Pitääkö ruoan olla aina rasvatonta?

Kuinka paljon te kiinnitätte huomiota ruoan rasvan määrään? 
Onko se asia, joka on kaikista tärkein asia, kun valitsette lounasta työpaikkaruokalasta tai jauhelihaa kaupasta? 

Multa on muutamankin kerran kysytty, miksi ostan 17% jauhelihaa. Vastasin, että ihan siksi, että Lidlistä ei saa luomulaatuista lihaa kevyempänä versiona. Mulle se rasvaprosentin määrä ei se ratkaiseva tekijä, vaan muut seikat. Mutta itseasiassa en edes pidä hirveästi kovin rasvattomasta lihasta, kanasta tai kalasta! Jauhelihassa eroa ei vielä niinkään huomaa, mutta rasvaton kana on helposti tosi kuivaa ja rasvattomia kalojakin tulee harvemmin ostettua. Lohi on ehdottomasti parhaimman makuista, vaikka tietysti rasvaista kalaa!
Niin ja possua en syö muutenkaan.

Itse en oo mitenkään rasvakammoinen, enkä koskaan valitse kaupasta ainakaan tarkoituksella rasvattomia tuotteita. Oon tullut siihen tulokseen, että jos syö muuten perusterveellisesti ja paljon kasviksia, niin ei silloin tarvitse ostaa mitään 5% juustoja! Kaikki rasvattomat maitotuotteetkin ovat yleensä aika kamalan makuisia, paitsi ehkä joku rahka. Tosin senkin syömisen olen lopettanut. Maitotuotteita menee nykyään ainoastaan kahvissa ja juuston muodossa (sekä herana, jos se lasketaan maitotuotteeksi). Jotenkin ajattelen, että jos joku tuote on täysin rasvaton (kuten just vaikka se 5% juusto), niin onko se maku tai koostumus pitänyt saada aikaan jollain keinotekoisella? Tähän kategoriaan menee myös kaikki nää rasvattomat&sokerittomat suklaakastikkeet ja muut ”fitnessherkut”. Ei vaan uppoo, ei mitenkään! 

Mielestäni aktiivisen ihmisen ei tarvitse kytätä rasvan määrää, vaan enemmänkin sitä, mistä rasva tulee. Jos ruokavalio koostuu pasteijoista, ranskalaisista ja erikoiskahveista, niin rasvaa varmasti tulee yli suositusten ruokavalioon! Mutta jos riisin kanssa syö kasviksia ja n.1-2dl hieman rasvaisempaa jauhelihaa, niin sillä ei ole mitään väliä! Tietysti pitää tarkistaa, että syö myös niitä pehmeitä rasvoja, mutta itselleni niitä tulee päivittäin siemenistä (aamupuurossa ja smoothiessa), sekä avocadosta. Joskus lorautan oliiviöljyä salaatin päälle.

Mitä herkkuihin tulee, niin olen valitettavasti auttamaton herkkuperse 😀 ! Rakastan lettuja, kanelipullia ja tietysti: SUKLAATA! Ja mikään noista ei ole kyllä taatusti rasvatonta! Mutta sallin itselleni toisinaan herkkuja, enkä taatusti laske kaloreita! Rakastan myös (valitettavasti) voin makua….. AAAAH!
Sanon siis mieluummin EI rasvattomuudelle ja vähärasvaisille tuotteille. 

Lihat/kanat/kalat rasvattomana??
Maitotuotteet rasvattomana?
Herkut rasvattomana? 

 

Lue myös: 

Ei kiitos näille ”terveys” tuotteille!

Testissä : Nyhtökaura

Aamupalaksi friteerattua kanaa, pekonia, donitsia, muffinsia…?