Tätä ”fitnessruokaa” voisin syödä vaikka joka päivä!

Nyt kerron teille, mikä on mun suurin suosikkiruoka ja se luiskahtaa vielä uhkaavasti sinne ”fitnesskategoriaankin” terveellisyytensä ansiosta 😀 ! Grammavaakaa ei sentään kaivella esille….

Terveellinen ruoka on mulle yhtä kuin hyvistä raaka-aineista tehty, simppeli sapusta. En laske kaloreita, mutta osaan silmämäärisesti arvioida kuinka ison annoksen tarvitsen ja missä suhteessa siinä pitää olla proteiinia ja hiilaria. Kasviksia tai marjoja koitan syödä joka aterialla – enkä nyt siis tarkoita pelkkää muutamaa kurkunviipaletta leivän päällä. Eikä sitä salaattiakaan aina jaksa puputtaa…

Yksi ”fitnessruoka” on mulle kuitenkin ylitse muiden, nimittäin omatekemä aasialaistyylinen wokki! Se vaan on NIIN täydellistä; Hyvää, terveellistä sekä helppo ja nopea tehdä (otin aikaa, meni 22min)! Tykkään ”kiinalaisesta” ruoasta (tai siis siitä mitä täällä kiinalaisena meille myydään) mutta 99% paikoista se on vaan tosi rasvaista ja kaikki maistuu samalle. Siksi välttelen kiinalaisia ravintoloita.


Käytän aina tuoreita vihanneksia wokeissa, koska en voi sietää kaupan vetisiä vihannessekoituksia (uunissa ne menee ihan ok). Oikeastaan tämän aterian ainoa aikaa vievä osuus onkin muutaman porkkanan, sipulin ja paprikan pilkkominen. Jätän yleensä vihannekset ihan ronskin kokoisiksi, niin etteivät ne mene heti mössöksi.
Toinen juju on paistaa vihannekset wokissa korkealla lämmöllä, jolloin ne saavat paistopintaa mutta eivät haudu läpikypsäksi! Vinkki: Jos satut löytämään jostain noita Bimi-miniparsakaaleja, niin kannattaa ostaa!! Aivan mielettömän hyvän makuisia ja rapeita!!

Tässä vielä raaka-aineet:

  • Broilerin sisäfileesuikaileita tai vastaavia (myös paistisuikaleet on todella hyviä)
  • Vihanneksia, itse käytin sipulia, porkkanaa, paprikaa, herkkusieniä, kesäkurpitsaa ja pikku parsakaaleja
  • Lisäkkeeksi täysjyvänuudeleita tai vaikka riisiä
  • Mausteet: suola, mustapippuri, valkosipuli, inkivääri, soija, hoisin-kastike

Ruoka syntyy todella simppelisti:

  1. Jos haluat wokin kanssa nuudeleita niin laita vedenkeitin päälle.
  2. Paista broileripalat wokissa kuumassa öljyssä. Itse laitoin öljyn sekaan myös valkosipulimurskaa, jota meillä on yleensä aina jääkaapissa. Lisää mausteet, eli suola & pippuri. Anna paistua ja pilko sillä välin haluamasi kasvikset. Lisää nuudelit kiehuvaan veteen pehmenemään.
  3. Siirrä ruskistuneet broilerinpalat lautaselle ja lisää wokkiin kasvikset. Pannua ei tarvitse pestä välissä. Voit lorauttaa hieman öljyä siihen jos haluat. Kääntele kasviksia öljyssä niin, että ne eivät kärtsää. Kasvikset pehmenevät noin 5 minuutissa.
  4. Kaada broilerit kasvisten joukkoon ja sekoita. Mausta soijalla, inkiväärillä (itse tykkään joten laitoin 2tl), valkopippurilla ja hoisin-kastikkeella (huom! Kastikkeessa on sokeria, joten huomioi tämä jos välttelet sitä!)
  5. Valmis! Kaada wokki täysjyvänuudelien päälle ja sekoita niin, että nuudelit imevät ihanat maut itseensä.

 

PS.Jos tykkäsit, niin muistathan painaa <3 !

5 vinkkiä kuinka säästää ruokakustannuksissa!

1309_1-1-of-1Olen aika tarkka siitä, kuinka paljon laitamme rahaa ruokaan. Voisi sanoa, että ruoan hinnan kyttääminen kaupassa on jopa intohimoni – siis terveellisen ruokavalion lisäksi! Niin pitkälle en sentään mene, että näpyttelisin kuitteja exeliin tai muuta insinööritoimintaa, enkä ole myöskään ruoan suhteen mikään ”Tarjoushaukka Jorma”… Eli emme lähde Helsingistä Heinolaan hakemaan tarjousjauhelihaa 😀 . Olen kuitenkin keskittänyt ostosten teon yhä enemmän Lidliin ja ostanut muista kaupoista vain sen, mitä Lidlin valikoimassa ei ole.
Seuraavana menee varmaan kokeiluun valmis ruokakassi ohjeineen, joka toimitetaan kotiin. Uskon, että silläkin voi säästää lopulta ruokakustannuksista ja mikä parasta – syödä monipuolisesti!

Toinen syy valikoivalle shoppailulle on se, että nykyisessä asunnossamme on aivan onnettoman pienet tilat ruoan säilytykseen! Ongelmaa helpottaa hieman arkkupakastin, koska meillä on keittiössä pieni jääkaappi ja siinä vain onneton pakastinlokerohässäkkä! Itse tykkään säilöä esim. marjoja ja pakastevihanneksia! Pakastin on kaikin puolin superkätevä etenkin isossa perheessä, koska sinne saa kaikenlaista pahan päivän varalle.
Toisaalta on ihan hyväkin, että meillä on niin pieni jääkaappi, koska sinne ei yksinkertaisesti mahdu mitään, ellei sitä inventoi tasaisin väliajoin! Sen takia ruoanjämät tulee kans syötyä pois, eikä ne mene roskiin. Meillä on myös vain yksi hevi-lokero, joka on minunlaiselleni vihannesfanille tietenkin suuri pettymys! Siksipä myös se on pakko tarkistaa tiuhaan, ettei pohjalle jää mikään ylikypsä banaani muhimaan…

Sain Valiolta testiin heidän uutuustuotetta eli Mifua ja sen lisäksi ainekset reseptivihkosen mifu-resepteihin. Pari reseptiä jo testattu ja niistä tulossa juttua blogiin varmaankin myöhemmin.
Sain Valiolta testiin heidän uutuustuotetta eli Mifua ja sen lisäksi ainekset reseptivihkosen mifu-resepteihin. Pari reseptiä jo testattu ja niistä tulossa juttua blogiin varmaankin myöhemmin.

Kokosin tähän viisi vinkkiä, kuinka säästää ruokakustannuksissa MUTTA syödä silti terveellisesti!

1. Osta vain se, mitä syöt! Kuulostaa ihan itsestäänselvyydeltä, mutta ainakin itse olen huomannut, että turha ruoan hamstraaminen ei kannata. Siksi myös valmiin kauppakassin kokeileminen kiinnostaa. Pakastimessakaan ei kannata hillota ruokaa ihan kuukausitolkulla. Jos on yksineläjä ja ostaa kerralla 20 pakettia jauhelihaa alennuksesta, niin miettisin miten kauan menee, että saa tuon määrän syötyä? Lisäksi tarjouksista ”randomtuotteiden” ostaminen ei ainakaan meillä kannata, koska ne ei vaan jostain syystä oikein kulu. Aina välillä sitä alkaa hulluttelemaan ruokaostoksilla ja sitten se joku 5€:n chili-kaneli vegejuusto jääkin syömättä, vaikka ajatus oli jalo.
Osta vain siis niitä tuotteita, joiden tiedät itsellesi ja perheellesi maistuvan!

2. Opettele tunnistamaan, missä tuotteissa kannattaa valita edullisempi hinta ja missä parempi laatu! On aika sama, minkä merkin kaurahiutaleita ostaa, koska lähtökohtaisesti ne maistuvat aivan samalle. Sama pätee myös vaikka broilerin suikaleisiin. Sitten taas on tuotteita, joissa oma makumieltymys ratkaisee, vaikka tuote olisikin hieman kalliimpi – hyvänä esimerkkinä esimerkiksi itselläni tomaattimurska; Ostan AINA Mutti-murskaa, koska se on vaan niin paljon parempaa kuin muut. Niitä omia lempparituotteita käyttää mielellään kokatessa ja ruoka on omaan suuhun sopivaa. Onko teillä jotain tiettyä tuotetta, jossa maku ratkaisee?

3. Osta ensin kasvikset ja proteiinin lähteet! Olen huomanut itse, että usein kaupasta ei ”raaski” ostaa tarpeeksi proteiinin lähteitä ja kun pari päivää kauppareissun jälkeen tekisi mieli kokata, niin jääkaapissa ei olekaan mitään mistä kokata! Nykyään ostamme ensin kasvikset ja sitten proteiinit ja lasken aina, että otan esim lihaa/kanaa/kalaa/äyriäisiä kahteen ruokaan! Saatan ostaa myös pari purkkia papuja, joilla nostan ruoan prodepitoisuutta. Jos sulla on vaikka 40€ käytettävissä kauppareissuun, niin varaa summasta esimerkiksi 10€ proteiininlähteisiin. Sillä saa esimerkiki pari pakettia jauhelihaa ja paketillisen kanaa.

3. Selvitä ennen kassaa, mistä maksat! Ostin muutama päivä sitten granolaa (eli mysliä) ja huomasin, että 6€:n(!!!!!!!!!!!!!!!) paketissa oli sisällysluettelon perusteella eniten kaurahiutaleita! Siitä kun laskee 1+1 niin aika runsaasti tulee kaurahiutaleille hintaa…

4. Vertaile tuotteen kilohintoja. Niin, se on se pieni hinta siinä itse tuotteen hinnan alla 😀 . Tämä luku kertoo nimittäin paljon enemmän, kuin itse paketin hinta…

Kuulisin mielelläni teidän vinkkejä edullisien ja terveellisten valintojen tekemiseen ruokakaupassa!
Onko jollekin tuo valmis ruokakassi tuttu juttu? Olisi nimittäin kiva kuulla siitäkin kokemuksia!

Lue myös: