Unelmana joku ihana paikka…

Ihanaa olla kotona!!! Vai onko sittenkään…?

Me tosiaan palattiin tänään yölennolla, joka oli (onneksi) aikataulussa. Oltiin kotona kuuden jälkeen ja mullahan alkoi sitten kohtapuoleen siinä jo työt. Mies jäi vielä viettämään lasten kanssa vapaapäivää kotiin ja hieman olin kyllä kateellinen!

Kotiinpaluuseen liittyy aina se samanlainen haikeus ja arkeen palaamisen ahdistus. Ihana loma on loppu ja Suomeen palatessa tuntuu niin kuin joku olisi kerta kaikkiaan sammuttanut valot isosta katkaisijasta! MITEN TÄÄLLÄ EDES VOI OLLA NÄIN PIMEÄÄ? Ei edes lunta, joka toisi vähän valoa. Pakko laittaa joku jouluvalokillutin ikkunaan.
Mietin taksimatkalla tuijottaessa ikkunasta räntäsadetta, että miten ihmeessä joskus joku on tullut siihen tulokseen, että näissä olosuhteissa ihmisen on hyvä asua??

No, bårta bra, men hemma bäst. Toisaalta en voisi kuvitella myöskään asuvani esimerkiksi juuri Aasiassa. Arvostan Suomessa raikasta ilmaa, puhtautta ja ihan vaan selkeyttä monessa asiassa. Eikä lomakaan voi kestää ikuisesti.
Silti kun aamulla kävelin siinä samassa räntäsateessa Malmin juna-asemalle ja katselin sitä ympäristöä, niin en voi väittää etteikö ahdistaisi ajatus, että oi ei, miksi täällä, miksi juuri minä? Meillähän on ihana koti, sitä ei käy kieltäminen, mutta mieleni tekee jatkuvasti pois täältä ”urbaanista Helsingistä”. Pyöritän näitä samoja ajatuksia hyvin usein päässäni.
Ja siis tiedoksi, emme asu edes Malmilla, vaan hyppään siinä kohti aina junaan.
Sitten töistä tullessa Kampin Metriksellä joku hullu sekakäyttäjä tuli ovesta niin suurella raivolla, että hyvä että mä en jäänyt oven ja seinän väliin! Jos mä nykyään jotain paikkoja inhoan aivan yli kaiken, niin noita metro- ja juna-asemia. Yök. Niissä on niin huonoa fiilistä.

Mun suurin unelma on, että me päästään vielä joku päivä muuttamaan johonkin sellaiseen ympäristöön, jossa mun on hyvä olla. Välillä musta tuntuu, että mua on hieman vaikea ymmärtää, mutta uskon tässäkin energioihin. Uskon, että tietyillä paikoilla on sellaista hyvää energiaa, jossa voi ladata omia akkuja. Esimerkiksi Tampereella Varalan Urheiluopisto oli alueena sellainen, että mun oli siellä jotenkin todella hyvä olla siinä ympäristössä. Rauhaa. Kaipaan sinne usein takaisin.

En todellakaan fanita mitään lähiöelämää, johtuen varmaan siitä, että olen itse aika pienen kaupungin kasvatti. Kaipaan jotain rauhoittavaa ja syrjäisempää ympäristöä. Nyt on fiilis, että ollaan tässä nykyisessä asunnossa vähän olosuhteiden pakosta ja niin tavallaan ollaankin. On pakko miettiä työmatkojakin. Miten joku jaksaa kuluttaa 1,5h suuntaansa autossa istumiseen joka päivä, jos haluaa nähdä vielä lapsiaankin hereillä? Meillä myös poikien ruotsinkielinen päivähoito ja koulu vaikuttaa siihen, että ne pitäisi löytyä asuinpaikastamme ja vielä suht läheltä.
Unelma elää silti! Vielä joku kaunis päivä meidän nelikko jättää tunkkaisen Stadin taakse ja muuttaa lähelle vettä! Onneksi PK-seudulla on kivoja paikkoja kuitenkin hyvien kulkuyhteyksien päässä. Eli ei tarvitse Tampereelle asti muuttaa 😉 .

Onko joku muu ”fiilisasuja”? Kertokaa vähän millaisessa paikassa asutte?

 

Tasan kaksi viikkoa!!!!

Taas on tullut se aika vuodesta, kun nukkumaanmenovarustukseen kuuluu pitkähihainen paita ja villasukat! Oon kova likka palelemaan ja hurri tykkää nukkua viileässä, joten meidän lämpötilamieltymykset eivät aivan kohtaa 😀 . Muuttaisin mielelläni jonnekin, jossa paistaa aina aurinko!

No, ajatus siitä että kahden viikon päästä pääsen LÄMPÖÖN helpottaa kyllä aika lailla!!! Oon niin epä-syysihminen kuin olla ja voi ja me yleensä matkustetaan aina loka-marraskuussa. Tällä kertaa tää on epävirallinen häämatka, eli lapset lähtee messiin, joten mistään ”romantiikkalomasta” ei voida varsinaisesti puhua haha.

Ollaan siis menossa Thaikkuihin, jossa ollaan oltu ennenkin. Tää on mulle itselleni Thaikuissa neljäs kerta jos oikein laskin. Olen käynyt Aasiassa myös Malesiassa, Balilla ja Singaporessa. Thaimaa siksi, koska sinne on melko edullista lentää ja se on lasten kanssa todella helppo maa! Ilmasto on myös takuulämmin, toki vielä taitaa Etelä-Euroopassakin ruskettua.
Meillä on lennot Bangokiin ja siitä lennetään Krabille (päämääränä Ao Nang). Sen verran toi seikkailunhalu noiden pienten lasten kanssa häviää, että valitiin itseasiassa sama hotla kuin viimeksi. Tylsää – I know! Mutta ainakin tiedetään jo etukäteen, että hotellissa on kaikki mitä tarvitaan ja vähän ylikin. Uima-altaat on isot ja sopivat myös 2-veelle. Kreetalla vuosi sitten petyttiin siihen, että muka lapsiystävällisessä hotellissa uima-altaan vesi oli aivan jääkylmää….

Lomalla mennään tietty noiden muksujen ehdoilla, mutta aion ainakin ruskettua (PALJON) ja ihan olla vain. Hotellissa on ihan ok punttis, jossa viimeksikin käytiin vuorotellen miehen kanssa. Lisäksi käyn varmasti ihan joka päivä jossain hieronnassa tai hoidossa. Oon muuten saanut elämäni oudoimmat hierontakokemukset juurikin Thaimaassa…. Yhdellä kerralla hieroja mm.nukahti kesken hieronnan!
Thaimaassa parasta on myös ruoka, joka on etenkin ton 4-veen mieleen. Ihanaa saada taas oikeasti tuoreita hedelmiä, eikä mitään kontissa puoli vuotta matkanneita kivikovia mangoja!

Tää reissu tulee jotenkin todella hyvään saumaan. Pientä turnausväsymystä on ainakin itsellä ilmassa, kun työ on kuitenkin suht fyysistä ja kotona vielä toinen fysiikkakierros vielä töistä päästyä! Varmasti myös pimenevät illat vaikuttaa energiatasoihin ja kohta on taas pimeää jo silloin, kun pääsee neljältä töistä.
Reissun jälkeen ei olekaan kuin muutama viikko töitä ennen joulua ja ihania pikkujouluja luvassa. Nopeestihan tää syksy tässä vierähti, vaikka aina syyskuun alussa tuntuu, että jouluun on karmivan pitkä aika!

Ps. Jos joku on joskus tilannut Halla X Hallan:n uikkarin, niin voisitko kertoa onko mitoitus mielestäsi normaalia/pientä/suurta…? 

Olisi muuten kiva kuulla, että missä te meinaatte reissata tänä syksynä tai nyt tulevana talvena? Etenkin jos on hyviä vinkkejä lapsiystävällisistä paikoista (etenkin todella hyvistä hotelleista!) niin vinkkejä vastaanotetaan. 

Lue myös:

Mitä kannattaa ottaa huomioon pienten lasten kanssa matkustaessa?