No mitä mä Tukholmas, kun voin olla himas?

Hei kiitos tosi paljon kaikille, jotka antoi Tukholma-vinkkejä 🙂 ! Istuskelen tässä juuri parhaillaan Arlandan lentokentällä ja noin kympin aikaan lähtee lento takaisin Suomeen. Tämä oli muuten eka kerta, kun matkustan ilman seuraa, vaikka paljon on tullutkin reissattua. Toki Arlandan kentällä on helppo kulkea vaikkei olisi koskaan lentokentillä edes käynyt!

Viikonlopun parasta antia oli aikatauluttomuus ja rento hengailu kaupungilla, kahviloissa ja puistoissa. Niin ja tietysti se, että oon saanut käyttää ruotsia! Vaikka kuulen ruotsia kotonamme päivittäin, niin olen vähän arka puhumaan ja monesti oli tälläkin reissulla houkutus jatkaa puhumista englanniksi, kun joku sana ei muistunut mieleen.
Mun keho oli selvästi ylikierroksilla alkuviikosta ja ihme tärinä oli koko ajan päällä, vaikka nukuin ihan hyviä yöunia kotona. Otin maanantaina tavoitteeksi rauhoittaa mun sisäistä ”tilannetta”, etenkin kun häihin on enää 2 viikkoa! Treenannut en ole tällä viikolla oikeasti yhtään, koska viime viikko oli oikeasti niin hiton rankka myös fyysisesti. Aika kivasti sitä rauhoittuu ihan uudessa ympäristössä ja kaverin kanssa syvällisiä ja vähemmän syvällisiä jauhaessa.

Puhuttiin muuten mun kaverin kanssa sitä, että kun hän muutti Ruotsiin niin tosi moni suomalainen kaveri sanoi, että tuun sitten käymään sun luona. Kuitenkin moni on sitten jättänyt tulematta ja sanonut syyksi sen, ettei ole aikaa tai rahaa tulla. Miksi sitten mennä edes lupaamaan? Usein se on vaan kiinni viitsimisestä, vaikka kyllä mäkin sen ymmärrän että etenkin näin pienten lasten äitinä ei sitä noin vaan lähdetä reissuun! Mietin itsekin tosi paljon voinko lähteä juuri nyt, koska rahaa ei todellakaan ole ylimääräistä ja samaan aikaan olisi vielä ollut Ilosaarirock, johon myös olisin halunnut mennä. Ja aina sitä äitinä painii huonon omantunnon kanssa, että ”uskaltaako” jättää lapset isän kanssa, joka saattaa vaikka pahimmassa tapauksessa laittaa ei mätsäävät vaatteet lapselle päälle 😉 …. Viime tietojen mukaan kaikki ovat selvinneet kuitenkin loistavasti kotosuomessa ilman mua!
Ajattelin myös, että kun lupasin ystävälleni keväällä tulla käymään täällä, niin haluan sen lupauksen pitää! Lennot maksoivat n.100€, joka ei ole mielestäni mitenkään hurjan kova hinta lentolipuista (ja olisi saanut vielä halvemmallakin). Toki menin pienemmällä budjetilla ja esim syötiin edullisemmissa paikoissa. Alun perin suunnitellusta Grönalundista luovuttiin siksi, että se olisi tehnyt vähintään 50€:n loven matkakassaan.

Söin elämäni parhaimman kanelipullan klo.01 yöllä….

Oli myös ihan eri asia mennä lentäen Ruotsiin viikonlopuksi, kuin jollain Päivä Tukholmassa risteilyllä. Se aika on niin onnettoman lyhyt ja sitten pitää stressata, että ehtii takaisin laivaan. Nyt viivyin paikan päällä kaksi kokonaista päivää. Lähdin perjantain iltakoneella, koska en voinut lähteä ennen kuin mies pääsi perjantaina töistä. Tässä ajassa ehdittiin kiertelemään Södermalmia, jossa ystäväni asuu, sekä keskustassa. Ensi kerralle jäi se Grönalundin reissu (tuskin tosin tänä vuonna enää ehtii…) ja saaristoristeily. Lisäksi Hop On Hop Off -bussi olisi varmaan myös turrena kiva kokemus, koska silloin näkee yhdeltä istumalta kaikki isoimmat nähtävyydet. Sovittiin myös, että seuraavalla kerralla ajellaan vaan ihan summan mutikassa ratikalla ja metrolla 🙂 !

Jos teillä on mahdollisuus matkustaa edes muutamaksi päiväksi ulkomaille, niin ehdottomasti kannattaa mennä – toki lentomatkojen pituus huomioiden! Tukholmaan lentää tunnin, joten se on käytännössä nousu ja lasku.
Itse en tykkää ”pitäs ja pitäs” -ajattelusta, koska ei sitä ikinä tule mihinkään lähdettyä ellei ihan oikeasti osta niitä lippuja ja varaa matkoja! Vaikka on parisuhteessa tai perheellinen, niin pari päivää ei ole niin pitkä aika, etteikö yleensä lapset ja mies pärjää kotona ihan hyvin (korostan, yleensä). Ja toki jos on mahikset ja lapsille hoitopaikka, niin voi ottaa puolison kanssa miniloman ja Tukholma sopii siihenkin tarkoitukseen ihan loistavasti!

Onks muut tehneet nyt kesällä ulkomaanreissuja ja minne? Olis kiva kuulla etenkin jos olette käyneet jossain uusissa paikoissa 🙂 !

 

Vihdoin mun haave toteutuu!

Kuinka usein te perheelliset matkustatte yhdessä vain aikuisten kesken?

Mei ei oikeesti juuri koskaan! Viimeksi ollaan oltu mun miehen kanssa kaksin reissussa 2015, jolloin oltiin Kanadassa viikko. Silloin Ben oli 2,5-vuotta ja odotin Theoa. Reissu oli siinä mielessä ikimuistoinen, että mentiin siellä kihloihin.

Sen jälkeen ei olla oltu oikein missään vain kaksin. Etenkin Theon syntymän jälkeen yhteiset reissut on olleet todella vähissä! Ollaan oltu muutamana iltana syömässä ilman lapsia, mutta ei todellakaan poistuttu maasta. Oon odottanut NIIN paljon, että päästään reissuun kaksin, koska suoraan sanottuna en saa ajatuksia muuten pois kotiasioista. Mulla kestää aina hetken, että pää ikäänkuin latautuu eri taajuudelle, enkä vaan mieti kotiprojekteja. Tää yhteinen reissu on ollut jo pitkään mun haave.

Tänään me vietiin pojat mun miehen vanhemmille ja lähdemme kolmeksi päiväksi Barcelonaan ystäviemme häihin! Olin aivan innoissani kun saatiin kutsu, koska tässä oli ihan tuhannen taalan paikka ja syy lähteä ilman lapsia reissuun. Sanokoot kuka mitä vaan, mutta lapsen hoitaminen on ihan samanlaista, teki sen Suomessa tai vaikka Karibialla! Toki reissussa puuttuu aina se siivousrumba ja yleensä ruokakin tarjoillaan valmiina. Silti pienten lasten kanssa mua stressaa etenkin pitkät lentomatkat. Kyllähän me ollaan paljon reissattu yhden ja nyt kahdenkin lapsen kanssa, mutta aina siinä on oma hommansa. Viikonlopun takia en jaksaisi lapsia alkaa raahaamaan toiselle puolelle Eurooppaa, joten on ihan huippua lähteä ihan vain aikuisten kesken!

Toki lapsia tulee ikävä, mutta en halua kuluttaa viikonloppua siihen, että murehdin onko Theolla kakka housussa 😀 . Siis tälleen kärjistetysti sanottuna! Mun miehen vanhemmat on olleet poikien kanssa paljon ja kolme yötä ei ole pitkä aika.
Vaikka meidän parisuhde voi hyvin, niin kyllä tällaiset reissut on hyödyllisiä koko perheen näkökulmasta. Ens viikolla meille tulee lomakotilapsi, joten viikko menee todella tiiviisti lasten kanssa puuhatessa ja varmasti tästä viikonlopusta ammentaa energiaa moneksi viikoksi.
Suosittelen ottamaan rohkeasti kahdenkeskistä aikaa, jos siihen mitenkään tarjoutuu mahdollisuus! Etenkin pikkulapsiarjessa parisuhdetta ei voi hoitaa liikaa, vaikka lapsia senkin edestä.

Onko teillä lapsellisilla usein ns. parisuhdeaikaa tai jopa reissuja??

 

PS. Tänään instassa My Day – kuva per tunti!