Auttakaa mua kokoamaan (perus)terveellinen ruokalista!

Meillä on se tilanne tulossa, että hurri lähtee sunnuntai-iltana kertamaan ja jään yksin lasten kanssa. Onneksi sisko tulee muutamaksi päiväksi apuun ja appivanhemmat pystyy auttamaan hoidosta hakujen kanssa. Mä aloitin siis hieman yllättäen torstaina työt liikunnanohjaajana, joka on päivätyö, mutta kahdessa vuorossa. Mun ei pitänyt palata enää liikunta-alalle tänä syksynä, mutta kk-palkka sekä mukava työpiste houkuttelivat. Lisäksi säännöllinen ja vakaa tulo on sellainen asia, jota arvostan todella korkealle! Stressaa kun ei aina tiedä kuinka paljon saa keikkatyötä ja milloin saa niistä keikoista rahat… Olen toki hakenut muutamaan paikkaan ihan toiselle alalle ja laitan kädet kyynerpäitä myöten ristiin että jompi kumpi niistä natsaa! Ei siitä toistaiseksi sen enempää.

Nyt ruoka”huoltoon” täytyy kiinnittää vielä enemmän huomiota, koska en ehdi käymään enää päivällä kaupassa tai laittamaan ruokaa. Ruokaa täytyy valmistaa kerralla niin iso satsi, että siitä syö meidän nelihenkinen perhe ainakin 2-3 päivää! Otan töihin mukaan eväät, koska olen sen verran nuuka etten viitsi syödä joka päivä ulkona. Lapset toki syö hoidossa ja mies käy lounaalla.

Olen ajatellut koota blogiin listan resepteistä, jotka voisi helpottaa mua, sekä tietysti teitä lukijoita viikottaisen ruokalistan suunnittelussa ja valmistamisessa! En aina itse jaksaisi laittaa samoja ruokia, jotka meillä on esimerkiksi makaronilaatikko, uunilohi, spagetti+kastike, riisi + kanankoivet ym. Toki ne on ihan perus kotiruokaa, mutta nyt haluaisin jotain uutta! Siksi pyydänkin teiltä hyviä reseptejä, joiden ehtona on:

  • Ruokaa valmistuu kerralla tarpeeksi ja se on helppo valmistaa. En ala pyörittelemään viittäkymmentä lihapullaa työpäivän päätteeksi 😀 ….
  • Osa raaka-aineista mielellään kasviksia, kuten juureksia.
  • Ei liikaa työvaiheita (esim lasagnen miellän itse aika työlääksi ruoaksi, toki sitä voi vaikka viikonloppuna valmistaa).
  • Ruoka valmistuu odotellessa, eli esim. uunissa. Toki riisin tai perunat voi keittää siinä samalla lisukkeeksi.
  • Makua ja mausteita saa olla, koska ruoka ei saa maistua tylsälle! Kaikki etnisetkin ruoat on erittäin jees ja maistuu myös meidän lapsille. Ruoka voi olla myös joku perinteinen kivalla uudella twistillä!
  • Hinta n.20€ maksimissaan, eli ei mitään osterivinokkaita (okei, en tiedä kyllä edes mitä ne on…). Ja tällä tarkoitan siis pääraaka-aineiden hintaa, eli saisi olla perus jauhelihaa, broileria, tonnikalaa, miksei lohtakin. Ja tietysti niitä kasviksia!

Jos mieleesi putkahtaa heti joku hyvä ehdotus, niin laita reseptin idea tai suora linkki kommenttiboxiin. Valitsen resepteistä n.10 kappaletta ja kokeilen niitä kaikkia ja teen jutut kuvineen blogiin! Samalla saadaan helpotettua toivottavasti mahdollisimman monen arkea, sekä uusia ideoita keittiöön. Lisäksi isompien satsien valmistaminen kerralla säästää rahaa, eikä joka ilta tarvitse juosta valmisruokaa lähikaupausta.

Eli ei muuta kuin kivaa lauantaita ja reseptit jakoon!

Painathan <3 jos tykkäsit tästä postauksesta, kiitos! 🙂

Helppoa arkiruokaa: Tonnikalatäytteiset paprikat (G)

Tonnikala ei kuulu mun ihan suosikkiraaka-aineisiin makunsa puolesta. Se sopii kuitenkin hyvin tahnoihin, joten jaan teille nyt yhden resepteistä, josta on tullut ihan suosikkini! Tonnikala on myös hyvää vaihtelua sille ainaiselle jauhelihalle ja kanasuikaleille. TÄÄLLÄ muuten aikaisemmin postaamani mehevän kanapadan ohje.
Nämä paprikat ovat helppo valmistaa ja mikä parasta, ne ovat todella herkullisia! Reseptiä voi muokata sen mukaan, miten rasvattomasti haluaa syödä. Tosin, juustokuorrute on juurikin se paras osa näissä paprikoissa. Mä rakastan juustoa muutenkin, etenkin kaikkea juustokuorrutteista!

Kokeilin tällä kertaa tonnikalaa oliiviöljyssä (Lidlin), mutta ehkä täytteeseen kuitenkin sopii paremmin joko tonnikala vedessä tai sitten mitä itse suosittelen, eli tonnikala tomaattikastikkeessa. Tahnasta tuli ehkä hieman liian öljyinen, koska myös aurinkokuivatut tomaatit ovat öljyssä.
Muista muuten valita MSC-sertifikaatin saanutta tonnikalaa, koska se kertoo eettisestä pyydystämistavasta. Esimerkiksi John West on hyvä merkki. Myös nuo Lidlin tonnikalat olivat saaneet MSC-tunnuksen purkin kylkeen.

Toinen vinkkini on käyttää Mutti-merkkistä tomaattimurskaa, koska se on tomaattimurskien ”Mersu”. Ainakin omasta mielestäni! Sokeria on reseptissä siksi, että täydellinen tomaattipohja kaipaa aina ripauksen sokeria tuomaan esiin tomaatin maun.

Reseptiin tarvitset:

  • 4 paprikaa (tästä tulee siis 8 täytettyä paprikaa)
  • 2prk tonnikalaa
  • 1prk Mutti-tomaattimurskaa
  • n.8kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • puoli rasiaa Creme Bonjouria (käytin tällä kertaa ruohosipulin makuista)
  • (Kapriksia n.10kpl, jos haluat)
  • Juustoraastetta
  • Mausteita: Herbamarea, suolaa, mustapippuria, ripaus sokeria

1.Laita uuni n.200-asteeseen. Halkaise paprikat pituussuunnassa ja poista siemenkota ja siemenet. Laita paprikan puolikkaat esimerkiksi lasagnevuokaan ja pohjalle n.1dl vettä. Paprikat uuniin.

2. Valmista tahna. Sekoita keskenään tonnikala, tomaattimurska ja Creme Bonjour. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit pieneksi (ja kaprikset jos laitat niitä).  Lisää ne tonnikalamössöön. Mausta tahna ripauksella (n.1-2tl) sokeria, herbamarella, mustapippurilla ja lisää vielä suolaa jos tarve vaatii.3. Ota paprikan puolikkaat pois uunista. Niiden pitäisi olla aavistuksen pehmentyneitä. Kaada ylimääräinen vesi pois vuoasta käyttäen esimerkiksi siivilää apuna.

 

4. Lusikoi tonnikalatahna paprikoihin. Älä täytä niitä ihan yksitellen, vaan lisää täytettä niin, että sitä riittää tasaisesti kaikkiin paprikoihin. Ripottele päälle haluamaasi juustoraastetta ja laita paprikat uuniin. Pidä uunissa n.20min, tai kunnes juusto on ihanan ruskistunut!

Bon apetit!

Kuulisin mielelläni, jos sulla on mielessä joku hyvä tonnikalaresepti tällaiselle ”ei niin suurelle tonnikalafanille”!

Ps. Mulla on tällä viikolla Fitfashionin snapchat-vuoro, joten laita fitfashionfi seurantaan 🙂 !