Ei tullut hyvä kakku, tuli paha kakku!

Kaikki jakaa blogeissa mitä ihanimpia reseptejä. Mutta mä teen tän postauksen ”boxin ulkopuolelta” ja jaan täällä reseptin, jota EI kannata kokeilla 😀 !
Olkoon se teille varoittavana esimerkkinä!

Olen ollut jo kaksi viikkoa ilman vehnää, koska haluan nähdä vaikuttaako se ihon kuntoon. Meillä oli tänään Benin toiset synttärit ja tällä kertaa vieraana oli dagiskaverit. Koska nämä oli jo toiset juhlat niin en suoraan sanottuna jaksanut ihan hulluna stressata tarjoiluista! Lapset ovat lopulta aika vähään tyytyväisiä ja Ben halusi jäätelön sijasta kakkua (hän ei tykkää leivonnaisista). Olin enemmän kuin fine tämän toiveen kanssa, koska meillä ei kukaan muukaan tykkää täytekakusta! Ennen jätskiä lapset söivät suolaisia tarjottavia, eli ”coctailpaloja” (jotka olivat hitti jo omassa lapsuudessani!), poppareita, sekä kasvistikkuja ja vesimelonia.

Ajattelin, että teen varmuuden vuoksi jotain tosi helppoa leipomusta siltä varalta, että saamme myös aikuisia kahvivieraita. Olin jo pitkään himoinnut porkkanakakkua ja pellille tehtynä se on älyttömän helppo väsätä. Olen ennen käyttänyt gluteenitonta jauhoseosta, mutta se tuntuu niin keinotekoiselta, että halusin kokeilla luontaisesti gluteenittomia jauhoja! Anoppi tekee aina kääretortun perunajauhoon, joten porkkanakakku syntyi idealla 2/3 perunajauhoja ja 1/3 kaurajahoja. Idea oli huono.

Olen normaalisti ihan hyvä leipuri, mutta sanotaanko nyt vaikka näin, että tällä esityksellä olisin saanut välittömät lähtöpassit ”Koko Suomi leipoo” -ohjelmasta ja varmaan porttikiellon myös tuleville kausille 😀 ! Leipomani kakku ei edes ollut kakku, vaan enemmänkin piirakkapohjaa tai pannukakkua muistuttava sähellys! Pohja oli todella tiivis ja matala, eli ei ihan kuohkeimmasta päästä. Porkkanan mehukkuus loisti poissaolollaan ja rakenne oli suorastaan jännä. Suutuntuma muistutti ällöämääni lehtitaikinaa.

Ei jatkoon.

Luontaisesti gluteenittomien jauhojen käyttö leivonnassa on kyllä aikamoista kikkailua, etenkin jos haluaa saada jotain kuohkeaa kakkupohjaa muistuttavaa tekelettä aikaan! Ehkä ensi kerralla käytän pelkästään perunajauhoja tai teen kaurahiutaleista omenahyvettä, koska sitä ei saa pilattua oikeastaan mitenkään…
Porkkanakakkua ei onneksi tee enää mieli.

Onko teillä huonoja kokemuksia gluteenittomasta leivonnasta?

Tätä ”fitnessruokaa” voisin syödä vaikka joka päivä!

Nyt kerron teille, mikä on mun suurin suosikkiruoka ja se luiskahtaa vielä uhkaavasti sinne ”fitnesskategoriaankin” terveellisyytensä ansiosta 😀 ! Grammavaakaa ei sentään kaivella esille….

Terveellinen ruoka on mulle yhtä kuin hyvistä raaka-aineista tehty, simppeli sapusta. En laske kaloreita, mutta osaan silmämäärisesti arvioida kuinka ison annoksen tarvitsen ja missä suhteessa siinä pitää olla proteiinia ja hiilaria. Kasviksia tai marjoja koitan syödä joka aterialla – enkä nyt siis tarkoita pelkkää muutamaa kurkunviipaletta leivän päällä. Eikä sitä salaattiakaan aina jaksa puputtaa…

Yksi ”fitnessruoka” on mulle kuitenkin ylitse muiden, nimittäin omatekemä aasialaistyylinen wokki! Se vaan on NIIN täydellistä; Hyvää, terveellistä sekä helppo ja nopea tehdä (otin aikaa, meni 22min)! Tykkään ”kiinalaisesta” ruoasta (tai siis siitä mitä täällä kiinalaisena meille myydään) mutta 99% paikoista se on vaan tosi rasvaista ja kaikki maistuu samalle. Siksi välttelen kiinalaisia ravintoloita.


Käytän aina tuoreita vihanneksia wokeissa, koska en voi sietää kaupan vetisiä vihannessekoituksia (uunissa ne menee ihan ok). Oikeastaan tämän aterian ainoa aikaa vievä osuus onkin muutaman porkkanan, sipulin ja paprikan pilkkominen. Jätän yleensä vihannekset ihan ronskin kokoisiksi, niin etteivät ne mene heti mössöksi.
Toinen juju on paistaa vihannekset wokissa korkealla lämmöllä, jolloin ne saavat paistopintaa mutta eivät haudu läpikypsäksi! Vinkki: Jos satut löytämään jostain noita Bimi-miniparsakaaleja, niin kannattaa ostaa!! Aivan mielettömän hyvän makuisia ja rapeita!!

Tässä vielä raaka-aineet:

  • Broilerin sisäfileesuikaileita tai vastaavia (myös paistisuikaleet on todella hyviä)
  • Vihanneksia, itse käytin sipulia, porkkanaa, paprikaa, herkkusieniä, kesäkurpitsaa ja pikku parsakaaleja
  • Lisäkkeeksi täysjyvänuudeleita tai vaikka riisiä
  • Mausteet: suola, mustapippuri, valkosipuli, inkivääri, soija, hoisin-kastike

Ruoka syntyy todella simppelisti:

  1. Jos haluat wokin kanssa nuudeleita niin laita vedenkeitin päälle.
  2. Paista broileripalat wokissa kuumassa öljyssä. Itse laitoin öljyn sekaan myös valkosipulimurskaa, jota meillä on yleensä aina jääkaapissa. Lisää mausteet, eli suola & pippuri. Anna paistua ja pilko sillä välin haluamasi kasvikset. Lisää nuudelit kiehuvaan veteen pehmenemään.
  3. Siirrä ruskistuneet broilerinpalat lautaselle ja lisää wokkiin kasvikset. Pannua ei tarvitse pestä välissä. Voit lorauttaa hieman öljyä siihen jos haluat. Kääntele kasviksia öljyssä niin, että ne eivät kärtsää. Kasvikset pehmenevät noin 5 minuutissa.
  4. Kaada broilerit kasvisten joukkoon ja sekoita. Mausta soijalla, inkiväärillä (itse tykkään joten laitoin 2tl), valkopippurilla ja hoisin-kastikkeella (huom! Kastikkeessa on sokeria, joten huomioi tämä jos välttelet sitä!)
  5. Valmis! Kaada wokki täysjyvänuudelien päälle ja sekoita niin, että nuudelit imevät ihanat maut itseensä.

 

PS.Jos tykkäsit, niin muistathan painaa <3 !