Onko asiakaspalvelussa ulkonäöllä väliä?

Kävin viikonloppuna äitini kanssa mielenkiintoisen keskustelun. Hän on jo yli 70-vuotias ja useissa asioissa aika… No, vanhanaikainen, mutta monista asioista olemme myös samaa mieltä. Äitini on myös todella tarkka siitä miten pukeutuu ja kiinnostus tyyliin ja kauneuteen on meitä molempia yhdistävä juttu.

Huomaan kyllä silti itsekin, että omatkin mielipiteet on muuttuneet tässä matkan varrella…

Puhuttiin tästä vallitsevasta tatska- ja lävistystrendistä ja äiti oli vakaasti sitä mieltä, että tatuoinnit, kuin sen paremmin lävistyksetkään eivät kuulu asiakaspalvelutehtävissä olevalle. Siis hän suorastaan inhoaa tatuointeja! Nykyään toki moni paikka kieltääkin näkyvät tatuoinnit asiakaspalvelijoilla ja olen osittain samaa mieltä, että ne eivät välttämättä istu ihan jokaisen firman imagoon. Lävistyksistä olen sitä mieltä, että jokainen saa rei’ittää omaa lärviänsä miten huvittaa, mutta omaan mieleeni ne tuo vaan jotenkin mielikuvan sellaisesta taiteilijasta ja oman tien kulkijasta.

Kohta aukeaa kesätyöpaikat hakuun, ellei ole jo auenneet! Nykyään on tosi kova kilpailu paikkoihin ja koitin antaa omallekin 18-vuotiaalle kummitytölle vinkkejä paikkojen hakemiseen. Mieleenjäävä hakemus, reipas asenne ja siisti ulkonäkö on ainakin niitä asioita, joihin itse kiinnittäisin työnantajana huomiota. Toivottavasti voin vielä itsekin tulevaisuudessa palkata jonkun kesätyöntekijän!

Kovassa kilpailussa pienet jutut on ne, jotka voi ratkaista. Esimerkiksi juurikin ne näkyvät tatskat voi olla työnantajalle totaalinen turn off! Myös epäsiistit vaatteet, rypyssä oleva paita, pesemätön tukka ja röökin haju on yhdistelmä, jota ei kannata koittaa työhaastattelussa. Itseasiassa itse en edes palkkaisi röökiltä haisevaa työntekijää (vaikka tässä enemmän puhuttiinkin ulkonäöstä).

Nykyään monessa ammatissa myös meikki on asia, joka vaikuttaa siihen saako paikan vai ei. Tosi vahva ”bilemeikki” sopii todellakin vaan sinne bileisiin. Monilla työpaikoilla on myös ohjeet meikin käytöstä, eli kevyt arkimeikki sallitaan. Silloin voi suosiolla unohtaa smokey eyet tai paksut highlighterit. Olen ollut tosi paljon iäkkäiden ihmisten kanssa työn puolesta tekemisissä ja etenkin heitä liian meikattu asiakaspalvelija saattaa jopa pelottaa, eikä he välttämättä palaa liikkeeseen enää uudestaan!

Mulla on itselläni pari tatuointia ja sen lisäksi mulla on (uskokaa tai älkää) ollut lävistys korvien lisäksi huulessa, nenässä, kielessä ja navassa. Yllätys yllätys, vain korviin jäi pysyvästi reiät. Nykyään en enää ajattele, että ne sopis mulle ja aika usein ne menee vähän nuoruuden hölmöilyn piikkiin. Vaikka mäkin joskus ajattelin, että ”ihan sama mitä muut sanoo, jos en kelpaa johonkin duuniin, niin niiden häviö!”, niin nykyään oon kyllä täysin eri mieltä. Se, että ulkonäkö(kin) voi ratkaista työmarkkinoilla on tätä päivää ja töihin halutaan mahdollisimman edustavaa porukkaa. Tietysti voi hakeautua alalle, jossa ne lävistykset eivät samalla tavalla ole mikään ongelma. Mutta on hyvä tiedostaa, että omat ulkonäkömieltymykset voi olla joskus työelämässä asia, josta voi joutua joustamaan. Kuten juuri asiakaspalvelussa.

Olisi kiva kuulla teiltä asiakaspalvelua tekeviltä, että kuinka tarkat ohjeet teillä on työnantajan puolesta ulkonäön suhteen? Koetteko, että ulkonäöllä on mekitystä työssänne?

Meikkitrendit, jotka eivät imartele ketään (ainakaan luonnonvalossa)!

Ihan alkuun pieni ”disclaimer”: Jos sinulla on tapana meikata juuri näin omassa arjessasi, niin älä suotta loukkaannu! Mielipiteet ovat kuin ****reikä… Jokaisella omansa! Ja olkoonkin niin 🙂 . 

Liikun usein valoisan aikaan ihmisten ilmoilla ja siellä tulee törmättyä toistuvasti samoihin meikki”trendeihin”. Moni niistä saattaisi sopia ihan kivasti vaikka yökerhoon, mutta kirkkaassa päivänvalossa ne ei mun mielestä imartele ketään! Usein se wc:n loisteputkilampun valossa meikattu naama saattaa näyttää ulkona aivan erilaiselta ja mieletön ”instagram” meikki todellisuudessa todella tunkkaiselta.

Oon itsekin syyllistynyt moneen meikkisyntiin, kuten nyt vaikka siihen yleisimpään, eli aivan hemmetin tummaan meikkivoiteeseen! Vaikka sen kuinka koittaa vetää kaulalle, niin sehän ei silti pelasta mitään. Oon myös joskus tykännyt käyttää sellaista todella törkeän väristä, liian valkosta huulikiiltoa. Ensin vähän meikkivoidetta huuliin ja vielä valkoinen kiilto päälle ja avot!

Päätin tänään kuvata blogiin meikin, jossa on kaikki mielestäni enemmän tai vähemmän pielessä. Moni juttu voi vielä ”yksinään” näyttää ihan kivalta, mutta liika on aina liikaa. Etenkin nuorella ihmisellä kunnon kakkuface ei kyllä koskaan näytä hyvältä!

Here we go….

1. Liian tumma meikkivoide! Meikkivoide voi olla HIEMAN tummempi kuin oma iho, mutta liian tumma meikkivoide ei valitettavasti näytä tosielämässä rusketukselta 😀 …. Verratkaapa vaikka poskien väriä korviin? Tätä ei vielä itse yleensä huomaa peilistä katsoessa.

2. Liian vaalea peitevoide liian paksuna kerroksena. En ymmärrä kuka haluaa täysin valkoset silmänaluset???

3. Tässä tulee omasta mielestäni hirveimmän näköinen juttu… Nimittäin liian tumma ja huonosti blendattu varjostus (eli contour)! Näyttää etenkin luonnonvalossa kuin naamaan olisi hierottu mutaa…

4. Punainen luomiväri! Joillakin punaiset, etenkin murretut sävyt luomilla näyttää ihan kivalta etenkin ruskeaan yhdistettynä… Mutta hyvin usein mieleen tulee vain paha silmätulehdus 😀 …

5. Tässä toinen omasta mielestäni aivan ultimaattisen ruma trendi: Liikaa highlighteria ja mielellään valkoista sellaista, etenkin nenässä ja ylähuulella! Tää highlighter-trendi on mennyt aika lujaa överiksi! Totean taas, että yökerhovalaistuksessa hohto saattaa olla tosi hyvännäköinen ja tykkään itsekin hillitystä highlighterista myös arkimeikistä. Mutta valkoinen, paksu kerros poskipäillä näyttää lähinnä kummalliselta. Kannattaa myös muistaa, että highlighter korostaa ihon epätasaisuutta ja esimerkiksi aknea ja finneja.

6. Liian överit ripsipidennykset tai irtoripset. Kuva ei tee edes oikeutta näiden ripsien överiydelle. Tilasin ne netistä ja mulle lähetettiin täysin eri ripset kuin kuvassa. Onneksi en palauttanut niin pääsivät kerrankin käyttöön! 😀

7. ”Liikaa” väriä sekä huulissa, että luomissa! Tää on taas mun oma mieltymys, mutta mun mielestä naamassa ei saa olla liikaa meneillään yhtä aikaa! Keskitytään joko näyttävään silmämeikkiin tai tosi näyttäviin huuliin.

Verratkaapa vielä tätä lookkia sisävalaistuksessa vs. ulkovalaistuksessa! Kuten varmaan huomaatte, niin ulkovalaistuksessa tuo ”full face” ei kyllä ole yhtään edukseen!

Lue myös:

Get ready with me – meikkivideo ja tuotteet!