Lopeta painon jatkuva kyttääminen!

*Sisältää mainoslinkkejä

*Postaus sisältää mainoslinkin

Iik, taas tuli viikonloppuna 400g lisää painoa! Ei muuta kuin äkkiä lenkille!

Nike trikoot TÄÄLTÄ* (alennuksessa!!) / Takki David

Niinkuin olen kertonut teille blogissa, niin aika harvoin käyn vaa’alla eli tarkkailen painoani. Meillä on töissä salilla vaaka, joten katson ehkä kerran viikossa miltä luku näyttää. Onko painolla kuitenkaan itselleni merkitystä?? Ei ole! Nään kyllä peilistä ja tunnen nahoissani, jos olen erityisen turvonnut tai erityisen timmissä kunnossa.
Painoni on pysytellyt nyt yli puoli vuotta 3kg:n sisällä. Enkä oikein jaksa uskoa, että se tästä enää kovinkaan paljon putoaa.

Moni kuitenkin seuraa painoaan ihan hysteerisesti ja käy vaa’alla pahimmillaan monta kertaa päivässä! Tapa on todella haitallinen ja ajaa vääristyneisiin ajatuksiin nopeasti. Tässä kolme tärkeintä ohjettani teille kaikille:

  1. Älä käy vaa’alla päivittäin. Kerran viikossa tai harvemmin riittää!
  2. Älä analysoi jokaista sataa grammaa tai etsi väkisin ”syyllistä” pienelle painon nousulle.
  3. Seuraa painoa pitkässä juoksussa, esim. puolen vuoden ajalta.

Paino voi vaihdella lukemattomista eri syistä! Etenkin meillä naisilla kuukautiset voi nostaa painoa parikin kiloa nesteen muodossa, kuten varmaan moni teistäkin on huomannut. Lisäksi treeni ja etenkin voimaharjoittelu kerää lihakseen nestettä, jolloin paino yleensä nousee hetkellisesti. Ja hei, niinkin ihmeellinen syy kuin RUOKA voi nostaa painoa hetkellisesti; Ruokamassa painaa, eikä se tarkoita, että ruoka ”automaattisesti” on heti muuttunut läskiksi!

Myös hiilihydraatit ja suolainen ruoka keräävät nestettä ja tämä on huomattavissa etenkin silloin, kun syö muuten siististi ja yht äkkiä vetää vaikka lomalla reilusti herkkuja. 1g hiilaria kerää n.3g nestettä, joten painon nousu on siis täysin normaalia!  Neste poistuu itsestään kehosta juomalla reilusti vettä ja harrastamalla liikuntaa. Miksi kiusata itseään menemällä heti herkkupäivän jälkeen vaa’alle vain todetakseen, että ”mä oon taas lihonu, päivä pilalla”…?

Älä anna siis painon määritellä päiväsi onnistumista tai epäonnistumista! Keho ei ole mikään kone ja sen toimintaan vaikuttaa muukin kuin se, kuinka monta kaloria laitat suustasi alas! Vaikka koittaisit laihtua, voi paino olla huono mittari etenkin matkan edetessä. Vaikka paino joinakin viikkoina nousisi, niin se ei tarkoita, etteikö rasva väistyisi lihaksen tieltä! Olen itsekin pienentynyt tasaisesti, vaikka paino ei ole juuri vaihdellut.
Jos paino kuitenkin lyhyen ajan sisällä nousee tai tippuu rajusti, niin kannattaa hakeutua lääkärin puheille, koska silloin kyse voi olla terveydellisestä vaivasta.

Nyt rehellisesti; Kuinka usein käytte vaa’alla ja miksi?

Olen pahoillani!!

Mulla on teille vähän harmillisia uutisia….

KIITOS uusista hiuksista Prime Beautyn Vilma Iso-Hirvelä. Suosittelen erittäin lämpimästi!
KIITOS uusista hiuksista Prime Beautyn Vilma Iso-Hirvelä. Suosittelen erittäin lämpimästi!

Haluan pahoitella, että blogiin ei eilen ilmestynyt luvattua ruokavaliota. Mikään ei ole niin kamalaa, kuin lupaus jota ei pystykkään pitämään, vaikka se olisikin itsestä riippumattomista syistä 🙁 !
Mulla oli todella suuret suunnitelmat sen sisällön suhteen, mitä tuotan blogiin tällä viikolla, mutta tulikin hieman mutkia matkaan. Huomaan, että nyt on meneillään liikaa kaikkea.

Eli tällä viikolla on ehtinyt tapahtua jo vaikka mitä. Ensinnäkin mulla oli eilen illalla tentti, jonka lukemiseen meni ihan viime tippaan.. Tiedetään, tiedetään. Pitäisi aloittaa AJOISSA! Tuntuu, että sellaisia hetkiä kun voin todella syventyä pääsykoekirjoihin on todella harvoin tai ne ovat klo.22 jälkeen iltaisin. Onneksi tuo tentti on kuitenkin paketissa. Enää kaksi kurssia jäljellä!
Tänään oli sitten reissu Tampereelle kampaajalle, koska mun tukka oli aivan luvattoman karmeassa kunnossa. Tiedän, onhan lähempänäkin kampaajia.. Mutta Tampereella oli mahdollisuus lastenhoitajalle keskellä päivää ja päiväaikoja ei tarvitse odottaa niin kauan kuin ilta-aikoja! Lisäksi olen käynyt Primessä aikaisemmin (Umpulla tosin, joka nyt äippälomalla) ja johonkin ihan uuteen paikkaan ajan varaaminen on aina vähän hakuammuntaa… Ja onneksi menin, koska en edes muista milloin olisin ollut näin tyytyväinen tukkaani!recently-updated1

recently-updated2Toinen juttu on se, että soitin maanantaina yhdestä työpaikasta (keikkahommaa, päivätyö) ja sain heti tietää, että mut otettaisiin mielellään remmiin! KÄÄK! Lisäksi eka työpäivä on HUOMENNA! Jännittää, koska kyseessä on täysin uusi paikka, uudet ihmiset ja aina se talon tapojen oppiminen vie aikaa. Lisäksi oon ihminen, joka stressaa alussa helposti ihan pieniäkin juttuja (tyyliin mistä ovesta mennään sisään). Mulla onkin pitästä aikaa särkenyt tänään päätä.
Theon hoidon kanssa onkin nyt melkoinen säätö, vaikka toki työtä en aiokaan ottaa joka päivä. En voi kieltää, etteikö houkuttaisi… Siis raha meinaan!
Olen kitkutellut kodinhoidon tuella jo 4kk ja isoa asuntolainaa maksellessa ei haluaisi vierittää taloudellista vastuuta vain toisen hartioille. Ja valitettavasti omaan luonteeseeni ei sovi jäädä miehen elätettäväksi ja olla käsi ojossa ”anna rahaa”.
Mietimme parhaillaan kuinka saisimme Theon päivähoidon järjestymään tässä uudessa tilanteessa, eli joko hoitaja kotiin meille tai yksityinen perhepäivähoito. Siitä meillä onkin hyvät kokemukset ekan lapsen kohdalla! Ongelmallinen tällainen tilanne, kun hoitoa ei tarvitse joka päivä.

Lisäksi mulla alkaa huomenna vakiojumppatunnit, jotka nekin täytyy vielä suunnitella. Tänään onkin siis luvassa piiiiiiiiitkä ilta.

Päätinkin, että tämän viikon kasvispainotteinen teemaviikko siirtyy ihan suosiolla ensi viikkoon! Mielessäni on nyt miljoona asiaa ja niissä on tarpeeksi sulattelemista! Blogi on minulle tässä tilanteessa se, joka joustaa. En missään nimessä halua tuottaa teille laadutonta sisältöä ja juuri nyt esimerkiksi kuvien ottamiseen ei ole aikaa. Oon helposti stressaava ihminen ja välillä joudun muistuttelemaan itselleni mikä on tärkeää. Mieluummin kuitenkin laadukkaat postaukset ajan kanssa.

Toivon että ymmärrätte. Kiitos kärsivällisyydestä! Toivottavasti ehdin kirjoittelemaan teille vaikka jonkun toivepostauksen (kiitos muuten idoista!!) vaikka loppuviikosta, kun saan huomisen ja torstain pois alta. Nyt vielä koneen kimppuun…