Minkä harrastuksen unohtuminen sinua harmittaa?

Meillä kaikilla on varmasti harrastuksia, jotka jäävät iän, ajanpuutteen, olosuhteiden ja joskus kiinnostuksenkin takia. Moni harrastus voi olla vaikea pitää yllä, jollei niihin järjestä aikaa riittävän usein ja säännöllisesti. On myös usein tyhmää hillota nurkissa useiden satojen, tai jopa tuhansien arvosta entiseen harrastukseen liittyvää käyttämätöntä tavaraa. Oikeastaan ainoat tavarat, joita olen säästänyt vanhoista harrstukistani, ovat tanssikengät, sekä n.20 uintihattua 😀 . Mulla on myös muutama uikkari vielä jäljellä omilta uintiajoilta, jotka olen ajatellut säästää muistona rakkaasta harrastuksesta, vaikka niistä paistaa jo hanuri läpi…

Minulla on myös yksi harrastus, jota olen jäänyt kaipaamaan nuoruusvuosilta. Nimittäin ratsastus! Olen ollut joskus kovakin heppatyttö ja ratsastanut säännöllisesti vielä Joensuussa asuessani. Tampereelle muutettua harrastus jäi ja tänään palasin yli kymmenen vuoden jälkeen hevosen selkään! Löysin vanhempieni läheltä Liperistä todella kivan tallin, eli Teijan Maastotallin. Onhan Helsingissäkin talleja, mutta jo pelkästään niiden hintataso on niin infernaalinen, ettei ole tullut lähdettyä! Mä en oo oikeastaan koskaan nuorempanakaan ollut millään virallisilla ratsastustalleilla, vaan aina pienemmissä paikoissa. Vierastan vähän ajatusta, että maksan 90€ ympyrän kiertämisestä talilla, jossa hevonen tuodaan valmiina eteen.

Innostuin ratsastamisesta uudestaa, kun olin ystäväni Marin polttareissa pari viikkoa sitten ja pottareiden yhtenä ohjelmanumerona oli morsiamen ratsastustunti. Olen ihminen, joka aika nopeasti ryhtyy sanoista tekoihin ja päätin heti, että tällä Joensuun reissulla menen ratsastamaan! Onneksi sopiva talli löytyi läheltä ja pienen muistelun jälkeen se ratsastaminenkin alkoi sujumaan tosi kivasti! Teimme oppaani Mellan kanssa 1,5h maastolenkin ja oli todella avulias ja huippu tyyppi! Oli ihana kun sai kysellä tyhmiäkin, vaikka kai periaatteessa olisi pitänyt muistaa asiat. Siitä on vaan niin kauan, että nykyään ei kuulema juuri käytetä enää edes rullattavia pinteleitä!
Mun ratsuni Veppi ei kyllä paljon testannut mun ratsastuskykyjä, koska toimi kuin ajatus…

Mä päätin, että tästä lähtien käyn Teijalla ratsastamassa aina kun tulen porukoille! Täytyy hommata ehkä uudestaan ainakin oma kypärä ja kengät, kun ne tuli jätettyä silloin tyhmänä talille, jonne en koskaan sitten palannut. Nykyään tosin kypärätkin on vähän erilaisia kuin 15v sitten! Nyt jos jollain on Helsingissä kaupan joku tältä vuosituhannelta oleva kypärä (päänympärys 56cm) tai/ja saappaat niin saapi paiskata mailia osoitteeseen [email protected]!

Mikä harrastu sinulta on jäänyt unholaan, jonka haluaisit aloittaa tai olet aloittanut jälleen tauon jälkeen?