Tein vauva.fi -raskaustestin!

Olen kertonut täällä blogissa ihan avoimesti, että mulla on Mirena-kierukka ja että sen kanssa oli etenkin alussa kaikenlaisia ongelmia. Tää on itseasiassa jo toinen kerta, kun mulla on Mirena, eli sain sen ilmaiseksi ensimmäisen lapsen jälkeen. Mulla on ollut myös E-pillerit ja minipillerit, mutta kumpikaan niistä ei sovi itselleni pidemmässä käytössä. Kierukka on osoittautunut kuitenkin kaikista vaivattomimmaksi pitkässä juoksussa.

Oon jo parin viikon ajan kärsinyt nimenomaan iltaisin pahoinvoinnista ja etovasta olosta. Luulin ensin, että pahoinvointi johtuu maca-jauheesta, jota oon kuitenkin käyttänyt jo tosi pitkän aikaa smoothiessa. Joskus maca voi aiheuttaa huonoa oloa etenkin liian isona kerta-annoksena, mutta yleensä tämä tapahtuu käytön alussa. Lopetin macan käytön, mutta huono olo jatkui.

Mulla oli myös pääkipukohtauksia, ei mitään kovin pahaa kipua, mutta sellaista jomottavaa. Pääkipu voi johtua sadoista eri syistä ja yksi niistä voi olla esimerkiksi hampaiden yöllinen narskuttelu, josta olen kirjoittanut TÄÄLLÄ. Joskus niskat voi olla myös vähän huomaamattakin niin jumissa, että se aiheuttaa pääkivun. Saatan olla itsekin hieronnan tarpeessa….

Itsellä pääkipu oli molemmissa raskauksissa ensimäinen oire, joten sain yht äkkiä päähäni, että mitäs jos kierukka on pettänyt?? Kierukka on sinänsä todella luotettava ehkäisymuoto, mutta ei tietenkään täysin aukoton! Tuhannesta naisesta kaksi tulee raskaaksi vuoden aikana kierukasta huolimatta ja itse satun tuntemaan yhden tälläisen tapauksen. Raskaaksi tuleminen kierukasta huolimatta on silti aivan hemmetin epätodennäköistä ja vaatii kyllä erittäin huonoa tuuria. MUTTA. Aina on se MUTTA!

Tein sen virheen, jota ei todellakaan kannattaisi tehdä, eli kirjoitin googleen ”kierukka ja raskaus”… Ja varmaan jo otsikosta voitte päätellä mihin päädyin! No tietenkin pahamaineiselle vauva.fi -foorumille, jossa jokaiseen nuhaankin saa ensimmäisenä syöpädiagnoosin! Menin ehkä pieneen ahdistustilaan, kun rupesin miettimään, että mitäs jos sittenkin olen raskaana. Olen juuri aloittamassa uuden yrityksen ja juuri nyt raskaaksi tulo tekisi kaikesta tosi monimutkaista! APUA.
Vauvafoorumin raskaustesti ei ehkä(???) ole luotettavuudessaan paras mahdollinen ja mitä enemmän selasin viestiketjua, niin sitä varmempi olin siitä, että olen nyt sitten kierukasta huolimatta raskaana. Päätin kuitenkin varmuuden vuoksi tehdä vielä apteekin raskaustestin, jonka luotettavuus on vauvafoorumiin verrattuna vain hieman korkeampi, eli 99%…… 😀

Jos olet ollut raskaana saatat muistaa, että alussa saattaa vähän etsimällä etsiä merkkejä ja oireita, etenkin jos kovasti toivoo lasta. Löysin itseni jopa ihmettelemästä, miksi mulla on ollut niin monena päivänä hikka?? Tälleen jälkeenpäin tunnen itseni aivan hölmöksi, mutta ihmismieli on välillä todella epälooginen! Kai sitä vaan sekoaa ja pienikin juttu pitää ylianalysoida; ”Apua, vain vasen sierain on tukossa, onkohan tämä merkki???”
Ja tiedätte varmaan, että mitä enemmän etsii, sitä enemmän löytää. Pää alkaa kehitellä kaikenlaista. En kuitenkaan tiedä mistä pahoinvointi lopulta johtui. Mulla on ollut joskus Mirenan kanssa ongelmia ennenkin, mutta nyt on mennyt ainakin puoli vuotta ilman mitään erikoisempia oloja. Menkkoja hormonikierukan aikana mulla ei ole ollut ollenkaan.

No, postaus on varmaan hyvä päättää kertomalla, että EN ole raskaana, eikä tarkoitus ole tullakaan raskaaksi! En sano ”ei koskaan”, mutta ei ainakaan nyt tähän elämäntilanteeseen kolmatta lasta!
Ehkä kyseessä oli kuitenkin vain joku pieni vatsapöpö ja yllätys yllätys, pahoinvointia ei eilen enää tullutkaan…

Lue myös:

Vuosi hormonikierukan laiton jälkeen – mitkä fiilikset?

Madafakin hormonikierukka!!!

 

Ajatus kolmannesta lapsesta

*Sisältää kaupallisia linkkejä

Theo täyttää ensi viikolla vuoden, eli vauvavuosi alkaa olemaan takana päin. Aika on mennyt nopeasti, mutta niinhän se menee aina.makuuhuone1

makuuhuone2

Olen laittanut pikkuhiljaa vauvatavaraa kiertoon vähävaraisiin perheisiin ja vauvasänky lähtee myyntiin ensi viikolla. Suosittelen muuten tuota Troll-sänkyä, koska sen lisäksi että se on kaunis, niin sen saa tosi kätevästi sivuvaunuksi parisänkyyn! Tuollainen Troll oli meilä oli jo Benillä, mutta myin sen pois ”koska sitä ei kuitenkaan tarvita pitkään aikaan”. KunTheo ilmoitti tulostaan, niin tiesin, että haluan sen saman sängyn meille uudestaan ja onneksi se löytyikin torista käytettynä!
Toki tavaroiden luopumiseen liittyy haikeus, mutta toisaalta ne vie tilaa, enkä halua pitää mitään ”varmuuden vuoksi”. Olenkin päättänyt luopua kaikesta muusta paitsi matkarattaista ja stocken syöttäristä.
Niin ja pikkuruisista Uggeista, jotka ovat niin suloiset, että ne jätän muistoksi.

eteinen2

Kaikki lapselliset tietää, että eka lapsi on aina lähipiirin mielestä se ”jännittävin uutinen” ja toki se tavallaan mullistaakin elämän. Toiseen lapseen ei samalla tavalla enää liity yllättävää elämänmuutosta, joten kun kerroin, että meille tulee toinen lapsi on vastaanotto enemmän luokkaa ”hei kiva, onnea” eikä niinkään ”SIIISMITÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ?????WTFWTFWTF!!” mitä se saattoi ehkä olla ekan kanssa 😀 . Silti, aika yllättäenkin, olen saanut viimeaikoina kommentteja kuten ”no entäs jos koitatte vielä kolmannen saada?” tai ”sä ehdit hyvin vielä iän puolesta kolmannen tekemään…”. Nuo kommentit ei mua häiritse eikä ahdista sen enempää, koska toki myönnän, että ajatus kolmannesta lapsesta on ollut toisinaan omassakin mielessä. Toki kyllä tässä ikäkin alkaa painaa päälle kun ens huhtikuussa täytän jo 34-vuotta. Joskus aikoinaan mulla oli sellainen ”takaraja” että lapset on tehtynä ennen kuin täytän 35.

eteinen1

Silti kolmannen lapsen suhteen alkaa vaakakuppi kallistua siihen, että ei ainakaan ihan lähivuosina.
Ensinnäkin hurrin mielipide on aika selkeä, eli hänen mielestään kaksi lasta on hyvä määrä. Ja kyllä, olen moneltakin osin samaa mieltä; Kolmas lapsi EI mene siinä missä kaksi… Koska lapsiin ei päde tuo sääntö mikä ehkä esimerkiksi koirien kanssa saattaakin olla tosi.
Kolme lasta tarkoittaa sitä, että joutuisimme vaihtamaan autoa ja tarvitsisimme periaatteessa yhden makuuhuoneen lisääkin. Lisäksi moni asia on kolmen lapsen kanssa haasteellisempaa (tai ainakin tällainen fiilis mulla on), kuten ihan jo hoitoavun järjestäminen kolmelle lapselle. Lisäksi tykkäämme matkustaa ja kolmen lapsen kanssa siinäkin on omat haasteensa (jos toki on kahdenkin). Ja hei, näitä juttuja on pakko miettiä – tai ainakin itse haluan miettiä! Itse en vaan voi ajatella asioista, että selvitään miten selvitään.
Toinen juttu on se, että en tiedä pidänkö enemmän siitä ajatuksesta kolmannesta lapsesta… Kuin siis itse siitä, että haluaisin oikeasti vielä kerran raskaaksi, synnyttää ja elää sen vauvavuoden! Unelmoin jo töiden pariin paluusta ensi vuonna.

Ehkä tämä koko ajatus kolmannesta lapsesta on vain joku haavekuva mun päässä, koska miehellänikin on kaksi veljeä ja he ovat tosi läheinen veljestrio ja sitä on ollut kiva seurata vierestä. Toki heilläkin nuorin on ns.iltatähti ja kuka tietää jos vielä jonkun vuoden päästä tässä innostuu. Sitä ennen kuitenkin vähän muuta suunnitelmia, lapsiin tosin nekin liittyy.
Huomenna mennään hurrin kanssa nimittäin Pelastakaa Lapset RY:n tukiperhekoulutukseen! Eli jos hyvin käy, niin meistä saattaa hyvässä lykyssä tulla tukiperhe jollekin toisen perheen lapselle <3.

Olisi kiva kuulla teitä, joilla kolme lasta, että miten elämä muuttui verrattuna kahteen lapseen ja onko suunnitelmissa aina ollut kolme lasta (tai enemmän)… ? 

Käykää muuten tsekkaamassa Elloksen Black Friday ALET! Kaikkia ihania kotijuttuja edullisesti, itsekin taidan tilata ainakin muutamat pyyhkeet…