Aprikoosi-valkosuklaa raakapuuro!

Tämä aamu alkoi taas herkullisella raakapuurolla! Raakapuuro on älyhelppo valmistaa, eli edellisenä iltana vain heittää ainekset pakasterasiaan ja rasian jääkaappiin. Aamulla puuro on valmis! Raakapuuro on myös terveellinen aamupala ja sopii hyvin gluteenittoman ruokavalion kannattajalle, jos käyttää gluteenittomia kaurahiutaleita. Tämän ohjeen kauraleseet voi vaihtaa esimerkiksi tattarileseeseen!raakapuuro1 (1 of 1)

Valitettavasti joudun tuottamaan pettymyksen, että ihan oikeaa valkosuklaata tässä puurossa ei ole… Mutta siinä on jotain, joka todellakin maistuu valkosuklaalta! Muistatte varmaan mun ”puoli vuosisataa” kestävän karkkilakon, joten suklaa ylipäätään ei nyt tässä tilanteessa sovi kuvioon. Onneksi valkosuklaalle on kova kilpailija; Nimittäin Foodinin kookosmanna! Kookosmanna on kookoksesta jauhettu, kermainen sose, joka sopii ihan loistavasti syötäväksi ihan suoraan purkista (kuten itse eilen illalla himoissani tein) tai sitten vaikka raakapuuroon! Kookosmanna on kiinteää, joten se jää puuroon ihaniksi kököiksi ja tuntuu ihan valkosuklaasattumilta. Tiedetään tiedetään, että suklaa on suklaa ja kookos on kookos… Mutta koittakaa – tulette yllättymään!raakapuuro3 (1 of 1) raakapuuro4 (1 of 1)

Kuivattujen aprikoosien, mulpereiden ja lucuman lisäksi en laittanut puuroon muuta makeutusta, mutta toki sekaan voi lorauttaa vaikka hunajaa! Lucuma ei ole pakollinen jos sulla ei sitä kaapissa ole, mutta se antaa hieman makeutta puuroon. Rapeutta toivat mulpereiden lisäksi cashewpähkinät, auringonkukansiemenet ja pellavansiemenet. Nesteeksi laitoin mantelimaitoa. Puuron voi tehdä myös vaikka omenamehuun.
Raakapuuroon tarvitset

  • 1-2dl kaurahiutaleita
  • 1rkl auringonkukansiemeniä
  • 1rkl pellavansiemeniä
  • 1rkl cashewpähkinöitä rouhittuna
  • 1rkl mulperimarjoja
  • 2tl Foodin kookosmannaa pieninä kökköinä
  • 1tl lucumaa
  • ½tl suolaa
  • 1-2dl mantelimaitoa (puuroa voi notkistaa vielä aamulla ennen syömistä)raakapuuro2 (1 of 1)

Kaikki ainekset laitetaan esimerkiksi pakasterasiaan, sekoitetaan ja rasia jääkaappiin! Aamulla (tai aikaisintaan tunnnin päästä) puuro on valmis! Kaada puuro lautaselle, näpertele koristeita, ota 15 kuvaa, laita instaan onnistunein ja lopulta syö puuro.
Tai sitten ihan vaan syö puuro, suoraan pakasterasiasta.

tausta