#Vainlapsiperhejutut : Testissä Axkid minikid -turvaistuin!

*Yhteistyössä Jollyroomin kanssa

On aivan käsittämätöntä, miten nopeasti kaikki jää noiden muksujen kanssa pieneksi! Oli kyse sitten kurahousuista, syöttötuolista tai kuten nyt – auton turvaistuimesta! Koko ajan saa olla ostamatta uutta (tai käytettyä uutta) kamaa ja etenkin Theo on kasvanut pituutta tosi nopeasti.

Koska meillä oli Benin ollessa pienempi turvaistuin lainassa, niin nyt uuden istuimen hankinta tuli ajankohtaiseksi ja turvakaukalo oli auttamatta jo aivan liian pieni (ja ahdas!!). Meillä on ollut Benillä Recaron istuin, mutta sitä ei saa laittaa selkä menosuuntaan, vaikka merkki on muuten ollut mieleinen.
Liikenneturvan sivuilla suositellaan, että lapsi matkustaa 3-vuotiaaksi asti selkä menosuuntaan ja samaa sanottiin myös Jollyroomin* sivuilla, josta sain istuimen blogin kautta testiin. Onneksi heillä oli useampi vaihtoehto sopivista istuimista* sekä merkkien, että mallien puolesta. Miehen kriteeri oli se, että se on E-hyväksytty ja läpäissyt Plustestin, jossa mitataan kaulaan kohdistuvaa voimaa auton etutörmäyksessä. Axkid Minikid -istuin täytti kaikki toivomamme kriteerit, joten tilattiin se testiin.
Kannattaa muuten tsekata Jollyroomin turvaistuinopas*, jos suunnittelet uuden turvaistuimen hankkimista!

Axkid Minikid on siis mahdollista laittaa isommallekin lapselle (9-25kg) selkä menosuuntaan ja sen lisäksi siinä on kallistusmahdollisuus. Meillä oli edellinen istuin isofix-kiinnityksellä, mutta siinä istuin jäi todella pystyyn asentoon, joka ei ollut lapsen kannalta kiva, vaikka muuten kätevä systeemi onkin. Kallistusmahdollisuus istuimessa on siis iso plussa! Lisäksi selkänojaa saa helposti ”pidennettyä”, jos on pitkäselkäinen lapsi.
Lisäksi näin talvella on ihan karmeaa, jos istuimessa on liian lyhyet vyöt!! Toppavaatteiden kanssa tuollainen michelinukkeli tuntuu inhottavalta laittaa liian ahtaisiin valjaisiin ja mä oon aina aivan hiessä siinä projektissa! Tässä istuimessa säätövaraa on onneksi paljon siinäkin mielessä!

Värejä tuossa istuimessa oli useampi vaihtoehto ja me päädyttiin aina tyylikkääseen harmaaseen. Istuimen päällinen on muuten konepestävä. Lasten jäljiltä nuo penkit on välillä aivan älyttömän likaiset etenkin näin parhaimpaan loska-aikaan.

Noiden istuimien kanssa on ihan sama kuin vaunujen kanssa, että jokaisella tuntuu olevan oma suosikkinsa. Meillä oli koko viime viikon auto ”pajalla”, eli en vielä kovin syvällistä analyysiä osaa istuimesta antaa muutaman viikon perusteella 🙂 . Mutta hyvältä vaikuttaa ja youtubessa oli hyvin yksinkertaiset asennusvideot jos ei jaksa plärätä sitä käyttöohjetta!
Jollyroomissa* on nyt todella hyvät alennukset noissa istuimissa ja siellä on nyt muutenkin tavaraa jopa -70% – ilmaisella toimituksella tietysti! Dagiksesta kävi käsky, että (yllättäen) isomman sällin kuravaatteetkin on jo menossa liian pieneksi, joten nekin on nyt hankintalistalla.

Testissä: Sannan ruokakassi

Tiedän, että moni jo kiinnostuneena odottelee tätä postausta. Sannan ruokakassin tilaaminen on herättänyt mielenkiintoa ja lupasin kirjoittaa puolueettoman mielipiteen tästä kokemuksesta. Tämä ei siis ole blogiyhteistyö, vaan tartuin tarjoukseen ruokakassista I love me -messuilla. Meille on nyt tullut kaksi ruokassia ja ainakin kolmas ruokakassi vielä ”katsotaan” tilannetta ja tehdään päätös jatketaanko. Koska kaikkia kiinnostaa tähän kärkeen hinta, niin eka tarjoushinta oli 59€/vko ja sen jälkeen tilaukset 74€/vko – siis tästä tilaamastamme kassista. sannanruokakassi3

Sannan ruokakassi toimii siis sillä periaatteella, että se toimitetaan kotiovelle maanantaisin sisältäen raaka-aineet ja reseptivihkosen. Toki kotona on oltava jotakin (mm.mausteita), mutta näet etukäteen sähköpostiin saapuvista resepteistä, mitä kotiin täytyy hankkia. Tällä viikolla sellaisia elintarvikkeita oli mm. hunaja, suola, soija ja kasvisliemikuutio. Eli aika perusjuttuja.
Ruokakassi täytyy tilata ja myös perua viikkoa ennen; Eli kun ruokakassi toimitetaan aina maanantaisin, niin et voi edellisenä perjantaina päättää, ettet haluakaan kassia. Tämä on ihan ymmärrettävää toki, koska hommasta ei tulisi mitään, jos ihmiset venkslaisivat tilauksia viime tippaan asti.
Tässä on eka asia, josta en tiedä tykkäänkö vai en; Tilaus jatkuu automaattisesti, ellet peru sitä edellisenä maanantaina! Eli jos et klikkaile netissä oikeiden viikkojen kohdalla ”peru”, niin kassi lähetetään sinulle automaattisesti. Asia on sekä hyvä että huono; Toisaalta inhoan sitä, että käytetään hyväksi ihmisen muistamattomuutta ja ”laiskuutta” perua (saattaa olla etenkin perheellisille tuttua 😀 …). Toisaalta sitten taas. Jos haluaa kassin jatkuvasti, niin sitä ei tarvitse muistaa joka kerta erikseen tilata. Nettisivuilta näkee kalenterin, johon voi klikkailla ne viikot kun haluaa tai ei halua kassia. Tai perua koko höskän.
Mitä mieltä te olette, hyvä vai huono…? Olisiko vain parempi tilata aina kassi vain viikoksi kerrallaan?

sannanruokakassi1
Possu inkiväärikastikkeessa omenalla höystettynä. Mies valmisti.

Valittavana on eri tyyppisiä kasseja, joita en ala tässä sen enempää luettelemaan (löytyvät nettisivuilta). Meille tulee perhekassi 3 hengelle, jota messuilla suositeltiin kokoisellemme jengille. Yhdestä kokkailusta riittää hyvin kolmelle aikuiselle ja joskus ruokaa tulee enemmänkin. Eilen ruokana oli lohta ja annoksia oli 5. Toki paljon riippuu siitä, onko paikalla suursyömäreitä. Toisaalta on muuten todella hyvä, että annokset ovat hallitun kokoisia! Tämä voi olla oikein hyvä tapa opetella järkeviä annoskokoja, kun sitä lohta ei olekaan tarkoitus yhden ihmisen syödä koko filettä.
Valitettavasti reseptejä ei nää etukäteen niin, että voisi niiden perusteella valita ottaako kassin vai ei. Tämä on mielestäni huono puoli. Esimerkiksi nyt molemmilla kerroilla on ollut possua pääraaka-aineena ja sitä me emme juurikaan normaalisti syö (maun ja eettisyyden takia). Onneksi Sannan Ruokakassin possu oli sentään luomua. Kassi toimii siis parhaiten silloin, kun perhe on kaikkiruokainen!

sannanruokakassi2
Uunikirjolohta hernepestolla. Tämän ruoan kokkasi 17-vuotias kummityttöni alusta loppuun. ”Ei tarvinnu silleen hirveesti mitään ihmeellistä tehdä.”

Yksi asia, joka myös ruokakassissa olisi (ehkä) kehitettävää on reseptit. Ruoka on tosi hyvää ja helppoa laittaa, mutta joskus vähän liiankin yksinkertaista. Toki noita reseptejä osaa laittaa kuka tahansa katastrofikokki, mutta ainakin itse nimenomaan kaipaan arkeen uusia ideoita ja makukokeiluja! Osaan kyllä itsekin ostaa lohifileen, maustaa sen suolalla ja pippurilla ja laittaa sen uuniin. Toki tässä varmasti haetaan takaa puhtaita perusmakuja ja eilen lohen kanssa tuli ihan tosi hyvänmakuinen hernepesto! Tämä on varmasti mielipideasia haluaako pihvin ihan pihvinä. Ruoka jää helposti minusta vaan vähän kuivan makuiseksi. Ens viikolla tosin taitaa olla joku keitto (NAM), yrttiset lihapullat kastikkeessa ja kanapannu, joten luulen, että ensi viikon ruokakassista tulee tähänastinen suosikki.

Se mikä on myös aivan loistavaa on se, ettei ruokakassista tule hävikkiä! Kaikki ainekset on mitoitettu riittämään resepteihin(no okei, pastaa saattaa olla 100g ylimääräistä). Ainakin itse oon kaupassa huomannut, että kun en keksi mitä laittaa ruoaksi, niin ostan vähän sitä ja tätä…
Ja hei, onhan se nyt luvattoman helppoa kun ruokakassi tulee omalle ovelle! Meiltä jää tältäkin viikolta se supermarkettirumba välistä, eikä yhtään haittaa! Käydään kaupasta hakemassa vain maidot, leivät ym. Ruokakassin helppous onkin se joka vetoaa!
Jokainen voi sitten päättää itse, onko kaikki tämä hintansa väärti.

Mielipiteitä, kokemuksia tai kysymyksiä???