Synttärisuklaata!

*Postauksen tuotteet saatu blogin kautta1904_9 (1 of 1)

En tajua miksi kukaan ei kehtaa ikinä sanoa, että ”mulla on tänään synttärit”? Vai pelkääkö ihmiset, että joku onnittelee 😀 ?
No mä  kehtaan sanoa! Mulla oli tänään synttärit ja täytin 33-vuotta! 

Eikös nykyään 40 oo uus 30, eli tämän teorian mukaan mä oon lähes 20 😀 ?? Ei tää ikä nyt mikään katastrofi ole, mutta ehkä kuitenkin olis ollut kivempi täyttää tänään 25 tai 26 vuotta. No, mulla oli luvuista huolimatta aivan tosi hieno päivä auringonpaistetta myöten! Sain hurrilta 33 ruusua ja ihan uskomattoman määrän onnentoivotuksia puheluiden, korttien, viestien ja jopa videotervehdysten muodossa. Näistä viimeisin tallentui mun verkkokalvolle ikuisiksi ajoiksi ja ehkä hieman traumatisoivasti 😀 …. Mä oon vakuuttunut siitä, että mun ystävillä on usein hieman kyseenalainen huumorintaju…

1904 (1 of 1)

Olen edelleen karkkilakossa – thanks to you, mutta halusin silti juhlistaa päivää jollain makealla! Tähän päivään sopi jotenkin täydellisesti raakasuklaa. NUORENTAVA raakasuklaa, tietysti. Rasva silottaa ryppyjä!
Suklaan valmistukseen käytin Foodinin tuotteita. Olen heidän kanssa blogiyhteistyössä, eli saan heiltä tuotteita, joita käyttäisin muutenkin. Tutustuin Foodiniin yrityksenä ja sen perustajiin eräässä blogitilaisuudessa ja kiinnostuin. Esimerkiksi tilaisuudessa maistelemani chia-suklaa oli yksi parhaista raakasuklaista, mitä olen ikinä maistanut! Toinen Foodin suosikkini on maustamaton luomu heraproteiini, jolle ei löydy vastusta! Se on ihan uskomattoman kermainen hera, joka siksi sopii ihan täydellisesti smoothieen! Multa kysytään tosi usein mikä olisi hyvä ja luonnollinen heraproteiini ja tässä on sellainen. 1904_3 (1 of 1)

Raakasuklaan valmistaminen on oikeasti ihan älyhelppoa ja sen voi tehdä joko valmistuspaketista, jossa on kaikki ainekset ja ohjeet valmiina tai kuten itse, hankkia valmistusaineet erikseen jos haluaa sooloilla. Perusmassaan tulee vesiahauteessa sulatettua kaakaovoita ja kaakaojauhetta. Oikeastaan kaikki muu onkin sitten maun mukaan pelaamista; Itse laitan raakasuklaaseen myös riisinlesejauhetta, hunajaa makeutukseen, merisuolaa ja joskus macaa antamaan lisäboostia.1904_4 (1 of 1) 1904_5 (1 of 1)

Tällä kertaa laitoin suklaamuotteihin Foodinin cashewpähkinöitä ja kookosmannaa (kookossosetta). Suklaaseen sopii hyvin kaikki erilaiset sattumat, kuten inka– ja mulperimarjat , rusinat ja pähkinät! Täytesuklaa eli raakasuklaakonvehdit mulla on vielä kokeilematta. Olen ihan koukussa raakasuklaaseen, vaikka se ei maistu eikä sen kuulukaan maistua miltään fasun siniseltä. En edes itse ajattele sitä minään karkin korvikkeena, vaan se on enemmän pieni terveellinen ja herkullinen välipala. Joskin rasvainen sellainen tietysti! Raakasuklaata voi syödä kerrallaan muutamia paloja siinä missä tavallista suklaata voi vetää vaikka koko levyn kerrallaan! Jos suklaa maistuu kitkerältä tai pistävältä, niin yleensä silloin aineksien suhde ei ole ihan sattunut kohdilleen tai makeutusta on liian vähän! Kannattaa silti ehdottomasti kokeilla, koska raakasuklaa pitää nuorena 😀 ! Lisäksi itse tehty suklaa on yleensä parempaa, kuin kaupassa myytävät levyt. Ainoan poikkeuksen tekee tuo chia-suklaa, jota voi syödä ihan sellaisenaan pussista jos ei jaksa sulattaa ja laittaa muotteihin…1904_6 (1 of 1)1904_7 (1 of 1)1904_8 (1 of 1)

Maistuuko teille raakasuklaa? Tuleeko usei tehtyä itse vai ostatteko kaupasta valmiina?

HUOM! Tänä iltana klo.18 Hyvinvointistudio Lupauksessa järkättävässä Raskaus & Treeni -infossa on vielä muutamalle tilaa peruutusten takia! Lisätietoa löydät tästä postauksesta!
I
lmoittautumiset mulle sähköpostiin [email protected]

Onko raakakakkujen ja kukkakaalipitsan aika jo ohi?

En tiedä oletteko huomanneet samaa, mutta mun mielestä pahin ”terveyshifistely” somessa alkaa olemaan hieman ohi…? Jengi laittaa kuin vastaiskuna kaikkien nähtäville kuviaan mäkkiaterioista ja herkkupitsoista – siis ILMAN kukkakaalista tehtyä pohjaa 😀 ! Trendit tulee ja menee ja olen itsekin luukuttanut ihan huolella niitä smoothiekuvia instaan.
Mä itse innostun yleensä kokeilemaan kaikenlaista uutta, vaikka meidän huushollissa saan aika yksin syödä omat tuotokseni. Mieheen ei raakakakut uppoa.kakun_rippeet (1 of 1)

Luin tosi mielenkiintoisen jutun täältä, liittyen nykyajan terveysruokatrendiin.  Olen itse vähän ristiriitaisissa fiiliksissä siitä, mitä jutusta ajattelisin. Siinä oli mielestäni ehkä hieman liian ”jyrkkä” kanta, varsinkin kun munkin sisällä asuu pieni ituhippi. Niille, jotka eivät linkkiä jaksa lukea kerrottakoon, että kysymys on pähkinänkuoressa siitä, että ”lehtikaalisipsihifistely” on mennyt överiksi. Tällä siis ei tarkoiteta konkreettisesti lehtikaalisipsejä, vaan ylipäätään terveysherkkujen hehkutusta!
Koska syön itse ainakin semiterveellisesti, niin en suhtaudu asiaan ihan noin hmmm.. kielteisesti? Vai ymmärsinkö vaan jutun pointin väärin?
MIelestäni jokainen syököön kuten parhaaksi näkee ja valintoja kannattaa toki miettiä ensisijaisesti terveysnäkökulmasta – ei siitä, mikä näyttää parhaalta instagramin kuvassa! Tiedän, että joskus omaa yliterveellistä elämää halutaan korostaa tuuttaamalla joka paikka täyteen kuvia terveellisistä vaihtoehtoherkuista. Kehumalla omaa, aivan täydellistä kukkakaalipitsaansa saa ehkä jonkun tuntemaan piston oman Grandiosansa äärellä. Ja vannon, että osa ihmisistä saa siitäkin ajatuksesta mielihyvää!
Eihän kukaan niitä kuvia laita faceen tai instaan, ellei toivoisi mahdollisimman paljon a) huomiota ja b) tykkäyksiä. Sillä luodaan mielikuvaa itsestä ja omasta elämänätavasta.

raakasuklaaworkshop (1 of 1)
Nam nam raakasuklaata! Ekan kerran tutustuin suklaan tekemiseen Greenstreetin raakasuklaaworkshopissa.

Tässä viimevuosina on netissä törmännyt kaikenlaisiin terveysherkkuihin, joista osaa mäkin olen intopiukeena testannut. Niinkuin olette huomanneet, niin tämä blogi ei kuitenkaan ole niin hirveän painottunut ruokapostauksiin, vaikka ruokaa laitan toki päivittäin. Useinmiten mun laittama ruoka on sitäpaitsi ihan tavallista, ”ei seksikästä perusruokaa”, eli harvoin hartaudella veistettyä kukkakaalispagettia 🙂 . En tiedä tuleeko yllätyksenä, mutta mullahan suurin osa mun ystävistä eivät ole mitään terveysruokahifistelijöitä, eli he eivät ole samalla tavalla kiinnostuneet liottelemaan cashewpähkinöitä ”kermavaahtoa” varten. Itseasiassa taidan itsekin olla lopulta enemmän sen tavallisen kermavaahdon ystävä. Tulipa muuten mieleen idea, eli pitäiskö järkätä kavereiden kanssa ilta, jolloin tehdään kaikki trendikkäimmät terveysherkut 😀 ?? Siellä jokainen voisi sanoa rehellisesti, maistuuko tekeleet hyvälle, vai näyttääkö se vain kuvassa siltä.

raakakakut (1 of 1)
Raakakakkuja, vaan ei todellakaan mun tekemänä! Omat kakkuni ovat kaikkea muuta kuin ilo silmälle….

Tässä omat kokeiluni tähän mennessä:

  • Smoothiet, joo okei – vanhaakin vanhempi juttu jo! Meillä Rawmix blenderi (joka on jokaisen smoothievääntäjän märkä päiväuni) pörisee lähes joka päivä. Smoothiet on todellakin meillä koko perheen juttu. Mun smoothie on tosin ainoa, johon päätyy ne vihreät jauheet…
  • Smoothiebowl, eli suomeksi sanottuna smoothie, joka on jätetty tönköksi eli lusikoitavaksi. En ole kokeillut, koska pillillä juominen on kivaa.
  • Raakapuuro on myös vakiinnuttanut asemansa omassa ruokavaliossani. Mun mielestä se on nopea ja kätevä ratkaisu aamuihin ja tosi helppo varioida!
  • Raakakakut on meillä kausituote. Joskus innostun kovasti ja sit menee kuukausia, etten tee. Ongelma taas tässä syöjien vähyys. Raakakakkua ei voi syödä kerrallaan muutenkaan, kuin pienen palasen.
  • Raakasuklaa toimii! Tykkään kovasti ja ongelma onkin lähinnä se, että kun teen suklaata, niin se ei kauhean kauaa pahennu pakkasessa. Raakasuklaa on käytännössä lähes kokonaan rasvaa, joten en korvaisi sillä aterioita. Mutta kuka pystyy syömään vain muutaman???
  • Lehtikaalisipsit jäi meillä muutamaan kokeilukertaan. En oikeasti saanut niitä onnistumaan ja ne maistuivat rasvalta ja suolalta. Taidan edelleen tarttua siihen Taffelin pussiin mieluummin.
  • Terveyspitsa, eli pitsa jonka pohja on korvattu esimerkiksi kukkakaalirouheella. Olen tehnyt nykyään useinkin pitsaa, jonka pohjassa on käytetty kaurajauhoa, psylliumia sekä sokerijuurikaskuitua, mutta kukkakaalipitsaa en ole vielä kokeillut. Ehkä vielä joku päivä, vaikken suuri kypsytetyn kukkakaalin ystävä olekaan!
  • Papubrowniet näyttävät ainakin kuvien perusteella ihanilta, mutta en ole vielä ehtinyt testaamaan! Olen tosin hieman skeptinen, koska aito, suklainen brownie on kuitenkin parhaimmillaan historian paras leivos ja mietin, onko tuloksena vain karvas pettymys?
  • Nicecream, eli terveellinen jätski. Helpoimmillaan pakastettu, muussattu banaani. En ole mikään kovin kummoinen jäätelöfani, mutta tätä on pitänyt myös monesti testata. Sopii varmaan kesäkuumalle kivaksi välipalaksi!

Nyt on sit teidän vuoro kertoa, mitä noista edellämainituista olette kokeilleet ja rehellisesti, tykkäsitkö vai päätyikö se unelmien raakasuklaaraakamössö biojätteeseen?