Tätä ”fitnessruokaa” voisin syödä vaikka joka päivä!

Nyt kerron teille, mikä on mun suurin suosikkiruoka ja se luiskahtaa vielä uhkaavasti sinne ”fitnesskategoriaankin” terveellisyytensä ansiosta 😀 ! Grammavaakaa ei sentään kaivella esille….

Terveellinen ruoka on mulle yhtä kuin hyvistä raaka-aineista tehty, simppeli sapusta. En laske kaloreita, mutta osaan silmämäärisesti arvioida kuinka ison annoksen tarvitsen ja missä suhteessa siinä pitää olla proteiinia ja hiilaria. Kasviksia tai marjoja koitan syödä joka aterialla – enkä nyt siis tarkoita pelkkää muutamaa kurkunviipaletta leivän päällä. Eikä sitä salaattiakaan aina jaksa puputtaa…

Yksi ”fitnessruoka” on mulle kuitenkin ylitse muiden, nimittäin omatekemä aasialaistyylinen wokki! Se vaan on NIIN täydellistä; Hyvää, terveellistä sekä helppo ja nopea tehdä (otin aikaa, meni 22min)! Tykkään ”kiinalaisesta” ruoasta (tai siis siitä mitä täällä kiinalaisena meille myydään) mutta 99% paikoista se on vaan tosi rasvaista ja kaikki maistuu samalle. Siksi välttelen kiinalaisia ravintoloita.


Käytän aina tuoreita vihanneksia wokeissa, koska en voi sietää kaupan vetisiä vihannessekoituksia (uunissa ne menee ihan ok). Oikeastaan tämän aterian ainoa aikaa vievä osuus onkin muutaman porkkanan, sipulin ja paprikan pilkkominen. Jätän yleensä vihannekset ihan ronskin kokoisiksi, niin etteivät ne mene heti mössöksi.
Toinen juju on paistaa vihannekset wokissa korkealla lämmöllä, jolloin ne saavat paistopintaa mutta eivät haudu läpikypsäksi! Vinkki: Jos satut löytämään jostain noita Bimi-miniparsakaaleja, niin kannattaa ostaa!! Aivan mielettömän hyvän makuisia ja rapeita!!

Tässä vielä raaka-aineet:

  • Broilerin sisäfileesuikaileita tai vastaavia (myös paistisuikaleet on todella hyviä)
  • Vihanneksia, itse käytin sipulia, porkkanaa, paprikaa, herkkusieniä, kesäkurpitsaa ja pikku parsakaaleja
  • Lisäkkeeksi täysjyvänuudeleita tai vaikka riisiä
  • Mausteet: suola, mustapippuri, valkosipuli, inkivääri, soija, hoisin-kastike

Ruoka syntyy todella simppelisti:

  1. Jos haluat wokin kanssa nuudeleita niin laita vedenkeitin päälle.
  2. Paista broileripalat wokissa kuumassa öljyssä. Itse laitoin öljyn sekaan myös valkosipulimurskaa, jota meillä on yleensä aina jääkaapissa. Lisää mausteet, eli suola & pippuri. Anna paistua ja pilko sillä välin haluamasi kasvikset. Lisää nuudelit kiehuvaan veteen pehmenemään.
  3. Siirrä ruskistuneet broilerinpalat lautaselle ja lisää wokkiin kasvikset. Pannua ei tarvitse pestä välissä. Voit lorauttaa hieman öljyä siihen jos haluat. Kääntele kasviksia öljyssä niin, että ne eivät kärtsää. Kasvikset pehmenevät noin 5 minuutissa.
  4. Kaada broilerit kasvisten joukkoon ja sekoita. Mausta soijalla, inkiväärillä (itse tykkään joten laitoin 2tl), valkopippurilla ja hoisin-kastikkeella (huom! Kastikkeessa on sokeria, joten huomioi tämä jos välttelet sitä!)
  5. Valmis! Kaada wokki täysjyvänuudelien päälle ja sekoita niin, että nuudelit imevät ihanat maut itseensä.

 

PS.Jos tykkäsit, niin muistathan painaa <3 !

Helppoa arkiruokaa : Todella mehevä kanapata (G, M)

Tein eilen niin herkullista ruokaa, että ajattelin jakaa reseptin myös blogissa! Tykkään todella paljon kokkailla ja kokeilen usein uusia reseptejä. Kyllä niitä aina välillä sovellan, mutta harvoin teen mitään ihan mielikuvituksella. Käytän niiden löytämiseen nykyään aika usein pinterestiä, jonne syötän hakusanoja. Se on niin kätevä!

Vaikka otsikossa mainitaan sana ”helppo”, niin se on aina kokkaamisessa vähän kaksipiippuinen juttu. Nimittäin jos ruoka on oikeesti TOSI helppo valmistaa, niin voiko se olla myös todella hyvää? Tarkoitan, että jos aukaisee paketillisen kanan rintafileitä, maustaa ne suolalla ja pippurilla, niin onhan se toki helppoa, mutta onko se hyvää? Tai jos paistaa pannulla pakastevihanneksia? No, se on tietysti ihan makuasia. Yleensä kokkaamisessa vaan pitää nähdä hieman vaivaa ja hankkia sinne maustehyllyyn muutakin kuin suola ja pippuri. Jos teitä kiinnostaa, niin voin joskus näyttää blogissa mitä mausteita käytän arkena.

Löysin tämänkin reseptin pinterestistä, mutta se oli alunperin aika paljon työläämpi, joten muuntelin reseptistä nopeamman. Ruoka on maidoton ja gluteeniton ja mikä parasta; Sitä tulee iso annos kerrallaan! Mikään ei oo niin ärsyttävää kun se, että ruokaa ei jää yhtään yli ja taas huomenna pitää miettiä, että mitä syö lounaaksi tai onko lapsille mitään valmista! Kaikki uuniruoat on myös siitä käteviä, että ne kun työntää uuniin niin siinä ei tarvi paljon hämmennellä välissä. 🙂

Kanapadan ainekset:

  • Broileria (itse käytin paketillisen koipireisiä ja paketillisen paistileikkeitä, jotka on btw aivan ihanan maukkaita!)
  • Pataruokaan sopivia kasviksia, kuten porkkanaa, sipulia, paprikaa, varsiselleriä, kesäkurpitsaa yms.
  • Kookosmaitoa/-kermaa
  • Kanaliemikuutio
  • Maizenaa (tai vehnäjauhotkin käy, jos ei tarvi olla gluteenitonta)
  • Mausteita (suola, mustapippuri, curry, kurkuma, pari laakerinlehteä, tuoretta valkosipulia, tuoretta korianteria)
  • (Valkoviiniä, jos on esim. avattu pullo, kuten kaikilla meillä arkena heh heh)
  • Voita paistamiseen
  1. Laita uuni päälle 200 asteeseen.
  2. Mausta broilerit suolalla ja mustapippurilla. Pilko kaikki vihannekset + valkosipuli pieniksi paloiksi, niitä saa olla reilusti!
  3. Lämmitän paistinpannulla voita ja odota, että se kuplii. Käytä kanoja pannulla niin, että ne saavat väriä. Jos teet ison satsin, paista kanat kahdessa erässä. Huom! Niiden ei tarvitse kypsyä läpikotaisin, vain ottaa väriä! Laita kanat uunivuokaan ja lykkää uuniin odottamaan.
  4. Laita kasvikset samalle pannulle missä kanat oli ja paista niitä n.8min kunnes ne alkavat pehmenemään. Mausta kasvikset kanaliemikuutiolla, curryllä, kurkumalla ja tuoreella korianterilla. Sekoita. Ripottele päälle 1rkl maizenaa ja sekoita taas. Kaada päälle pari dl vettä (yleensä itse lämmitän veden valmiiksi vedenkeittimessä) ja jos haluat niin n.1dl valkkaria. Kyllä se aina tuo sen omanlaisensa ihanan maun ruokaan. Pyörittele kunnes liemi sakenee. 
  5. Kaada kasviskastike kanojen päälle ja varmista, että kanat peittyvät. Kaada vielä sen päälle n.2dl kookoskermaa/-maitoa.
  6. Ruoka kypsyy noin tunnin, ja kuten kaikkien pataruokien, niin tämänkin kannattaa antaa vielä folion alla vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa vaikka riisin tai vastaavan lisäkkeen kanssa. 

Kiinnostaako teitä muuten tämäntyyppiset reseptit blogeissa?