Tätä et ehkä tiennyt selluliitistä!

Olin pyöräilyllä poikien kanssa ja pysähdyimme tunnelmallisesti Koivuhaan K-Marketin pihaan jätskille. Näin itseni heijastuksena kaupan ikkunasta ja epäedullinen valaistus paljasti takareisieni selluliittimuhkurat! En ollut oikeastaan aiemmin niin kiinnittänyt selluliitteihini huomiota paitsi nyt, kun se tarjoiltiin peilikuvani pääroolissa verkkokalvoilleni.

Olen joskus käyttänyt jotain pirun kallista selluliittivoidetta, mutta joko voide ei tehonnut tai sitten oma aktiivisuuteni rasvailun suhteen ei ollut riittävää. Jos todella kärsisin appelsiini-ihosta, niin olisin ollut varmaan valmis ostamaan toisenkin purkin, mutta toistaiseksi tuo jäi ainoaksi rasvakokeiluksi. Kuiva-harjausta sen sijaan olen tehnyt viime aikoina vähän useamminkin ja yllätys yllätys – etenkin tuon pyöräreissun jälkeen! Tähän on tosin toinenkin syy kuin sellari: Runsas istuminen (jota valitettavasti harrastan nykyään enemmän kuin ennen) huonontaa jalkojen aineenvaihduntaa alaraajoissa! Tokikaan pelkkä kuivaharjaus ei ole vastaus ongelmaan, vaan istumisen tauottaminen, taukojumppa sekä runsas liikunta työaikojen ulkopuolella!

Kuivaharjauksen lisäksi öljyän jalkojeni kuivaa ihoa lähes päivittäin joko kookos- tai porkkanaöljyllä. Sen suurempiin toimenpiteisiin en ole vielä ryhtynyt selluliitin hävittämiseksi. Vielä…

Tässä vielä muutamia faktoja, joita ette ehkä tienneet selluliitistä!

  • Selluliitti on rykelmä rasvasoluja, joka saa sen näyttämään muhkuraiselta. Kudokseen kertyy myös nestettä ja kuona-aineita. Tämän takia alueella voi olla myös turvotusta.
  • Selluliittia voi olla eri asteista; Pahimmillaan iho on hyvin epätasainen ja rasvasolut muodostamat rykelmiä.
  • Selluliittia voi olla ja usein onkin myös laihoilla ihmisillä! Sitä voi olla myös urheilijoilla, joilla on matala rasvaprosentti. Se ei siis todellakaan ole pelkästään ylipanoista johtuvaa. Lihominen kuitenkin lisää usein selluliitin muodostumista.
  • Selluliitti parkkeeraa mieluiten pakaroihin ja reisiin ja se on usein perinnöllistä.
  • Vanhetessa selluliitti yleensä lisääntyy ja etenkin korostuu, kun iho löystyy ja ohenee. Tässä vaiheessa ihoa napakoittavista voiteista saattaa ollakin pientä hyötyä!
  • Kuivaharjaus EI LAIHDUTA. Se ei poista rasvaa ihon alta, vaan nopeuttaa aineenvaihduntaa. Käytännössä sama vaikutus voi olla hieronnalla, rullauksella ja runsaalla vedenjuonnilla. Harjaus toki muuten tuntuu mukavalta ja poistaa kuollutta ihosolukkoa.
  • Selluliitti voi olla todella kivuliasta, jolloin se ole pelkästään kosmeettinen vaiva. Selluliitin poistoon toimii vain harva konsti hyvin ja ne ovat kalliita ja melko radikaaleja (kuten rasvaimu). Ensin kannattanee kokeilla laihduttamista.

Oletko sinä kiinnittänyt huomiota appelsiini-ihoon, tai onko siitä koitunut oikein kiusallinen vaiva sinulle?