Viikonloppu, joka sai aikaan ”ei vitsi täähän toimii”-fiiliksen!

*Postaus on toteutetty yhteistyössä Valmennusyhtiö True Hearts NPL Finlandin kanssa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Live what you love – todellakin!

Oletko PT tai mahdollisesti harkinnut PT:n ammattia tulevaisuudessa? Tai ohjaatko ammatiksesi ihmisiä? Jos vastasit kyllä, niin kannattaa lukea tämä postaus!

PT:n, eli henkilökohtaisen valmentajan koulutus koostuu yleensä monesta eri palasesta, koska oikeastaan mikään koulutus avaa ihan kaikkia puolia työstä. Varmasti maksulliselta PT-kurssilta saa jo jonkinlaiset eväät tähän ammattiin, mutta enemmän ne eväät painottuu sinne harjoituksen ohjelmointi- ja treenipuoleen sekä ravintoasioihin. Oma innostus ottaa asioita selville täytyy olla siis olemassa, vaikka toki meitä valmentajia riittää moneen eri koulukuntaan. Kuka hypettää ruokavaliojuttuja, kuka luottaa johonkin tiettyyn valmennusmetodiin ja joku kolmas on erikoistunut henkisiin asioihin. Kaikille on kuitenkin yhteistä se, että kaikki valmentajat tarvitsevat hyvät vuorovaikutustaidot.
Mulle sanottiin jo silloin 5 vuotta sitten kun aloin tekemään näitä hommia, että kannattaa käydä ammattia varten jonkinlainen mentaalipuoleen paneutuva koulutus. Ennen äitiyslomalle jäämistä harkitsin jopa lifecoach-koulutusta, mutta sen megalomaaninen hinta torppasi unelmani. Siinä vaiheessa mulla ei mitenkään ollut irroittaa yli 6000€:a koulutukseen, jota ilman _periaattessa_ tulin ja tulen toimeen. En silti epäile, etteikö tuostakin koulutuksesta olisi ollut kovasti hyötyä. Kaverini suositteli mulle NLP-koulutusta (Neuro-linguistic Programming), mutta sekin asia jäi hautumaan ja opettelin asioita jonkun verran omatoimisesti alan kirjallisuudesta.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Törmäsin toisen suomalaisen NLP-koulutustahon, eli True Hearts NLP Finlandin toimitusohjaan Reettaan jo joitakin vuosia sitten messuilla ja hänen positiivinen persoonansa jäi todella hyvin mun mieleen! Puhuimme jo silloin, millainen koulutuspolku NLP:ssä on. NLP:n ”peruskoulutus” jota myös präkkäriksi kutsutaan (Practioner) ei taas tässä elämäntilanteessa oikein ole mahdollinen, koska koulutus on kuitekin aika laaja ja aikaavievä ja mulla on samaan aikaan pyörimässä kesäyliopisto. Törmäsin kuitenkin ihan sattumalta Reettaan taas muutama kuukausi sitten ja hän kertoi, että heillä on alkamassa uusi, nimenmaan personal trainereille suunnattu NLPersonal Trainer -koulutus ja tarjosi mahdollisuutta yhteistyöhön! Koulutuksessa keskityttäisiin nimenomaan mentaalivalmennukseen ja saisin työkaluja asiakkaan kohtaamiseen ja kommunikointiin – mutta tiiviimmässä paketissa. Koulutuksessa on kolme osaa, jotka voi käydä omaan tahtiin. Olin heti todella innostunut!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
True Heartsin upeat tilat sijaitsevat Helsingissä Malmilla ja ovat myös vuokrattavissa!
Tauoilla ehti ottaa riippukeinussa leediä 🙂 !
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tiloissa oli ihanan rauhallinen ja levollinen tunnelma.

Mitä sitten opin viikonloppuna NLPT-kurssilla? 
Ehkä toisen ihmisen kohtaamista ja ohjaamistakin tärkeämpänä oppina pidin sitä, mitä opin itsestäni. Ymmärsin millainen ihminen olen itse ja kuinka se vaikuttaa sekä hyvässä ja pahassa omaan kommunikointiini. Opimme myös, miten erilaiset ihmiset kaipaavat erityyppisiä ohjausmetodeja ja kuinka niitä voi hyödyntää ihan päivittäisessä pt-työssä!
Sen lisäksi hyvänä juttuna koin etenkin tähän bloggaamiseen liittyen sen, että puhuimme henkisistä rajoista ja itsensä ”suojaamisesta” valmennustyössä. Se on oikeasti tosi tärkeä taito oman jaksamisen kannalta, kun käsitellään melko diippejäkin juttuja. Opin ymmärtämään kuinka rakentaa hyvälle henkiselle pohjalle asiakassuhde ja kuinka olla kuormittumatta nimenomaan psyykkisesti. Nyt siihen onneksi löytyy työkaluja! Voin lämpimästi suositella tätä koulutusta kaikille, jotka ohjaavat työssään ihmisiä ja ovat kiinnostuneita ihmisten käyttäytymisestä ja psykologiasta. Jatkan itse marraskuussa pidetävään kakkososioon ja odotan sitä jo kovasti!

Tässä osa NLPT-kurssin osallistujista! Oli mukavaa olla samanhenkisessä ja inspiroituneessa seurassa!
Tässä osa NLPT-kurssin osallistujista! Oli mukavaa olla samanhenkisessä ja inspiroituneessa seurassa!

Onko muita NLP:tä opiskelleita ja mitä piditte koulutuksesta?

LUE MYÖS:

Voit kutsua mua hikariksi!

En ole koskaan ollut mikään himo-opiskelija, vaikka lukion kävinkin. En tosin millään kovin hurraa arvosanoilla, mutta C:tä ja M:ää sieltä lopulta tuli. En oikein jaksanut päntätä, kun elämässä oli niin paljon muka tärkeämpääkin. Ainoa asia mitä lukion jälkeisistä uravalinnoista jäi vähän hampaankoloon on se, etten päässyt lukemaan yliopistoon logopediaa eli puheterapiaa. Olisi hauska tietää missä olisin nyt, jos olisin päässyt sisään.

hikari1 (1 of 1)

Nyt tuntuu taas tosi kivalta opiskella, kun edellisestä kerrasta on kulunut jo melkein neljä vuotta! Toteutankin parhaillaan haavettani liikuntalääketieteen opinnoista ja mulla on tavoitteena suorittaa perusopinnot tämän syksyn ja ensi kevään aikana. Pidän siitä, että kesäyliopiston luennot ovat aina yhteen putkeen, koska vaikkka päivät ovat pitkiä (6h luentoja) niin mulle systeemi toimii paremmin! Tällä hetkellä kun Theo on vielä niin pieni ja mieheni joutuu matkustelemaan työn takia joka kuukausi olisi vaikea sitoutua jokaviikkoisiin iltaluentoihin. On ihan eri asia viedä yksi omatoiminen lapsi hoitoon esimerkiksi iäkkäille isovanhemmille, kuin viedä yksi omatoiminen ja yksi taapero hoitoon! Mieluummin mä otan ne luennot sitten yhdessä rytäkässä ja sulattelen niitä sitten kotona jälkikäteen. Ei ehkä helpoin systeemin, mutta tällä hetkellä hyvin yhdistettävissä lapsiperhearkeen!

Mua tietysti stressasi etukäteen, että kuinka saan luettua ekaan tenttiin, etenkin kun aihealue
oli niin laaja (elimistön rakenne ja toiminta). Onneksi mun mies vei aina välillä lapset pariksi tunniksi jonnekin että sain lukea rauhassa. Sen lisäksi koitan päntätä kun pojat oli nukkumassa (tosin en tiedä jääkö siihen aikaan enää mitään päähän, luultavasti ei).
Välillä vaan tuntuu, että mun muistiin ei meinaa millään tarttua luettu tieto!! Siis mä tankkaan ja tankkaan jotain asiaa ja silti illalla en enää välttämättä muista sitä. Välillä piti tehdä ties mitä laulu- ja tanssiesityksiä, jotta jotain jäi kovalevylle. Mulla onkin niin tehokas valkosolutanssi nyt opeteltuna, että monosyytit, leukosyytit ja granylosyytit ei unohdu varmaan ikinä 😀 ! hikari2 (1 of 1)

Harmittaa hieman sekin, että nämä anatomian jututkin mä olen opiskellut jo kaksi kertaa aiemmin (tosin liikunnanohjauksen peruskurssilla ei näin laajasti toki) ja aiemmista tenteistä taisin saada molemmista 4/5 – eli ihan oikeasti muistin jotain kokeessa! Silti ei TODELLAKAAN riittänyt, että olisin tällä kertaa vain kerrannut aiemmin oppimaani, vaan ihan piti taas painaa nenä kiinni tuohon tiiliskiveen ja tankata samoja asioita uudelleen ja uudelleen. Sitten jotkut todella ”oleelliset” asiat (kuten että lyhenne ATP tulee sanasta adenosiinitrifosfaatti) – ne kyllä istuvat päässäni kuin tatti! En tiedä johtuuko se vain siitä, että opiskelemisen taito on jotenkin ruosteessa.
Ensi viikolla kesäyliopisto jatkuu biomekaniikan kurssilla, joka on varmasti mielenkiintoinen. Eniten odotan kuitenkin ravitsemuksen kurssia, koska olen vähän salaisesti kiinnostunut kemiasta. Kurssi on tosin vasta ensi keväänä.

Ensi kuussa pääsen sitten opiskelemaan jotain aivan muuta. Eli sellaista, joka etenkin personal trainerin työssä on avainasemassa – mentaalivalmennusta! Teen blogiyhteistyön True Hearts NPL Finlandin kanssa, eli pääsen osallistumaan heidän Next Generation NLPersonal Trainer koulutusohjelmaan*. Olen kuullut paljon positiivista NPL:stä ja etenkin siitä, kuinka se toimii personal training työssä. Itse koen, että asiakkaan kuunteleminen ja ymmärtäminen on tärkeää, jotta koko valmennussuhde voi ylipäätään toimia. Lisäksi moni kamppailee nykyään erilaisten ”henkisten hidasteiden” kanssa ja juuri tästä puolesta mä haluan oppia lisää. Nykyään asiakas haluaa usein nimeomaan sitä, että joku kuuntelee. Ei riitä että huutaa kitarisat heiluen vieressä kun asiakas vääntää treeniä pelonsekaisin tuntein.
Jos olet itse PT tai tarvitset työssäsi henkisen valmennuksen työkaluja, niin kannattaa tsekata tuo True Heartsin koulutustarjonta! Odotan mielenkiinnolla tuota NLPersonal Trainer -kurssia ja kirjoittelen siitä sitten aikanaan myös blogiin!

hikari3 (1 of 1)