Loistava TV-vinkki kaikille laihdutuksesta kiinnostuneille!

Laihdutusohjelmia on tullut telkkarista jos jonkinlaisia. On suurinta pudottajaa, fitistä fätiksi ja takaisin, rakas pullukka, avioparit laihduttaa, siskokset laihduttaa, serkukset laihduttaa, koirat laihduttaa ja hullut, tyhmät ja vaaralliset dieetit. Itse en jaksa enää yhtään näitä sarjoja. Katsoin joskus aikanaan Juttaa ja Superdieettejä, vaikka näin jälkikäteen ajateltuna sekin homma oli kaukana järkevästä!

Olin viime viikolla muutaman päivän sairaslomalla ja touhuamisen sijaan päätin ottaa ihan oikeasti rauhallisesti. Mitä silloin tehdään?? No, katsotaan esimerkiksi TV:tä! Mieheni ystävällisesti lähetti mulle jopa Netflixin tunnarit, mutta en ole ikinä katsonut kyseisen palvelun ohjelmia. Halusin katsoa mieluummin jotain edes hieman informatiivista, joten päädyin selailemaan Yle Areenaa. Tykkään paljon dokkareista ja asiaohjelmista, etenkin jos ne liittyvät omiin mielenkiinnon kohteisiin, eli terveyteen ja treeniin!

Katsottuani muutaman reissun takia missaamani jakson sarjasta Jenny+ silmiini osui ”suositellut” kohdasta sarja nimeltään ”Am I perfect?”. Ohjelmaa kuvattiin näin (suora lainaus Yle Areenan sivuilta):
”19-vuotias australialainen Maddy on kaikinpuolin tavallinen nuori nainen, joka kamppailee kovien ulkonäköpaineiden kanssa. Some, tv-ohjelmat ja mainokset muistuttavat jatkuvasti, miltä täydellinen nainen näyttää. Maddy päättää tehdä kymmenen viikon ajan kaikkensa, jotta pääsisi mahdollisimman lähelle ihannevartaloa. Tutuksi tulevat niin paleo- ja kaalikeittodieetti, armeijan bootcamp ja cross fit kuin suihkurusketus, brasilialainen vahaus ja tekoripsetkin. Lääkärit ja muut asiantuntijat valvovat kokeilua, joka vie kropan äärirajoille. Mutta tehoavatko hoidot? Maddy huomaa myös pohtivansa, tekeekö kauneus edes lopulta onnelliseksi.”

Aloitin ekasta jaksosta ja jäin heti koukkuun! Okei, sarjan päätähti Maddy on itseäni 15-vuotta nuorempi, mutta ohjelma on tehty todella aidosti ja samaistuttavasti! Jos ikinä olet suunnitellut laihduttavasti ”helposti ja nopeasti”, niin suosittelen lämpimästi tämän sarjan katsomista!
Henkinen muutos, mikä ennen itsensä hyväksyvästä nuoressa naisessa tapahtuu kaikkien näiden superälyttömien laihdutuskuurien aikana on aivan järkyttävä. Ja pahinta on se, että ainainen laihduttaminen pahimmillaan todellakin myrkyttää mielen ja vie itsetunnon pohjamutiin. Se, mikä sarjasta ehkä parhaiten tulee esille on se, että ihminen ikinä ei ole tyytyväinen, vaikka saavuttaisi mitä. Omaa rimaa hilaa koko ajan korkeammalle ja elämästä menee kaikki ilo, kun se keskittyy vain syömiseen ja treeniin. 

Ja kukapa meistä ei olisi kokeillut tiet mitä pikadieettejä, jotka tässäkin ohjelmassa tulevat tutuksi. Myönnän häpeillen, että ainakin pari sarjassa mainittua dieettiä oli omassakin menneisyydessa tullut kokeiltua. Ei tosin yhtä sinnikkäästi kuin sarjan päähenkilö, joka vie kyllä hämmästyttävän määrätietoisesti hommaa eteenpäin. Toki itsensä suoranainen kiduttaminen vaatii veronsa, mutta itse en olisi ikimaailmassa jaksanut jatkaa silkkaa hulluutta noin pitkään. Minusta tässä ohjelmassa väärin toteutetun painonpudotuksen varjopuolet on kuvattu erittäin hyvin ja todenmukaisesti.

Tässä siis lämmin suositus kaikille laihduttamisesta kiinnostuneille, ikuisille jojoilijoille, pikaratkaisuja etsiville tai muuten mielenkiintoista katsottavaa etsiville!

Kommentoikaa alas mitä tykkäsitte sarjasta ja meinaatteko katsoa / katsoitteko kaikki jaksot??

Hurja Häädieetti 2017??

En tiedä onko häät sellainen aihe, joka teitä lukijoita kiinnostaa, mutta ehkä suon sille muutaman postauksen.

Kuten ehkä osa teistä siis tietääkin, niin me ollaan menossa naimisiin ensi vuoden kesänä, tarkemmin sanottuna 26.8. Häävalmistelut ovat jo hyvällä mallilla… Tai no ainakin mallilla! Häiden järkkääminen tässä arjen lomassa tuntuu välillä hiukan työläältä ajatukselta, mutta koska emme halua pitää juhlia appivanhempien takapihalla (jota myös ehdotettiin), niin paikan sentään saimme varattua. Paikan päältä tulee ruoat ja siihen liittyvät jutut, joten niistä ei tarvitse huolehtia. Lisäksi hoidossa on kuvaaja (Petri Mast) ja sormus, koska minulla on vain yksi sormus (joka on siis sekä kihla- että vihkisormus). Mieluiten ulkoistaisin hääjärjestelyt jollekin ammattilaiselle, mutta tulimme päätökseen, että keskitymme ns. isoihin linjoihin. Eli minun häissäni ei tulla näkemään 300:a käsiväkerrettyä suodatinpaperiruusua 😀 .
Tai no onhan mulla sisko ja kaasot ja heillä varmasti yllin kyllin vapaa aikaa…. heh heh. Mun parilla ystävällä on lämpimät muistot siitä, kun innostuin tekemään silkkipaperista pompomeja mun miehen synttäreille pari vuotta sitten ja vielä juhlia edeltävänä yönä klo.02 väkerrettiin niitä sormenpäät vereslihalla. Kauniit muistot eivät koskaan kuole, vai mitä tytöt??haapuku

Yksi asia jota ei voi ulkoistaa kellekään muulle on ”hääkuntoon” pääseminen, mitä ikinä se sitten tarkoittaakin. Epäilen, että se lienee itse hääjärjestelyjen lisäksi useimman morsiammen stressinaihe. En ole vielä valinnut the hääpukua, mutta alan jo siinä kunnossa synnytyksen jäljiltä, että tästä tuskin hirveästi enää pienenen. Kävin viime viikolla katselemassa pukuja eräässä outlet-tapahtumassa, mutta siellä oli vain ihan muutama hääpuku ja loput vanhojentanssipukuja. Oli kyllä ihan turha reissu… Yhtä hääpukua pukua koitin (tuota kuvassa olevaa), mutta lähinnä huvin vuoksi. Puku ei ollut lainkaan mua ja sen lisäksi se oli liian pieni selästä. FB antoi selkeän linjansa puvulle – ei jatkoon! Puku oli aivan liian yksinkertainen makuuni. Mutta nyt on ainakin hääpuku käynyt päällä!
Viime lauantaina pyörähdin myös Love me do -messuilla ja siellä nappasin muutaman hääpukuliikkeen yhteystiedot. Ainakin Maggie Sotteron puvut näyttivät ihan kivoilta mitä niitä siinä ehdin kurkata.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tottakai minäkin haluan näyttää parhaimmalta mahdolliselta hääpäivänä ja sitä toivoisi, että kroppa oli viimeisen päälle kuvissa. Mutta mulle on tullut muutamia asioita mieleen, jotka puoltavat sen asian puolesta, että elän elämääni häihin asti ilman mitään dieettejä! Eka juttu on se, että vaikka aina on joku kohta josta voisi vähän kiristyä, niin olen varmasti ihan tyytyväinen itseeni hääpäivänä myös ilman dieettejä ja nälkää. Ja ainahan on muotoilevat alusvaatteet! Epäilen myös, että jos loppusuoralla iskee stressi niin se vie multa aina ruokahalut. Vaarana on siis se, että olen hääpäivänä kuin kuihtunut orava mustilla silmäpusseilla. Me no like.

Toinen juttu on juuri tuo stressi. Koska häiden alla stressi taso nousee hetkellisesti joka tapauksessa, niin haluanko ottaa siihen päälle vielä jotain kroppaprojektia? Tuskin! Sen takia suosittelenkin kaikki morsiamia pudottamaan sitä painoa PIKKU HILJAA ja RIITTÄVÄN AJOISSA ennen hääpäivää. Ei hei missään nimessä niitä ”mä aloitan se laiharin sitten kuukausi ennen häitä”-dieettejä. On hyvin todennäköistä että painoa ei ehdi järkevästi pudottaa hääpäivään mennessä ja turvautuu ties mihin kikkavitosiin, jotka vain tekevät olosta nälkäisen ja kiukkuisen. Eli nälkäisen bridezillan!!
Viimeisen kahden viikon aikana voi hyvällä säkällä pudottaa ehkä muutaman kilon nesteitä, mutta ei ole järkevää eikä turvallista koittaa pudottaa kymmentä kiloa viime tingassa. Ja kaikki tämä siksi kun ei vain jaksanut aikaisemmin aloittaa ja ruoka maistui niin hyvälle. Sitten melkein kannattaa vain ostaa sopivan kokoinen hääpuku… Voi nimittäin olla melkein varma, että häiden jälkeen kaikki pikalaiharin kilot tulevat korkojen kera takaisin!

Love me do -messuilta tarttui jos jonkinlaista esitettä...
Love me do -messuilta tarttui jos jonkinlaista esitettä…

Varmaan ihan oleellista on myös ostaa omaa vartalo imarteleva hääpuku, joka korostaa omia hyviä puolia. Yleensä hääpuvusta näkyy sitäpaitsi pelkästään kädet ja mahdollisesti selkää, joten ketä vieraista kiinnostaa kireä sikspäkkini 😀 ?? Jos hääpuku on mulle sopivan kokoinen ja -mallinen, niin se varmasti tuntuu ja näyttää hyvältä päälläni. Oma murheensa on se, mistä mä taion tissit siihen hääpukuun, mutta onneksi sitäkin varten on kehitelty ties mitä kikka vitosia. Itse en kovin välitä olkaimettomista mekoista, eli niistä missä koko yläkroppa jää paljaaksi. Haluaisin jotain vähän omaperäisempää ja näyttävämpää. Jopa pitkähihaista pukua olen hieman mallaillut mielessäni.
Jos sulla sattuu olemaan puku myynnissä/tulossa myyntiin koossa 36(tai sinne päin) niin laita viestiä [email protected] ! Poissuljen myös blingbling-glitterpuvut, cinderellapuvut, puvut missä on jotain väriä ja hyvin perinteiset ja yksinkertaiset puvut.

Teissä lukijoissa on varmaan paljon jo naikkariin päässeitä, niin olisi hauska kuulla olitteko ennen häitä dieetillä, oliko pudotettavaa paljon ja pääsitkö lopulta tavoitteeseen? Entä kuinka stressi vaikutti painoon?