Apua, mä pieraisin!!

Yksi sellainen trendi mitä mä ihmettelen on se, että nykyään jokaiselle pierulle ja nuhalle löytyy selitys ”vääränlaisesta” ruokavaliosta! Onko se vilja, maitotuotteet, sokeri, hiiva vai joku muu…? Analyysit eri ruokien eri haitoista käy kiivaana ja välillä tulee fiilis, että mitään ei kannata enää syödä. Ehkäpä kannattaa jättää vaan suosiolla kaikki paitsi puhdas, suodatettu vesi pois ruokavaliosta!

Hotellin aamupala ei pettänyt! Kehoni ei reagoinut muuten, paitsi olemalla hyvin tyytyväinen.

Sanon heti alkuun, että olen kehon kuuntelun vankkumaton kannattaja ja kroppa yleensä osaa kertoa mitä se tarvitsee ja mitä ei. Asioilta täysin silmänsä sulkeminen ei sekään ole varmasti terveydelle hyväksi. Mutta jos koko ajan miettii miksi olo on nyt tämmöinen ja tommoinen ja mitähän väärää nyt söin, niin onko sekään paras vaihtoehto…? Ja löytyykö se onni TODELLA sieltä hyvin hyvin terveellisestä ruokavaliosta?

Minua aivan kauheasti houkuttelisi kokeilla täysin -ton-ihmisen elämää. Siis ton-ihminen on sellainen, joka käytännössä välttää aivan kaikkea vähänkin huonoa ruokaa. Olisinko silloin megaterve? En koskaan kipeä? En koskaan päästäisi vaimeaakaan tussahdusta peräkontista?
Olisiko mun iho täydellinen, kirkas, hehkuva ja olisinko hoikka kuin mikä?
Toisaalta, aina kun joku ehdottaa kokeilemaan jotain eliminaatioruokavaliota mä olen valmiiksi jo vähän sillä asenteella, että tässä tilanteessa en jaksa tehdä elämästäni vaikeaa kun kuitenkin olen periaatteessa perusterve täysin ilman atooppista ihoa.

Lounaalla tuli syötyä hyvin terveellisesti, eikä ähkyä tullut!

Mä syön nykyään pitkälti 80/20 säännöllä; Arkena perusruokaa ja viikonloppuna villimmin. En välttele mitään ja suoraan sanottuna mun olo on ihan loistava, siis suurimman osan ajasta! Kun oon nukkunut huonosti, niin väsyttää. Jos oon syönyt liikaa hiivaa tai sokeria niin turvottaa. Iho harvoin reagoi muuhun paitsi suklaaseen, tai ei ainakaan niin että sen huomaisin. Selluliittia on hieman pepussa, mutta en tiedä kuinka paljon lopulta ruokavalio siihen vaikuttaisi.

Nykyään puhutaan paljon esimerkiksi suoliston kunnosta ja se on varmasti todella hyvä trendi. En muista oliko kyseessä suolistosta kirjankin kirjoittanut ravintoterapeutti Leena Putkonen vai kuka, joka totesi, että suoliston nomaaliin toimintaan kuuluu erilaiset kaasut, joskus myös turvotus ja ehkä kipukin. Vatsa voi ärsyyntyä jostain ruoasta ilman, että on keliakia, allergia tai suolistosyövän esiaste. Jos olo tulee kerta toisensa jälkeen huonoksi vaikka viljasta, niin ei sitä todellakaan kannata syödä. Mutta entäs jos siitä EI tule huono olo? Vai onko syynä vain se, ettei kuuntele kehon viestejä tosi, tosi tarkkaan…?
En väitä että esimerkiksi sokerista olisi kellekään mitään hyötyä terveyden kannalta. Mutta onko sitä pakko ajatella vain siltä kantilta?

Terkut Alicantesta!

Mä itse uskon, että nykyään ruokavaliota syytetään ihan tarpeettomasti vähän kaikesta. Mites stressi? Uni? Passiivisuus? Miten paljon ne vaikuttaa omiin tuntemuksiin ja terveyteen? Jos minä ja sinä oltaisiin lopun elämäämme viljattomia, lihattomia, maidottomia, sokerittomia, hiivattomia jne, olisimmeko me ihan superterveitä koko loppuelämän?

Honest opinion, my dear reader?

Paljastan teille kolme unelmaani, jotka aion vuonna 2018 toteuttaa!

 

I have a dream. No kelläpä ei! Mutta mitä unelmia aiot tänä vuonna toteuttaa?

Tähän aikaan vuodesta moni unelmoi esimerkiksi elämäntaparemontista. Joku toinen taas rakkaudesta. Varmaan aika monelle teistä myös perheen perustaminen on yksi tärkeä unelma.
Itse aloin pohtia näitä mun unelmia, kun mua pyydettiin osallistumaan 8.1 alkavaan Unelma Itsestä Online-valmennukseen, joka on kokonaisvaltainen hyvinvointivalmennus verkossa!

Moni mun isoista unelmista on jo toteutunut, mutta tässä matkan varrella niitä on tullut lisää. Haluaisin joka vuosi toteuttaa ainakin yhden pitempiaikaisen unelman. Viime vuonna se oli varmasti häät ja kaikki siihen liittyvä. Elämäni yksi parhaista päivistä.

Kuva: Jussi Rekiaro Photography

 

Yksi mun pitkäaikainen haave on ja tulee olemaan muiden motivointi ja innostaminen! Ihan nuoresta asti oon halunnut toimia monessa asiassa jollain tavalla esimerkkinä. Oon päässyt innostamaan muita työssäni liikunta-alalla ja sitä tietä on menty 10-vuotta. Oon sanonut aina, että oman esimerkin voima on vahvempi kuin uskotkaan! Kun työpaikan kahvihuoneessa syöt terveellistä lounasta ja kuulet siitä mahdollisesti ivailua työkavereilta, niin silti saatat sytyttää heidän ajatuksissaan muutoksen; Se vain tulee heistä ulos negatiivisena, koska he kokevat omassa toiminnassaan ristiriidan, eli halu ja toiminta ei kohtaa. Pakottaminen ja tuputtaminen ei ole koskaan niin tehokasta, kuin itse esimerkkinä toimiminen! Toivon myös, että päätökseni aloittaa yrittäjyys aivan uudella alalla ja tuntemattomaan hyppääminen voi toimia myös innostajana siellä ruudun toisella puolella jollekin, joka suunnittelee samaa!
Tätä haavetta pääsen toteuttamaan edelleen tänä vuonna ja toivottavasti vielä isommin. Auttaminen ja ihmisten kohtaaminen tulee olemaan myös uudessa duunissani kaiken pointti.

Toinen mun unelma on ollut menestyä työelämässä ja sitä unelmaa en ole vielä saavuttanut siinä laajuudessa kuin olen halunnut. Kuten olen kertonut, niin en ole lukion jälkeen käynyt AMK:ta (tai siis olen, mutta en loppuun) saati opiskellut yliopistossa (jos Kesäyliopistoa ei lasketa) ja tämä varmaan ainakin jossain määrin on jarruttanut matkaa. Oon pohtinut paljon, että olisi ehkä kannattanut ”aikoinaan” käydä joku yleispätevä koulutus (kuten tradenomin tutkinto), koska nykyään pelkkä tutkintotodistus on jo iso valttikortti. Mutta turha sitä on nyt jossitella ja pääsehän tässä vieläkin koulunpenkille niin halutessaan!
Menestyminen liikunta-alalla on jokseenkin haastavaa ilman omaa yritystä. Ja kuten varmasti kaikki teistä tietää, niin hyvinvointiala on yksi kilpailluimmista! Uusia yrityksiä tulee kuin sieniä sateella ja erottuminen on todella vaikeaa. En koe enää yhtään paloa tämän alan yrittäjäksi, koska se on raakaa hommaa ja työ todella iltapainotteista! Arvostan kaikkia liikunta-alan yrittäjiä todella suuresti!

Mun viimeinen unelma on sarjassamme ”kestounelmia”, eli matkustaa uuteen maahan! Viime vuonna matkustin ensimmäistä kertaa Arabiemiraatteihin ja tänä vuonna toivoisin sen uuden kohteen olevan Italia. Olemme haaveilleet, että vuokraisimme meidän ystäväperheen kanssa esimerkiksi Amalfin rannikolta asunto, joka olisi lyhyen matkan päässä rannasta. Onko kukaan teistä kokeillut tällaista ratkaisua? Olen jo tutkaillut AirBnb:tä, mutta asunnot ovat kyllä tosi kovissa hinnoissa. Etenkin tuo kohta Italiasta tuntuu todella upealta ja kuvissa maisemat on henkeäsalpaavat!

Tulkaa tekin mukaa tuohon Unelma Itsestä Online -valmennukseen! Seuraava valmennus alkaa tosiaan jo 8.1 ja kesto on 8-viikkoa. Näitä järjestetään vain kaksi kertaa vuodessa! Odotan itse valmennukselta paljon, koska luin siitä hyviä kokemuksia. Sain myös teille alekoodin, eli kaikista Unelma Itsestä -tuotteista* saat  -10% alennusta koodilla unelmakatri. Tuo valmennus sisältää mm. reseptejä, sekä 6 erilaista treeniohjelmaa. Täältä näet tarkemman sisällön. Hintaa valmennukselle jää tuon alekoodin jälkeen alle alle kymppi viikossa!
Voidaan yhdessä jakaa kokemuksia ryhmä online -tapaamisissa! Toivottavasti nähdään siellä!