Apua, mitä kropalleni tapahtuu??

Mä oon aina pitänyt itseäni ihmisenä, joka tuntee oman kehonsa ja osaa kuunnella sitä hyvin. Tiedän aika tarkkaan mistä ravinnosta se pitää ja millainen liikunta sopii mihinkin hetkeen. Osaan aika varhaisessa vaiheessa tunnistaa, jos vaikka flunssa pyrkii peremmälle ja jos jokin ei ole kunnossa.

Yksi asia jossa olen aina ollut hirveän hyvä on syöminen! Rakastan ruokaa ja syömistä, enkä ole koskaan ollut se tyttö, joka ottaa lautaselleen kaksi salaatinlehteä ja kirsikkatomaatin. Toki liikunnanohjaajan työni on ollut hyvin fyysistä ja se on sallinnut aika vallattomankin mässäilyn silloin tällöin. Ei toki päivittäin, ei enää näin 34-vuotiaana…

Viimeisen kahden viikon aikana, ellei jopa kolmen, olen tunnistanut itsessäni aivan uuden tunteen. Nimittäin ruokahaluttomuuden. Enpä muista, milloin olisi ollut sellainen aamu, etten herää vatsa kuristen! Juuri aamuisin olen tykännyt syödä reippaammin, siis vähintään sen ison lautasellisen puuroa marjoilla, pähkinöillä ja rasvalisällä höystettynä. Mikäli pääsen joskus harvoin rakastamaani hotellin aamupalabuffaan, niin kyllä kolme lautasellista on ihan mahdollinen mun tapauksessa. En elä syödäkseni, mutta ehkä ”syön elääkseni” on myös kohdallani väärin sanottu. Syön siksi, että ruoka on oikeasti usein vaan niin hyvää!

Kuitenkin viime aikoina tilanne on ollut aivan toinen. En ole varmasti 10-vuoteen syönyt niin vähän kuin nyt. On ollut aamuja, etten saa alas oikein mitään. Tänään join puoli lasillista smoothieta. Siis miettikää, entinen himosyömäri ei saa alas puolta lasillista enempää! Söin lounaaksi salaatin ja senkin kanssa oli tosissaan tekemistä. Normaalisti kanasalaatti on ihan piece of cake mulle, eikä tässä ollut mukana edes leipää tai muuta ylimääräistä. Kyllä on mennyt ankeeksi.
En siis vaan tunne nälkää normaalisti, eikä sen takia tee mieli oikein mitään syödäkään. Välillä ruoka jopa tuntuu hieman vastenmieliseltä.

Hurri totesi, että ”entäs jos se on stressi”…? En itseasiassa keksi nyt tähän mitään syytä vaikka en koekaan olevani mitenkään MEGAstressaantunut. Tottakai uuden yrityksen perustamisen alussa on 1000 ja 1 hommaa, mutta oon kokenut kuitenkin tämän mielekkääksi ja miksi en kokisi; Totetutan juuri unelmaani, eikä se voi eikä saa tuntua pelkästään ahdistavalta. Välillä kyllä huomaan, että olen niin innoissani jostain jutusta, jonka olen saanut ratkaistua, että sekin saattaa viedä ruokahalun. Joskus ihan pelkkä jännitys tekee myös sen, että ruoka ei maistu tunteihin.

Onko teillä ollut koskaan ruokahaluttomuutta ja mistä se on johtunut?? Millä olette saaneet ruokahalun palaamaan??