Helppoa arkiruokaa: Tonnikalatäytteiset paprikat (G)

Tonnikala ei kuulu mun ihan suosikkiraaka-aineisiin makunsa puolesta. Se sopii kuitenkin hyvin tahnoihin, joten jaan teille nyt yhden resepteistä, josta on tullut ihan suosikkini! Tonnikala on myös hyvää vaihtelua sille ainaiselle jauhelihalle ja kanasuikaleille. TÄÄLLÄ muuten aikaisemmin postaamani mehevän kanapadan ohje.
Nämä paprikat ovat helppo valmistaa ja mikä parasta, ne ovat todella herkullisia! Reseptiä voi muokata sen mukaan, miten rasvattomasti haluaa syödä. Tosin, juustokuorrute on juurikin se paras osa näissä paprikoissa. Mä rakastan juustoa muutenkin, etenkin kaikkea juustokuorrutteista!

Kokeilin tällä kertaa tonnikalaa oliiviöljyssä (Lidlin), mutta ehkä täytteeseen kuitenkin sopii paremmin joko tonnikala vedessä tai sitten mitä itse suosittelen, eli tonnikala tomaattikastikkeessa. Tahnasta tuli ehkä hieman liian öljyinen, koska myös aurinkokuivatut tomaatit ovat öljyssä.
Muista muuten valita MSC-sertifikaatin saanutta tonnikalaa, koska se kertoo eettisestä pyydystämistavasta. Esimerkiksi John West on hyvä merkki. Myös nuo Lidlin tonnikalat olivat saaneet MSC-tunnuksen purkin kylkeen.

Toinen vinkkini on käyttää Mutti-merkkistä tomaattimurskaa, koska se on tomaattimurskien ”Mersu”. Ainakin omasta mielestäni! Sokeria on reseptissä siksi, että täydellinen tomaattipohja kaipaa aina ripauksen sokeria tuomaan esiin tomaatin maun.

Reseptiin tarvitset:

  • 4 paprikaa (tästä tulee siis 8 täytettyä paprikaa)
  • 2prk tonnikalaa
  • 1prk Mutti-tomaattimurskaa
  • n.8kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • puoli rasiaa Creme Bonjouria (käytin tällä kertaa ruohosipulin makuista)
  • (Kapriksia n.10kpl, jos haluat)
  • Juustoraastetta
  • Mausteita: Herbamarea, suolaa, mustapippuria, ripaus sokeria

1.Laita uuni n.200-asteeseen. Halkaise paprikat pituussuunnassa ja poista siemenkota ja siemenet. Laita paprikan puolikkaat esimerkiksi lasagnevuokaan ja pohjalle n.1dl vettä. Paprikat uuniin.

2. Valmista tahna. Sekoita keskenään tonnikala, tomaattimurska ja Creme Bonjour. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit pieneksi (ja kaprikset jos laitat niitä).  Lisää ne tonnikalamössöön. Mausta tahna ripauksella (n.1-2tl) sokeria, herbamarella, mustapippurilla ja lisää vielä suolaa jos tarve vaatii.3. Ota paprikan puolikkaat pois uunista. Niiden pitäisi olla aavistuksen pehmentyneitä. Kaada ylimääräinen vesi pois vuoasta käyttäen esimerkiksi siivilää apuna.

 

4. Lusikoi tonnikalatahna paprikoihin. Älä täytä niitä ihan yksitellen, vaan lisää täytettä niin, että sitä riittää tasaisesti kaikkiin paprikoihin. Ripottele päälle haluamaasi juustoraastetta ja laita paprikat uuniin. Pidä uunissa n.20min, tai kunnes juusto on ihanan ruskistunut!

Bon apetit!

Kuulisin mielelläni, jos sulla on mielessä joku hyvä tonnikalaresepti tällaiselle ”ei niin suurelle tonnikalafanille”!

Ps. Mulla on tällä viikolla Fitfashionin snapchat-vuoro, joten laita fitfashionfi seurantaan 🙂 !

Prodevohveileita puuronjämistä (G)!

Tein eilen todella onnistuneita prodevohveleita, joten jaan nyt reseptin teillekin! 

Mulla on melkein aina nykyään tapana tehdä lauantai-aamuisin terveellisiä vohveleita aamupalaksi. Vohveliraudalla ne onnistuu mielestäni paremmin kuin paistinpannulla, eikä tulos ole vain epämääräinen kasa paistunutta taikinaa 😀 . Lisäksi lapset tykkää niistä ihan älyttömästi! Nyt kun saa vielä tuoreita marjoja, niin aiettä!

Käytin eiliseen taikinaan puuronjämät perjantailta ja lisäsin siihen myös Foodinin maustamatonta luomuheraa (saatu blogin kautta), joka on yleensäkin kaikista paras hera niin näissä vohveleissa kuin myös smoothieissa. En yleensä tykkää mistään ns.proteiinileivonnaisista, mutta tässä taikinassa jauhe ei maistu yhtään. Lisäski usein se juttu on nimenomaan siinä mitä heraa käyttää, koska yleensä makeutusaineilla ja esansseilla makeutetut herat maistuu vaan niin pahasti läpi mistä tahansa! Lisäksi tätä voi lapsetkin syödä ihan huoletta. 

Tässä kuitenkin resepti vohveleihin:

  • Kaurapuuroa
  • Kauramaitoa notkistamaan puuro (tai miksei muukin maito käy!)
  • Heraa 1 kauhallinen
  • 2rkl kookosöljyä
  • kaurajauhoja 2rkl (esim. Provena)
  • suolaa
  • (jos haluaa voi vohvelirautaan sipaista hieman voita)

Taikina kannattaa jättää aika paksuksi, eli huomattavasti paksummaksi kuin lettutaikina! Muista olla aukaisematta vohveliraudan kantta liian aikaisin 😉 ….