Mikä on mulle luksusta arjessa?

Luin tänään tämän Even postauksen ja sain siitä ajatuksen kirjoittaa asioista, joita pidän itse tietynlaisena luksuksena omassa arjessani. Kukapa ei ylellisyydesta ja luksuksesta pitäisi, etenkään jos niihin ei pääse kyllästymään!

Elän todella ns. tavallista perhe-elämää ja vaikka toki haaveilenkin välillä hienoista illallisista ja iltapukutilaisuuksista, niin silti nautin aivan tavallisista asioista enkä osaa edes kaivata muuta. Välillä on tietysti ihana hemmotella itseään ja mun mielestä se on myös todella tärkeää kun on pieniä lapsia ja toisinaan arki on kuluttavaa. Silloin aika pienet jutut voivat tuntua todelliselta luksukselta! Mä oon ehkä luonteeltani sellainen maanläheinen, etten esimerkiksi piittaa niin merkkilaukuista tai hienosta autosta. En silti sano, etteikö ne voisi tuoda jonkun toisen arkeen mielihyvää! Ja kyllä mäkin sitten toisaalta tykkään olla hienon auton kyydissä tai lentää bisneksessä. Todellakin muuten lentäisin aina bisneksessä jos olisi varaa (koska lentokoneessa on niin ahdistavaa aina).

Tässä asioita, jotka miellän omassa arjessani hieman erityisiksi ”herkuiksi.

Koska, koko postausidea sai alkunsa Even postauksesta, niin sanon taksilla ajaminen. Mä ajan todella harvoin taksilla ja ihan siitä syystä, etten raaski laittaa siihen hirveästi rahaa. Käytän omaa autoa ja julkisia lähes aina. Viimeksi tosin käytin taksia viime viikolla, kun mun piti päästä juna-asemalle ja kannettavaa oli paljon. Silloin tilaan kyllä ihan suosiolla mittarin!

Siivoojan palkkaaminen kotiin ei pitäisi olla mitenkään eriskummallista ja itseasiassa on hienoa tukea toista pienyrittäjää! Silti se tuntuu musta vähän luksusjutulta. Meillä oli nyt pitkä tauko kun siivoojamme ei käynyt, koska ajattelin säästää siihen menevän rahan. Meillä on kuitenkin 140 neliötä ja siivooja viipyy aina kerrallaan sen 4-5h. Silti on pakko sanoa, ettei tästä tuu mitään! Mä jaksan kyllä kerätä tavarat, imoroida ja pestä vessat (jotka pienten poikien talossa muistuttaa usein metron vessaa..). Mutta se, että alan luuttuamaan lattioita.. Tuntuu niin turhalta tuhlata omaa aikaa siihen.

Hierojalla käyminen on kans asia, joka on kyllä todellista arjen luksusta! Paljon liikkuvana se on silti asia, joka lisää ihan hirveästi omaa hyvinvointia ja taas nostan esille toisen pienyrittäjän tukemisen. Oon onnellinen, että oon löytänyt meidän läheltä niin hyvän hierojan Marko Arposen. Hän jos kuka saa jumit auki ja tuntuu, että käsittely on joka sentin arvoista!

 

Joku yksittäinen kosmetiikkatuote voi antaa itselleni todella ylellisen olon ja mä rakastan muutenkin mun purkkeja ja purnukoita. Usein ostan tosin ihan Lumenea ja jonkun verran saan toki blogin kauttakin. Sain kuitenkin mieheltäni pari vuotta sitten lahjaksi 70€:n primerin (jota olin toivonut) ja hittovie se olikin hyvä tuote (kyseessä oli Guerlainin L’Or Primer Base)! Haluaisin ostaa itselleni joululahjaksi Sisleyn primerin (Paris Double Tenseur Moisturizing Gel) jonka hintaa mä en voi edes kirjoittaa tähän…

Mitkä asiat teistä tuntuu arjessa luksukselta? Siis jopa niin ylelliseltä, että siitä jopa hieman nolottaa pitää??

 

 

 

Kuinka helpottaa arjen kaaosta?

Luin tänään Mamma rimpuilee -blogista uusimman postauksen, joka olisi voinut olla kuin omasta elämästäni! Musta tuntuu, että lapsien jälkeen vain yksi asia on ollut pysyvää.. Nimittäin kaaos!

Lastenhuone pari tuntia sen siivoamisen jälkeen…

Viikonloppuna vanhempani olivat täällä ja äitini oikeasti ihan pyytämättä paino täällä riepu toisessa ja imuri toisessa kainalossa! Eli siivosi, pyyhki lattiat, pyyhki pölyt, imuroi joka päivä, istutti ulos kukkia ja siisti pihan viher”kasoja”. On niin mahtava fiilis kun on apukäsiä ja paikat pysyy edes hetken siistinä!

Pihan laittaminen on ihan jees, mutta mistään muista kotitöistä en juuri tykkää. Olen aikaa myöden oppinut vihaamaan niitä, juurikin siitä syystä mistä tuossa mainitsemassani postauksessakin puhutaan. Tuntuu turhauttavalta imuroida, kun heti kohta on joka paikka hiekkaa täynnä! Pyykinpesukin on kivaa, siis siihen asti, kun sitä ei ole sataa tonnia odottamassa viikkaamista. Käsieni takia en voi käsitellä mitään pesuaineita ilman hanskoja, joten se vaikuttaa siivousmotivaatioon. Sanon ihan suoraan, että aika paljon teettäisin ulkopuolisella jos olisi taloudellisesti mahdollista! Mikään kotityö ei oo mulle niin pyhä, etteikö sitä meidän huushollissa vois joku muu tehdä!
Kokosin tähän vähän ideoita siitä, mitä kaikkea voi ulkoistaa kodinhoidossa muille, jos vaan kukkaro venyy riittävästi.

SIIVOOJA

Siivooja on oikeasti i-ha-na!! Arvostan heidän työtään todella paljon. Meillä on käynyt tässä viimeisimmässä asunnossa siivooja, mutta tällä hetkellä ollaan säästetty siitä. Meillä on 140 neliötä ja kertasiivous maksaa n.140€ kerta. Siitä saa tietty kotitalousvähennyksen pois ja varmaan otetaan hänet heti takaisin, kun saan säännölliset tulot. Meidän siivooja on aivan huippuhyvä ja hän vaihtaa mm.lakanat aina käydessään. Siistiin kotiin on ihana tulla, mutta toki se ilo ei kestä kovin kauaa tässä hulabaloossa.
Voin kyllä silti suositella siivoojan palkkaamista aivan täysin, koska se jos mikä lisää koko perheen hyvinvointia! Siivoojaa ei kannata palkata ainoastaan siinä tapauksessa, että stressaa siivoojan tuloa niin paljon, että siivoaa sitä ennen itse.

KAUPPAKASSIPALVELU

Inhoaako joku muukin ruokakaupassa käyntiä??
Mä oon katsellut kiinnostuneena esimerkiksi Kauppahalli24 -sivuja. Mulla on parikin kaveria jotka käyttää kauppakassipalvelua ja sillä voi säästää myös ruokameinoissa aika lailla, kun ei tule shoppailtua heräteostoksia. Parasta on tietysti se, että joku kantaa kassit suoraan kotiovelle. Me käydään yleensä Lidlissä ja Cittarissa ja nykyään ollaan kyllä aika laiskoja kaupassa käyjiä. Kerran viikossa käydään ostamassa isommin ja loput paikataan lähikaupassa.

SANNAN RUOKAKASSI 

Meille tuli Sannan Ruokakassi viime vuonna ja nyt otettiin se taas ennen kesälomaa testiin muutamaksi viikoksi. Ruokakassissa tulee kolmeen ateriaan tarvikkeet ja ohjeet valmistukseen. Jotain pientä pitää olla toki kotonakin, kuten mausteita, öljyä ym. Ruokaa tulee yleensä kassissa juuri sen verran, kuin mitä sitä menee ohjeisiin. Ruokakasseja on valittavana erilaisia ja reseptit näkee etukäteen facesivuilta.
Sannan ruokakassi on todella kätevä ja helpottaa arkea.Ainoa miinus tulee siitä, että jossain vaiheessa kassiin vähän kyllästyy, koska reseptit jonkun verran toistavat itseään. Toinen miinus on se, että possua on aika usein ja se ei tee kauppaansa meillä. Liha on yleensä aina luomulaatuista.

Tässä on muuten teille alekoodi, jolla saatte -10€ ensimäisen ruokakassin tilauksesta: SRK100000076

Minua kiinnostaa myös muut samanlaiset palvelut, onko teillä kokemusta esimerkiksi Ruokaboksista??

KODINHENGETÄR/EMÄNTÄPALVELUT

Tää on Suomessa vähän uudempi juttu, mutta varmasti tälle palvelulle on kysyntää yhä enemmän. Kodinhengetär voi tulla tekemään esimerkiksi viikon ruoat maanantaina jääkaappiin tai leipoa lasten kanssa pullaa sillä aikaa, kun itse tekee jotain muuta kotona (eli vaikka siivoaa). Löysin ainakin tällaisen Taitohelmari -nimisen firman Järvenpäästä joka te tarjoaa ko.palveluita. Ajatus siitä, että jääkaapissa olisi koko ajan valmista ruokaa on kyllä todella houkutteleva! Vai eikö teistä??

Mikä näistä palveluista olisi kaikista tarpeellisin tällä hetkellä omaan arkeesi ja miksi?? Oletko käyttänyt jotain näistä palveluista?