Viikonloppu, joka sai aikaan ”ei vitsi täähän toimii”-fiiliksen!

*Postaus on toteutetty yhteistyössä Valmennusyhtiö True Hearts NPL Finlandin kanssa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Live what you love – todellakin!

Oletko PT tai mahdollisesti harkinnut PT:n ammattia tulevaisuudessa? Tai ohjaatko ammatiksesi ihmisiä? Jos vastasit kyllä, niin kannattaa lukea tämä postaus!

PT:n, eli henkilökohtaisen valmentajan koulutus koostuu yleensä monesta eri palasesta, koska oikeastaan mikään koulutus avaa ihan kaikkia puolia työstä. Varmasti maksulliselta PT-kurssilta saa jo jonkinlaiset eväät tähän ammattiin, mutta enemmän ne eväät painottuu sinne harjoituksen ohjelmointi- ja treenipuoleen sekä ravintoasioihin. Oma innostus ottaa asioita selville täytyy olla siis olemassa, vaikka toki meitä valmentajia riittää moneen eri koulukuntaan. Kuka hypettää ruokavaliojuttuja, kuka luottaa johonkin tiettyyn valmennusmetodiin ja joku kolmas on erikoistunut henkisiin asioihin. Kaikille on kuitenkin yhteistä se, että kaikki valmentajat tarvitsevat hyvät vuorovaikutustaidot.
Mulle sanottiin jo silloin 5 vuotta sitten kun aloin tekemään näitä hommia, että kannattaa käydä ammattia varten jonkinlainen mentaalipuoleen paneutuva koulutus. Ennen äitiyslomalle jäämistä harkitsin jopa lifecoach-koulutusta, mutta sen megalomaaninen hinta torppasi unelmani. Siinä vaiheessa mulla ei mitenkään ollut irroittaa yli 6000€:a koulutukseen, jota ilman _periaattessa_ tulin ja tulen toimeen. En silti epäile, etteikö tuostakin koulutuksesta olisi ollut kovasti hyötyä. Kaverini suositteli mulle NLP-koulutusta (Neuro-linguistic Programming), mutta sekin asia jäi hautumaan ja opettelin asioita jonkun verran omatoimisesti alan kirjallisuudesta.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Törmäsin toisen suomalaisen NLP-koulutustahon, eli True Hearts NLP Finlandin toimitusohjaan Reettaan jo joitakin vuosia sitten messuilla ja hänen positiivinen persoonansa jäi todella hyvin mun mieleen! Puhuimme jo silloin, millainen koulutuspolku NLP:ssä on. NLP:n ”peruskoulutus” jota myös präkkäriksi kutsutaan (Practioner) ei taas tässä elämäntilanteessa oikein ole mahdollinen, koska koulutus on kuitekin aika laaja ja aikaavievä ja mulla on samaan aikaan pyörimässä kesäyliopisto. Törmäsin kuitenkin ihan sattumalta Reettaan taas muutama kuukausi sitten ja hän kertoi, että heillä on alkamassa uusi, nimenmaan personal trainereille suunnattu NLPersonal Trainer -koulutus ja tarjosi mahdollisuutta yhteistyöhön! Koulutuksessa keskityttäisiin nimenomaan mentaalivalmennukseen ja saisin työkaluja asiakkaan kohtaamiseen ja kommunikointiin – mutta tiiviimmässä paketissa. Koulutuksessa on kolme osaa, jotka voi käydä omaan tahtiin. Olin heti todella innostunut!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
True Heartsin upeat tilat sijaitsevat Helsingissä Malmilla ja ovat myös vuokrattavissa!
Tauoilla ehti ottaa riippukeinussa leediä 🙂 !
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tiloissa oli ihanan rauhallinen ja levollinen tunnelma.

Mitä sitten opin viikonloppuna NLPT-kurssilla? 
Ehkä toisen ihmisen kohtaamista ja ohjaamistakin tärkeämpänä oppina pidin sitä, mitä opin itsestäni. Ymmärsin millainen ihminen olen itse ja kuinka se vaikuttaa sekä hyvässä ja pahassa omaan kommunikointiini. Opimme myös, miten erilaiset ihmiset kaipaavat erityyppisiä ohjausmetodeja ja kuinka niitä voi hyödyntää ihan päivittäisessä pt-työssä!
Sen lisäksi hyvänä juttuna koin etenkin tähän bloggaamiseen liittyen sen, että puhuimme henkisistä rajoista ja itsensä ”suojaamisesta” valmennustyössä. Se on oikeasti tosi tärkeä taito oman jaksamisen kannalta, kun käsitellään melko diippejäkin juttuja. Opin ymmärtämään kuinka rakentaa hyvälle henkiselle pohjalle asiakassuhde ja kuinka olla kuormittumatta nimenomaan psyykkisesti. Nyt siihen onneksi löytyy työkaluja! Voin lämpimästi suositella tätä koulutusta kaikille, jotka ohjaavat työssään ihmisiä ja ovat kiinnostuneita ihmisten käyttäytymisestä ja psykologiasta. Jatkan itse marraskuussa pidetävään kakkososioon ja odotan sitä jo kovasti!

Tässä osa NLPT-kurssin osallistujista! Oli mukavaa olla samanhenkisessä ja inspiroituneessa seurassa!
Tässä osa NLPT-kurssin osallistujista! Oli mukavaa olla samanhenkisessä ja inspiroituneessa seurassa!

Onko muita NLP:tä opiskelleita ja mitä piditte koulutuksesta?

LUE MYÖS:

Tässä teille sitä joustavaa painonhallintaa!

Kirjoittelen vielä  vielä nopsan ennen kuin suuntaan unten maille. Koko päivä meni True Heartsin NLPT-koulutuksen ensimmäisessä osassa ja huomenna jatkuu klo.9. On ollut ihan mielettömän inspiroiva päivä ja jotenkin taas vahvistui tunne siitä, että olen oikealla alalla! Tänään pääsin tutustumaan myös itseeni ja välillä tätä arkea sumpliessa se oma pään sisäinen maailma vähän jää taka-alalle ja omat tunteet samaten. Välillä on myös todella voimauttavaa vaan istua ja kuunnella aikuista ihmistä 😀 . Kotiäidin luxusta! Rakastan lasten kanssa olemista, mutta toki niiden kanssa meininki on aika intensiivistä. Sen huomaa myös siitä, että aikuisten kanssa vietetty päivä ei samalla tavalla väsytä, vaikka heräsin aamulla jo viiden jälkeen!syyskuu (1 of 1)

Tää on ollut melkoinen viikko, nimittäin mulla loppui äitiysloma eli yksi vaihe elämässä on taas takana! Se tarkoittaa myös sitä, että aloitin jumpat ja PT-hommiakin starttailen pikku hiljaa, eli sen mitä aikataulut antaa myöden. Kovin montaa asiakasta en voi ottaa illoille, mutta muutamia mahtuu kalenteriin. Tällä hetkellä en tee vielä pakettiasiakkaita, vaan ainoastaan yksittäisiä ohjauksia, jonka aikana voidaan esimerkiksi miettiä asiakkaan tavoitteita, tehdä uusi saliohjelma, tai käydä läpi ruokavalioasioita. Perhearjen vastapainoksi on ihana tehdä sitä mitä kovasti rakastaa, eli työtä liikunta-alalla.
Jos tunnet, että voisin olla oikea henkilö ohjaamaan sua kohti terveellisempiä elintapoja, niin voit laittaa viestiä sähköpostiini [email protected]
Ohjaukset tapahtuvat täällä Helsingissä, Tapanilan urheilukeskuksella. Myös Tampereella tapaamiset onnistuvat toisinaan. Mietitään yhdessä mihin asioihin kaipaat eniten apua ja kuinka voin auttaa sua pääsemään tavoitteisiin. Ensimäinen tapaaminen on aina maksuton, eli ”ostopäätöstä” ei tarvitse tehdä ilman tutustumista. Tällä taataan se, että kemia toimii molempiin suuntiin.

Tällä viikolla alkoi siis myös ryhmäliikunnan ohjaus ja heti tälle ekalle viikolle paukahti neljä jumppaa kolmelle päivälle! Koska vedän monipuolisesti erilaisia tunteja, niin myös tuntien suunnittelussa on etenkin näin alkukaudesta tuntien homma. Viihdytän usein naapuriamme vetämällä oikein kunnon jumppashowt omassa olohuoneessa (no vaatteet päällä kuitenkin) 😀 ! Tällä hetkellä tosin mun kropassa tuntuu siltä, että lepo tulee nyt oikeaan paikkaan! Etenkin tunnit joilla askelletaan ja hypitään paljon ovat näin ensi alkuun jaloille aika kovaa kamaa ja siihen liittyy myös tämän työn ongelma. Nimittäin moni ohjaaja on loman jälkeen muutaman viikon suhteellisen jumissa, ennen kuin kroppa tottuu taas muuttuneeseen rasitukseen. Varmaan olette kokeneet itsekin sen, että kun vaihtaa tai kokeilee uutta lajia, niin se tuntuu lihaksissa ihan eri tavalla. Jokainen laji ja jumppa haastaa kroppaa vähän eri tavalla ja kunnon eri osa-alueita. Toisaalta se on ihan palkitsevaa – kroppa on ainakin hereillä!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olin koko viikon unelmoinut, että kun perjantaina pääsen töistä kotiin, niin haen meidän lähi-pizzeriasta rullakebabin! Saako tätä sanoa hyvinvointiblogissa??? Siihen kylkeen maitolasi ja seitsemän päivää…. My life is complete! Oli täydellinen päätös illalle! Sai vatsa täynnä mönkiä peiton alle ja uni tuli minuutissa. Tämä jos mikä on sitä joustavaa painonhallintaa. On tärkeää oppia tasaino syömisessä, ettei mene överiksi kummassakaan päässä. Itselleni viikonloput on juuri sitä aikaa, että menen ihan mieleni mukaan. Tällä estän myös sen, että kiusaus mässäillä ei kasva liian suureksi, kun mikään ei ole kiellettyä.
Koska en laittanut teille 9kk kehityskuvia, niin tässä ainakin osoitus siitä, että eteenpäin ollaan menty keskivartalon suhteen! Ensi viikolla InBody-mittaukseen ja tuloksia tulossa blogiin. Tärkeintä on nyt kuitenkin se, että kroppa toimii!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Keskivartalo alkaa palautua siihen, mitä se oli ennen raskautta!

Ihanaa viikonloppua! Relatkaa!