Helppoa arkiruokaa : Todella mehevä kanapata (G, M)

Tein eilen niin herkullista ruokaa, että ajattelin jakaa reseptin myös blogissa! Tykkään todella paljon kokkailla ja kokeilen usein uusia reseptejä. Kyllä niitä aina välillä sovellan, mutta harvoin teen mitään ihan mielikuvituksella. Käytän niiden löytämiseen nykyään aika usein pinterestiä, jonne syötän hakusanoja. Se on niin kätevä!

Vaikka otsikossa mainitaan sana ”helppo”, niin se on aina kokkaamisessa vähän kaksipiippuinen juttu. Nimittäin jos ruoka on oikeesti TOSI helppo valmistaa, niin voiko se olla myös todella hyvää? Tarkoitan, että jos aukaisee paketillisen kanan rintafileitä, maustaa ne suolalla ja pippurilla, niin onhan se toki helppoa, mutta onko se hyvää? Tai jos paistaa pannulla pakastevihanneksia? No, se on tietysti ihan makuasia. Yleensä kokkaamisessa vaan pitää nähdä hieman vaivaa ja hankkia sinne maustehyllyyn muutakin kuin suola ja pippuri. Jos teitä kiinnostaa, niin voin joskus näyttää blogissa mitä mausteita käytän arkena.

Löysin tämänkin reseptin pinterestistä, mutta se oli alunperin aika paljon työläämpi, joten muuntelin reseptistä nopeamman. Ruoka on maidoton ja gluteeniton ja mikä parasta; Sitä tulee iso annos kerrallaan! Mikään ei oo niin ärsyttävää kun se, että ruokaa ei jää yhtään yli ja taas huomenna pitää miettiä, että mitä syö lounaaksi tai onko lapsille mitään valmista! Kaikki uuniruoat on myös siitä käteviä, että ne kun työntää uuniin niin siinä ei tarvi paljon hämmennellä välissä. 🙂

Kanapadan ainekset:

  • Broileria (itse käytin paketillisen koipireisiä ja paketillisen paistileikkeitä, jotka on btw aivan ihanan maukkaita!)
  • Pataruokaan sopivia kasviksia, kuten porkkanaa, sipulia, paprikaa, varsiselleriä, kesäkurpitsaa yms.
  • Kookosmaitoa/-kermaa
  • Kanaliemikuutio
  • Maizenaa (tai vehnäjauhotkin käy, jos ei tarvi olla gluteenitonta)
  • Mausteita (suola, mustapippuri, curry, kurkuma, pari laakerinlehteä, tuoretta valkosipulia, tuoretta korianteria)
  • (Valkoviiniä, jos on esim. avattu pullo, kuten kaikilla meillä arkena heh heh)
  • Voita paistamiseen
  1. Laita uuni päälle 200 asteeseen.
  2. Mausta broilerit suolalla ja mustapippurilla. Pilko kaikki vihannekset + valkosipuli pieniksi paloiksi, niitä saa olla reilusti!
  3. Lämmitän paistinpannulla voita ja odota, että se kuplii. Käytä kanoja pannulla niin, että ne saavat väriä. Jos teet ison satsin, paista kanat kahdessa erässä. Huom! Niiden ei tarvitse kypsyä läpikotaisin, vain ottaa väriä! Laita kanat uunivuokaan ja lykkää uuniin odottamaan.
  4. Laita kasvikset samalle pannulle missä kanat oli ja paista niitä n.8min kunnes ne alkavat pehmenemään. Mausta kasvikset kanaliemikuutiolla, curryllä, kurkumalla ja tuoreella korianterilla. Sekoita. Ripottele päälle 1rkl maizenaa ja sekoita taas. Kaada päälle pari dl vettä (yleensä itse lämmitän veden valmiiksi vedenkeittimessä) ja jos haluat niin n.1dl valkkaria. Kyllä se aina tuo sen omanlaisensa ihanan maun ruokaan. Pyörittele kunnes liemi sakenee. 
  5. Kaada kasviskastike kanojen päälle ja varmista, että kanat peittyvät. Kaada vielä sen päälle n.2dl kookoskermaa/-maitoa.
  6. Ruoka kypsyy noin tunnin, ja kuten kaikkien pataruokien, niin tämänkin kannattaa antaa vielä folion alla vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa vaikka riisin tai vastaavan lisäkkeen kanssa. 

Kiinnostaako teitä muuten tämäntyyppiset reseptit blogeissa?

Testissä : ”Härkis” härkäpapuvalmiste

Vaeltelin tänään meidän lähikaupassa, eli K-Market Kavaljeerissa ja mietin mitä ostaisin lounastarpeiksi. Halusin kokeilla jotain uutta, josta riittäisi jutunjuurta blogiinkin asti! Lihatiskissä silmiini osui mielenkiintoisen näköinen paketti. Hmm. verso6 (1 of 1)

Tuo meidän K-Kauppa on ihan super valikoimaltaan ollakseen pieni lähikauppa! Jäin tänään turisemaan kauppiaan kanssa, jonka kanssa puhuttiin mm. kaupan valikoimissa olevista ns. terveystuotteista. Mun mielestä on hienoa, että kaupan valikoimassa on myös vähän ”riskimpiä” erikoistuotteita, koska omaankin ostoskoriin päätyy usein muutakin, kuin ruispalat ja rasvaton maito 😀 .

Mutta palatakseni tähän mielenkiintoiseen pakettiin. Kyseessä oli kasviperäinen ”lihan korvike”, joka on valmistettu härkäpavuista. Syy miksi kiinnostuin on se, että eräs kaverini oli maistanut saman sarjan härkäpapugranolaa ja tykkäsi siitä tosi kovasti! Nappasin siis kaupasta ostoskoriini Härkistä. Sitä valmistaa kotimainen Verso-niminen yritys, kotimaisista raaka-aineista. Isokokoinen peukku tälle, suositaan suomalaista!
Mun mielestä on aivan upea juttu, että markkinoille alkaa tulemaan uusia ruokainnovaatioita ja etenkin vaihtoehtoja lihalle! Ei lihaa tarvitse joka päivä jättää ruokavaliosta pois, mutta esimerkiksi toinen päivän lämpimästä aterioista voi aivan hyvin olla lihaton! Tilalla voi olla vaikka kalaa tai juurikin kasviperäinen proteiinin lähde.
Härkiksessä on muuten suunnilleen saman verran proteiinia, kuin naudan jauhelihassa. Myös kuitua siinä on mukavasti!verso1 (1 of 1)

verso2 (1 of 1)Tein wokkipannussa aika perinteisen ”sotkun”, jonne laitoin kypsää, lihaliemessä keitettyä ohraa, wokattuja vihanneksia ja paketillisen Härkistä. Aika simppeliä, mutta hyvää ja terveellistä! Sinänsä Härkis suoraan paketista vedettynä ei maistunut kovin vahvalle tai erikoiselle, tietysti hieman pavulle (oh, really?). Maustoin wokin valkosipulilla, mustapippurilla ja ikuisella suosikillani eli teriyaki-kastikkeella!
Annoksesta tuli niin iso, eli siitä syö helposti neljä henkilöä. Keitin ohraa 2dl ja vihannesten määrän näätte kuvista. Tässä on oikeasti vaikea epäonnistua, joten kokeile rohkeasti! Risoton, padan (tai mikä lie onkaan) voi tehdä myös kattilassa 🙂 .verso3 (1 of 1) verso4 (1 of 1) verso5 (1 of 1)

Oletteko kokeilleet Härkistä tai härkäpapugranolaa? Mitä tykkäsitte?

Ps. Tämä mainos on omalla rahalla maksettu 😉 .