Liian juntti Helsinkiin…?

Kuten teistä varmaan moni tietääkin, niin olen Joensuusta kotoisin ja sieltä muutin vuonna 2003 Tampereelle. Siellä ehdin asua 8-vuotta, kunnes muutin sitten Helsinkiin. Olin etäsuhteessa mun miehen kanssa melkein 1,5-vuotta, ennen kuin päästiin asumaan samalle paikkakunnalle. Pääsin kouluun ja ostettiin ensimmäinen yhteinen koti. Muistan, että olin aivan sekaisin ja pyörällä päästäni ja eksyin ihan joka paikkaan mennessä. No okei, yhä edelleen saatan hypätä keskustassa väärään sporaan ja löydän itseni Pasilan sijaan Länsiterminaalista…laihdutusjuttu1-1-of-1

Kun lukioikäisinä pyörittiin vailla mitään tekemistä Joensuun (erittäin) hiljaisilla kaduilla, niin monen unelma oli muuttaa ”isolle kirkolle”, eli Helsinkiin. Joensuu oli jotenkin niin nähty ja tottakai nuorena halusi elämään säpinää. Olisi ihanaa kun olisi kahviloita, jotka on auki myös sunnuntaisin! Ja jos baariin tuli joku ei-Joensuulainen, niin hänet kyllä bongattiin vuoren varmasti 😀 . Lukion jälkeen moni muuttikin sitten Helsinkiin ja tunsin olevani vähintään outo kun itse en tuntenut sinne mitään vetoa. Helsinki lähinnä pelotti ison kokonsa vuoksi.

Hurri on aina asunut Helsingissä ja itse taas pieneltä paikkakunnalta kotoisin. On siis ihan sanomattakin selvää, että meidän asuinpaikan suhteen tuskin koskaan päästään molempia tyydyttävään järjestelyyn. Jos saisin valita, niin asuisin jossain pienemmässä kaupungissa, mutta en Etelä-Suomessa. Unelmoin talosta läheltä järveä ja siitä, että koiraa voisi pitää vapaana metsässä. Nykyään ei edes tarvita mitään erikoisliikkeitä lähellä, kun kaiken saa netistä tilaamalla. No, tällä hetkellä käyn Helsingin keskustassa ehkä kerran kolmessa viikossa muutenkin. Välimatkat ovat pitkät, enkä jaksa käyttää aikaa bussissa ja junassa istumiseen. Helsingin ärsyttävä puoli on myös se, että kaikilla on koko ajan kiire, stressi ja jonkunlainen yhteisöllisyys puuttuu. Meillä on tosin ihan mukavat naapurit. Asuinalueemmekin on ihan ok.

Voin siis myöntää, että olen ihan juntti 😀 !
Siinä missä joku nauttii Kallion värikkäistä baareista tai lähiön jännittävistä seikkailusta, niin itse en kaipaa niitä yhtään. Rauhattomuus ja suorittaminen tarttuu täällä myös lapsiin. Tiedetään, olen varmaan jotenkin ahdasmielinen!
Mä uskon kovasti eri paikkojen energioihin ja jotkut paikat antaa enemmän voimaa kuin toiset. Varmasti paljon vaikuttaa myös se, missä on syntynyt. Toki myös pienillä paikkakunnilla on omat ongelmansa ja talvella on ankeaa vähän joka paikassa. Ja kai Helsinki on vielä ihan suht turvallinen kaupunki muihin isoihin Euroopan kaupunkeihin verrattuna.
Rakastan järveä, joten senkin takia jonkun kauniin järven rannalla asuminen on unelma, joka tuntuu ylitsepääsemättömän houkuttelevalta! Toki jollakin on elettävä ja tällä hetkellä mieheni työ on se joka sanelee missä me asutaan. Toki itselläkin on yrittäjänä täällä Helsingissä paremmat apajat kuin jossain pikkukylässä. Lisäksi lapset käyvät ruotsinkielisen koulun ja epäilen, että Kihniössä ei vielä järjestetä ruotsinkielistä opetusta…. Heh.
Ehkä me päästään sinne landelle siinä vaiheessa kun päästään joskus eläkkeelle. Eli sitä odotellessa 😀 ! 2809_1-1-of-1

Hei olisi todella kiva kuulla, että missä päin te asutte ja oletteko tyytyväisiä tällä hetkellä asuinpaikkaanne ja asuinympäristöön? Myös Helsinkiä saa kehua, en poista kommentteja 😀 !

Pikku breikki tekee hyvää!

*Sisältää kaupallisia linkkejä

Olenpas ollut laiskana. Huomaan, että mun focus on ollut nyt viikon ajan tosi paljon muualla kuin blogi- ja somejutuissa! En tiedä vaikuttaako siihen myös ehkä se, että blogin lukijamäärät tuppaa näin keskikesällä kokevan hienoisen aallonpohjan? Että en mä sitten mitään kirjoita kerta ei ketään kiinnosta 😀 ! Ni!
No en tietenkään ajattele näin. Välillä vaan tulee hetkiä, että kaikkea muuta on mielessä. Päivisin koneelle istuminen ei houkuta yhtään ja nyt olen ollut jäätävän siivous- ja sisustusvimman vallassa viime päivät! Oon kunnon raivolla laittanut kotia kuntoon kun miehenikin jäi vihdoin ja viimein lomalle! Paljon on vielä ikuisuusprojekteja kesken, mutta ainakin muutama juttu on vedetty to do -listalta yli! Huonekaluprojekteja ja jopa KÄSITÖITÄ ajattelin väkerrellä 😀 . Pitää varmaan liittyä marttoihin…
Muistakaa muuten lisätä mut snäppiinne! Siellä ja instassa piileskelen nimimerkin katrivee takana.
tampere2 (1 of 1)

Mulla on ylihuomenna Petri Mastin kanssa blogin bannerikuvaukset ja ammattilainen olis varmaan vetänyt jonkinlaisen pikku kiristelyn ennen kameran eteen astumista! Vieläkö ehtii?? Kyllä totuus on kuitenkin se, että kuvissa nähdään Katri ihan ”nesteineen päivineen”, koska en saanut aloitettua tässä mitään sen kummempaa kuuria! Ei ole paastoa, ei ketoosia, ei kuivattelua… Vaan ihan tavallinen minä. Ehkä mäkin olen siinä mielessä ikuinen laihduttaja, että suunnittelen aina kaikenlaista. Mutta onneksi olen tyytyväinen itseeni näinkin. Eiköhän se sitten näy kuvista jos on näkyäkseen. Vielä pitäisi jostain löytää kiva kuvausasu! Tällä kertaa banneriin tulee iloinen ilme! birdseye_housut
ivypark_toppiToivotaan, että kuviin tilamaamani aivan (toivottavasti) täydelliset Niken housut* ja Ivy park -toppi*  Zalandolta saapuvat ylihuomiseksi! Kannattaa muuten käydä kurkkaamaassa muutenkin valikoimaa, koska paljon treenivaatteita on nyt -50% kesäalessa*!! Kuten noista kuvista huomaatte, niin kävin viime viikolla Umpulla leikkauttamassa entistä lyhyemmät hiukset. Tykkään, että kesällä fleda ei vaan makaa kuumana kasana niskassa…tampere1 (1 of 1)

Ensi torstaina sitten suunnataan nuoremman veijarin kanssa iloiseen Itään ja siellä vierähtääkin muutama viikko! Hieman harmittaa kun olen päässyt tuohon uuteen salitreeniin niin hyvin käsiksi että miten sen mahtaa käydä… Täytyypä ottaa ihan selvää onko mökkikuntamme sali auki kesällä ollenkaan? Kyllä tuo treenaaminen ja saliharjoittelu on mulle niin henki ja elämä, että ei sieltä tohtisi olla kahta viikkoa pois. Toki mökillä treenaataan ja ajateltiin vuokrata sup-laudat jos on hyvät kelit. Muuten sitten kehonpainotreeniä, uintia ja mitä keksiikään!

Mites aktiivisia olette blogien lukijoina näin keskikesällä? Millaisia juttuja haluaisitte lukea vai onko teilläkin pientä breikkiä ruudullaolosta…?

Postauksen kuvat Emma / 100 yötä kesään -blogi