Toki ei meidänkään palvelussa tarvitse ostaa ”sikaa säkissä” näin kauniisti sanottuna, mutta kyllä siellä taustalla pitää olla muutakin yhteistä, kuin pantava naama. Anteeksi suoruuteni.

Alku aina hankalaa!

Alussa hankalinta oli se, ette mulla ei ollut ketään, keltä olisin voinut pyytää apua juuri tämän tyyppisen bisneksen luomisessa. Kaikki piti kehitellä itse alusta alkaen ja kaikista aikaavievintä oli tietysti miettiä, miten tämänkaltainen bisnes voi toimia niin, että en vain päädy tekemään aamusta iltaan töitä ilman kunnon palkkaa. Onneksi mun lähipiiri jaksoi tsempata ja ideoida mun kanssa tunteja ja taas tunteja. Mulla on pari luottopakkia, jolle voin soittaa ja pyytää heidän näkemystään asioihin. Myös yritysneuvonnasta oli korvaamaton apu ja sain sieltä todella kannustavaa palautetta. Viimeistään siinä vaiheessa ajattelin, että ei tää voi aivan surkea idea olla, jos uusyrityskeskuskin näyttää vihreää valoa.

Oli myös aivan loistoidea ottaa koeasiakkaita silloin alussa riittävästi, vaikka toki siihen meni varmaan 50h aikaa ilman korvausta. Koeasiakkaiden antama palaute oli ihan elintärkeää ja montaa asiaa ollaan kehitetty ja parannettu alun jälkeen. Kaikki ei voi olla valmista heti ja vasta kokemus osoittaa, mikä toimii ja mikä ei.

Yrittäjän vapaus vs taloudellinen paine?

Jos miettii itse yrittäjyyttä, niin se on todella kaksiteräinen miekka. Rakastan vapautta, jonka se tuo. En jaksa enää minuuttiakaan ”tappaa aikaa” jossain toimistossa ja olla tekevinään jotain. Myönnän, että mulla oli viime vuonna usein sellainen olo maanantaisin, että lasken suunnilleen minuutteja viikonlopun alkamiseen. Ei se voi mennä niin!! Kun päätin, että lähden viemään tätä yritysideaa eteenpäin, niin jotain isoa mun sisällä muuttui ja mun elämä sai ikäänkuin uuden suunnan. Meni viikkoja, että mä olin iltaisin niin innoissani, etten saanut unta.
Toki nyt niskassa on taloudellinen paine. Vaikka en saisi euroakaan tuloja, on mun silti maksettava verot, YEL ja tietysti laskut+laina. Kyllä sitä miettii etenkin näin alussa, että entäs, jos en onnistukaan. Toisaalta sitten taas mulla on hyvä suunnitelma ja suuri usko tulevaisuuteen. Mä en suostu ajattelemaan, että entäs jos kaikki meneekin persiilleen. EI MENE ja piste.

Ihmisten skeptisyys

Muistatteko joskus 2000 luvun alussa, kun Suomeen tuli täysin uusi ammattikunta; Personal trainerit. Kuka oikeesti on niin avuton, että palkkaa jonkun salille seisomaan viereensä??? Niinpä niin. Epäilen, että aika moni teistäkin on kokeillut joskus PT:n palveluita, eikä kukaan varmasti naureskellut asialle.
En tajua, miksi matchmaking ei voisi olla aivan normaali palvelu kuluttajalle, kuin PT-palveluidenkin tarjoaminen. On mulle sanottu montakin kertaa, että miksi tällaisesta pitäisi maksaa? No, ei tietenkään tarvitse! Jos olet saanut ihmissuhderintamalla toivomiasi tuloksia, niin good for you! Tämä palvelu on tarkoitettu niille, jotka haluavat säästää aikaa ja etenkin vaivaa. Moni asiakkaamme ei välttämättä tapaa niitä potentiaalisia kumppaneita töissä tai vapaa-ajan ympyröissä, eikä jaksa juosta baareissa.

Kaikista vaikeinta tässä työssä on tietysti se, etten voi luvata kellekään treffejä. Se on riski, joka asiakkaan täytyy ottaa. En voi pakottaa ketään treffeille ja mulle on tärkeintä, että ihmisillä on oikeasti jotain yhteistä.

Kaikean kaikkiaan…

Mä oon todella tyytyväinen juuri nyt siihen, miten asiat ovat menneet! Oon NIIN oikealla alalla ja ihmisten auttaminen on sitä, mitä haluan aidosti tehdä. Mä myös uskon, että mun oma persoona voi viedä tän bisneksen pitkälle, koska tässä on pakko laittaa roppaa likoon Manselaisten sanoin. Mä myös uskon, että ihmiset kaipaa nykyään sitä, että joku oikeasti kuuntelee heitä ja on aito. Mulla on ollu sellaisia asiakaskohtaamisia tässä 2kk aikana, että siellä on naurettu ja itketty (no en minä vielä onneksi). Parasta on huomata se, että on vielä oikeasti ihmisiä, jotka haluaa löytää sieltä ulkokuoren alta jotain mihin rakastua. Jokainen kuitenkin haluaa tulla rakastetuksi ja hyväksytyksi sellaisena kuin on.

Jos kiinnostuit ja haluat asiakkaaksi, niin jätä yhteystietosi kotisivujen yhteydenottoboxiin! Se ei vielä sido sinua, vaan voimme yhdessä katsoa olisiko meillä sinulle valmiina potentiaalisia matcheja! Myös kaverille saa vinkata tästä palvelusta ja seuraa meitä myös somessa – se merkitsee mulle NIIN paljon! ❤ ❤ ❤
Kiitos jo kaikille teille jotka seuraatte mua ja olette puhuneet tästä ystävillenne. En voi sanoin kuvailla kuinka kiitollinen olen. KIITOS!

Match by K:  kotisivut
Tykkää facebookissa! https://www.facebook.com/matchbyk/
Seuraa instagramissa! https://www.instagram.com/matchbyk/

 

PS. Kannattaa lukaista sivultamme osio ”Tällaisia asiakkaita etsimme juuri nyt!” 😉

 

Onko deittailu helpompaa hyvännäköisille?

Olen viime aikoina miettinyt paljon ulkonäön merkitystä ja kuinka ulkonäkökeskeinen olen itse. Kauneutta korostetaan joka paikassa, eikä deittailukulttuuri ole poikkeus. Mutta entäs jos ulkonäkö johtaakin harhaan…? Puhun nyt ”ulkonäkökuplasta”.

En yhtään ihmettele, että moni kokee nykyään ulkonäköpaineita. Naamavärkki ei tietenkään riitä, vaan kroppakin tulisi olla tikissä. Jopa lapset stailataan sävy sävyyn! Jos olet fiksu, saatat pärjätä, mutta jos olet sekä kaunis että fiksu, niin pärjäät lähes varmasti. Lenita Airisto sanoi Kaunis elämä -sarjassa, että ”kun kaunis ihminen astuu huoneeseen, kaikki kääntyvät katsomaan häntä”. Kaunis ihminen saa aina helpommin huomiota.
Minusta on silti aika raaka ajatusmaailma, että esimerkiksi rakkauden löytymisessä etusijalla ovat muodollisesti pätevät ihmiset. Vaikka kriteereinä ”rehellinen, luottettava ja huumorintajuinen” ovat vähän kliseitä, niin ainakin pitkässä suhteessa niillä on kuitenkin paljon isompi painoarvo kuin pelkällä hyvännäköisellä pärställä! Myös jokainen, joka on tullut joskus petetyksi ymmärtää tämän.

Ratkaiseeko pelkkä ulkonäkö?

Kysyin mun IG-seuraajilta storyn puolelle (katrivee nimellä löytyy), että kuinka paljon ulkonäöllä on merkistystä vastakkaisen sukupuolen kohdalla (tai saman, miten vain)? Ja olihan sillä! Lähes jokainen(!!!) kymmenistä vastaajista sanoi, ettei menisi treffeille ihmisen kanssa, joka ei miellytä ulkonäöllisesti. Yksi kommentti jäi kuitenkin mieleeni (sain luvan julkaista sen tässä)

”Mä olin vuosia putkeen sinkkuna ja aika paljon hain tietyn näköistä ja tyylistä miestä. Toki silloinkin luonne oli mulle tärkeää, mutta rehellisesti en oikein uskonut siinä rumbassa enää edes löytäväni vastaparia. Treffailin siis miehiä liukuhihnalta. Olin poistamassa koko sovellusta, kun eteen tupsahti kuva miehestä joka ei ollut yhtään sellainen kuin mitä hain. Jotain siinä kuitenkin oli, kun sydämen painoin. 
Mies laittoi todella lämpimän ja symppiksen viestin, joten lähdin treffeille. Ja tuo mies on parasta mitä mulle on ikinä tapahtunut! Hän on ulkonäöllisesti aivan erilainen mitä mun ihanne aikoinaan oli. Luonne tekee kuitenkin hänestä niin viehättävän!”

Kun perustaa deittibisneksen, niin ajatuksen sokkotreffeistä voi hylätä heti kättelyssä! Hyvin harva (jos kukaan) maksaa siitä, että hän pääsee treffeille ihmisen kanssa, jonka ulkonäköä ei saa nähdä ennen treffejä. Mietin lähes koko ajan, kuinka ulkonäön merkitystä voisi pienentää matchien suhteen. Mutta jo nyt huomaan, että se on mahdotonta. En tietenkään silti tarkoita, että kenenkään pitäisi mennä treffeille ihmisen kanssa, joka ei yhtään ulkonäkönsä puolesta miellytä. Meidän ajatusmaailma Match by K:ssa on se, että ketään ei painosteta treffeille ja kunnioitamme jokaisen asiakkaan kriteereitä.
Itse ajattelen, ettei ole ehkä tarkoituksenmukaista laittaa silti sitä ”mallikansiokuvaakaan” esille, jos kuitenkin suurin osa meistä on arkisin ihan normaalin näköisiä jos ymmärrätte mitä haen. Ja ehkä tässä asiassa paradoksi on se, että liian hyvä kuva saattaa sekin olla huono juttu.

Luojan kiitos kauneus on katsojan silmässä. Ja onneksi moni on myös valmis katsomaan pintaa syvemmälle! Itse haluan uskoa siihen, että maailmassa rakkautta riittää kaikille huolimatta ulkonäöstä tai -muodosta. Toinen juttu on se mitä voi vaatia toiselta ihmiseltä? Sekin on mielestäni tärkeä asia miettiä.
Täydellistä ihmistä EI ole olemassa. Jokainen ihminen, jossain vaiheessa näyttää oman oikean luonteensa. Se miten toinen rakastaa, kannustaa, tukee ja rohkaisee oikeassa paikassa vie ainakin suhteessa aika paljon pidemmälle, kuin täydellinen naama.

Kuulisin mielelläni teiltä nyt runsaasti ajatuksia ulkonäöstä! Jos olet sinkku, niin kuinka paljon ulkonäöllä on sinulle merkitystä kun etsit seuraa? Ja jos olet suhteessa, niin kiinnostuitko ekana kumppanisi ulkonäöstävai jostain muusta hänessä? 

Ps. Jos olet itse sinkku tai tunnet jonkun mukavan sinkun PK-Seudulla, joka etsii elämäänsä parisuhdetta, niin meidän kotisivujen yhteydenottolomakkeen kautta voi jättää nimensä & sähköpostinsa! Me olemme sitten yhteydessä ja kerromme lisää 🙂 . Haastatteluissa on aina myös paikalla asiantuntija, joka voi auttaa myös silloin, kun takana on vaikka isompia pettymyksiä tai muita asioita, jotka on esteenä parisuhteen löytymiselle.