Myrkytänkö omaa kehoani?

Jos joku asia on tullut tänä keväänä todistettua itselleni, niin se on ruokavalion vaikutus terveyteeni. Vehnätön kokeilu antoi todella positiivisia tuloksia ihoni suhteen ja sen jälkeen pari retkahdusta veivät tilannetta taas monta askelta taaksepäin. Huomasin myös, että vehnä ei vaikuta ihoon heti – vaikutus näkyy yleensä useamman päivän viiveellä ja se tekee asiasta paljon monimutkaisempaa. Olen todellakin ruoskinut itseäni viime päivät siitä, että en ole 100% pystynyt noudattamaan täysin vehnätöntä ruokavaliota. On vaikeaa muistaa, että ihminen minäkin olen ja en vaan kestä katsoa, kun toiset vetää vieressä aivan uunituoretta croisantia… Joka sattuu muuten olemaan mun suurin herkku! MIKSIIIIIIII????

Sokerin vaikutus terveyteeni on varmasti vähintään yhtä suuri (ellei jopa suurempi)! En ole halunnut lukea yhtään sokeripropaganda-kirjaa koska tiedän, että ahdistuisin omasta selkärangattomuudestani. Välttelen FB:n terveyskiihkoja ryhmiä, koska ne saavat kaiken kuulostamaan niin helpolta; Herkuttelua taateleilla ja maca-jauheella! Minkä mä mahdan sille, että vaikka itselläni niitä paheita onkin melkoisen vähän, niin ne ovat juuri ne pahimmat sokrupommit, eli irtokarkit! Toki pidän myös raakasuklaasta, hedelmistä, kuivatuista hedelmistä, pähkinöistä, marjoista ym. Mutta pidän myös ihan perinteisistä karkeista ja tosi tosi paljon pidänkin!

Olen menossa huomenna kohdunkaulansyövän seulontaan ja kirjoittelen siitä ja itse toimenpiteestä enemmän loppuviikosta. Mutta kun lueskelin kohdunkaulansyövän oireita paperista, niin yllätys yllätys: Löysin itseltäni vähintään puolet oireista! Toki oireet olivat sellaisia, että ne voivat liittyä oikeastaan mihinkä vaan. Ja koska mulla on kierukka, niin senkin piikkiin menee osa niistä oireista, joita mulla on (tai joita kuvittelen mulla olevan).

Kaksi tätiäni on kuollut syöpään ja jollain tapaa seulonta-aikaa varatessa lähti ajatus taas lievästi sanottuna laukalle! Olen kiinnostunut ruokavalion vaikutuksesta terveyteen, mutta tiedän samalla, että homma saattaa heilahtaa aika helposti yli. Lopulta uskoo vain niitä ihmisiä, jotka ovat samaa mieltä ja totuus (jos sellaista edes on) vääristyy. Olen 100% varma, että jos seulonnasta selviäisi jotain ikävää, niin miettisin miljoona kertaa miksi en voi elää terveellisemmin (eli ilman vehnää ja sokeria).
Jos ruokavaliolla on niin iso vaikutus ihooni, joka on kuitenkin suurin elin, niin entäs jos tietämättäni myrkytän omaa kehoani..?

Koitan TAAS jatkaa vehnättömällä linjalla ja onneksi jo kolme vehnätöntä päivää helpottaa selvästi kutinaa. Olen ollut myös ilman ruista. Seuraava koetinkivi tulee olemaan pääsiäinen, jolloin Pohjois-Karjalassa olis tarjolla aitoja karjalanpiirakoita… Voin kertoa, että välillä tää nakertaa naista, mutta onneksi ongelmani on aika pieni kuitenkin! Nyt vaan pitää tsempata ja koittaa ajatella sitä onnen tunnetta, kun iho alkaa parantumaan!

Uskotteko te, että vehnä ja sokeri myrkyttävät kehoa? Vältteletkö sokeria tai vehnää jonkun sairauden takia?

Sua saattaisi myös kiinnostaa…

Madafakin hormonikierukka

Onko vehnätön ruokavalio vastaus rukouksiini?

Apua, mä pieraisin!!

Yksi sellainen trendi mitä mä ihmettelen on se, että nykyään jokaiselle pierulle ja nuhalle löytyy selitys ”vääränlaisesta” ruokavaliosta! Onko se vilja, maitotuotteet, sokeri, hiiva vai joku muu…? Analyysit eri ruokien eri haitoista käy kiivaana ja välillä tulee fiilis, että mitään ei kannata enää syödä. Ehkäpä kannattaa jättää vaan suosiolla kaikki paitsi puhdas, suodatettu vesi pois ruokavaliosta!

Hotellin aamupala ei pettänyt! Kehoni ei reagoinut muuten, paitsi olemalla hyvin tyytyväinen.

Sanon heti alkuun, että olen kehon kuuntelun vankkumaton kannattaja ja kroppa yleensä osaa kertoa mitä se tarvitsee ja mitä ei. Asioilta täysin silmänsä sulkeminen ei sekään ole varmasti terveydelle hyväksi. Mutta jos koko ajan miettii miksi olo on nyt tämmöinen ja tommoinen ja mitähän väärää nyt söin, niin onko sekään paras vaihtoehto…? Ja löytyykö se onni TODELLA sieltä hyvin hyvin terveellisestä ruokavaliosta?

Minua aivan kauheasti houkuttelisi kokeilla täysin -ton-ihmisen elämää. Siis ton-ihminen on sellainen, joka käytännössä välttää aivan kaikkea vähänkin huonoa ruokaa. Olisinko silloin megaterve? En koskaan kipeä? En koskaan päästäisi vaimeaakaan tussahdusta peräkontista?
Olisiko mun iho täydellinen, kirkas, hehkuva ja olisinko hoikka kuin mikä?
Toisaalta, aina kun joku ehdottaa kokeilemaan jotain eliminaatioruokavaliota mä olen valmiiksi jo vähän sillä asenteella, että tässä tilanteessa en jaksa tehdä elämästäni vaikeaa kun kuitenkin olen periaatteessa perusterve täysin ilman atooppista ihoa.

Lounaalla tuli syötyä hyvin terveellisesti, eikä ähkyä tullut!

Mä syön nykyään pitkälti 80/20 säännöllä; Arkena perusruokaa ja viikonloppuna villimmin. En välttele mitään ja suoraan sanottuna mun olo on ihan loistava, siis suurimman osan ajasta! Kun oon nukkunut huonosti, niin väsyttää. Jos oon syönyt liikaa hiivaa tai sokeria niin turvottaa. Iho harvoin reagoi muuhun paitsi suklaaseen, tai ei ainakaan niin että sen huomaisin. Selluliittia on hieman pepussa, mutta en tiedä kuinka paljon lopulta ruokavalio siihen vaikuttaisi.

Nykyään puhutaan paljon esimerkiksi suoliston kunnosta ja se on varmasti todella hyvä trendi. En muista oliko kyseessä suolistosta kirjankin kirjoittanut ravintoterapeutti Leena Putkonen vai kuka, joka totesi, että suoliston nomaaliin toimintaan kuuluu erilaiset kaasut, joskus myös turvotus ja ehkä kipukin. Vatsa voi ärsyyntyä jostain ruoasta ilman, että on keliakia, allergia tai suolistosyövän esiaste. Jos olo tulee kerta toisensa jälkeen huonoksi vaikka viljasta, niin ei sitä todellakaan kannata syödä. Mutta entäs jos siitä EI tule huono olo? Vai onko syynä vain se, ettei kuuntele kehon viestejä tosi, tosi tarkkaan…?
En väitä että esimerkiksi sokerista olisi kellekään mitään hyötyä terveyden kannalta. Mutta onko sitä pakko ajatella vain siltä kantilta?

Terkut Alicantesta!

Mä itse uskon, että nykyään ruokavaliota syytetään ihan tarpeettomasti vähän kaikesta. Mites stressi? Uni? Passiivisuus? Miten paljon ne vaikuttaa omiin tuntemuksiin ja terveyteen? Jos minä ja sinä oltaisiin lopun elämäämme viljattomia, lihattomia, maidottomia, sokerittomia, hiivattomia jne, olisimmeko me ihan superterveitä koko loppuelämän?

Honest opinion, my dear reader?